Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי אאודי a3 שהחליפו לה משאבת מים ואני עדיין ממשיך להוסיף בערך כוס של נוזל קירור אחת לחודש. האם זה תקין?

האם אמורים בכלל לרדת אחוז מסוים של מים מהמיכל של הנוזל קירור או שמה שמילאתי אמור להישאר לשנה שלמה ואפילו יותר?

תודה

פורסם

בס"ד

לא תקין, מע' הקירור הינה מע' סגורה.

ככל הנראה יש לך נזילה מאחד הצינורות.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
בס"ד

לא תקין, מע' הקירור הינה מע' סגורה.

ככל הנראה יש לך נזילה מאחד הצינורות.

תודה, אבל לידע כללי, נגיד ומילאתי את המיכל של הנוזל קירור...מתי הפעם הבאה שאצטרך להוסיף עוד מים? כל כמה זמן בממוצע בערך ?

פורסם (נערך)

ממה שאני מכיר, אם אתה ממלא מעבר למקסימום, אז הנוזל הזה עם הזמן יעלם.

הנוזל צריך להיות בטווח האפור על המיכל.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

פורסם
לא אמורים להוסיף כלל מים במערכת תקינה. רק בטיפול השנתי מרעננים את הנוזל.

למה לרענן את הנוזל?

ממליץ לך להציץ בשרשור הודעה מספר 23 עמוד 2 ובנתונים ובכך שנוזלים מסויימים הם למעשה "FOR LIFE" או לכל הפחות, לשנים רבות מאוד... ומאות אלפי ק"מ לכל הפחות.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?657731-%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-G13-%D7%A2%D7%9D-%D7%91%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%95%D7%91-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%A2%D7%98-%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D/page2

בנוגע לשאלה - הוספת כוס של נוזל מדי חודש זה מצביע חד וחלק על נזילה או אידוי כלשהו של הניזול בצורה כזו או אחרת.

אומנם מערכת הקירור היא מערכת סגורה אבל יש המון מחברים, צנרות ונקודות כשל אפשריות לאורך כל המערכת.

הוספת כוס פעם בשנה למשל, היה אומר שבסה"כ הכל בסדר אבל עדיין, לא אמור לנזול או "להעלם" ויש מספר סיבות אפשריות כולל כך שהפקק לדוגמא (חלק מינורי כביכול) שמשחק תפקיד חשוב מאוד, לא עושה את עבודתו.

פורסם
לא אמורים להוסיף כלל מים במערכת תקינה. רק בטיפול השנתי מרעננים את הנוזל.
לא נכון.

יש מערכות קירור שבין טיפול לטיפול צריך למלא לפחות כוס - חצי כוס של מים, גם בטיפול ראשון.

פורסם

לשם השוואה, בסוזוקי, מיכל העודפים לא נמצא תחת לחץ וסגור ב'פקק לחיצה' פשוט, כך שיש סיכוי לאבד מעט מים באידוי דרך הפקק ודרך צינורית העודפים ובכל זאת, אין מצב שהרכב מאבד יותר מ 100 עד 200 מ"ל נוזל בשנה אחת. 'כוס' (200-250 מ"ל) בחודש זה המון.

פורסם

כמו שאמרו כאן יש לך כנראה טפטוף מאחד הצינורות לאורך מערכת הקירור. תעיף מבט בכל האיזורים של צינורו הקירור וחפש סימנים לנזילה/רטיבות. אפשר למשש עם היד ליד קצוות הצינורות ולחפש רטיבות (זהירות לא לחטוף כוויה). לפעמים הצינורות מתרופפים בקצוות שלהם ואז יש טיפטוף קל בנקודות החיבור. היה לי מקרה כזה לאחרונה בצינור קטן המתחבר ל egr cooler. אחרי החלפת הצינור המערכת לא מאבדת אפילו טיפה. בהצלחה.

פורסם

אפשר לרכוש פנס UV וחומר UV (אמאזון, יש שם הכל כגון UV COOLANT DYE) בעלות מאוד זניחה ולאחר מספר ימים, לאתר את הנזילה עם הפנס UV.

להתמגן במשקף המגן מ UV.

https://www.amazon.com/ACDelco-10-5046-Dex-Cool-Detection-Tracer/dp/B008I2VKNI/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1533154145&sr=8-3&keywords=uv+coolant+dye

https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_1_6?url=search-alias%3Dautomotive&field-keywords=uv+led+flashlight&sprefix=uv+led%2Cautomotive%2C285&crid=18C0OQW0NPHQ

• תוכן חדש...