Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האם מישהו יודע מה עושים באמת אנשי :

pre/post sale

customer support

לגבי הראשון, פחות מובן לי מה התפקיד שלהם, ומה בדיוק הם נדרשים בזה

לגבי השני, קצת יותר מובן, אבל האם זה תפקיד רציני או שזה די דומה לתומך טכני של בזק הוט וכו'?

כמו כן, במידה וכן יש לי נסיון בתחומים הנ"ל,רק בתחומים אחרים וללא ידע "הייטקי" כלל, האם זה ריאלי להצליח להתברג אליהם עם קורסים?

תודה לעונים

פורסם

הייטק לא אומר כלום, התחום הפך להיות רחב מדי.

לא מכיר מספיק טוב את תחום המכירות.

תמיכה בלקוחות - המנעד רחב מאוד, החל מרובוט משודרג ועד תפקידים מאוד מסובכים שמתוגמלים בהתאם. במקומות המתאימים, זה תפקיד ייחודי שדורש המון חוש טכני בתמרון ותפעול המערכות יחד עם מידת שירותיות גבוהה שלרוב תתקשה למצוא אצל, למשל, מתכנתים ;-)

אבל שוב, זה תחום רחב מדי ובכל חברה זה נתפס/בנוי אחרת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לגבי תחום תמיכת לקוחות hans ענה לך ולא חושב שאפשר להרחיב יותר.

אני עובד בתחום הזה, התמיכה שאני נותן היא החל מחומרה, תקשורת, המשך דרך הדרכה על התוכנה. מתן פתרונות לצרכי הלקוח, הפקת דוח"ות וכלה בתיקון נתונים sql וכו' בנתוני הלקוח. בקיצור עושים כל מה שנדרש.

כמובן שבהתאם לוותק, תחילה עובדים בעיקר בדברים הקלים ורק בהמשך לצבירת ניסיון חודרים לעמק התוכנה, תיקון נתונים ועוד.

פורסם

בוא ננסה לתרגם את לתחום שבו הפורום הזה עוסק, רכבים.

נניח שאתה הלקוח שבא לרכוש רכב חדש, להלן המוצר. איש presale אפיין אותו מול היצרן בשביל שיתאים לטעם האנין שלך.

נניח כי הרכב לא מתאים למטלה שאתה צריך לבצע ואתה רוצה לדוגמא שהרכב ינגן את ההמנון הלאומי כל פעם שאתה לוחץ על הצופר ברכב. כאן ייכנס לפעולה שוב איש ה- presale ויפנה ליצרן כדי לבדוק את ההתכנות של השינוי במוצר.

רכשת את הרכב אבל יש בו מספר בעיות, הפעם דווקא תפנה לאיש ה- postsale.

מקווה שעכשיו קצת יותר מובן.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

זה משתנה בין עולמות תוכן.

בעיקרון,

pre-sale זה מישהו שמטפל בתכנון הפתרון(תוכנה/חומרה) לפני המכירה(כמו שהשם אומר) ובעצם לוקח מהלקוח את הצרכים שלו מהמוצר ומתאים לו הצעה לאיזה פתרון בדיוק הוא צריך לרכוש(לרוב מדובר בגורם יותר מכירתי - מכיר הרבה תחומים בhigh-level).

post-sale זה לאחר שהלקוח קנה, מדובר במי שיטמיע/יתקין את הפתרון שנקנה ויתמוך בלקוח בפתרון טכנית לאורך חיי המוצר(לרוב מדובר במישהו יותר טכני - יותר ממוקד התמקצעות).

תמיכה בלקוחות יכולה לומר הרבה דברים כמו שכבר הסבירו - לרוב ההתמקדות היא במוקד תמיכה לאו-לבל יחסית.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

היי , תודה לכם על המענה

אני עובד בתחום הזה, התמיכה שאני נותן היא החל מחומרה, תקשורת, המשך דרך הדרכה על התוכנה. מתן פתרונות לצרכי הלקוח, הפקת דוח"ות וכלה בתיקון נתונים sql וכו' בנתוני הלקוח. בקיצור עושים כל מה שנדרש.

כמובן שבהתאם לוותק, תחילה עובדים בעיקר בדברים הקלים ורק בהמשך לצבירת ניסיון חודרים לעמק התוכנה, תיקון נתונים ועוד.

בתחומים שאני מכיר, אתה מתחיל בתחתית של תפקיד X יחד עם עוד אנשים, והקידום בהמשך(גם בתפקיד וגם בשכר) תלוי בדרך כלל אם זה שמעלייך מפוטר/מתפטר/מת. כול עוד לא יקרה אחד מהשלוש - אתה יכול גם 20 שנה להשאר בתפקיד ה-X עם קידום לא גבוה מבחינת הידע, ובטח שלא גבוה מבחינת השכר.

האם בתחום הזה, זה שונה? ז"א מתחיל בדברים קלים, אבל אם אתה טוב ומוכיח את עצמך אתה תצליח לטפס, או שהצוואר בקבוק בסופו של דבר, זה מספר התקנים שיש לתפקיד הבא?

ושאלה הנוספת האם עם קורס אפשרי להתברג לתפקידים כאלה?

פורסם

קשה, אבל הכל אפשרי - לאיזה עולם תוכן מכוון? מה המטרות שלך?.

לגבי התפקידים זה גם משתנה, יש המון תזיזתיות לרוב אבל אם תלך לתפקיד טכנולוגי בבנק זה שונה מאשר סטארטאפ מבחינת תזוזה של אנשים.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

פורסם

אני לא יודע איזה מקומות אתה מכיר, אבל אם זה מה שאתה מכיר, תתרחק ותתחיל להכיר מקומות אחרים.

אפילו בעבודות הכי פחות מתוגמלות יש מעבר מתפקיד זוטר לתפקיד אחראי כלשהו,

נניח ממוכר רגיל בחנות נעליים לאחראי משמרת.

לא צריך לחכות שהאחמ״ש הקודם ימות או יתפטר אם אתה מציג ביצועים ונכונות.

אתה מנסה להשליך מההיכרות המוגבלת שלך לתחום שהוא כל כך רחב

שאי אפשר לענות עליו בשום צורה כללית. כל מקרה לגופו,

וכמו שהיטיב לנסח noknok - תלוי באיזה עולם תוכן.

עצם השימוש במילה ״תקנים״ מרמזת על כל השאר.

צא מהבועה וקפוץ לעולם האמיתי של העסקים הלא-ממשלתיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

השכר עלה באופן זעום, למרות האחריות שהתווספה לסוג הקריאות.

למרות הסעיף הקודם, שווה לעסוק בקריאות יותר איכותיות בשביל העניין, האתגר והסיפוק האישי.

אולי בהתאם לחברה, אך לא צריך שמישהו יפנה את הדרך כדי לעסוק בקריאות יותר מורכבות. תוכיח שאתה עם ראש על הכתפיים, אחראי, מסודר ותקבל דברים יותר מורכבים, תמשיך להוכיח את עצמך ותקבל דברים עוד יותר מורכבים.

כמובן שמי ששואף להתקדם גם בתפקיד, ראש מחלקה וכיו"ב צריך שתקן יתפנה.

פורסם
קשה, אבל הכל אפשרי - לאיזה עולם תוכן מכוון? מה המטרות שלך?.

לגבי התפקידים זה גם משתנה, יש המון תזיזתיות לרוב אבל אם תלך לתפקיד טכנולוגי בבנק זה שונה מאשר סטארטאפ מבחינת תזוזה של אנשים.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

כרגע אני רק בבירורים, זה בעקבות כיוון שקיבלתי מחבר שעובד בתור בפיתוח באיזה חברת הייטק.

אני רק יודע שאני לא מרוצה מאיפה שאני היום, אני במבוי סתום, ולא רואה שום כיוון ללכת אליו(לא אוהב תכנות ולא רואה את עצמי עובד בזה)

הכיוון הוא היה לעבוד בהייטק, אבל לא בתור מתכנת אלא בתפקיד צדדי שאולי אפשר להכנס אליו רק עם קורס(ועם הנסיון שיש לי כרגע ברכש, תמיכת מוצר ומכירות רק בתחום אחר)

אני לא יודע איזה מקומות אתה מכיר, אבל אם זה מה שאתה מכיר, תתרחק ותתחיל להכיר מקומות אחרים.

אפילו בעבודות הכי פחות מתוגמלות יש מעבר מתפקיד זוטר לתפקיד אחראי כלשהו,

נניח ממוכר רגיל בחנות נעליים לאחראי משמרת.

לא צריך לחכות שהאחמ״ש הקודם ימות או יתפטר אם אתה מציג ביצועים ונכונות.

אתה מנסה להשליך מההיכרות המוגבלת שלך לתחום שהוא כל כך רחב

שאי אפשר לענות עליו בשום צורה כללית. כל מקרה לגופו,

וכמו שהיטיב לנסח noknok - תלוי באיזה עולם תוכן.

עצם השימוש במילה ״תקנים״ מרמזת על כל השאר.

צא מהבועה וקפוץ לעולם האמיתי של העסקים הלא-ממשלתיים.

קודם כול, אני דווקא חושב שאתה פחות מכיר מה שהולך מחוץ לעולם ההייטק. בכול המקומות שעבדתי בהם(חברות מכובדות בתחום הפארמצבטיקה והכימיה, לא ממשלתיות) אתה מתחיל בתור עובד זוטר, לומד דברים עד גבול מסויים יחסית מהר, המשכורת שלך עולה במעט מתוקף הוותק(ואולי קבלת אחריות נוספת) אבל השלב הבא זה רק להפוך לר"צ/מנהל זוטר וזה תקן שתפוס ולרוב תפוס חזק. זה נכון לא רק בתחום שלי אלא בתחומים אחרים שאני מכיר שאינם הנדסיים.

והדוגמא שהבאת לאחמ"ש בחנות נעליים/מקדונלדס, תקפה רק בגלל שאלה עבודות של שכר קצת מעל המינימום שתוחלת החיים שם גם בתור אחמ"ש קצרה למדי, לכן יותר קל "להתקדם" למשרה כזאת.

ודבר שני, אני לא משליך ולא קובע כלום. אני מודע לזה שאני לא מכיר כול תחום ותחום ומה שאני מכיר הוא מוגבל יחסית, בגלל זה אני שואל. לא ברור לי למה אתה חושב שקבעתי את זה.

השכר עלה באופן זעום, למרות האחריות שהתווספה לסוג הקריאות.

למרות הסעיף הקודם, שווה לעסוק בקריאות יותר איכותיות בשביל העניין, האתגר והסיפוק האישי.

אולי בהתאם לחברה, אך לא צריך שמישהו יפנה את הדרך כדי לעסוק בקריאות יותר מורכבות. תוכיח שאתה עם ראש על הכתפיים, אחראי, מסודר ותקבל דברים יותר מורכבים, תמשיך להוכיח את עצמך ותקבל דברים עוד יותר מורכבים.

כמובן שמי ששואף להתקדם גם בתפקיד, ראש מחלקה וכיו"ב צריך שתקן יתפנה.

תודה על המענה,

זה בסדר שאני אפנה אלייך בהודעה פרטית במידה ויהיו לי עוד שאלות?

פורסם (נערך)

סוג של אמרו את זה כבר, אבל אני אנסה גם: תמיכה, אפילו באותה חברה, מורכבת לפעמים מכמה שכבות, כשבשכבה הנמוכה נמצאים האנשים שעונים לטלפון ופותרים בעיות מאוד פשוטות ובשכבה העליונה יכולים להיות מהנדסים עם 20 שנות ניסיון שיודעים לחפור בכל המוצר ולפתור בעיות מאוד מורכבות, או לנהל פרויקט אינטגרציה אצל לקוחות. זה תחום ממש מגוון.

לדעתי יהיה לא קל להתקבל למשהו מעניין בלי שום ידע פורמלי וניסיון קודם. יכול להיות שאפשר להתקבל לתפקידים בסיסיים (יותר תמיכה, פחות pre sale) ולהתקדם, אבל כדי להגיע לדברים באמת מעניינים תצטרך איזשהו בסיס ידע לא טריוויאלי, כדי שבאמת תוכל לקחת בעיה שטרם נתקלו בה, להבין אותה לעומק ולטפל בה. זה תפקיד טכני (לפעמים מאוד מורכב, שמשלב כמה דיסציפלינות), יהיה קשה להצליח בו באמת בלי הרקע הטכני המתאים. רק הגדלת ראש ואחריות לא בטוח שיספיקו.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בשביל להצליח בתמיכה צריכים בראש ובראשונה כישורים מסוימים ואישיות מתאימה.

קשת התפקידים ותגמול רחבים מאד, מתחילים בשכר מינימום ומגיעים גם ל30-40K.

א-ב-ל כדי להגיע לתפקיד משמעותי עם תגמול טוב צריך מומחיות בתחום מסוים, ולכן הסיכוי להגיע למשרת תמיכה שווה אחרי קורס כלשהו בלי מומחיות ברורה - אפסי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה עם ניסיון כאיש מכירות? אתה אוהב את זה? אם כן אתה תמיד יכול להיות איש מכירות בחברות טכנולוגיות(לא פרי-סייל - אלא ממש איש מכירות), ממש לא חייבים להיות טכניים בשביל זה ומה שכן צריך ללמוד לרוב לומדים תוך כדי תנועה.

• תוכן חדש...