Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אבד חוש הריח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שבטוח - לא להתקרב לקפלן בשום אופן! אם יש כוח גשו לתל השומר. אסף הרופא סביל אבל קפלן ממש גרוע.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

תוכל לפרט מדוע לא קפלן?

קיבלתי המלצה עליהם מרופא הא. א. ג. שלי, ואני אמור לעבור ניתוח בעתיד אצלם.

אשמח למידע עדכני

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

המקום זוועתי ברמת המבנה, צוות שמורכב רובו הגדול מסטאז'רים ומיעוטו אבל ממש מיעוטו מרופאים מומחים, כללית דוחפת שם את כל האחיות שסיימו עכשיו לימודי סיעוד ולכן רמת השירות שם לוקה בחסר. אל תתקרב, למען יאריכון ימיך.

אתה עלול להיכנס עם X ולצאת עם כל הABC. תיזהר.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

תבדוק את פרופסור נגריס בתל אביב. גם הבן שלו רופא א.א.ג ושמעתי שהוא גם מעולה אבל איתו אין לי נסיון אישי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קפלן נראה כמו בית חולים של תחילת המאה הקודמת בסרט אימה והיחס בהתאם.

בכל פעם שאני נאלץ להגיע לשם זה נגמר בצעקות. ואני אחד שממש קשה לו להרים את הקול בגלל המון שנות חינוך סובייטי נוקשה.

אני נמנע מהמקום הזה כמו מרעל למרות שאני גר מטר ממנו.

חוץ מהמחלקת יולדות לא להתקרב לשם. אצל תושבי רחובות הוותיקים יש אמרה נפוצה "לקפלן באים ללדת או למות".

פורסם

אל תאמר קפלן, אמור קטלן.

הגעתי לשם לאחר תאונת אופנוע רצינית, צורח מכאבים, לאף אחד לא היה אכפת...

הגיע ערס דקור, אחות אמרה תראה, הוא מלא דקירות ולא צועק

פורסם
זה גם מה שאומרים על ברזילי.

אני לא מדגם מייצג אבל בשני אשפוזים שלי שם והרבה ביקורים במיון עשו עבודה מעולה. הייתי חודש וחצי עם חום גבוה והוציאו אותי בלי תרופות מיותרות יכשהגעתי מרוסק כולי (4 שברים באגן, 5 צלעות וכתף שבורים) הוציאו אותי בלי אף בורג ועם תפקוד שכל רופא שבדק אותי התפעל מהתוצאה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
זה קרה בערך לפני 6 שנים לאבא שלי.

הלך לכמה רופאים שלא עזרו.

מכירים רופא אא"ג שאולי יוכל לעזור.

באזור השפלה.

תודה.

כפי שנאמר, לא חייב להיות בהכרח בעיה שקשורה לא.א.ג. יש הרבה בעיות פוטנציאליות שיכולות לגרום לכך.

בתור התחלה - ממליץ להתייעץ עם רופא המשפחה, ולהבין כיצד ממשיכים הלאה.

המקום זוועתי ברמת המבנה, צוות שמורכב רובו הגדול מסטאז'רים ומיעוטו אבל ממש מיעוטו מרופאים מומחים, כללית דוחפת שם את כל האחיות שסיימו עכשיו לימודי סיעוד ולכן רמת השירות שם לוקה בחסר. אל תתקרב, למען יאריכון ימיך.

אתה עלול להיכנס עם X ולצאת עם כל הABC. תיזהר.

אלא אם המבנה מיועד לפרס בתחום הארכיטקטורה, אינני מבין איך המראה משנה משהו ?

אם כבר, תגיד "תודה" לממשלה שמייבשת את התקציבים של מערכת הבריאות, בכדי שתוכל לשלוט בהם.

לגבי סטאז'רים - ברוך הבא למציאות. כל בתי החולים הציבוריים מופעלים ע"י סטאז'רים, בעיקר בשעות הערב והלילה.

האם באמת נראה לך שמנהל מחלקה יטחן משמרות לילה ?

אם יש בעיה רצינית, יש רופא בכיר מוכן להקפצה.

בכל בי"ח בארץ, אתה יכול להיכנס עם X, ולצאת עם כל ה-ABCD - ואני ממש לא מתכוון להיכנס לנושא לעומק, מאחר וזה מאוד מורכב - חוסר של תקציבים, תרבות ישראלית ועוד.

קפלן נראה כמו בית חולים של תחילת המאה הקודמת בסרט אימה והיחס בהתאם.

בכל פעם שאני נאלץ להגיע לשם זה נגמר בצעקות. ואני אחד שממש קשה לו להרים את הקול בגלל המון שנות חינוך סובייטי נוקשה.

אני נמנע מהמקום הזה כמו מרעל למרות שאני גר מטר ממנו.

חוץ מהמחלקת יולדות לא להתקרב לשם. אצל תושבי רחובות הוותיקים יש אמרה נפוצה "לקפלן באים ללדת או למות".

אז הוא לא יקבל פרס ראשון בארכיטקטורה. אוי ואבוי :-(

אל תאמר קפלן, אמור קטלן.

הגעתי לשם לאחר תאונת אופנוע רצינית, צורח מכאבים, לאף אחד לא היה אכפת...

הגיע ערס דקור, אחות אמרה תראה, הוא מלא דקירות ולא צועק

יש סיטואציות בהן אין אפשרות לתת למטופל טיפול כזה או אחר, גם אם לדעתו זה מה שיעזור לו.

לגבי התגובה של האחות - אפשר היה לענות אחרת. אך קל לשפוט מהצד, מבלי להכיר את המציאות במקום.

פורסם (נערך)

אכן יש בעיה קשה של תקצוב מערכת הבריאות. המערכת פועלת בערך כמו הסוס שמרגילים אותו לרעוב. תת תקצוב, חוסר תכנון לטווח ארוך והרבה אינטרסים פוליטיים. והממשלה הנוכחית (כבר כמה עשורים) לא בדיוק אובת את ה"כללית" שמקורה בתנועת העבודה - למרות שנותקה מההסתדרות הכללית לפני קרוב ל-25 שנה. הסיפור של בית החולים באשדוד בהחלט מייצג זאת - קיבל תקצוב יחסית נדיב, ומיבש את קפלן, ברזילי ואולי עוד בתי חולים על ידי הצעת משכורות הרבה מעבר למקובל במערכת הציבורית. ולא רק לרופאים.

גיא - ממך ציפיתי שתדע מהו סטז'ר. ברוך הבא אל מציאות, אבל הסטז'ר לא מנהל אפילו את עצמו, בודאי שלא שום דבר יותר חשוב. הסטז'ר הוא אדם שכבר אינו סטודנט - הוא סיים את הלימודים ועבר את בחינות ההסמכה לרפואה - אבל עדיין אינו רופא, שכן לצורך קבלת הרשיון לעסוק ברפואה הוא צריך להשלים את שנת הסטאז', שנה שבה הוא עובד במספר מחלקות, בין חודש לשלושה בכל אחת מהן, על מנת לקבל איזה ניסיון ראשוני, ולא עושה שום דבר באופן עצמאי, הכל בהדרכה והשגחה.

כוח העבודה העיקרי בבית החולים הוא אכן המתמחים. ואם הסטאז'ר משול לנהג החדש שמחוייב במלווה הרי שהמתמחה הוא כבר רופא לכל דבר ועניין, אבל בתחילת דרכו המקצועית. גם הוא, כמו הנהג החדש, רשאי לעשות את עבודתו באופן עצמאי, אבל עדיין חסר ניסיון. וכמו במקצועות הנלמדים כשוליות, ההרשאות שהוא מקבל בתחילת הדרך מעטות, ועם צבירת הניסיון, מבחנים היום יומיים בהם הוא עומד מול הבכירים, והמבחנים הרשמיים במהלך ההתמחות הוא מקבל יותר סמכויות. סתם דוגמא - לא כל רופא רשאי לשחרר חולה מחדר המיון. זה חייב להעשות על ידי רופא בעל ניסיון מסויים, בדרך כלל מספר שנים, עדיף לאחר שעבר את מבחני "שלב א'" של ההתמחות, וקיבל את הסמכה הפנימית של המחלקה בה הוא עובד. יותר מזה - יש פעולות שגם "מומחה צעיר" - שהוא רופא בעל 5-7 שנות ניסיון ואשר עבר את מבחני סיום ההתמחות אינו רשאי לבצע עצמאית, אלא רק לאחר שצבר ניסיון נוסף ומנהל המחלקה מאשר לו לבצע את הפעולות. כמוכן, בתלות בגודל בית החולים ובאופיו, בהרבה מחלקות יש מומחים 24/7. לא פשוט להיות הגיניקולוג או המרדים בן ה-60 שמעירים אותו בשעה 3 לפנות בוקר - אבל זו המציאות.

בכל בי"ח בעולם, אתה יכול להיכנס עם X, ולצאת עם כל ה-ABCD - ואני ממש לא מתכוון להיכנס לנושא לעומק, מאחר וזה מאוד מורכב - חוסר של תקציבים, תרבות ישראלית ועוד.

תיקנתי לך. זה ממש לא עניין של "תרבות ישראלית" (תרבות הרפואה בישראל אינה נופלת בשום עניין משום מקום אחר בעולם ובתי החולים עומדים בתקנים בין לאומיים מחמירים). אבל הבעיה של זיהומים צולבים, תקלות ותוצאות לא רצויות קיים בכל מקום. חלק מזה הוא אכן המחסור בתקציבים, אבל חלק גדול הוא עניין ביולוגי - קשה לחזות כיצד יגיב כל מטופל לטיפול הניתן לו, חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה מתפתחים ונפוצים בכל בית חולים, לכל בדיקה ויפול אחוז מסויים של סיבוכים ובמקרים רבים לא ניתן לחזות מי יסתבך ואיך. בסופו של דבר יש מחסור חמור בנביאים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ספריאל - תפסת אותי. עשיתי טעות. הוא כותב על סטאז'ר, ואני בראש חושב על מתמחה (אך לא שם לכך כי אני למעשה עושה אותה טעות...)

בכל מקרה, אני מניח כי הוא התכוון למתמחה.

לגבי בתי"ח בארץ - עם כל הכבוד לכך שהם עומדים בתקן JCI - אז זאת פשוט רמאות.

לקראת הביקורת דורשים מכולם לעבוד בשיטה שתואמת JCI. בימים שהבקרים מגיעים - אכן, כולם מקפידים (בכוונה מצוותים למשמרת זאת את אנשי הצוות שסומכים עליהם שיקפידו).

יום לאחר שהבקרים עוזבים - כולם חוזרים לשיטות העבודה הישנות, שלא כל-כך מתאימות לדרישות JCI..

בתגובתי הקודמת, התכוונתי בעיקר לתרבות הסמוך ותרבות החפיפניקיות הישראלית, אך לא רק.

לגבי חוסר תיקצוב - זאת לא בעיה רק של קופ"ח כללית אלא של כל קופ"ח ושל בתי החולים. זאת הסיבה בגללה בתי החולים הגדולים הקימו את תאגידי הבריאות, וכי בתי החולים בפריפריה (בעיקר, אך לא רק) לא יכולים להתפתח.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

וגם אלה של כללית, שגם הם אינם מפעילים את התאגידים.

לגבי החפיפניקיות שאתה מתאר - זה לא מה שאני מכיר. סתם, לדוגמא, התהליך המעיק של זיהוי מטופל מתבצע גם כאשר המטופל נמצא במחלקה חודשיים וכולם מכירים אותו. כמובן שהאוירה בכל מחלקה שונה משכנתה, ורמת ההקפדה משתנה.

עם זאת, אין ספק שהאיכות נפגעת מאד מהמחסור בכח אדם. למשל התורים הארוכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...