Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי אפשר / צריך לצפות לשירות v.ip ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פות״ש מערבב דברים (שלא לדבר על גורם לנו לחלוב ממנו מידע חסר)

על שירות vip משלמים, או בנפרד או שהוא מגולם במוצר כאשר מדובר במוצר יוקרה. מוצר יקר הוא לאו דווקא יוקרתי, כך שאם היבואן לא רואה ברכב שלך מוצר פרמיום הוא לא יכלול במחירו שירות נוסף ולא יציע לך אותו.

אבל אתה לא באמת רצית שירות vip, אתה ציפית ל״טובה תחת טובה״ שכן טרחת להגיע לסוכנות להציג את הרכב בפני קונים פוטנציאלים מבלי לבקש תמורה, ולכן חשבת שילכו לקראתך כשאתה זקוק לטובה כזו או אחרת בחזרה. זו הבעיה עם טובות, הן לא מוגדרות וכל אחד מכמת אותן בצורה אחרת. לי אישית בהחלט נשמע לגיטימי להקפיץ הביתה לקוח שמציג את רכבו ללקוחות על חשבון זמנו הפרטי וגם אם בעל הסוכנות חושב שזו לא ״עסקה״ הולמת תגובתו היתה מזלזלת כלפי מי שטרח בשבילו.

אז מה שנשאר זה פשוט להספיק לעזור להם. בדיוק כמו שאם יש לך חבר שאתה כל העת עוזר לו והוא לא מחזיר טובה וגם מזלזל כשאתה מבקש אחת לא תמשיך לעזור לו, כך גם כאן. זה לא עניין של שירות או vip אלא של יחסי אנוש.

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלי קשר לסכום ששילמת, זה קצת מוזר שהשירות לא הוצע.

מילא לאסוף אותך מנקודה X ולהביא אותך למוסך בגמר הטיפול, אבל הקפצה אחרי?

זה basic של שירות לקוחות, ומציעים את זה בהמון מוסכים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אין לי שום טענה כלפי המקצועיות של המוסך . אם לא הייתי חושב שבעל הסוכנות הוא חבר שלי לא הייתי מבקש ממנו שיקפיצו אותי הביתה . בהחלט שהייתי מופתע מאוד מהתשובה שלו .

שוב אני מדגיש , הבעתי תמיד נכונות להראות את הרכב אבל בפועל מעולם לא הצגתי אותו בפני לקוחות כיוון שלא הסתדר עם לוח הזמנים של הלקוחות .

יש לי ספק שקניתי ממנו ציוד חקלאי , הייתה תערוכה והוא ביקש ממני לתת לו את הציוד שלי בכדי להדגים בתערוכה כיוון שלא הספיק להכין ציוד לתערוכה . השבתתי את הציוד ליום עבודה בכדי לעזור לו . כנראה שחקלאים עוזרים אחד לשני ובמקומות אחרים אתה נקרא ישראלי מכוער .

בסיכומו של דבר כל אחד יחליט מי החברים שלו למי הוא בוחר לעזור והיכן הוא מחליט לשים את כספו .

ושוב תודה לכל המגיבים , תמיד שמח ללמוד דברים חדשים .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רגע, הראת את הרכב ללקוחות או לא?

כי אם לא, לא עשית טובה לאף אחד. בסך הכל זרקת מילים לאויר. אין לך מה לצפות לטובה על זה שאמרת משהו שתעשה בעתיד אם בכלל.

אתה מצפה לטובות מאנשים ככה על סמך כלום?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תיאום ציפיות!!

הרי מדובר בתיקון ולא בטיפול.. וכנראה טיפול שהתמשך מעבר לסטנדרט..

הרכב לא הגיע על גרר למוסך ולכן אפשר היה לתאם ולבקש מראש רכב חלופי,

כך שהיית מגיע למוסך עם רכבך.. מקבל חלופי של המוסך או הסוכנות ויוצא לדרכך.

להרבה מוסכים יש את האפשרות הזאת, אבל צריך לתאם מראש.

ואל תדאג להם , בתיקון שלא בשגרת הטיפולים הם יודעים טוב מאוד מאיפה לממן את הרכב החלפי

פורסם

וואו, יותר קל להוציא מים מסלע מאשר לקבל ממך אינפורמציה מדוייקת.

בהתחלה זרקת משפט סתום על הצגת רכב, אחרי זה הצגת זאת כאילו עשית ג׳סטה לסוכנות והגעת אליהם להציג את הרכב ללקוחות פוטנציאלים, עכשיו אתה אומר שהבעת נכונות לעשות זאת אבל בפועל לא עשית כי לא הסתדר.

עם כל הכבוד על הנכונות, ובאמת אתה לא חייב לעשות שמיניות באויר בשביל זה, מבחינת הסוכנות אתה לקוח רגיל שקנה רכב ספורטיבי ועל הנייר היה מוכן לעשות טובה אבל בפועל כשביקשו ממנו לא עשה דבר, אז למה שהוא יציע לך שירות מיוחד? כי תאורטית אמרת כן? אז תאורטית הוא מוכן להקפיץ אותך הביתה אבל בדיוק עכשיו זה לא מסתדר.

פורסם
תשמע סיפור:

נסעתי לקזינו בבורגס, שמתי כמה אלפים על הימורים. הפסדתי הכל, בחיים קשים. מפה לשם ,

פגשתי את בעל הבית שבהמשך התקדם מאד בפוליטיקה.

אמרתי לו - עד שאני מחכה שמזלי ישתפר, פנק אותי בליווי עם בחורה מקומית.

וכך קבלתי שירות מצוין.

תודה, עכשיו אני יודע על שירות נוסף.. ממחר אני מבקש את השרות הנ"ל במוסך.. זה נקרא הקפצה וליווי.

וכמו שרשמו - אחרי ההבהרות כי הסכמתה לעזור לסוכנות / מוסך בעבר, נראה כי כבני-אדם / חבר , הם לא נחמדים.

אבל מכאן ועד לכתוב בצורה שרשמתה, זה נשמע .. לא מתאים. (כנראה בגלל האכזבה.. החברתית)

והדבר הנכון תמיד - להתקשר למוסך, ולשאול את כל השאלות מראש.

כולל, האם מותר להסתכל בעבודה מקרוב.. ואו להביא חלפים מסויימים

(לפעמים מוסכים אשר בהם זה לא נהוג - מאפשרים זאת, במידה וסוכם מראש)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קצת מפתיע כמה שליליות הבקשה הזו מוציאה פה מאנשים...

כשבן אדם קונה סוזוקי סלריו, דאצ'יה לודג'י או אפילו טויוטה קורולה, הוא קונה רכב אמין ו(יחסית) זול שיקח אותו מ-א' ל-ב'.

כשבן אדם קונה סיוויק טייפ R, הוא קונה חוויה, מעבר לרכב. משהו שייתן לו איזה ערך מוסף מעבר ללהגיע מ-א' ל-ב', וברור לכולם שהוא משלם (והרבה) בשביל החוויה הזו.

מכיון שיבואן (כל יבואן) מעדיף לשמר לקוחות כאלו (שמשלמים על חוויה, ומהם אפשר לגזור רווח גבוה משמעותית מלקוחות של הונדה ג'אז, למשל), כדאי ליבואן לתת ללקוחות כאלו איזושהי מעטפת של שירות שתרחיב את החוויה מעבר לרכב עצמו, כי לקוחות כאלו מצפים ליותר מאשר רק רכב פשוט ואמין.

היבואן לא צריך כמובן להפסיד מכל הסיפור הזה, אפילו די להיפך; הוא יכול לתמחר מראש את השירות הזה (ומדובר, לדעתי, לכל היותר בכמה אלפי שקלים במהלך 3 השנים הראשונות, לדוגמה) ולהוסיף את העלות הזו לעלות המכירה / טיפול ברכב, בלי כמובן שהלקוח יהיה מודע לתמחור הזה. הרי מי שקונה טייפ R ב-250~ אלף ש"ח, לא באמת יתרגש אם המחיר יעלה ב-5,000 ש"ח (בניגוד למי שקונה סלריו, למשל).

שירות VIP בסגנון יכול להעלות את שביעות הרצון של הלקוחות בצורה משמעותית בלי שהיבואן יוציא שקל מכיסו, ובסה"כ מדובר ב-win-win situation.

אז במקום להסתכל על כל הסיטואציה הזו מאיזו מרירות על כמה השארתם במוסך עם הגרוטאת-לא-VIP-בכלל שלכם, תנסו להסתכל על איך אפשר היה להוציא לקוח מרוצה שעשוי גם להיות לקוח חוזר, ובטח ובטח לא לזלזל בלקוח שמוציא סכום כזה על זה שהוא לא מת על התחבורה הציבורית המופלאה בארץ, או לטעון שהוא מבקש לימוזינה + נערת ליווי. נו באמת.

אפשר גם לחשוב שתחום הרכב כל כך שונה בעניין הזה - אם שילמתם על כרטיס בביזנס, תקבלו עמדת צ'ק-אין נפרדת וכניסה חינם לטרקלין. למה? זה הרי לא חלק מהטיסה, נכון? אבל זה חלק מחווית הטיסה, ומי שרוצה לקוחות ביזנס חוזרים לא יזרוק אותם לעמוד חצי שעה בתור הרגיל לצ'ק-אין ואז לחפש כיסא פנוי מול המזרקה. אלמנטרי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

כל יבואן\בית עסק יעשה מה שהוא רואה לנכון לעשות, באותה מידה הוא יכול לפנק גם את כל מי שקונה ב 250,000+ ש"ח בסלסלת פירות בכל כניסה למוסך, זאת החלטה שלו.

אם הוא לא מספק שירות X ללקוח, זאת זכותו ואין מה לבוא להתלונן.

אני בתור מוסך לא בטוח שהייתי מוכן להתחיל להתעסק בהסעות של הלקוחות כל היום, לא לשם כך התכנסנו.

רוצה להשאיר לקוח מרוצה וחוזר? תדאג לו לפינת המתנה מסודרת, אל תייבש אותו במוסך ותיקח מחירים הוגנים - זה בטוח ישאיר לקוחות עם טעם של עוד הרבה יותר מטרמפ הביתה.

פורסם (נערך)
כשבן אדם קונה סיוויק טייפ R, הוא קונה חוויה, מעבר לרכב. משהו שייתן לו איזה ערך מוסף מעבר ללהגיע מ-א' ל-ב', וברור לכולם שהוא משלם (והרבה) בשביל החוויה הזו.

כן, קונים רכב ספורטיבי כדי להנות מהחוויה, של הנהיגה. לא את כולם מעניין פינוקים מסביב ולכן לא כולם מעוניינים לשלם אקסטרה כדי שתהיה להם מכונת אספרסו בחדר ההמתנה במוסך תוך כדי עיסוי רגליים.

מכיון שיבואן (כל יבואן) מעדיף לשמר לקוחות כאלו (שמשלמים על חוויה, ומהם אפשר לגזור רווח גבוה משמעותית מלקוחות של הונדה ג'אז, למשל), כדאי ליבואן לתת ללקוחות כאלו איזושהי מעטפת של שירות שתרחיב את החוויה מעבר לרכב עצמו, כי לקוחות כאלו מצפים ליותר מאשר רק רכב פשוט ואמין.

לא כל יבואן, עובדה. לא חסרים יבואנים של רכבים ספורטיבים שהנישה לא מעניינת אותם, הם לעיתים מיבאים את הרכב כי היצרן מכריח אותם. אז יש מקרים שבהם החליטו להשקיע (כמו ב500 אבארט), ויש מקרים שחבורת פלצני נהיגה רק עושה לו כאב ראש כי הם חושבים שהם הם שילמו יותר על רכב שמתח הרכבים שלו ממנו הוא קטן זה מקנה להם איזו זכות לבוא אליו בדרישות.

היבואן לא צריך כמובן להפסיד מכל הסיפור הזה, אפילו די להיפך; הוא יכול לתמחר מראש את השירות הזה (ומדובר, לדעתי, לכל היותר בכמה אלפי שקלים במהלך 3 השנים הראשונות, לדוגמה) ולהוסיף את העלות הזו לעלות המכירה / טיפול ברכב, בלי כמובן שהלקוח יהיה מודע לתמחור הזה. הרי מי שקונה טייפ R ב-250~ אלף ש"ח, לא באמת יתרגש אם המחיר יעלה ב-5,000 ש"ח (בניגוד למי שקונה סלריו, למשל).

כאמור, לא כולם מוכנים לשלם על זה. והיבואן הזה בחר שלא לתמחר, מסיבותיו שלו. זה שאנחנו חושבים שאנחנו איזה זן מיוחד שמגיע לנו יחס אחר בגלל התחביב שלנו זה נורא נחמד. הוא עשה את השיקולים שלו בתמחור ובשירות, אתה עשית את שלך בקניה. שלא לדבר על זה שחובבי רכב זה עם מגוון, אחד חושב שפינוק זה טרמפ הביתה, השני דורש להעמוד ליד הנסיך בעת הטיפול, השלישי חושב שמגיע לו דיטיילינג מתנה פעם בשלוש שנים.

אז במקום להסתכל על כל הסיטואציה הזו מאיזו מרירות

תמיד הכי קל ללכת לאיזה מקום אישי והטיל דופי בצד השני למקרה שהטיעונים לא יעבדו.

אפשר גם לחשוב שתחום הרכב כל כך שונה בעניין הזה - אם שילמתם על כרטיס בביזנס, תקבלו עמדת צ'ק-אין נפרדת וכניסה חינם לטרקלין. למה?

יש לך טעות בהקבלה. מי שטס ביזנס עושה זאת לשם הנוחות, לכן פינוקים נוספים של נוחות מתקבלים בברכה ולכולם ברור שזה כלול במחיר. בעלי רכב ספורטיבי מגיעים מכל הקצוות, כאלה שחושבים שעצם זה שהם הוציאו סכום גדול יותר מהרגיל מקנה להם משהו מעבר למוצר המשודרג עצמו, כאלה שחושבים שהם מועדון אקסלוסיבי בפני עצמו, כאלה שקנו את הרכב כדי להנות מחוית הנהיגה נטו וכל השאר לא משנה, כאלה שאספו שקל לשקל כדי להצליח לקנות את הרכב ואם הוא היה זול בכמה אלפים הם היו מאוד שמחים, כאלה שרכשו את הרכב יד שניה כי הם לא מוכנים או יכולים להוציא את הסכום על חדש ועוד ועוד. וכמו שיש מגוון חובבי רכב, יש גם מגוון יבואנים ולכל אחד סט השיקולים שלו.

אבל עזוב, כולם קנאים מרירים, כי לאף אחד בשרשור הזה לא היה רכב ספורטיבי יקר בחייו....

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
קצת מפתיע כמה שליליות הבקשה הזו מוציאה פה מאנשים...

כשבן אדם קונה סוזוקי סלריו, דאצ'יה לודג'י או אפילו טויוטה קורולה, הוא קונה רכב אמין ו(יחסית) זול שיקח אותו מ-א' ל-ב'.

שירות VIP בסגנון יכול להעלות את שביעות הרצון של הלקוחות בצורה משמעותית בלי שהיבואן יוציא שקל מכיסו, ובסה"כ מדובר ב-win-win situation.

אז במקום להסתכל על כל הסיטואציה הזו מאיזו מרירות על כמה השארתם במוסך עם הגרוטאת-לא-VIP-בכלל שלכם, תנסו להסתכל על איך אפשר היה להוציא לקוח מרוצה שעשוי גם להיות לקוח חוזר, ובטח ובטח לא לזלזל בלקוח שמוציא סכום כזה על זה שהוא לא מת על התחבורה הציבורית המופלאה בארץ, או לטעון שהוא מבקש לימוזינה + נערת ליווי. נו באמת.

אפשר גם לחשוב שתחום הרכב כל כך שונה בעניין הזה - אם שילמתם על כרטיס בביזנס, תקבלו עמדת צ'ק-אין נפרדת וכניסה חינם לטרקלין. למה? זה הרי לא חלק מהטיסה, נכון? אבל זה חלק מחווית הטיסה, ומי שרוצה לקוחות ביזנס חוזרים לא יזרוק אותם לעמוד חצי שעה בתור הרגיל לצ'ק-אין ואז לחפש כיסא פנוי מול המזרקה. אלמנטרי.

מה הקשר ? הוא רוצה הסעה כי הבלבית הוא חבר שלו והוא עשה לו המון טובות ( שלא מומשו מסתבר ), העמדה העקרונית הזו שאתה מציג כבודה במקומה, אבל נדמה לי לא ממש מענינת את הפותח, בלי קשר להיותה ראויה לדיון נפרד. הוא מסתבר בפוזיציה של עלבון אישי בכלל.

פורסם

אני לא יודע מה זה FK8.

אבל מה שאני כן יודע שלשכנה שלי יש יאריס 2012.

אנחנו גרים כ-15 דק' נסיעה מהמוסך.

היא מטפלת מהק"מ הראשון במורשה.

כל פעם שהיא רוצה לטפל בא עובד עם קורולה של המוסך, משאיר את הקורולה, לוקח את היאריס, ובחזרה הופך שוב.

לפי מה שהיא מספרת זה כלול במחיר הטיפול.

מסקנה: מציע לך להתחלף עם השכנה שלי. FK8 תמורת היאריס.

פורסם
כן, קונים רכב ספורטיבי כדי להנות מהחוויה, של הנהיגה. לא את כולם מעניין פינוקים מסביב ולכן לא כולם מעוניינים לשלם אקסטרה כדי שתהיה להם מכונת אספרסו בחדר ההמתנה במוסך תוך כדי עיסוי רגליים.

לא כל יבואן, עובדה. לא חסרים יבואנים של רכבים ספורטיבים שהנישה לא מעניינת אותם, הם לעיתים מיבאים את הרכב כי היצרן מכריח אותם. אז יש מקרים שבהם החליטו להשקיע (כמו ב500 אבארט), ויש מקרים שחבורת פלצני נהיגה רק עושה לו כאב ראש כי הם חושבים שהם הם שילמו יותר על רכב שמתח הרכבים שלו ממנו הוא קטן זה מקנה להם איזו זכות לבוא אליו בדרישות.

כאמור, לא כולם מוכנים לשלם על זה. והיבואן הזה בחר שלא לתמחר, מסיבותיו שלו. זה שאנחנו חושבים שאנחנו איזה זן מיוחד שמגיע לנו יחס אחר בגלל התחביב שלנו זה נורא נחמד. הוא עשה את השיקולים שלו בתמחור ובשירות, אתה עשית את שלך בקניה. שלא לדבר על זה שחובבי רכב זה עם מגוון, אחד חושב שפינוק זה טרמפ הביתה, השני דורש להעמוד ליד הנסיך בעת הטיפול, השלישי חושב שמגיע לו דיטיילינג מתנה פעם בשלוש שנים.

יש לך טעות בהקבלה. מי שטס ביזנס עושה זאת לשם הנוחות, לכן פינוקים נוספים של נוחות מתקבלים בברכה ולכולם ברור שזה כלול במחיר. בעלי רכב ספורטיבי מגיעים מכל הקצוות, כאלה שחושבים שעצם זה שהם הוציאו סכום גדול יותר מהרגיל מקנה להם משהו מעבר למוצר המשודרג עצמו, כאלה שחושבים שהם מועדון אקסלוסיבי בפני עצמו, כאלה שקנו את הרכב כדי להנות מחוית הנהיגה נטו וכל השאר לא משנה, כאלה שאספו שקל לשקל כדי להצליח לקנות את הרכב ואם הוא היה זול בכמה אלפים הם היו מאוד שמחים, כאלה שרכשו את הרכב יד שניה כי הם לא מוכנים או יכולים להוציא את הסכום על חדש ועוד ועוד. וכמו שיש מגוון חובבי רכב, יש גם מגוון יבואנים ולכל אחד סט השיקולים שלו.

אני רק יכול להגיד שעם הגישה הזו, לא הייתי בונה על קריירה שניה אצל יבואן פרארי.

ולעניין, כל הרעיון מאחורי שירות פרימיום הוא להצליח לתת שירות שנתפס כעדיף על מה שמקבלים במוצר / מותג העממי, בלי שזה יעלה יותר מדי. או במילים אחרות, לתת שירות שהערך שלו נתפס בעיני הלקוח כגבוה יותר מאשר התשלום (המגולם) עליו. יש אנשים שזו העבודה שלהם, להבין מה בדיוק שירות כזה אמור ויכול לכלול. לדעתי, מאיר קצת פישלו פה. אבל אני כמובן מסכים שמדובר בהחלטה עסקית של היבואן, ולא איזו זכות טבעית ובסיסית של פות"ש.

לדעתי, להסביר ללקוח ששם 250 אלף ש"ח על רכב שאוטובוס זה אחלה, זו תפיסת שירות לא נכונה. גם אם במקרה מתח הרווחים על הרכב הספציפי שלו לא גבוה. מתנצל מראש על הסטריאוטיפיות, אבל אולי מחר הוא יקבל אולטימטום מבת הזוג שלו שהיא לא מוכנה יותר לראות את המפלצת הידנית עם הספוילר הענק, והיא רוצה ג'יפ? ואז, אם השירות שהוא קיבל במאיר לא משהו, מה הסיכוי שהוא יעדיף XC40 על Q3 או X3? ואולי עוד עשר שנים ההתלבטות שלו כבר תהיה בין XC90 ל-Q7? לא חבל?

ובאופן כללי, גם מניסיון אישי (בשי-לי) וגם מעדויות נוספות פה, להסיע לקוח (למרחק סביר) / להזמין לו מונית על חשבון הבית / לבוא לקחת את הרכב לטיפול זה לא כזה שירות פרימיום ששמור רק ללקוחות בוגאטי. יודעת מה, אפילו מכונת אספרסו פשוטה (ואני נסחף לגמרי, גם Wi-Fi סביר) בחדר ההמתנה לא נראה לי טירוף מוחלט.

מה הקשר ? הוא רוצה הסעה כי הבלבית הוא חבר שלו והוא עשה לו המון טובות ( שלא מומשו מסתבר ), העמדה העקרונית הזו שאתה מציג כבודה במקומה, אבל נדמה לי לא ממש מענינת את הפותח, בלי קשר להיותה ראויה לדיון נפרד. הוא מסתבר בפוזיציה של עלבון אישי בכלל.

אני חושב שזה מעצים את תחושת חוסר השירותיות.

ד"א, אני באופן אישי פחות הייתי רוצה לארח אצלי ברכב / בבית את הטייפקאסט של רוכש טייפ R ממוצע, ככה שבכל אופן לדעתי זה לא טריוויאלי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מה שאני לומד מכל השרשור הזה כאן הוא: במוסך הנ"ל לא מכירים את הכלל "הלקוח תמיד צודק" או את המושג 'שירות'.

לא שאני מצדיק דרישה לקבל הסעה הביתה. מעולם לא ביקשתי דבר כזה ואין שום דבר המחייב לתת שירות כזה, אבל, כמוסך הרוצה לשמור על פרנסתו, מנהל המוסך כשל והכשיל את מקום העבודה שלו. המוסך הנ"ל הוא המפסיד העיקרי כאן.

ועוד דבר יש לי לומר, הפעם ללקוח. כשאתה מקבל שירות V.I.P או יחס מיוחד מהמוסך שלך, בין אם תרצה ובין אם לאו, אתה תשלם על זה, בין ישירות ובין בצורה עקיפה. זה יעלה לך כי יהיה לך לא נעים להשוות מחירים או להתווכח על המחיר, היחס יקנה אותך ולא יעלה בדעתך לפנות למוסך אחר, או להביא את החלק מהבית. אני הייתי מוותר על שירות כזה ומעדיף יחס קורקטי שאין בצידו שום מחויבות מצידי.

שונא מתנות יחיה.

• תוכן חדש...