Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וואלה שבאמת שחשבתי להגיב בשרשור הזה אבל המוסכופוביה שמשתוללת כאן

מוציאה את החשק .

מי ירצה לשמוע את דעתך המקצועית אם לכתחילה אתה חשוד כתחמן .

אני אישית לא מחזיק את המכוניות שאתה מטפל בהם, ואין לי ספק שדבר כזה לא היה קורה אצלך במוסך.

גם לא במוסך גבע, שאני מטפל אצלו ושולח אליו גם חברים וקרובים לא אעלה על בדל שפתי אפשרות כזאת.

אבל כן קיימים מוסכים שיתנו אישור בלי לראות אם הרכב בחניה.

אני אישית לא מתכוון לספק שמות, גם לא בפרטי.

מבחינתי האישית בלבד, מדובר בהתעמרות למי שבחר להחזיק רכב יותר מ-15 שנה. אם כבר, תום האחריות הוא הזמן שמכונית עלולה להפסיק לראות מוסכים סדיר, וכך לא תגיע לגיל המופלג 15.

אז לי אישית נוח לקבל את האישור בהתכתבות.

כן אשמח להתייחסות לשאלה שלי, מבעל מקצוע.

שוב, מבלי להמעיט בעלויות הקבועות הרבות שכרוכות בהקמת מוסך ובתפעול.

המוסכים (לפחות חלקם) טוענים שהפנקס הזה של משרד התחבורה, כל דף בו עולה להם כסף.

האם באמת כל דף כזה עולה כמה עשרות שקלים?

פורסם
רון, להוסיף על מה שעניתי לך בפרטי,

אתה נמצא התחום שבו 95% מוציאים שם רע לכל השאר. זה שאתה ב5% הנותרים לא הופך את השאר לקדושים מעונים שיש לסנגר עליהם.. זה המציאות, take it or leave it

התבלבלת בחור, 5% מוצאים שם רע לשאר ולא להפך. זו המציאות, so take it or leave it.

אני גם עבדתי בכמה וכמה מוסכים, אך פעם לא ראיתי שנותנים אישור בלמים בלי לבדוק.

פורסם
רון, להוסיף על מה שעניתי לך בפרטי,

אתה נמצא התחום שבו 95% מוציאים שם רע לכל השאר. זה שאתה ב5% הנותרים לא הופך את השאר לקדושים מעונים שיש לסנגר עליהם.. זה המציאות, take it or leave it

אני לא מתפלא שזו דעתך ושל שאר חברי הכנופיה שאליה אתה משתייך אשר חרטו על דגלם להוציא שם רע למוסכים בארץ בכול אשכול שקשור למתן שירות במוסכים.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

המוסכניקים הוציאו שם רע לעצמם (והם לא היחידים במשק). ראה ערך מערכון הגשש החיוור. זה לא חברי הכנופיה שגרמו לכך והם לא המציאו שום דבר. מתי נתת בפעם האחרונה למוסכניק להחליף לך נוזל בלמים או נוזל קירור?

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
אני לא מתפלא שזו דעתך ושל שאר חברי הכנופיה שאליה אתה משתייך אשר חרטו על דגלם להוציא שם רע למוסכים בארץ בכול אשכול שקשור למתן שירות במוסכים.
איש לא חרט זאת על דיגלו, אתה חולמת.

אנחנו לא צריכים להוציא להם שם רע, הם עושים עבודה מצויינת בעצמם וכל המוסיף גורע.

יום טוב גם לך

פורסם

ישנם לא מעט מוסכים שנותנים שירות מצוין הן מבחינת האנושיות, האמינות והן מבחינת המקצועיות..אבל, מוסכים שלא מכבדים את התחום ומזלזלים בלקוח כן צריכים להבין שיש לכך השלכות וכמו שיש פידבקים טובים על מתן שירות מצוין יש גם פידבקים רעים על שירות גרוע..גם בשביל זה הפורום קיים..אז גם לטוב וגם לרע. הטובים באמת לא צריכים להיפגע כי הם יודעים מה הם שווים ומהללים אותם כדי שלא ייפגעו חס וחלילה. הכנופיה לא באה להוציא שם רע לאף אחד..היא חווה דעתה כמו כל אחד פה בפורום רק עם מעט יותר ידע וניסיון בתחום בלי להשתחצן חס וחלילה. גם אני אישית עבדתי במוסכים וראיתי את התחום מקרוב גם לטוב וגם לרע...גם לי היה אסור לדבר עם לקוח כפועל ולתת לבעל הבית להיות הדובר גם ששמעתי את השקרים שלו לייד אוזניי וראיתי אותם אל מול עיניי. בכל תחום בעולם יש צדיקים ויש שלא...ואין סיבה להיעלב אלא להשלים עם המציאות ואם מוסך עושה הכל בדרך הטובה, המקצועית והישרה אז אין סיבה שייפגע. את מוסך רון יצא לי להכיר..באמת אנשים מדהימים שעושים עבודתם נאמנה על הצד הטוב ביותר..לא משייך את רון לכל הסיטואציות השליליות וגם לא מתחיל לחלק פה אחוזים של מיעוט ורוב..והשירשור לא צריך ללכת לכיוון הזה.

קומבינות תמיד יש בכל דבר ואנחנו הישראלים המצאנו אל הקומבינה..זה ברור שמי שמשלם מספיק מרוויח כמו מי שיש לו קשרים מרוויח ואני חותם על כל אחד פה שאים היה לו את הקשרים להעביר את הרכב טסט בלי להגיע למכון הטסטים זה מה שהוא היה עושה..אז מה זה אישור ברקסים אם להשוות בכלל...

פורסם

ואני חותם על כל אחד פה שאים היה לו את הקשרים להעביר את הרכב טסט בלי להגיע למכון הטסטים זה מה שהוא היה עושה..אז מה זה אישור ברקסים אם להשוות בכלל...

טסט (אמיתי בלי קומבינות) זה דבר שאתה לא רוצה לוותר עליו. עד כמה שהבדיקות בטסט לא מעמיקות, זה עדיף על כלום.

שבוע שעבר האוטו שלי נכשל בטסט על הפרש 97% בכוח בלימה של בלם יד. זאת אומרת בלם יד היה פועל רק בצד אחד.

בלמים רגילים פיקס בכל הגלגלים.

בשימוש רגיל קשה לשים לב לזה שבלם יד בקושי בולם בצד אחד. בדיוק בשביל דברים כאלה יש טסט.

לדעתי מטרת אישור ברקסים למכוניות ישנות היא לאו דווקא לבדוק ברקסים אלא משהו שאמור לגרום לבעלי המכוניות האלו (שעוברים כבר לאחזקת שבר ולא מטפלים) להגיע למוסך פעם בשנה.

פורסם (נערך)

^

הלכתי עם רכב של העבודה לטסט במכון מוכר, בלי שום קומבינה או משהו דומה.

על נזילת שמן קטנה פסלו, ולעומת זאת, את הצמיגים ברכב שמסוכנים מאד לנסיעה, העבירו. (קיוויתי שייפסלו)

מסתבר שלפעמים גם אחרי טסט מסודר לא בטוח שהרכב תקין.

עריכה אחרונה על ידי TDI
פורסם (נערך)

\/

סיפור דומה לחבר לאחרונה. היה בטוח שיפסלו לו וינקר אחורי שעם מיקרוסקופ אי אפשר להבחין כשהוא עובד.(כמובן שהוא צריך להחליף בלי קשר). פסלו על נזילת שמן מנוע קלה.

אני נגד נזילות ושומר על רכב ישן יבש ללא נזילות, זו הזנחה ורע לרכב ולאיכות הסביבה (כל המקומות המוכתמים בארץ) אבל לפעמים צריך לקבל את זה. אבל מה ענין נזילת שמן מנוע לטסט, אני לא מבין. טסט צריך להתמקד בבטיחות בלבד, לא בשאלות כלליות של תקינות מכנית.

למאור: רוב מה שאתה אומר אני מסכים אבל בלי לעשות את עצמי צדיק, אני מרוצה מזה שפעם בשנה מישהו מקצועי בודק לי את מערכות הבטיחות ברכב (ולאחרים שסביבי גם). הצרה כאמור שעם כל כך הרבה קומבינות המערכת די שבורה ואין בה אמון.

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

מכוני הרישוי די טולרנטיים ביחס לצמיגים, הם פוסלים רק צמיגים ממש שחוקים או יבשים, לא מתייחסים לתאריך ייצור של המציג.

עדיין, זה עדיף על כלום. הרבה אנשים מחליפים צמיגים רק כשהם לא עוברים טסט.

פורסם
\/

סיפור דומה לחבר לאחרונה. היה בטוח שיפסלו לו וינקר אחורי שעם מיקרוסקופ אי אפשר להבחין כשהוא עובד.(כמובן שהוא צריך להחליף בלי קשר). פסלו על נזילת שמן מנוע קלה.

אני נגד נזילות ושומר על רכב ישן יבש ללא נזילות, זו הזנחה ורע לרכב ולאיכות הסביבה (כל המקומות המוכתמים בארץ) אבל לפעמים צריך לקבל את זה. אבל מה ענין נזילת שמן מנוע לטסט, אני לא מבין. טסט צריך להתמקד בבטיחות בלבד, לא בשאלות כלליות של תקינות מכנית.

למאור: רוב מה שאתה אומר אני מסכים אבל בלי לעשות את עצמי צדיק, אני מרוצה מזה שפעם בשנה מישהו מקצועי בודק לי את מערכות הבטיחות ברכב (ולאחרים שסביבי גם). הצרה כאמור שעם כל כך הרבה קומבינות המערכת די שבורה ואין בה אמון.

מישהו מקצועי תמצא לך בעל ידע בתחום שידע לאבחן את הליקויים בעצמך ויש פה לא מעט מדריכים ושירשורים שעם קצת שיעורי בית אני מבטיח לך שתהיה אכבר מקצועי בלאבחן מה אתה צריך להחליף ולתקן מידי פעם כדי לנסוע בצורה הבטוחה ביותר ואפילו בטוחה יותר ממה שמכון טסטים יאמר לך כי.....קומבינות כבר אמרנו? לצערי במדינה הזו הגענו למצב שאם לא נעשה קומבינות יעשו את הקומבינות עלינו. אז להכשיר את הרכב בטיחותית במכון טסטים?...פחות! אני אישית רואה במכון טסטים כעוד שיטה לא מצדיקה לעשות עלינו כסף אך שיש מי שמשלם יש מי שייגבה ואם זה חובה כדי לנוע באופן חוקי בכביש אז מה לעשות..מקבלים באהבה ונושכים שפתיים.

• תוכן חדש...