Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני סטודנט ואני מתלבט האם כדאי לקנות רכב בתקציב נמוך.

התקציב שלי הוא באיזור ה 8 אלף, מה שאומר שככל הנראה מדובר ברכבים עד שנת 2006.

אני מעוניין ברכב ידני, והשאלה שלי בעצם האם כדאי בכלל לקנות כזה רכב?

הרבה מהסובבים אותי אומרים לי שלא כדאי לקנות רכב כ"כ ישן מכיוון שאראה מוסך לעיתים קרובות והוא "יתפרק",

אך מצאתי ביד 2 מספר לא מועט של רכבים (בעיקר שברולט אבאו ופג'ו 206) בשנתון 2004 וק"מ 150-190 אלף.

ולפחות ע"פ הצהרת המוכר והתמונות, הרכבים נראים מטופלים ושמורים (כמובן שיש צורך להגיע ולראות).

בכ"מ השימוש העיקרי שלי ברכב זה מהבית לעבודה, ולמכללה (כ 40 ק"מ ביום הכוללים כביש בינעירוני)

והשאלה הנשאלת היא האם כדאי לקנות רכב בתקציב כזה? או שמא לחסוך עוד קצת ולקנות רכב טיפה יותר חדש.

האם לחברי הפורום יש דעות על שברולט אבאו ופג'ו 206 בשנתון 2004? האם הרכבים האלו אמינים?

תודה לכל העוזרים

פורסם

ב8 אלף לרוב תקבל רק צרות של אחרים.

כמובן יש יוצא מן הכלל והמזל משחק פו תפקיד חשוב מאוד אך ברוב המקרים תגלה הוצאות נלוות במוסך תוך זמן קצר.

תעלה מעט את התקציב ותחפש רכב כמה שיותר ספרטני ופשוט עד 15 אלף אתה יכול לקנות יונדאי גטס שתשרת אותך נאמנה

פורסם

ב-15 אלף ש"ח עם גיר ידני יש סיכוי שהוא ימצא מכוניות מיני די צעירות כמו 107/C1/אלטו. הגטס אולי מרווחת יותר, אבל לרוב יעדר ממנה אבזור בטיחות בסיסי (כי הרוב הן GLF).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חשוב לי לציין שלחסוך ל 15-20 אלף יקח לי כשנה, השאלה האם במקום לחכות את הזמן הזה עדיף לקנות כבר מעכשיו רכב ב 5 אלף או פשוט להמתין ולקנות רכב יותר חדש..

השאלה לדעתי כמה ההגדלה הזו בתקציב תעשה את הההבדל

פורסם

בתקציב נמוך הגדלה של 10 אלף זה משמעותי.

אם הרכב לא קריטי כרגע אזור של 15 אלף ישדרגו אותך בכמה שנים טובות במיוחד אם תלך על רכב מיני.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אל תקנה רכב ב-5,000 ש"ח.

גטס שמורה יכולה להגיע בשקט ל-200,000 ק"מ.

מכרתי לפני 4 חודשים גטס שנת 2007 (דור שני) אוטומטית, רמת גימור GLF עם 90,000 ק"מ ובמצב מצויין ב-9,500 ש"ח.

לא פרסמתי אותה ביד2, כי לא רציתי שיבלבלו לי את השכל והיו לי 2 קונים שהתעניינו ברכב.

קח בחשבון שהמחיר שמפורסם בלוחות הוא לא מחיר הסגירה. שוק המשומשות הוא לטובת הקונים ולא המוכרים (בניגוד לשוק הנדל"ן :))

אני מאמין שתוכל למצוא גטס ידנית, משנתון זהה או קרוב עם ק"מ סביר סביב 7000-9000 ש"ח. המחיר תלוי ברמת הגימור ובק"מ כמובן.

פורסם

הייתי מחפש סוזוקי ליאנה או סובארו אימפרזה, אומנם תבזבז יותר על דלק, אבל תחסוך בעלויות של תיקונים ומוסכים...

פורסם

בניגוד לדעות כאן של "רק יפני", אני נגד.

פות"ש - פנדה שמורה ידנית יכולה להיות אופציה טובה מאוד, רכב זול לתחזוקה, חסכוני בדלק וקל למצוא איתו חניה וכנראה שבמסגרת התקציב תקבל אחת לא ישנה מאוד.

גם גטס ידנית היא אופציה ראויה במסגרת התקציב, וגם תהיה סבירה יותר בצריכת הדלק מהגרסה האוטומטית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני יודע שרשמת רק ידני אבל אתמול חבר מכר מאזדה 3 שנת 2007/2006 לא זוכר בדיוק. יד ראשונה ליסינג והוא יד שניה. מחירון 14 אלף. הרכב נימכר ב 8,000 במזומן ללא בדיקה. הרכב עשה 200 ומשהו אלף ק"מ ללא כל תקלות. אולי כדי לך לשקול שוב מה אפשר לקנות ב 8 אלף.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

במאזדה הנ"ל בולמים הוחלפו ? משולשים הוחלפו ?

אם לא , זה יקרה כנראה בקדנציה הנוכחית.

אין דבר כזה "רכב ללא תקלות" אא"כ תכניס גם את הבלאי לאחזקה השוטפת.

הכוונה כפי הנראה היא "לא נתקעתי איתו אף פעם" מה שבהחלט הגיוני במאזדה 3

פורסם

אל תפסול רכב ב-8 אלף.

יש בארץ קטע כזה, שאם רכב בן 10 ומעלה כולם בטוחים שמחר הוא מתפרק ואז אתה יכול למצוא מציאות.

תבדוק מיצובישי לנסר כאופציה.

פורסם
במאזדה הנ"ל בולמים הוחלפו ? משולשים הוחלפו ?

אם לא , זה יקרה כנראה בקדנציה הנוכחית.

אין דבר כזה "רכב ללא תקלות" אא"כ תכניס גם את הבלאי לאחזקה השוטפת.

הכוונה כפי הנראה היא "לא נתקעתי איתו אף פעם" מה שבהחלט הגיוני במאזדה 3

גם אם החליפו, יש סיכוי שצריך כבר להחליף שוב... פשוט מכה המשולשים במאזדות האלה

• תוכן חדש...