Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אפשר שאלה קטנה :

איך המצלמה פוג'י 310?

תודה מראש

לירון.

יש לי כזאת כבר כמה שנים, לאחרונה שברתי לה את המסך...

מצלמה בסיסית אך יעילה למדי.

3.2 מ"פ, זום אופטי X3 ודיגיטלי X4.

פוקוס אוטומט בלבד, מיקוד מרכזי, שאר הפונק' אוטומטיות גם הן.

כרטיס XD פצפון כמו כל מצלמות פוג'י.

קלה לתפעול, לא סאונד בווידאו, פלאש בסיסי (4 מטר).

עוד משהו? שאל.

dirty old man

need love too

פורסם

יובל -תודה רבה.

עוד שאלה אחת:

האם יש אפשרות במצלמה לעשות שאם למשל אני מצלם בנאדם, אז שהראש שלו יהיה ברור והסביבה מאחוריו תהיה מטושטשת?

לירון

פורסם
יובל -תודה רבה.

עוד שאלה אחת:

האם יש אפשרות במצלמה לעשות שאם למשל אני מצלם בנאדם, אז שהראש שלו יהיה ברור והסביבה מאחוריו תהיה מטושטשת?

לירון

במצלמה אוטומטית זה יהיה לך קשה מאוד להוציא ועוד עם זום קטן מאוד,

למשל אצלי המצלמה היא ניקון 5400 מצלמה מעל 3K ויש את בקטע הזה של הטישטוש ברקע, זה תלוי בעדשת המצלמה.

נ.ב

אני אישית, מניסיון אישי לא ממליץ על פוג'י :roll: בלי להעלוב או משהו זה פשוט ביזבוז כסף אחד גדול.

redbaron, נו באמת, על מה אתה מדבר? על איזה דגם בידיוק? נכון, יכול להיות שזה קשור מאוד לכרטיס.

אם הכרטיס הוא לא SD אז כנראה שהכרטיס איטי.

שבוע טוב והמשך חיפוש נעים - בהצלחה.

פורסם

מתעלק קצת.

יש לי מצלמה CASIO EXILIM EX-Z4. ארבע מגה פיקסל. עכשיו רציתי לדעת איך אני עושה את האפקט הזה של "המשכת" האורות נגיד של הרכב. איך זה נקרא בשפת המצלמות הכיוון הזה?

וגם האם אפשר לעשות טשטוש רקע אצלי?

פורסם
מתעלק קצת.

יש לי מצלמה CASIO EXILIM EX-Z4. ארבע מגה פיקסל. עכשיו רציתי לדעת איך אני עושה את האפקט הזה של "המשכת" האורות נגיד של הרכב. איך זה נקרא בשפת המצלמות הכיוון הזה?

אמרתי, זה הכל תלוי בעדשה.

זה לא איזה שהו אפקט במצלמה או משהו.

קחו לדוגמא את המצלמות ברמה כמו ה Canon ESO D1 או כמו Nikon D2H.

אולי אני מגזים עם הרמה של המצלמות אבל זה מה יש.

אתה תוכל לראות את הטישטוש ברקע במצלמות ה"סטיילס" אפשר להגיד כמו המינולטה Z3 או ב CANON S1

AUDI-BOY, באנגלית זה נקרא BULB.

זה יוכל להופיע לך כאשר אתה מצלם בלי פלאש בלילה, או שאתה יכול לקבוע את סגירת הצמצם לכמה שניות.

במקרה שלך, במצלמה שלך יותר נכון זה מגיע עד ל 4 שניות על פי המפרט על המצלמה.

פורסם

האפקט של טשטוש הרקע נקרא עומק שדה. אפשר לשלוט בו באמצעות מפתח הצמצם. ככל שהצמצם פתוח יותר, טווח החדות קטן יותר כך שהרקע מטושטש.

אפקט המריחה של האורות נגרם בחשיפה ארוכה ומצריך צמצם סגור יחסית.

כל הדברים האלו אפשריים בעיקר במצלמות בהן ניתן לשלוט על הצמצם והחשיפה ידנית או חצי אוטומטית. קשה לי להאמין שיש את זה בטווח המחירים עליו אתה מדבר.

פורסם
יובל -תודה רבה.

עוד שאלה אחת:

לירון

הטשטוש נובע, כמו שאמר אשפוז, מעומק שדה קטן. עומק שדה הוא התווך שנמצא בפוקוס, כאשר מהירות תריס גבוהה יחד עם צמצם פתוח, זום, התקרבות לנושא הצילום, הרחקת הרקע. כל אלה יקטינו את עומק השדה.

אמנם די קשה להשפיע על עומק השדה במצלמה אוטומטית, אך זה אפשרי בתנאים מסויימים.

תלוי בעיקר מרמת הטשטוש שאתה מחפש, וכמה קרוב תהיה מנושא הצילום.

חשיפה ארוכה. תייצב את המצלמה (חצובה, מכסה מנוע, כביש...) ותחשוף את ה"פילם" ('צטער, אני מעדיף פילם...) כמה שניות על ידי פונקצית Bulb (התריס פתוח כל עוד אתה לוחץ) או לפי זמן מוקצב מראש, כחצי דקה. אם אתה יכול לשלוט על צמצם, פתח אותו לרווחה. מומלץ רגישות 100-200.

אם גם זמן החשיפה אוטומטי לחלוטין, תקבל חשיפה של כ-5 שניות לכל היותר, תהיה מריחה קלה.

הכי טוב זה לנסות ולנסות... בדיגיטלי זה חינם, לא? (אגב, אין קשר בין חשיפה ארוכה לבין פיקסלים)

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...