Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

לחברי ישנה אופל מנטה אוט' שנת 72 הזקוקה לשיפוץ רציני

חסרים קצת חלקים ופה ושם יש חלודות עמוקות , אבל בסה"כ הבודי ישר והיא ניתנת לשחזור

השאלה היא האם זה כדאי מבחינה כלכלית ?

מה הערך של הרכב הנה"ל פחות או יותר במצב משופץ בשוק המקומי ?

פורסם

צא מתוך נקודת הנחה ששיפוץ רכב אספנות אינו דבר כלכלי...

הכל תלוי באיזו אמה של ריקבון מדובר ולאיזו רמה אתה מיתכוון להגיע...

דוגמא: אם נניח יש איזו נקודה קטנה של חלודה לא חודרת, יש כאילו שיחליטו שצריך להחליף את כל החלק לחלק מקורי, יש כאילו שיחליטו לחתוך ולרתך חלק חדש (וגם כאן יש כמה רמות של גימור וביצוע) ושי כאילו שיסתפקו בשיוף ומרק...

הכל תלוי בך...

שלח תמונות ספציפיות ואז נוכל לענות לך יותר בפרוט...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
שלום לכם

לחברי ישנה אופל מנטה אוט' שנת 72 הזקוקה לשיפוץ רציני

חסרים קצת חלקים ופה ושם יש חלודות עמוקות , אבל בסה"כ הבודי ישר והיא ניתנת לשחזור

השאלה היא האם זה כדאי מבחינה כלכלית ?

מה הערך של הרכב הנה"ל פחות או יותר במצב משופץ בשוק המקומי ?

כלכלית זה בטוח לא משתלם. אני כבר הוצאתי יותר מ-30K ש"ח על המנטה הראשונה שלי ועדיין לא הגעתי למחצית הדרך לרמה שאליה אני שואף. מנטה משופצת שווה כ-20K ש"ח, רוב המנטות לא נמצאות במצב משופץ ולכן המחירים שלהם נעים בין 5-10K ש"ח. אלו שכן משופצות ברמה גבוה ממש לא נמצאות למכירה.

ד"א, אם חבר שלך מחליט למכור אותה, אני אשמח להכניס אותה לרשימת שיפוץ שלי (אני כרגע בשלבי קניה של מנטה רביעית אז זאת תהיה החמישית שלי) ...

פה תוכל לראות תמונות מהשיפוץ:

http://www.classicar.co.il/restoration/my_project.asp?project_name=פרויקט%20שיפוץ%20אופל%20מנטה%20A%20שנת%201975&fldauto=692

התמונות האחרונות ממש לא עדכניות, הרכב כבר נסע עד לראשון בשביל להיכנס לבני לבניית מערכת חשמל חדשה מאפס ובקרוב היא תעלה רשמית לכביש.

בהתחלה המנטה הזאת הייתה ערמת חלודה שעברה התעללות ותאונות מכל כיוון, כולם אמרו לי שבחיים היא לא תעלה על הכביש וכיום כולם חתכו את הלשון (ומנהל הבנק שלי כמעט חתך לי את הז%#^) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שלום

אני משפץ NSU 1200 שנראת לי בערך באותו מצב

אני מחפש פחח עם נשמה שיהיה מוכן לקחת פרויקט כזה

יש לך המלצות?

תודה

חן

פורסם

באיזה איזור אתה גר.

אני מכניס את הסובארו שלי לפחח חודש הבא שראיתי עבודות מעלפות שלו.

הקורטינה של לירון יפיפיה כדאי גם לבדוק לגבי הפחח שלו.

שניהם בראשל"צ.

עקב אכזבה גדולה מהפחח ששיפץ לי פיאט 850 ספיידר אני ממליץ לברוח מבעלי המקצוע שלוקחים מחיר זול לעבודה כללית (ולא איכותית :wink: ).

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

הי

אני מאזור המרכז

גם אני עברתי סיבוב אצל פחח לא ממש רציני שהבטיח הרבה במחיר זול אבל לא ממש סיפק את הסחורה

מה שעולה בזול שווה באותה מידה

חן

פורסם

אני ממליץ לברוח מבעלי המקצוע שלוקחים מחיר זול לעבודה כללית (ולא איכותית :wink: ).

משה אזולאי.

התשובה בגוף השאלה....

אין דבר כזה עבודת פחחות וצבע טובה וזולה, זה לא הולך באותו משפט..

פחח וצבעי טוב משקיע זמן רב על עבודה כזו, היום כידוע תאונות ועבודות ביטוח הן הרווחיות עבור אותם בעלי מקצוע ולכן, כשהם מבקשים סכום לא זול, חשוב להבין שהם יעבדו על הרכב בד"כ בקצב איטי למדי, מה שנקרא "בזמנם החופשי" אך העבודה בד"כ תשקף את שנות הניסיון עליהם משלם הלקוח.

מי שמציע לכם פחחות צבע קומפלט בכמה אלפי שקלים, יודע שהוא לא יעשה עבודה טובה.

מי שעושה לרכבו פחחות צבע בכמה אלפי שקלים, שידע שאין לו יותר מדי למה לצפות, במקרה הטוב, הרכב יראה טוב למספר החודשים שלאחר התהליך..

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ליאור , אני מסכים עם כל מילה שאתה אומר ,

ועוד הערה לגבי שיפוץ .

אם קונים רכב לשפץ לפי כדאיות כלכלית זה לפי דעתי אומר משהו , זה לא שיפוץ מהנשמה .

גם אני עם המוריס שקוע עם הרבה כסף , ולא בטוח שהרכב שווה את זה אולם רכב מהסוג הזה

משנות השלושים ארבעים היה חלומי הרבה שנים וזה מה שאני משפץ .

רכב עתיק / קלאסי יש לבחור לפי סימפטיה לסוג הרכב , רכב שזוכרים מהילדות , רכב

שעושה לך את זה , שימור ולא , אם שווה משהו על מנת למכור . או לומר לי יש רכב עתיק / קלאסי אספנות ששווה .........

אני חושב שלא זה הנושא המרכזי, אלא מהות השיפוץ עצמו והחזרת עוד רכב ענתיקה לכביש !

בכל רכב ישנה השקעה כספית רבה ויש הרבה כלי רכב שלא ממש שווים את ההשקעה , אבל עבור

בעל הרכב הוא שווה הון , נקשרים לרכב שפקרת בו כל בורג כמעט , ועבדת עליו במשך כמה חודשים או שנים .

בהצלחה בכל אופן ואם תעלה עוד מנטה לכביש - תבורך !

ביי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

לא צריך להיסחף עם הרגשות ידידי :-)

הרכב לא שלי וחברי לא יודע להחליט האם הוא שווה שיפוץ או לא , זה הכל.

הרי לא מדובר במכונית נדירה או בעלת איכויות מיוחדות יחסית לזמנה (ראה אלפות,מיניס,GT וכו") , סה"כ אופל רקורד בתחפושת של קופה עם מנוע עצל וגיר אוטומטי.

אין בעיה להשקיע עשרות אלפי שקלים בשיפוצה ובבו היום וירצה למכרה לא יקבל עשירית מהשקעתו. הגיוני ?

אני יודע מה זה שיפוץ ואיזה מחירים רצים בשוק (ראו את חתימתי) ורוצה להיות מאד רציונלי בכדי שחברי לא יפול בפח .

פורסם
לא צריך להיסחף עם הרגשות ידידי :-)

הרכב לא שלי וחברי לא יודע להחליט האם הוא שווה שיפוץ או לא , זה הכל.

הרי לא מדובר במכונית נדירה או בעלת איכויות מיוחדות יחסית לזמנה (ראה אלפות,מיניס,GT וכו") , סה"כ אופל רקורד בתחפושת של קופה עם מנוע עצל וגיר אוטומטי.

אין בעיה להשקיע עשרות אלפי שקלים בשיפוצה ובבו היום וירצה למכרה לא יקבל עשירית מהשקעתו. הגיוני ?

אני יודע מה זה שיפוץ ואיזה מחירים רצים בשוק (ראו את חתימתי) ורוצה להיות מאד רציונלי בכדי שחברי לא יפול בפח .

לרכב אין הרבה ביקוש בשוק. כן הוא יפה, כן הוא מיוחד (לא נמכרו הרבה בזמנו) ומי שכן מחפש כזו בד"כ כבר יש לו כמה או הייתה לו כזו בעברו.

קודם כל תן לי לתקן אותך קצת, האסקונה היא האחות סדאן של המנטה ויושבת על אותה פלטפורה ולא הרקורד (המנטה יושבת על פלטפורה חדשה). והיא כן הייתה מאוד מהנה לנהיגה, יש לי כמה מבחנים שבהם היא מנצחת את כל המתחרות שלה בזמנו (קפרי, מוסטאנג, סליקה וכו') חוץ מהמאזדה RX-2. הנה קישור למבחן שאני תרגמתי (ואם תרצה אני אשלוף לך עוד כמה מהשרוול):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=24930&highlight=%EE%E1%E7%EF

שים לב שלכל המתחרות יש מנוע גדול יותר (במבחן הזה הקאפרי הגיע עם מנוע V6 2800 כ"ס ויש לי מבחן שבו היא קוברת את הקאפרי גם בגרסאת ה-2 ליטר) וגם שם רשום שעם מנוע גדול יותר היא הייתה לוקחת את המקום הראשון (ויש מועדונים בחו"ל שמכניסים גם V8 למנטה).

אומנם הגרסא שלך היא אוטומטית אבל עם 75-90 כ"ס על מרכב קופה קשיח, הנע(א)ה אחורית ומשקל של טון (בגרסאת ה-1200 סמ"ק אפילו פחות מטון), הביצועים היו טובים מאוד.

עזוב אותך, העלבת עכשיו את כל המנטות שלי :cry:. תמכור לי אותה כדי שהיא תקבל יחס כמו שמגיע לה:wink:

פורסם
עזוב אותך, העלבת עכשיו את כל המנטות שלי :cry:. תמכור לי אותה כדי שהיא תקבל יחס כמו שמגיע לה:wink:
תגיד, אתה לא חושב שאתה מגזים? כמה מנטות A אתה צריך? בסוף הן ירקבו.

תן גם לאחרים להנות מהן ולא להתקע רק עם מנטה B I 200 משופרת! :-P

אני רוצה אותה!!!

מתי אנחנו כבר מתחילים עם הפרויקט V8?

יניב

נ.ב. בהמשך לדיסקוסים המקיפים שלנו על מנטה A, הנה עוד אחת שלא הכרנו.

אוטוקליניק - מאיפה החבר שלך ואיזה צבע המנטה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תגיד, אתה לא חושב שאתה מגזים? כמה מנטות A אתה צריך? בסוף הן ירקבו.

תן גם לאחרים להנות מהן ולא להתקע רק עם מנטה B I 200 משופרת! :-P

אני רוצה אותה!!!

מתי אנחנו כבר מתחילים עם הפרויקט V8?

יניב

נ.ב. בהמשך לדיסקוסים המקיפים שלנו על מנטה A, הנה עוד אחת שלא הכרנו.

אוטוקליניק - מאיפה החבר שלך ואיזה צבע המנטה?

יש מצב שזאת הלבנה בדרך לירושלים (או שהוא מחזיק אותה במקום מבודד וסגור שלא הצלחתי לשים עליו עין) ...

את הפרויקט נתחיל כאשר אני אמצא את המנטה המתאימה (כרגע ה-B שלך על הפרק אם לא נמצא A שתואמת את הנתונים). קודם כל בוא נראה מה המצב שלה, בגלל שהיא אוטומטית אולי אני אתן לך אותה (וגם מכיוון שמצאתי מנטה נוספת, אבל אני לא רוצה לדבר לפני שאני מוסיף אותה לחבורה).

דבר אחד אני יכול להגיד לך בבטחה, אף מנטה שלי לא תרקב (בנתיים המנטה היחידה שעומדת ונרקת היא הכחולה של דרור וזה מאילוצים שלא תלויים בנו), כל מנטה שיש לה רישיונות תקבל את השיפוץ שמגיע לה.

פורסם

המנטה שלו נמצאת באיזור חדרה יחד עם עוד מספר מרצדסים ישנות.

הוא לא מוכר אותה עדיין ורק רצה לדעת אם שווה בכלל להתעסק עם השיפוץ.

וכן , לא נסיתי להעליב שום מנטה :-) , היא לא שלי בסה"כ.

העמדה שלי היא פשוטה , אם אין לך סנטימנתים מיוחדים לרכב (ספציפי)ישן והוא לא נחשב למיוחד או נדיר - חבל על הכסף והזמן לשפצו.

לא מזמן סיימנו פרוייקט צביע לאחד הלקוחות (124ספורט 72) והיה כיף לעבוד על האוטו שהוא לא רק יפה בפני עצמו אלה גם מתוחכם יחסית לתקופה.

כאן , מדובר במנטה 72 , גיר אוט' 3 הילוכים, בלמים פשוטים ,מנוע בלי שום קדמה טכנולוגית ורק היופי של הגוף שלה יכול להכריע בשאלת כדאיות השיפוץ.

אם הרכב יהיה למכירה בקרוב אני יפרסם את זה כאן , בטוח :-)

פורסם
המנטה שלו נמצאת באיזור חדרה יחד עם עוד מספר מרצדסים ישנות.

הוא לא מוכר אותה עדיין ורק רצה לדעת אם שווה בכלל להתעסק עם השיפוץ.

וכן , לא נסיתי להעליב שום מנטה :-) , היא לא שלי בסה"כ.

העמדה שלי היא פשוטה , אם אין לך סנטימנתים מיוחדים לרכב (ספציפי)ישן והוא לא נחשב למיוחד או נדיר - חבל על הכסף והזמן לשפצו.

לא מזמן סיימנו פרוייקט צביע לאחד הלקוחות (124ספורט 72) והיה כיף לעבוד על האוטו שהוא לא רק יפה בפני עצמו אלה גם מתוחכם יחסית לתקופה.

כאן , מדובר במנטה 72 , גיר אוט' 3 הילוכים, בלמים פשוטים ,מנוע בלי שום קדמה טכנולוגית ורק היופי של הגוף שלה יכול להכריע בשאלת כדאיות השיפוץ.

אם הרכב יהיה למכירה בקרוב אני יפרסם את זה כאן , בטוח :-)

אתה מוזמן לבוא לראות את המנטה שלי במציאות ולהחליט האם זה רכב יפה או לא, כי כל תמונה שהיא עושה לה רק אוול. לפי דעתי אחד הרכבים הכי יפים בזמנים ההם (שוב כמובן אתה צריך להיכנס לפורפורציות ולהתבונן במתחרות ולא ליד פרארי או למבורגיני).

אני מסכים שהמנוע לא שיא הטכנולוגיה (בעיקר בגלל שיטת מיסוי וביטוח בגרמניה לפי כ"ס) אבל כפי שכבר אמרתי הכל נכנס במנטה, המנוע 3 ליטר 6 צלינדרים בטור של המונזה נכנס חלק (PLUG AND PLAY) אפילו V8 נכנס עם קצת קומבינות (כמובן שלא תקבל אישור על זה בארצנו הנאורה).

הרשה לי לתקן אותך בבקשה ידידי המלומד, כאשר הוא יחליט למכור, אתה שולח לי ה"פ ותוך כמה ימים אין אוטו (כל עוד המחיר שהוא ידרוש שפוי), אני מבטיח לך שאין יותר פשוט מזה ...

פורסם

ראשית כל אני מודיע לך שאתה ראשון שתדע אם היא למכירה או לא :-)

שנית ,לגבי היופי...היא כן יפה ללא ספק אבל ... כאשר שואלים שרופי אופל אם היא יפה אז כן !! גדול

שואלים אלפיסטים אם ג'וניור הכי יפה , אז כן !! עוד יותר גדול :-)

השאלה צריכה להיות מופנת לא לאוהדים שרופים של דגם מסויים אלה לכלל הציבור חובב רכב. היו המון דגמים מיוחדים (מבחינה טכנולוגית) ויפים (עד מאד) באותה תקופה שחלקם גם הגיעו לארץ ועדיין ניתן לראותם פה ושם.

אז יופי זה עניין סובייקטיבי , ותלוי הרבה ברמת העבודה שהושקע ברכב. מספיק קצת גלים בפח (מעודף חומר או עבודת יישור לא מקצועית) בכדי להרוס את התמונה הכוללת של המכונית.

• תוכן חדש...