Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחפש Technical Service Bulletin

מצאתי כמה לדגמים אחרים של יונדאי אבל לא לטוסון.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ניסית לפנות ליונדאי קוריאה?

https://www.hyundai.com/kr/en/ask

אכן, נמתין לתשובה מהם ואעדכן כמובן.

תחפש Technical Service Bulletin

מצאתי כמה לדגמים אחרים של יונדאי אבל לא לטוסון.

אני חושש שזה משהו שנמצא בספר טיפולים או הוראת עבודה כלשהי דרך התוכנה/ספר עבודה על הרכב מטעם היצרן כמו שבמרק פרסם.

הטוסון החדש הוצג בפברואר 2015 והגיע כדגם 2016 למעשה, כך שאם אתם מוצאים מידע על טוסון 2015-2016 דור שלישי, זה הרכב.

פורסם

שירות הלקוחות צריך לפנות למחלקה הטכנית ומשם תבוא התשובה, אין להם דרך להתחמק מזה. אם המחלקה הטכנית תגיד "ככה עושים" אז כבר ביזיון.

לא יועצי שירות/מנהל מוסך, רק מחלקה טכנית של היבואן שעובדת עם היצרן באופן שוטף.

פורסם

עדכון:

דיברתי שוב עם כלמוביל כאשר מאיגוד המוסכים בכלל לא טורחים לחזור אליי.

הנציגה העלתה על הקו את המוסך באשדוד ודיברנו ארוכות, כאשר הנציגה של כלמוביל מאזינה.

לצערי, גם הפעם ניסו לסבן אותי ונאמרו דברים פשוט מגוכחים, לדוגמא:

"אבל רגע, בספר רכב רשום להחליף את הנוזל מכל הגלגלים?" אני אומר לה שממש לא, זה ספר רכב ודברים כאלו לא רשומים אלה זה רשום בהנחיית היצרן, נוהל עבודה, ספר עבודה או בתוכנת ניהול/עבודה שיש מהיצרן למוסכים שהרי, היצרן זה שמנחה את המוסך כיצד לבצע את הדברים, המוסך לא ממציא על דעת עצמו, נכון?

חשוב שתבינו כי מדברת נציגה מטעם המוסך או יועצת השירות עצמה, אני לא כל כך זוכר מי היא בדיוק.

לאחר מכן, היא אומרת לי "ככה עושים בכל המוסכים בארץ לכל הרכבים" ואני אומר לה ששוב, זה ממש לא נכון, זה שטויות ואפילו מאוד מסוכן להגיד ככה.

וכאן הקאצ' היפה שרציתי להביא את השיחה לשם, אני שואל אותה... אוקיי אם אתם טוענים שכך יש לעשות, אתם הרי פועלים מטעם הנחיית היצרן או לפי ספר עבודה/טיפולים מה שזה לא יהיה מטעם היצרן שאומר במפורש, שכך צריך להיעשות, נכון? אז היא אומרת "כן כמובן" אז אמרתי לה שכל מה שאני מבקש הוא בסה"כ את ההנחייה, ההסבר, התצלום מסך, מהספר מה שזה לא יהיה עבור הנוהל הזה, זה הכל.

אז התחילו הסיפורים "אממ המערכת לא מולי, המערכת לא עובדת כרגע, יש בעיה... אני אמצא לך אין בעיה" אז אני אומר לה שרגע, אם אין לכם את זה מולכם או בזמינות, כיצד המוסך יודע מה לעשות בכלל על כל רכב?

כל זה כאשר המערכת כן מולה בכללי ועם המספר רכב וכל הפרטים זמינים, סביר להניח שאלו מערכות שונות מן הסתם אבל עדיין... מובן לי שהיא צריכה למשוך זמן ולקבל את זה מהגורמים "הגבוהים".

אמרתי להם מספר פעמים, שלמרות שדיברו איתנו הנושא לא סגור כלל, אנחנו רוצים שתבצעו את ההחלפה כפי שצריך ואנחנו מעוניינים לשלם על העבודה, על הכמות בדיוק כמו שצריך ולא לקבל את זה בחינם, מה הבעיה והמניעה?

בקיצור, לאחר ניתוק השיחה נציגת כלמוביל נשארה איתי הבינה לאן השיחה הלכה, הסכימה איתי והבינה את הנקודה שלי היטב ואמרה שאני צודק בנושא, זה נשמע לא ברור בכלל.

כרגע? ממתין לקבל את הנוהל/נחייה או הסבר לדבר מטעם היצרן עצמו - נחכה ונראה.

פורסם

מערכת הבלמים הבסיסית לא השתנתה מזה עשרות שנים ואם יש לך מידע על רכבי פורד, זה נכון לגבי רכבי יונדאי וכל רכב אחר.

ישנו סיכוי גבוה שמשטרת ישראל תתעניין במידע בשל סיכון חיי אדם ורכוש.

פורסם

משטרת ישראל עסוקים קצת בלסגור את תיק 4000 וכבר יתפנו לטפל בזה...או שאין פה שום דבר שקשור למשטרה ונמתין בסבלנות לתשובות של נציגת היבואן.

פורסם

כלמוביל לא מבצעים נוהל טיפול שוטף של היצרן? נשמע כמו עילה לתביעה יצוגית.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

כמובן שלא רציתי להעלות את הדברים הקטנים למשל, הצפויים כגון:

1. הוציאו את הפילטר אוויר ניקוי בלחץ אוויר - חביבי, או שאתה מחליף לי או שאתה לא נוגע בבקשה

2. לא בדקו את נוזל תיבת ההילוכים, מי יודע מה המפלס שם? נדרש בספר לבדוק

3. ניפחו לחץ אוויר לא תקין בגלגלים, אבא שלי פתאום מבין מדוע יש לו לחץ גבוה בכמה PSI משום מה והוא אמר לי "נשבע לך לא זכור לי שניפחתי בימים האחרונים" ומסתבר שזה משם

4. הרכב נכנס ויצא כעבור זמן קצר ביותר, שאלתי בגיחוך האם הוא בטוח שהוחלף בכלל השמן? אמר שהוא מאמין מאוד שכן

אבל כל אלו שטויות צפויות, אני ממתין לתשובה שלהם ובתקווה כי יחזרו אליי.

השאיפה שלי היא שהשרשור הזה יגיע באופן טבעי כלשהו, לנציגים הטכניים בכלמוביל או ליועצי השירות באחד מהמוסכים של יונדאי, יש כאן משהו שמאוד לא ברור, אנחנו נמצא מה הסיבה לכך.

פורסם

ישנו סיכוי גבוה שמשטרת ישראל תתעניין במידע בשל סיכון חיי אדם ורכוש.

כזאת בדיחה מצחיקה, מזמן לא קראתי בפורום.

פורסם

הערות קלות ..

אתה צודק בדרישות - הן להחלפת כלל נוזל הבלמים מהגלגלים.

והן בבקשה , לראות את הוראות הטיפול.

אבל -

א - לגבי ניקוי פילטר האוויר - זה מותר ואפשרי.

עם לחץ אוויר קל מהחלק הפנימי החוצה - בתנאי שלא מחייבים ש.. כאילו החליפו לפילטר חדש.

וגם אפשר לנער ולהכות על הפילטר קלות , לנקות את הדפנות.

ב - לגבי לחץ האוויר היותר גבוה - זה סביר.

בד"כ מוסך או פנצ'ריה הממלאים לחץ-אוויר - ימלאו את המקסימום המותר.

מאחר והולכים על הצד-הבטוח, כאשר לא יודעים את דרישות השימוש ברכב.

תמיד - עדיף לחץ-אוויר קצת גבוהה, במסגרת דרישות היצרן - מאשר פחות.

כדוגמה - לחץ במצב רגיל כ 33-35 - בעומס 36-38 - הצמיגים ימולאו סביב ה 38.

וטוב שאבא שם לב - וסידר את ללחץ-האוויר שהוא צריך ורגיל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הדרך היחידה שלך להחזיר יבואן שסרח למיטבו זה תביעה ייצוגית.

בדר"כ כשהוא מבין שמתאחדים מולו הוא מתחיל לעבוד עם השכל ולא עם התחת.

זה ידוע בפורום שמוסכי יונדאי התחילו להסרוח קצת

החל מהחלפה חלקית של נוזל קירור.

לכן לדעתי אם אתה באמת בעניין תארגן מכתב מעורך דין על מנת לקבל תושבה נורמלית ואיתה פיצויי שמגיע לכם עקב "נהלים פנימיים" שנוצרו במוסכי היבואן.

בהתחשב בכמות רכבים היונדאיי על הכביש על כל החלפה מהכוס היבואן חסך קרוב ל25 ש"ח על כל רכב בזמן שלקח מהלקוח 150 ש"ח.

רק החישוב עצמו מעלה חשד לרשלנות מכוונת.

• תוכן חדש...