Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרומן המסויט שלי עם פיג'ו 308 (שנת 2009).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחינו, תשב ותשפוך חופשי, באמת. אבל תעשה טובה, ותשפוך כמו שצריך.

לא "אל תקנו!!!@1!!1!"

אלא "היה לי אוטו X משנה Y, שנקנה מבעלות Z והיה עם קילומטרז' A"

במהלך השנה הראשונה הוחלפו א', ב', ג', וד', והם עלו לי ככה וככה וככה וככה אלף כסף. נראה לי שזה הרבה מאוד כסף לשלם על תקלות לרכב בן שנתיים/שלוש/שבע עשרה.

המנוע הרגיש לי חלש ביחס לאוטו XY וממש הרבה פחות נוח מאוטו AB.

אחרת, כל מה שאתה עושה פה שווה אפס.

*גילוי נאות - להורים שלי יש 207 שנת 2012 עם אותה יחידת הנעה והיו להם בינתיים בדיוק 0 כניסות לא מתוכננות למוסך. בטח ובטח שלא שמן מנוע שמתרוקן כל חודש (WTF?). בתכלס נשמע פשוט כאילו קנית אוטו שנאנס קשות לפני שהגיע אליך וטופל כמו עבד במאה ה-18, ואתה אוכל את כל החרא מהחיים ההם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בבקשה להלן הפירוט!

משאבת ואקום

שסתום גיר

שסתום vvt

דליפה מהיחידה הפנימית

בעיית הזעה ונזילות שמן מאטם

מתג פתיחת החלונות תקולים

מצתים הוחלפפלאגים הוחלפו

בטוח פיספסתי משהו כי קשה לזכור..

תודה רבה!

ככה אפשר ללמוד משהו על הרכב.

שתי שאלות:

1. מה מהתקלות הללו השביתו את הרכב בנסיעה?

2. יש לך מושג, אפילו כללי, כמה עלו לך כל התקלות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אחינו, תשב ותשפוך חופשי, באמת. אבל תעשה טובה, ותשפוך כמו שצריך.

לא "אל תקנו!!!@1!!1!"

אלא "היה לי אוטו X משנה Y, שנקנה מבעלות Z והיה עם קילומטרז' A"

במהלך השנה הראשונה הוחלפו א', ב', ג', וד', והם עלו לי ככה וככה וככה וככה אלף כסף. נראה לי שזה הרבה מאוד כסף לשלם על תקלות לרכב בן שנתיים/שלוש/שבע עשרה.

המנוע הרגיש לי חלש ביחס לאוטו XY וממש הרבה פחות נוח מאוטו AB.

אחרת, כל מה שאתה עושה פה שווה אפס.

*גילוי נאות - להורים שלי יש 207 שנת 2012 עם אותה יחידת הנעה והיו להם בינתיים בדיוק 0 כניסות לא מתוכננות למוסך. בטח ובטח שלא שמן מנוע שמתרוקן כל חודש (WTF?). בתכלס נשמע פשוט כאילו קנית אוטו שנאנס קשות לפני שהגיע אליך וטופל כמו עבד במאה ה-18, ואתה אוכל את כל החרא מהחיים ההם.

יקירי ציינתי במפורש שהכוונה לרכב שהיה בבעלותי.

אך יחד עם זאת חיפוש קצר מלמד שחלק מהתקלות אופייניות מאד בדגם הזה.

לגבי השמן זו בעיה ידועה שמקורה בשסתומים, טיפול בזה מצריך פירוק מנוע והעלויות גבוהות.

אני בטוח שלא הייתי היחיד עם הבעיה הזאת.

ולגבי הטענה האחרונה, הרכב נבדק לפני קנייה במכון, ובמוסך (אחד המוזכרים פה לטובה שמתמחים בפיגו) והרכב עבר די בהצלחה.

כל הטיפולים והתיקונים גם הם נעשו באותו מוסך, ככה שתהיה רגוע, זה לא היה עבד מהמאה ה18

פורסם
תודה רבה!

ככה אפשר ללמוד משהו על הרכב.

שתי שאלות:

1. מה מהתקלות הללו השביתו את הרכב בנסיעה?

2. יש לך מושג, אפילו כללי, כמה עלו לך כל התקלות?

1. התקלה היחידה שהשביתה היו המצתים.

כל שאר התקלות התניידתי לבד למוסך.

2. שכחתי גם שהוחלץ תושבות מנוע ובית טרמוסטט, שכידוע אינו זול.

אני לא יודע לומר סכום מדויק אך בחישוב גס אני אגיד 15000 שח בשנתיים

פורסם

לי הייתה גם. במשך שנתיים כמעט.

מאוד נהנתי מהרכב.

קניתי אותו מחיר נמוך מאוד יחסית למתחרות.

לי הייתה תקלה במשאבת ואקום (1000₪)

וה״יחידה הפנימית״ של מזגן (מאייד או מעבה לא זוכר - שהחלפתו עלתה באיזור ה-3,000₪.

אטם מכסה שסתומים עלה באיזור 200₪.

פרט למזגן - שזאת עבודה ענקית, כל שאר העבודות הן קטנות ועשיתי לבד או עם עזרה של איזה חבר כנופיה.

טיפולים שוטפים נעשו במוסך מורשה יבואן.

הרכב היה נעים ונוח לנהיגה.

אתה מרגיש שאתה יושב גבוה.

החלונות הגדולים גורמים לשדה ראייה מצויין.

צריכת הדלק גבוה קצת (1:10).

אני מאוד ממליץ על הרכב - אבל לא לכל אחד.

פורסם
אתה מרגיש שאתה יושב גבוה.

קצת מושך את השרשור הצידה, אבל מה הגליק הגדול בזה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
יקירי ציינתי במפורש שהכוונה לרכב שהיה בבעלותי.

אך יחד עם זאת חיפוש קצר מלמד שחלק מהתקלות אופייניות מאד בדגם הזה.

לגבי השמן זו בעיה ידועה שמקורה בשסתומים, טיפול בזה מצריך פירוק מנוע והעלויות גבוהות.

אני בטוח שלא הייתי היחיד עם הבעיה הזאת.

ולגבי הטענה האחרונה, הרכב נבדק לפני קנייה במכון, ובמוסך (אחד המוזכרים פה לטובה שמתמחים בפיגו) והרכב עבר די בהצלחה.

כל הטיפולים והתיקונים גם הם נעשו באותו מוסך, ככה שתהיה רגוע, זה לא היה עבד מהמאה ה18

ועדיין, לא נתת אפילו מספר קונקרטי אחד בנושא העלויות או ענית על אף אחת מהשאלות ששאלתי. אי אפשר להתייחס לזה ברצינות אם לא תעשה את זה.

זה שהרכב נבדק ועבר בהצלחה, כמו שכבר נחשפנו פה בעבר, גם זה לא אומר כלום. זה שהוא טופל באותו מוסך, זה עוד יותר לרעתך - כי כשהבעלים (המוכר) של הרכב והלקוח של המוסכניק יושב מול אותו מוסכניק שלו, המוסכניק לא יספר לך כמה האוטו גמור ובאיזה חלפים זבל השתמשו בטיפולים. דחילאק.

ולגבי השמן, אני לא יודע על איזו בעיה אתה מדבר. אז כנראה שהיא לא כזו ידועה. יש בעיה ידועה של הצטברות פיח על מרימי השסתומים, מה שיכול אולי לגרום לשריפת שמן אם מזניחים את הבעיה בצורה פושעת לרמה שהשסתומים כבר לא מצליחים לסיגר כמו שצריך, מה שגם יכול לגרום לירידה בביצועים (כפי שתיארת). אבל זו בעיה של הרבה מאוד מערכות הזרקה ישירה, ולא משהו בלעדי לפיג'ו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
ועדיין, לא נתת אפילו מספר קונקרטי אחד בנושא העלויות או ענית על אף אחת מהשאלות ששאלתי. אי אפשר להתייחס לזה ברצינות אם לא תעשה את זה.

זה שהרכב נבדק ועבר בהצלחה, כמו שכבר נחשפנו פה בעבר, גם זה לא אומר כלום. זה שהוא טופל באותו מוסך, זה עוד יותר לרעתך - כי כשהבעלים (המוכר) של הרכב והלקוח של המוסכניק יושב מול אותו מוסכניק שלו, המוסכניק לא יספר לך כמה האוטו גמור ובאיזה חלפים זבל השתמשו בטיפולים. דחילאק.

ולגבי השמן, אני לא יודע על איזו בעיה אתה מדבר. אז כנראה שהיא לא כזו ידועה. יש בעיה ידועה של הצטברות פיח על מרימי השסתומים, מה שיכול אולי לגרום לשריפת שמן אם מזניחים את הבעיה בצורה פושעת לרמה שהשסתומים כבר לא מצליחים לסיגר כמו שצריך, מה שגם יכול לגרום לירידה בביצועים (כפי שתיארת). אבל זו בעיה של הרבה מאוד מערכות הזרקה ישירה, ולא משהו בלעדי לפיג'ו.

אם תסתכל בהודעות קודמות תמצא שם עלויות

וכנראה לא הבנת אותי לגבי המוסך

הרכב אינו טופל באותו המוסך של מוכר הרכב!

אלא מוסך אחר (מאד מפורסם וחיובי כאן בפורום)

לגבי השמן חיפוש קצר בגוגל יגלה שכן יש בעיה אז אם אתה מעוניין להכיר תמיד תוכל לבצע חיפוש

פורסם
בבקשה להלן הפירוט!

משאבת ואקום

שסתום גיר

שסתום vvt

דליפה מהיחידה הפנימית

בעיית הזעה ונזילות שמן מאטם

מתג פתיחת החלונות תקולים

מצתים הוחלפפלאגים הוחלפו

בטוח פיספסתי משהו כי קשה לזכור..

חבר יקר,

כמנהגי כאשר מישהו כותב להתרחק מרכב מסויים או דברים שנכתבו כנקמה מתוקה אנא ממך ציין כמה קילומטרים עשה הרכב וכמובן צרף קבלות או הצעות מחיר שקיבלת לתיקון הדברים אחרת אני אישית וחברי פורום וותיקים נוהגים לקחת בערבון מוגבל הודעות מהסוג שלך.

איזה כייף לי :)

פורסם
חבר יקר,

כמנהגי כאשר מישהו כותב להתרחק מרכב מסויים או דברים שנכתבו כנקמה מתוקה אנא ממך ציין כמה קילומטרים עשה הרכב וכמובן צרף קבלות או הצעות מחיר שקיבלת לתיקון הדברים אחרת אני אישית וחברי פורום וותיקים נוהגים לקחת בערבון מוגבל הודעות מהסוג שלך.

חבר יקר

איני מבין על איזה נקמה אתה מדבר? במי אני אמור לנקום בשרשור הזה?

השרשור הזה זה פושט חוות דעת שלילית על רכב שהיה ברשותי, וזכותי להביע אותה (כמו זכותך להתעלם ממנה)

אתה לא מצפה שאני עכשיו אביא לפה קבלות על שנתיים זה טיפולים ותיקונים...

השרשור הזה אינו בגדר הוכחה אלא רק המלצה.

פורסם

ה-15K שאליהם התייחסת הם כולל טיפולים שוטפים או לא?

כמה ק"מ הרכב עבר אצלך ועם כמה הגיע אליך?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ה-15K שאליהם התייחסת הם כולל טיפולים שוטפים או לא?

כמה ק"מ הרכב עבר אצלך ועם כמה הגיע אליך?

15 לא כולל טיפולים

הרכב הגיע אלי עם 77 ונמכר עם 102

פורסם

היה לי שנת 2010,

הרכב לא מדהים ביכולתו, לא יחסית ל3008 שיש עכשיו אבל גם לא לעומת ה206 שקדמה לו.

הרכב היה בבעלות חמותי כ3-4 שנים, לפני כן היה 307. היא אכן טענה שהוא שותה יותר שמן אבל לא מדובר על ריקון מיכל פעם בחודש.

בכלליות אני לא אמליץ על הרכב הזה למי שמעדיף ליסוע מהר יותר, לא בגלל שהוא לא נוסע מהר. אלא בגלל שהוא אכן מרגיש כבד.

אגב לגבי עקיפת רכבים אחרים,

לשמחתי הרבה מעולם לא הרגשתי בו סכנה רצינית בזמן עקיפת רכבים אחרים, אם נסעת נגד כיוון התנועה זה משהו אחד, אם בלמת בזמן העקיפה זה משהו אחר, מציע לבדוק את הנושא, לך תדע לאיזו מסקנה תגיע.

Peugeot  5008 2023 

פורסם
לא מצליח להבין מה הערך של השרשור הזה?

אתה מתאר בעיות שהיו לך ברכב הספציפי שלך שהוא משנתון שידוע כבעייתי.

בגלל זה לא לקנות יותר 308 כולל מהדגמים החדשים שקוטפים תשבוחות על ימין ועל שמאל?

מרחם על ההוא בגוגל שיחפש מידע על 308 חדשה ויגיע לשרשור הזה.

ידוע למי? לי לא היה ידוע שהשנתון הזה בעייתי. כל דבר ידוע למישהו ולפיך אין צורך לכתוב מה שידוע אז אין צורך לכתוב כלום בכלל.

פורסם

השנתון ממש לא ידוע כבעייתי.

כמו לכל רכב. גם לרכב הזה יש כמה דברים שנוטים להתקלקל. נקרא לזה מחלות, פאק בייצור, בתכנון, במה שתרצו.

סביר להניח שאחרי X שנים עם הרכב חלק מהם תצטרך להחליף אם לא הוחלפו עד כה.

אז אתה עושה את השיקול שלך -

לקנות רכב כזה במחיר זול (הרכבים האלה נמכרים בגרושים) או לקנות רכב אחר עם יותר ק"מ/שנים וכו' באותו מחיר.

בשניהם תצטרך להשקיע כסף בתיקונים, אני אזרום איתך ואגיד שבפיגו יותר - אבל גם אחרי מחיר התיקונים לא תתקרב למחיר של רכב יפני מאותה שנה.

אז שוב, ההחלטה בידיך. לדעתי אתה סתם דרמטי. פירטתי עלויות של מרבית התקלות ורובן לא ממש הוצאות כבדות.

• תוכן חדש...