Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידית מומנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני רוצה לעלות שלב בטיפולים העצמיים שלי ברכב, ולכן אני רוצה לקנות (TORQUE WRENCHׂ) נראה לי בעברית ידית מומנט.

איך אני יודע איזה אני צריך?

פורסם

בעיקרון אתה צריך לכתוב איזה רכב יש לך קודם כל.

יש רכבים שבהם צריך לסגור מומנטים של 200 במערכת הבלמים וגם 140 בברגי הגלגלים לכן, חשוב להבין על מה אתה הולך לעבוד.

ברמה הכללית, טווחים של בין 5-200 מכסה אותך לגמריי.

אבל, לידיות בטווחים שונים, יש גודל ראשים שונה וזה אומר שאו שאתה רוכש מתאמים (פחות מומלץ) או שאתה רוכש סטים של בוקסות מתאימות לכל ידית.

מה הכוונה? ידיות בעלות טווחים קטנים יותר, יגיעו עם ראש להלבשת בוקסות "קטנות" עבור מומנטים קטנים.

ידיות בעלות טווחים גדולים יותר סתם דוגמא (50-200) יגיעו עם "ראש" עבודה גדול ולכך, דרושות גם בוקסות מתאימות מן הסתם.

אלו המידות של הידיות עבור הבוקסות:

3/8

1/4

1/2

אם כל הסט של הבוקסות שלך מתאים למידה 1/2 אתה צריך לרכוש ידית של 50-200 שזה אומר, שטווחים שהם פחות מ 50, תצטרך לרכוש מתאמים או סט נוסף של בוקסות לדוגמא.

למה? יש פלאגים לדוגמא שהם קוניים שבהם נדרש מומנט של ~14 נ"מ ויש פלאגים שבהם נדרש מומנט של 30 נ"מ הכל תלוי בסוג העבודה.

אלו רק דוגמאות על קצה המזלג.

מספיק שתכתוב ידיות מומנט ותראה מספר חנויות און ליין.

במקרה הגרוע, תקח איתך 2-3 סוגי בוקסות עם גדלים שונים של ראש עבודה איתך לחנות ותבין מה אתה צריך ואיזה מתאמים אתה צריך.

פורסם

המונח המקובל הוא טורק-מטר.

לכול בורג ברכב קיים מומנט סגירה שונה אשר יכול להגיע גם ל-200-250NM (ניוטון מטר). לא קיים טורק מטר אשר מכסה את כול טווח המומנטים לכן ברוב המקרים דרושים שני טורק מטרים.

תבדוק בספרות ייצרן את מומנט הסגירה של הברגים שאתה מפרק בזמן הטיפול השוטף ובהתאם תבחר טורק מטר מתאים.

איזה כייף לי :)

פורסם

בס"ד

אתה צריך להגדיר לאיזה טווח מומנט אתה מכוון, ככל שהטווח גדול יותר טורק מטר יהיה פחות מדוייק ותצטרך לפחות שתי טורק מטרים.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

רותםB, אהבתי את החתימה שלך.

מעבר לזה, זה לא מדוייק. הטורקים הפשוטים אכן מתנהגים כך, אבל הם לא הכי מדוייקים כבר על ההתחלה... בטורקים היקרים יותר, האי-דיוק קורה רק בקצוות של הסקאלה, העליון והתחתון.

מעבר למה שאמרו מעליי, וכל הכבוד על הידע הטכני העצום שיש פה- השנקל שלי:

כדי לשמור על הכלי מדוייק לאורך זמן, מומלץ "לאפס" אותו לנקודת המומנט הנמוכה ביותר שלו לאחר השימוש (לאחסנה). ב-99.5% ממדי המומנט בעולם יש קפיץ, שכל עוד הוא נותר מתוח (נמצא על נקודת מומנט כלשהיא על הסקאלה) הוא מאבד את ה"קפיציות" שלו לאיטו וכתוצאה מכך את רמת הדיוק שלו.

אותו הדבר קורה אגב גם עם סכינים בשיטת הנעילה "LINER LOCK" או "FRAME LOCK", אם משאירים את הסכין סגורה זמן ממושך- הקפיץ מאבד את הקפיציות שלו, והנעילה לא נכנסת לפעולה עד הסוף, מה שיביא בסופו של דבר לכשל (כואב!) בנעילה.

ראיתי את האפקט הזה במו עיניי עם סכין אחת שלי, שבה הנעילה נחלשה משמעותית. אחרי שראיתי את זה, היא הופרשה לה לנוח באוסף (במצב פתוח כדי שלא יהיה לחץ על הקפיץ...).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למישהו יש המלצות על ידית טורק מסויימת שגם עושה את העבודה וגם לא יקרה, נניח ידית של 1/2" מומנטים של 50-200NM?

אגב, עוד לא ראיתי מוסך אחד בו העובדים משתמשים בידית מומנט. בד"כ הם משתמשים במברגת כוח או במפתח רגיל.

פורסם

תודה לכולם על התשובות, המידע מאוד מועיל. סוף סוף אני מבין מה כתוב במודעות של הידיות מומנט.

טווח המחירים מטורף! כתובים כל מיני דברים, למשל "הינע", מה זה? וראצ'ט, יש ידיות מומנט בלי ראצ'ט?

כ"כ באי ביי יש הרבה יותר זולים, כדאי לקנות?

יש לי יונדאי אקסנט 2006 וקיה ג'ויס 2002. אני לא אשתמש בזה לעתים קרובות מדי, יש טעם לקנות אתת היקרות?

פורסם (נערך)

הינע/דרייב זה מה שהסבירו לך כ-

"3/8

"1/4

1/2"

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

המידה הזו מתייחסת לחור המרובע של הבוקסא, למקרה שלא הבנת. אלו 3 המידות הקיימות

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

הכי פשוט, כדי שנכוון אותך, תסביר על מה אתה רוצה לעבוד.

גלגלים?

פלאגים?

בלמים?

ראש מנוע?

מכסים של המנוע כגון טיימינג ומכסי שסתומים?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
הכי פשוט, כדי שנכוון אותך, תסביר על מה אתה רוצה לעבוד.

גלגלים?

פלאגים?

בלמים?

ראש מנוע?

מכסים של המנוע כגון טיימינג ומכסי שסתומים?

איפה יש טבלה כמה מומנט דרוש לכל מה שכתוב( פלוס מינוס),למעשה מדובר על תחום.

פורסם

בכל ספר רכב ספציפי.

מה שנקרא service manual.

יכול להיות של החברה עצמה או של חברה של ספרים כאלה.

אולי, לא זוכר, יש גם בpart shop.

ספר עם החלקים בלבד.

פורסם

בס"ד

לגבי מומנט סגירה של ברגים, אתה יכול לבדוק ב - AUTODATA, או לחילופין אם אתה מתכוון להשקיע ולהשאר עם הרכבים כמה שנים, ההיתי ממליץ לקנות ספרים של היינס https://haynes.com/en-us/car-manuals.

אני לא יודע מה הדגמי רכב המדוייקים שיש אצלך, אבל שווה להעיף מבט.

ברווז::ok:

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

לספר של היינס יש עותקים דיגיטליים צבעוניים גם.

משלמים על מנוי שנתי, שומרים ומצלמים ומדפיסים הכל וזהו.

הספרים הם בשחור לבן ואין אפשרות לעשות זום בספר מן הסתם, יש לי במקרה את הספר רכב שלהם אבל העותק הדיגיטלי זה פשוט עולם אחר.

פורסם

כרגע אני רוצה להחליף באקסנט 2006 את האטם ראש מנוע, ובקיה ג'ויס להחליף חלקים במתלים,BALL JOINTS ואולי עוד דברים.

יש לי ספר של היינס ליונדאי אבל לג'ויס לא הצלחתי למצוא שום מידע.

• תוכן חדש...