Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לקנות רכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, שרשור זה הוא חצי התייעצות עם אנשים בוגרים ומבינים ממני בכללי וחצי ייעוץ ברכישת רכב

אשתף בקצרה, בגיל 18 החלטתי שמאוד באלי סיאט איביזה, ושאני מתחיל לעבוד לראשונה בחיי, ולרכוש לי סיאט

מפה לשם עברו 3.5 שנים, היום אני בן 21 וחסכתי כ230 אלף ש''ח ששוכבים בעובר ושב

עכשיו שאני יכול להגשים את החלום ניגשתי עם ההורים לסוכנות להזמין לי סיאט איביזה חדשה

ופתאום כשישבנו שם דקה לפני החתימה התחרטתי, מצד אחד אני רוצה את האוטו מאוד , מצד שני כואב לי לוותר על כול כך הרבה כסף שחסכתי בעבודה כול כך קשה (שבכלל הייתה רק בשביל האוטו זה מה שמצחיק !! )

היום אני סטודנט, עדיין עובד ומשתכר בכ7500 ש''ח בחודש,

עולות בפניי 2 אופציות

לרכוש לי רכב ישן בסביבות ה30 אלף ש''ח ולסוע איתו עד סיום התואר

או לשים מקדמה של 30 ואת היתר במימון סיאט איביזה חדשה

בכול מקרה את הכסף שחסכתי לשמור באיזשהו פיקדון שיצבור לי ריבית ולהמשיך כמובן לחסוך

אני מרגיש קצת ''אשמה'' לרכוש לי רכב חדש ולבזבז הרבה כסף ואני לא רוצה לעשות טעות שהרבה ילדים עושים רק בשביל ''אוטו'' . מצד שני מאוד באלי את הרכב!!

דרך אגב סיאט יד שנייה לא באה בחשבון כי נושא התקלות מטריד אותי

הדרישות שלי מהרכה

והסיבה שאני בוחר דווקא בסיאט היא מכיוון שהמראה מוצא חן בעייני, החיסכון בדלק גדול (נוסע 20,000 בשנה שרובם בין עירוניים ) והיא מהירה, קשה לי להתמודד עם רכב 1600 סטדנרטי או מנוע מיני 1200-1000 רגילים

תודה לעוזרים

עריכה אחרונה על ידי sharonv1
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה ממש ממש תתבאס על הרכב, ברמה כזו שתמיד תיזכר בכמה התבאסת שלא קנית- תקנה ותהנה.

אני הייתי חוסך עוד קצת, מתבסס יותר כלכלית ובינתיים קונה משהו נחמד וחזק מספיק (ידני מתאים?).

פורסם

דבר ראשון יפה שחסכת סכום נאה לגילך,כל הכבוד.

אישית לא הייתי קונה רכב חדש מקבוצה הואגיות, ירידת הערך ברכבים האלה מאוד גבוהה.

כניסה לפשפשוק ויד 2 תסביר לך למה.

אמנם אתה קונה שקט לשנתיים אבל אתה מאבד המון כסף בשנתיים הללו.

אם בכל זאת חפצך נפשך ברכב מהיר וזריז וגם אמין ממליץ לך על הלאון 1.4 ידני או פולו TSI ידני 1.2.

הרבה יותר מוצלחות.

הלאון הידנית 2014 נמכרת באזור ה 70K בערך, והפולו באזור ה 50.

בהצלחה !

פורסם

למרות שאתה צעיר, נראה שאתה מבין היטב את ערכו של הכסף.

התחושה שלך שקניית רכב חדש אינה "משתלמת" כלכלית ממש לא בלתי מבוססת.

אם ניקח את האיביזה כדוגמה - חדשה ברמת איבזור לא הבסיסית תעלה לך בערך 100K על הכביש. תוך 3 שנים, תאבד עליה כמעט 50K (בהערכה גסה ביותר). בקיצור, הפסד כלכלי לא קטן.

אבל, יש אלמנטים אחרים בחיים חוץ מלחשוב על הפסד כלכלי, בעיקר משום שאתה תתעסק רק עם זה, לא תקנה רכב לעולם...

חסכת סכום נכבד, אתה מתכנן להוציא לכל היותר 40% ממנו על רכב. נוסיף על כך שאפילו שאתה סטודנט אתה עובד ומרוויח לא רע בכלל בשביל סטודנט.

יותר חשוב, אתה רוצה איביזה. ממש רוצה איביזה (אף אחד מאיתנו לא מכיר אותך אישית, אנחנו מסתמכים אך ורק על מה שכתבת).

לך תקנה איביזה.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

אני במקומך הייתי מושך 20 אלף מהחסכון, שם את היתר בהשקעה לטווח ארוך- אתה תצטרך אותה כשתקלע לשוק הדיור הישראלי .

בכסף הזה תוכל לשים מקדמה על רכב יד שנייה שעולה בין 40 ל 60 וישרת אותך היטב. יש מספיק רכבים חזקים בסכום הזה.

את היתר אתה לוקח בהלוואה ל 3 שנים , ההחזר לא יהיה גדול במיוחד.

כאחד שקנה רכב חדש מהיבואן אני יכול לספר לך שההתלהבות עוברת אחרי שבוע , כמו כל ילד שמקבל צעצוע חדש. לא שווה את ירידת הערך שתספוג .

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

זה מאוד פשוט.

אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב לטווח ארוך (5 שנים ומעלה) - הייתי ממליץ על רכב חדש מהיבואן או 0 קילומטר.

אם אתה רוצה רכב לטווח קצר של שנתיים שלוש...לך על רכב יד שניה ואז תמכור אותו.

לגבי הכסף בקניית רכב חדש, בכל מקרה לא הייתי משלם את כל הרכב במכה אחת (אלא אם תקבל על זה הנחה ממש יפה), ממליץ לשים מקדמה של 30-40 ואת השאר לפרוס לשלוש שנים (כאורך האחריות). הריבית על רכבים מאוד נמוכה ועדיף שתשמור את הכסף שלך לעצמך.

לגבי הכסף שלך ששוכב בעו"ש - רע מאוד. קח לך אפילו תיק השקעות קטן וסולידי מאוד (עד 20% מניות) ותעשה 2-3 אחוז תשואה שנתי, חבל לשים את זה בעו"ש או בפקדון בנקאי שלא נותן כלום.

אמרת שאתה ממשיך להרוויח 7,500 שקל בחודש, אז אין שום בעיה לפנק את עצמך עם רכב שתהנה ממנו וגם להמשיך לחסוך ולצאת פה ושם.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
דבר ראשון יפה שחסכת סכום נאה לגילך,כל הכבוד.

אישית לא הייתי קונה רכב חדש מקבוצה הואגיות, ירידת הערך ברכבים האלה מאוד גבוהה.

כניסה לפשפשוק ויד 2 תסביר לך למה.

אמנם אתה קונה שקט לשנתיים אבל אתה מאבד המון כסף בשנתיים הללו.

אם בכל זאת חפצך נפשך ברכב מהיר וזריז וגם אמין ממליץ לך על הלאון 1.4 ידני או פולו TSI ידני 1.2.

הרבה יותר מוצלחות.

הלאון הידנית 2014 נמכרת באזור ה 70K בערך, והפולו באזור ה 50.

בהצלחה !

היי,

ידני לצערי זה לא אופציה אין רישיון לזה, ואני מחפש משהו בטווח הזריזות של ה 8-9 שניות ל 100 לפחות אבל שיהיה חסכוני בנסיעות בין עירוניות, סביבות 13-15 קילומטר לליטר זה נקרא עבורי חסכוני

האיביזה נותנת הכול+ מראה שקולע בול לטעמי

בבדיקה שעשיתי ביד 2 אני רואה שמכוניות של 2015 נמכרות היום 3 שנים אחרי ב30 אחוז פחות ממחיר הקנייה

האם זה נקרא ירידת ערך גבוה ?

למרות שאתה צעיר, נראה שאתה מבין היטב את ערכו של הכסף.

התחושה שלך שקניית רכב חדש אינה "משתלמת" כלכלית ממש לא בלתי מבוססת.

אם ניקח את האיביזה כדוגמה - חדשה ברמת איבזור לא הבסיסית תעלה לך בערך 100K על הכביש. תוך 3 שנים, תאבד עליה כמעט 50K (בהערכה גסה ביותר). בקיצור, הפסד כלכלי לא קטן.

אבל, יש אלמנטים אחרים בחיים חוץ מלחשוב על הפסד כלכלי, בעיקר משום שאתה תתעסק רק עם זה, לא תקנה רכב לעולם...

חסכת סכום נכבד, אתה מתכנן להוציא לכל היותר 40% ממנו על רכב. נוסיף על כך שאפילו שאתה סטודנט אתה עובד ומרוויח לא רע בכלל בשביל סטודנט.

יותר חשוב, אתה רוצה איביזה. ממש רוצה איביזה (אף אחד מאיתנו לא מכיר אותך אישית, אנחנו מסתמכים אך ורק על מה שכתבת).

לך תקנה איביזה.

כן, עכשיו אחרי שהכסף בידי, אני פתאום מרגיש שאולי יש דברים יותר חשובים בעתיד כמו דירה וכאלה

לכן אני קצת מתאפק

אני אצטרך ככול הנראה את האוטו למשך תקופת האחריות כולה (3 שנים ) האם איבוד ערך של 50 אחוז הוא לא קיצוני מידי? כמו שהגבתי לבחור למעלה, אני רואה ירידה של 30 אחוז אצל כול המוכרים של דגמי 2015

אני במקומך הייתי מושך 20 אלף מהחסכון, שם את היתר בהשקעה לטווח ארוך- אתה תצטרך אותה כשתקלע לשוק הדיור הישראלי .

בכסף הזה תוכל לשים מקדמה על רכב יד שנייה שעולה בין 40 ל 60 וישרת אותך היטב. יש מספיק רכבים חזקים בסכום הזה.

את היתר אתה לוקח בהלוואה ל 3 שנים , ההחזר לא יהיה גדול במיוחד.

כאחד שקנה רכב חדש מהיבואן אני יכול לספר לך שההתלהבות עוברת אחרי שבוע , כמו כל ילד שמקבל צעצוע חדש. לא שווה את ירידת הערך שתספוג .

האם יש לך המלצות למשהו בטווח ה40-60 שיספק את הדרישות ?

אני כן זקוק (יותר נכון רוצה ) רכב עם מראה צעיר ומושך כמו האיביזה

וצריך שהרכב יהיה אוטומטי, אמין (כי כנראה אין אחריות ) וחסכוני אבל לא עגלתי (טווח הכוח של מנוע 1.0-1.2 tsi (

פורסם

אתה עובד ומבוסס כלכלית באופן יחסי.

כל עוד אתה קונה רכב בשכל,ולא שם את כל הכסף על קופרה חדשה+סכום הזוי על ביטוח לא רואה סיבה למה לא.

אין לך משפחה,ילדים ודאגות כלכליות-סע ותהנה.

(אני בגילך והייתי עושה אותו דבר).

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

בתור אחד שהיה דלוק משום מה גם על איביזה והבאתי בסופו של דבר fr חדשה למרות שלא רציתי חדשה אך ההפרש בינה לבין משומש היה נמוך כיוון שהדגם לאחר המתיחה והמנוע החדש מסוף 2015, לא היה זמין כ''כ כמשומש. הירידת ערך מאוד גדולה. אם הייתי חוזר אחורה שנה ושלושה חודשים הייתי מביא באותו מחיר שקניתי איביזה חדשה - לאון fr או אפילו a3 זקנה יותר.

כשאתה נעול כ''כ על משהו כבר כמה שנים לפעמים אתה מביא אותו ואז יורד לך מהר מאוד.

פורסם
בתור אחד שהיה דלוק משום מה גם על איביזה והבאתי בסופו של דבר fr חדשה למרות שלא רציתי חדשה אך ההפרש בינה לבין משומש היה נמוך כיוון שהדגם לאחר המתיחה והמנוע החדש מסוף 2015, לא היה זמין כ''כ כמשומש. הירידת ערך מאוד גדולה. אם הייתי חוזר אחורה שנה ושלושה חודשים הייתי מביא באותו מחיר שקניתי איביזה חדשה - לאון fr או אפילו a3 זקנה יותר.

כשאתה נעול כ''כ על משהו כבר כמה שנים לפעמים אתה מביא אותו ואז יורד לך מהר מאוד.

וואג מושלמת לי מכול הבחינות גם הלאון וגם האיביזה

אבל אני חושש מידי להיכנס להרפתקה עם רכב כזה ללא אחריות על גיר ומנוע ברכבי יד 2

פורסם

קודם כל - כבוד למי שחסך קרוב לרבע מיליון ש"ח עד גיל 21.

אבל חסר לי משהו בחשיבה שלך: מה התכניות שלך בחיים חוץ מהרכב: האם אתה עתודאי שעומד להתגייס לשירות צבאי בתנאי חובה (אופס - שלוש שנים עם הכנסה של 1000 ש"ח בחודש). האם חשבת על נושא של הקמת משפחה\רכישת דירה\הקמת עסק (אני מדבר בטווחים של 5-8 שנים, תתפלא כמה מהר הן עוברות).

יובל גנים - התפיסה שלך שגויה. ההבדל בין רכישת רכב מחסכונות לבין רכישתו במימון הוא הרבית שתשלם על המימון. האם אתה מעדיף דרך זו או זו? עניין אישי לגמרי. אישית אני רוכש רכב רק מכסף שנמצא בבנק. אבל זה אני, בגיל שלי ועם המצב הכלכלי שלי. אתם (או, לפחות, פות"ש) צעירים ממני בדור וחצי והגישה שלכם שונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קודם כל - כבוד למי שחסך קרוב לרבע מיליון ש"ח עד גיל 21.

אבל חסר לי משהו בחשיבה שלך: מה התכניות שלך בחיים חוץ מהרכב: האם אתה עתודאי שעומד להתגייס לשירות צבאי בתנאי חובה (אופס - שלוש שנים עם הכנסה של 1000 ש"ח בחודש). האם חשבת על נושא של הקמת משפחה\רכישת דירה\הקמת עסק (אני מדבר בטווחים של 5-8 שנים, תתפלא כמה מהר הן עוברות).

יובל גנים - התפיסה שלך שגויה. ההבדל בין רכישת רכב מחסכונות לבין רכישתו במימון הוא הרבית שתשלם על המימון. האם אתה מעדיף דרך זו או זו? עניין אישי לגמרי. אישית אני רוכש רכב רק מכסף שנמצא בבנק. אבל זה אני, בגיל שלי ועם המצב הכלכלי שלי. אתם (או, לפחות, פות"ש) צעירים ממני בדור וחצי והגישה שלכם שונה.

היי, קודם כול תודה.

לגבי התוכניות, צבא לא עשיתי בעקבות אלרגיה די נדירה, כרגע אני לומד תכנות ובזה גם מתכנן לעבוד

ועובד באופן קבוע בתחום המכירות שדורש ממני להשקיע פחות מ80 שעות חודשיות ומניב לי כ7500 ש''ח בחודש

כמובן שזה תחום לא יציב אבל זה תחום שאני כבר עובד בו 3.5 שנים ועכשיו בהשקעת שעות מינימלית האזור הוא 5000-7500 ש''ח לחודש

בכול מקרה אני מקפיד לחסוך לפחות 4000 - 5000 ש''ח בחודש כמו שעשיתי בכול ה3.5 שנים האחרונות

כרגע גר בבית של ההורים, אין לי הוצאות , או התחיבויות, או הלוואות מכול סוג שהוא

מתכנן להתחתן לפני גיל 25 עם הבת זוג שלי ב3 שנים האחרונות והחלום הגדול באמת זה דירה ( לכן אני חוסך כמעט כול שקל שאני יכול ומפנטז שלהשתעבד לבנק כמה שפחות)

רכב זה בגדר חובה עבורי לנסיעות של 20,000 בשנה

אבל הסיאט עצמה היא בגדר מותרות שאני רוצה להתייעץ עם חכמים ממני האם כדאי לי לקחת

התוכנית עם הסיאט זה לקחת 30 מהחיסכון ולשים כמקדמה +ביטוח

את היתר לשלם בהלוואה של 1500 ש''ח בחודש בערך (דלק סביבות ה800 ש''ח נוספים בחודש )

בסופו של דבר אני מעריך שהרכב החדש יעלה לי כ2000-2300 בחודש

פורסם

מאזדה 2 משנת 2015 תענה על רוב הדרישות שלך , ותסחוב אותך יפה 3 שנים.

אם כי אני לא יודע לגבי המראה, זה עניין של טעם.

20 אלף מקדמה , 40 אלף פריסה ל 3 שנים , יצא לך אלף וקצת בחודש.

פורסם

נשמע שעד היום הנהלת כלכלית יפה מאד.

אני הייתי ממליץ על רכישת דירה בחו"ל (אולי ארה"ב) או מקדמה על דירה בארץ ומשכיר אותה. זה אומנם כאב ראש אבל כלכלית זה יבנה אותך להמשך החיים.

אני מאד מבין את הרצון לרכוש רכב, אבל צריך להבין שזה לזרוק כסף לפח. באיזה שהוא שלב תגיע לרכב חדש, לדעתי חבל לעשות את זה בשלב הזה של החיים. כדאי להתבסס כלכלית להגיע למקום שיש לך את הכסף המיותר לפינוק שנקרא רכב חדש ואז לרכוש אותו.

• תוכן חדש...