Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך לשרשור הקודם, אני מחפש רכב חסכוני לנסיעה של 30K ק''מ בשנה, התקציב המתגבש הוא בסביבות 40-50 אלפי ש''ח.

האופציות שלפניי הן:

1. דאצ'יה סטפווי דיזל, 2016-17, עם בערך 60-70 אלף ק''מ, והיתרון הגדול שאפשר להשיג עם אחריות לעוד שנתיים+-. החיסרון - נסעתי ברכב והוא מרגיש קצת ספרטני, ובנוסף אני חושש שהמזגן לא יענה על הצרכים שלי (ח-ם לי...)

2. פיג'ו 208- קשה להשיג דיזל, יש אחת-שתיים בלוחות. אם אמצא זה נשמע לי כמו פיתרון מועדף אבל יקר יותר. נסעתי בבנזין הידני והוא היה משמעותית יותר נוח מהסטפווי. מצד שני אין אחריות והמחיר גבוה יותר בסביבות 10k לרכבים עם נתונים דומים. האם אפשר להניח שהפער הזה יישמר גם במכירה של רכב דיזל בן 5-6 עם 150-170k ק''מ, או שרכבים כאלה נמכרים במחיר דומה בלי קשר ליצרן? גם אופציית הבנזין לא ירדה מהפרק, למרות שמרגיש לי שהוא יהיה קצת חלש מדי.

3. חשבתי על כיוון קצת אחר ולגמרי מחוץ לתקציב, אבל עם המימון הזול הוא בכל זאת עלה- קליאו חדשה 0.9 טורבו ידני, מחיר לניילונים 72. נראה שבהינתן המבצע הזה, ירידת הערך של רכב חדש מפחידה פחות (25-30 אלף ש''ח ב3 שנים? לרכב חדש באחריות זה יפה, לא?) ויש אחריות כמובן. הביצועים והצריכה מוצלחים פחות מהדיזל, אבל האבזור והנוחות יותר מאשר בסטפווי, ובדומה ל208 רק עם אחריות.

אז מה דעתכם - נוחות מול אחריות? כוח ויעילות מול איבזור ואיכות חומרים?

תודה מראש למי שיתפנה להתייחס ולסייע לי.

פורסם (נערך)

המזגן של הקליאו והסנדרו לא שונים כ"כ, אני חושב שהמזגן החלש הוא אחד החסרונות המרכזיים בקליאו,

היום עליתי על הרכב אחרי שהוא חנה בשמש ב2 אחר"צ ולקח לי 20 דקות לקרר את הרכב למצב סביל.

בנסועה שלך לדעתי דיזל עדיף - אם כי כמו שאתה אומר קשה יותר להשיג, למכור רכב בנזין בן 3 עם 90 אלף קילומטר במחיר סביר יהיה קשה הרבה יותר מאשר דיזל מקביל.

מה עם קליאו סטייישן דיזל? אולי תוכל למצוא אחת משומשת.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לי דווקא המזגן בסדר בקליאו, אבל לנסוע כמו שלך הייתי לוקח את הדיזל שיהיה חזק וחיסכוני יותר.

הדאציה מרווחת ונוחה יותר מקליאו, אבל איכות החומרים פחות טובה ובפנים הרכב די פשוט.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ממה שהתרשמתי, הרנו אסטייט ממש לא נפוץ וגם משמעותית יותר יקר אז לא נראה לי שהוא יכול להיות אופציה ריאלית.

לגבי הקקטוס - יכולה אכן להיות אופציה מעניינת. החיסרון לעומת האפשרויות האחרות הוא שהמחיר שמבקשים על המעט שמוצגות למכירה הוא בסביבות ה-60, קצת מעל התקציב שלי, והאחריות שנשארה למודל 2016 היא סביב השנה בלבד. האם אני יכול להניח שהיא תשמור על הערך שלה טוב יותר מאחרות?

המזגן בקליאו הוא כמו המזגן בסטפווי דיזל או כמו בסטפווי בנזין?

פורסם

אני לא נסעתי מספיק על הסנדרו כדי לתת חווד מדוייק על המזגן שלה ביחס לקליאו - אני שנה+ עם הקליאו לדעת שהמזגן שלה חלש באופן מורגש מרכבים אחרים שאני נוהג עליהם.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הי.

אז הבוקר נהגתי שוב על הסטפווי דיזל, והיה בסה''כ בסדר. המזגן נתן עבודה, והמנוע עוצמתי ומורגש. תכל'ס הוא נותן עבודה, והדבר היחיד שהפריע לחויה היה רעשי הרוח החזקים החל מ90 קמש.

בשקלול כולל הרכב די סבבה והיתרון של המחיר והאחריות די משמעותי.

אם נתמקד רק בדיזל, אז מולו ניצבים הדיזלים של לובינסקי - 208/קקטוס שלפי הבנתי אמורים לספק חיסכון בדלק יחד עם חווית נהג טובה ונוחה יותר, אבל החיסרון שלהם הוא במחיר ובהיעדר אחריות.

עד כמה נראה לכם קריטי העניין של אחריות לרכב בן 2-3? האם שווה להתפשר על הנוחות בשביל זה ובשביל חיסכון במחיר הקנייה (אבל עלייה בצריכת הדלק)?

פורסם

עד כמה שידוע לי , אין פה רכב בעייתי מבחינת אמינות, והדיזלים הצרפתיים נחשבים לאמינים.

לגבי סטפווי, ב2017 נעשה מתיחת פנים ובידוד הרעשים שופר (וגם המושב קיבל משענת יד נוחה) ואין יותר את הרעשים מבתי הגלגלים.

היתרון של משומש זה שאתה לא תלוי במוסכים המורשים ויכול לטפל איפה שאתה רוצה, כמו במוסכים המומלצים לצרפתיות כאן בפורום.

מבחינת נוחות , הקקטוס וה208 נוחים יותר , אבל גם הסטפווי נוח ביחס לקטגוריה (יש לי סנדרו רגילה ונהגתי בסטפווי מספר פעמים).

לגבי הנוחות של הקליאו אני לא מסכים, המושבים בסנדרו נוחים יותר ותומכים יותר וכיול המתלים מכויל יותר לנוחות מאשר בקליאו, ששם הוא

מכוון יותר להתנהגות וידוע כקשיח.

פורסם

208 צעירה צריכה צריכה להיות אמינה, אבל אישית הייתי הולך על הדאציה, רעשים אפשר להוריד ע”י מוסיקה, אבל אתה מקבל רכב חדש.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...