Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב שנת 2001 (יונדאי אלנטרה) שצריך טסט, בגלל שהאוטו ישן לקראת הטסט אני צריך לקבל אישור בלמים מהמוסך, רציתי לדעת מה בודקים במוסך כדי לתת אישור בלמים?

פורסם

^

מדויק!

הוצאת לי את האותיות מהמקלדת. האישור עולה 50-150 ש"ח.

המוסך שולף פנקס של משרד התחבורה וחותם. אחר כך חוזרים אליו אם יש בעיות.

לכן תמיד מומלץ לפרק לבד גלגלים ולבדוק מה מצב הצינורות ולהחליף נוזל לפי הוראות יצרן!

עכשיו שאלה:

המוסכים (לפחות חלקם) טוענים שהפנקס הזה של משרד התחבורה, כל דף בו עולה להם כסף.

ידוע שתפעול מוסך עולה כסף.

האם באמת כל דף כזה עולה כמה עשרות שקלים?

פורסם
^

מדויק!

הוצאת לי את האותיות מהמקלדת. האישור עולה 50-150 ש"ח.

המוסך שולף פנקס של משרד התחבורה וחותם. אחר כך חוזרים אליו אם יש בעיות.

לכן תמיד מומלץ לפרק לבד גלגלים ולבדוק מה מצב הצינורות ולהחליף נוזל לפי הוראות יצרן!

עכשיו שאלה:

המוסכים (לפחות חלקם) טוענים שהפנקס הזה של משרד התחבורה, כל דף בו עולה להם כסף.

ידוע שתפעול מוסך עולה כסף.

האם באמת כל דף כזה עולה כמה עשרות שקלים?

זה תופס ליפט ומעסיק מכונאי, מגיע על זה תשלום לא?

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

פורסם

בוודאי שמגיע תשלום על הבדיקה. אני נוהג בדרך אחרת

לרוב הטיפול לרכב קרוב לטסט. באותו מעמד מבקש אישור בלמים ולא מוסיף שקל

כי מילא הרכב כבר נמצא במוסך לטיפול כללי. (רוב המוסכים גם לא רוצים לקבל תשלום נוסף למרות שאני מציע)

פורסם

עושה טיפולים לבד, מגיע למוסך רק בשביל האישור. מוסך שאני לקוח שלו בשנים האחרונות בודק כמו שצריך. משקיע כ 30-40 דקות, עושה נסיעת מבחן, עובר גם על דברים שלא קשורים לאישור.

בעבר קיבלתי אישורים כאלה בכמה מוסכים אחרים, היו כאלה שבדקו יותר ביסודיות וכאלה שפחות. לא נתקלתי במצב שלא בודקים בכלל.

• ספונסר פורום
פורסם
ששילמת מספיק בקופה.

וואלה שבאמת שחשבתי להגיב בשרשור הזה אבל המוסכופוביה שמשתוללת כאן

מוציאה את החשק .

מי ירצה לשמוע את דעתך המקצועית אם לכתחילה אתה חשוד כתחמן .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

חושב שצריך לקחת את התשובה של רון ולעצור ולחשוב.

לא בכל הזדמנות צריך להתנגח בבעלי המוסכים.

שימו לב שהרבה בעלי מקצוע שהיו כותבים פה ממעיטים לכתוב.

כשהם ממעיטים לכתוב שאר הכותבים בפורום מפסידים את דעתם והכוונתם המקצועית.

ולא, אני לא מכיר את רון

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

רון למה בחרת לצטט דווקא את התגובה של יגאל -:)

תצטט את התגובה שלי ותכתוב את דעתך המקצועית.

מאז שהשחררתי מהצבא כמעט תמיד היה לי רכב כלשהו שמוגדר "מעל 15/19 שנה על הכביש", שצריך אישור בלמים או אישור רכב מישן. כל שנה עברתי את הבדיקה הזו, בין פעם לפעמיים (תלוי אם הרכב היה צריך 2 טסטים בשנה).

בכל הבדיקות המכוניות עלו על הליפוט, עשו ב בדיקה ויזואלית, בחלק מהמקרים שיוף סנדלי טוף, "רגולאז'" ברקס, ניקוי עם לחץ אוויר, בדיקת חופשים (תמיד) גירוז פטמות גירוז (חיפושית), ברוב הבדיקות גם נסיעת מבחן. זמן הבדיקה כאמור 30-40 דקות, מחיר 150 - 200 ש"ח.

פורסם
וואלה שבאמת שחשבתי להגיב בשרשור הזה אבל המוסכופוביה שמשתוללת כאן

מוציאה את החשק .

מי ירצה לשמוע את דעתך המקצועית אם לכתחילה אתה חשוד כתחמן .

רון, להוסיף על מה שעניתי לך בפרטי,

אתה נמצא התחום שבו 95% מוציאים שם רע לכל השאר. זה שאתה ב5% הנותרים לא הופך את השאר לקדושים מעונים שיש לסנגר עליהם.. זה המציאות, take it or leave it

יום טוב גם לך

פורסם

גם אני קיבלתי אישור בלמים אחרי בדיקה ויזואלית של חמש דקות. הבעיה כמו שיגאל אומר שזו המציאות וברוב המקרים, לכסף משקל מכריע ולא לבטיחות.

אבל, ויש אבל גדול, לא כל המוסכים הם כאלה (רק יש הרבה יותר מדי !) ומי שמחפש רק 'לעבור טסט' ולקבל אישור בלמים בהתכתבות (ממש לא רחוק מזה..), לא יחשוב על מוסך רון כפתרון (שאני במקרה מכיר לטובה), רון לא לבד, לצער כולנו הוא מיעוט.

• תוכן חדש...