Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידית מומנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לברגי ראש מנוע ובולג'וינטים תעבוד עם ידית 3.8" בטווח 20-120 ניוטוןמטר. בנוסף, לברגי ראש מנוע צריך מד זווית.

למכסים של המנוע תעבוד עם ידית 1/4" בטווח 5-30 ניוטוןמטר.

קיה ג'ויס היא אחד הגילגולים של רכב שהתחיל את דרכו כמיצובישי ספייסווגון דור שני.

תחפש ספר טכני עבור

Mitsubishi Chariot

MitsubishiSpace Wagon

Mitsubishi Nimbus

Mitsubishi Expo

Dodge and Plymouth Colt Vista Wagon

Hyundai Santamo

תוודא שדגם המנוע שאתה צריך מכוסה בספר שאתה מוצא.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

המנוע של הג'ויס הוא של יונדאי סונטה,ספר טכני שלה גם יהיה טוב?

כ"כ אתה יכול להרחיב על המד זווית?

פורסם

כ"כ אתה יכול להרחיב על המד זווית?

ברגי ראש מנוע סוגרים למומנט מסויים עם ידית מומנט. לאחר מכן מחברים מד זוית ונותנים עוד סגירה במידת מעלות מסויימת.

לאחר מכן, מניעים, מביאים את המנוע לטמפרטורת עבודה ואז נותנים עוד מידה מסויימת של מעלות.

המידות כתובות בספר הטכני של המנוע.

זה המכשיר:

https://www.ebay.de/itm/Drehwinkelmesser-1-2-360-Drehmomentschlussel-Knarre-Gradmesser-Winkelmessgerat/182546106406?hash=item2a80988826:g:FoMAAOSwE0JZAEpH

הם תמיד עם הינע 1/2", כי צריך להפעיל כח די חזק.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
למה עושים את זה?

כי זה מה שקבע המהנדס. אני אישית בכל עבודות ראשי המנועים שעשיתי לא ניתקלתי בהנחיה של לחמם מנוע ואז שוב לתת סגירה לפי מידה ובדרך כלל כל שלבי הסגירה במומנט וגם במעלות נעשות בהרכבה הראשונית. אני מניח שיש כמה מנועים שבהם זה קצת שונה.

פורסם
למה עושים את זה?

יש קשר בין מומנט הידוק הבורג לבין כח ההידוק של הבורג. הקשר הזה תלוי במספר גורמים, בניהם קוטר הבורג, זווית מעלה התבריג מקדם החיכוך עם התבריג (בסגירה, גם עם ראש הבורג) וכולי...

כמו שאתה רואה חלק מהגורמים ידועים באופן מוחלט (או כמעט מוחלט) וחלק כמו מקדם החיכוך, תלויים גם בחומרים, אבל גם בניקיון, שימון המשטחים וכולי... כלומר הנתון של מומנט ההידוק מושפע גם מגורמים שלמתכן אין עליהם ידע וודאי או שליטה מוחלטת. אם אני זוכר נכון, כדי לצמצם את חוסר הוודאות, נקבע קודם כל רפרנס סגירה לפי מומנט מסוים (נמוך יחסית). לאחר מכן נדרשת סגירה לפי זווית, הסגירה לפי זווית תקבע התארכות קבועה יחסית של הבורג (בהתאם לתבריג) והתארכות ידועה משמעה כח הידוק ידוע (חוק הוק).

פורסם
כי זה מה שקבע המהנדס. - נכון מאוד.

אני אישית בכל עבודות ראשי המנועים שעשיתי לא ניתקלתי בהנחיה של לחמם מנוע ואז שוב לתת סגירה לפי מידה ובדרך כלל כל שלבי הסגירה במומנט וגם במעלות נעשות בהרכבה הראשונית. - למה אתה מתכוון בהרכבה ראשונית ?

אני מניח שיש כמה מנועים שבהם זה קצת שונה.

אכן קיימים מנועים שיש לחמם אותם לטמפ' של 80 מעלות צלזיוס ויישנם גם מנועים שיש צורך לשחרר את הברגים לאחר הסגירה ואז לחזק אותם שוב פעם למומנט הנדרש.

איזה כייף לי :)

פורסם
יש קשר בין מומנט הידוק הבורג לבין כח ההידוק של הבורג. הקשר הזה תלוי במספר גורמים, בניהם קוטר הבורג, זווית מעלה התבריג מקדם החיכוך עם התבריג (בסגירה, גם עם ראש הבורג) וכולי...

כמו שאתה רואה חלק מהגורמים ידועים באופן מוחלט (או כמעט מוחלט) וחלק כמו מקדם החיכוך, תלויים גם בחומרים, אבל גם בניקיון, שימון המשטחים וכולי... כלומר הנתון של מומנט ההידוק מושפע גם מגורמים שלמתכן אין עליהם ידע וודאי או שליטה מוחלטת. אם אני זוכר נכון, כדי לצמצם את חוסר הוודאות, נקבע קודם כל רפרנס סגירה לפי מומנט מסוים (נמוך יחסית). לאחר מכן נדרשת סגירה לפי זווית, הסגירה לפי זווית תקבע התארכות קבועה יחסית של הבורג (בהתאם לתבריג) והתארכות ידועה משמעה כח הידוק ידוע (חוק הוק).

תוספת קטנה.

הברגים המשמשים היום בחלק גדול של רכבים להידוק ראש מנוע וחלקי רכב נוספים כגון: בולמי זעזועים, ברגי הטבור נקראים ברגי TTY.

חוק הוק 'תופס' כול עוד הבורג נמצא בתחום האלסטיות (יחס ישר) ומכיוון שאת ברגי ראש המנוע סוגרים למומנט סגירה אשר מכניס את הבורג לתחום הפלסטיות וקרוב מאוד לגבול ההרס לכן חוק הוק נפרד מאיתנו לשלום :cry:.

לפותח האשכול, מכיוון שברוב הרכבים החל משנות ה-80 ואולי לפני סה משתמשים בברגי TTY להידוק ראש המנוע רצוי מאוד להחליפם בחדשים ולא לסמוך על מדידת ההתארכות של הבורג ולהחליט אם הבורג עדיין תקין לשימוש נוסף.

איזה כייף לי :)

פורסם
אכן קיימים מנועים שיש לחמם אותם לטמפ' של 80 מעלות צלזיוס ויישנם גם מנועים שיש צורך לשחרר את הברגים לאחר הסגירה ואז לחזק אותם שוב פעם למומנט הנדרש.

בהרכבה הראשונית אני מיתכוון לאחר שהראש הגיע משיפוץ ואתה מרכיב אותו...אז עיקר השלבים נעשים באותה הרכבה. מבחינת שיחרור והידוק, נכון...לא מעט מנועים דורשים זאת ולרוב השיחרור הוא של 360 מעלות.

פורסם (נערך)
תוספת קטנה.

הברגים המשמשים היום בחלק גדול של רכבים להידוק ראש מנוע וחלקי רכב נוספים כגון: בולמי זעזועים, ברגי הטבור נקראים ברגי TTY.

חוק הוק 'תופס' כול עוד הבורג נמצא בתחום האלסטיות (יחס ישר) ומכיוון שאת ברגי ראש המנוע סוגרים למומנט סגירה אשר מכניס את הבורג לתחום הפלסטיות וקרוב מאוד לגבול ההרס לכן חוק הוק נפרד מאיתנו לשלום :cry:.

לפותח האשכול, מכיוון שברוב הרכבים החל משנות ה-80 ואולי לפני סה משתמשים בברגי TTY להידוק ראש המנוע רצוי מאוד להחליפם בחדשים ולא לסמוך על מדידת ההתארכות של הבורג ולהחליט אם הבורג עדיין תקין לשימוש נוסף.

נכון, שכחתי לציין שזה נכון לתחום האלסטי. אבל גם מעבר לתחום האלסטי קיים קשר בין מעוות למאמץ (לא לינארי כמובן), הנתון על זווית ההידוק אמור גם לעזור בתום זה (בצורה עדיפה על מומנט סגירה), לא?

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

כל ידיות המומנט, גם היקרות, אינן מדוייקות רק ב-20% הראשונים של הטווח.

פםע סגרתי מיסבים ראשיים עם ידית של 60-300 מתוצרת norbar היוקרתית, כיוונתי ל-75 והקרנק לא הסתובב. נאלצתי לקנות ידית נוספת של 20-100.

• תוכן חדש...