Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

גיליתי תופעה חדשה במערכת ההיגוי בסיטרואן שלי (C4 Hdi 2011) ואני מנסה להבין אם זה התנהגות נורמאלית או תסמין לבעיה כלשהי.

בשיגרה הכל עובד תקין, תנועת ההגה חלקה והתגבור עובד כמו שצריך.

התופעה המדוברת מתחילה אם מסיבה כלשהי בוצעה הפניית גלגלים על מנוע כבוי.

בנסיעה הראשונה מורגשות קפיצות בהפניית הגה. לאחר מכן ב2-3 נסיעות הבאות מורגשות קפיצות בהחזרת (יישור) הגה, ולבסוף המצב חוזר לקדמותו.

זה קרה לי כבר פעמיים, פעם אחת כאשר בצעתי כיוון פרונט ביתי, פעם שניה בסופ"ש האחרון כאשר הרמתי את קידמת הרכב לצורך בדיקת מכלולים לקראת טסט וביצעתי מספר הפניות הגה מצד לצד כאשר הגלגלים הקידמיים באויר.

אחרי הפעם הראשונה לא הייתי בטוח מה גרם למה ולמה, אבל אחרי הפעם השניה כבר אין ספק לגבי התופעה.

שאלתי חבר פורום עם רכב זהה לגמרי לשלי (קצת יותר צעירה), הוא אמר שגם חווה פעם אחת בעבר את התופעה אבל לא ידע לשים את האצבע מתי ולמה זה התחיל או נפסק.

הניחוש הכי טוב שלי לבנתיים הוא שבזמן הפניית הגה על מנוע מכובה, איכשהו נכנס אויר למערכת ההדראולית. לא מצליח להבין איך.

האם התופעה מוכרת לעוד בעלי מערכת היגוי אלטרו הדראולית של PSA?

הם זה באג? פיצ'ר? האם מדובר בתסמין לבעיה גדולה יותר שמתפתחת וצריך להתחיל לחשוש?

יום טוב גם לך

פורסם

אני מנסה לזרוק לך כיוון למחשבה:

בעבר עשיתי נסיעת מבחן על אופל זפירה משומשת (בת 3-4, שנת 2003). לרכב זה ישנו הגה כח חשמלי.

כאשר הרכב היה בתחילת הנסיעה וגם בסוף הנסיעה, עם טורים נמוכים, ההגה קפץ/בעט בזמן שסובבתי אותו.

מסתבר שהתופעה הזו יכולה להגרם ממצבר חלש (למרות שלא הורגש קושי בהתנעה של הרכב במקרה שלי).

פורסם

כיוון מעניין אבל אני לא חושב שזה המקרה..

הרכב מבלה את רוב זמנו בבינעירוני כך שהמצבר מקבל טעינה טובה.

גם קשה מאוד לפרוק את המצבר ברכב הזה בעמידה במקום כיוון שכל מערכות הרכב עוברות לpower saving כעבור 20 דקות, אי אפשר לשמוע רדיו אפילו.

בכל מקרה מבחינת מצבר לא היה שימוש חריג ב2 הפעמים שהתופעה התרחשה, ההבדל היחיד משימוש יומיומי טיפוסי היה הפניית הגלגלים כאשר המנוע כבוי.

יום טוב גם לך

פורסם

לדעתי אין מה להיות מודאג.

אם אתה בכל זאת רוצה לדעת אז מה אתה מסתבך? בקש מחבר הפורום שאתה מכיר עם רכב כמו השלך, לבצע בדיוק מה שאתה עשית, סיבוב הגה עם מנוע כבוי ולדווח לך האם שם לב לאותה תופעה.

• תוכן חדש...