Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בכל מגרש אפשר לעשות תמ"א 38/2 ( מגרש יחסית קטן שלא מאפשר אחוזי בנייה שמספקים את היזם לפרוייקט הריסה ובניה ).

לכל דבר יש מחיר מתאים, גם לדירות עם חניה מהסוג הזה .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תלוי בעיריה. יש מקומות שנותנים יותר זכויות ב38/2 כדי לעודד את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו שאמרו לך - זה לא תמיד אפשרי וזאת אופציה חדשה יותר.

אבל עדיין. אם היום אין לי חנייה. אין לי ממד. אין לי מעלית. אין מרפסת שמש.

והקבלן ייתן לי חיזוק ושיפוץ של הבניין ועוד משהו, למה שלא אסכים? זה או הכל או כלום? שיטה לא חכמה לחיים לדעתי

פורסם

תלוי מה הוא נותן לך. דירות התמ"א שראיתי בתקופת חיפושי הדירה שלי לפני 5 שנים היו זוועתיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דווקא בבניין הזה ספציפית, בעלי הדירות הותיקים (אלו דירות 2.5 חדרים די ישנות), קיבלו תוספת ממ"ד ומעלית.

יש המון פאקים בבניין הזה, כי מסתבר בדיעבד (גם לדיירים הותיקים) שהקבלן שחיזק את הבניין בכלל קנה את הזכויות מיזם אחר שהתחיל את התהליך וכנראה החליט באמצע שזה לא כלכלי ומכר את הזכויות. כשהקבלן הנוכחי הבין זאת הוא חסך בכל מה שיכל. בדירות של הדיירים הותיקים למשל, הכניסה הראשית לדירה היא עם מדרגה של 20-30 ס"מ לפחות, זה ממש מצחיק. הבנתי שהקבלן כנראה גם הטעה חלק מהדיירים לגבי החנייה במכפילים שאין להם שום תחזוקה (כנראה חלק מהם נולדו אתמול, אחרת אני לא יכול להבין איך הם האמינו לו).

לגבי זיקת הנאה שלי מהמכפילים, איזו זיקת הנאה יש לי?זה שאני מוכרח לעבור דרכם בכדי להיכנס לחנייה שלי? זה אילוץ ולא זיקת הנאה כי כך היה נוח לעירייה לאשר לקבלן. יכלו לעשות זאת הרבה יותר טוב, אבל הפרוייקט הזה כולו היה על קצה הריווחיות ולכן הוא גם נראה כך.

בנוסף, הקבלן טוען גם כי בהתחלה היו אמורים להיות 2 ספרינקלרים בלבד בכל דירה (בסך הכל בניין של 5 קומות ותו לא), וכשהוא סיים את העבודה טענו בכיבוי אש, כי התקנות השתנו ועכשיו צריך 4 ספרינקלרים בכל חדר!! כך יוצא שיש לי 24 ספינקלרים בכל הבית, וזה לבדו גרם לאיחור במסירת הדירה של שנה לפחות.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
כמו שאמרו לך - זה לא תמיד אפשרי וזאת אופציה חדשה יותר.

אבל עדיין. אם היום אין לי חנייה. אין לי ממד. אין לי מעלית. אין מרפסת שמש.

והקבלן ייתן לי חיזוק ושיפוץ של הבניין ועוד משהו, למה שלא אסכים? זה או הכל או כלום? שיטה לא חכמה לחיים לדעתי

זו אופציה שקיימת 8 שנים, והיא נעשית עדיפה גם לדיירים וגם לקבלן.

אני רק אומר את דעתי, לא שופט אף אחד. מבחינתי לגור באתר בניה לתקופת זמן לא ידועה ולהיות תלוי בחסדי קבלן בשביל חדרון בדמות ממ"ד, הקטנת חדר המדרגות לגודל מינימלי בשביל מעלית שבקושי נכנסים בה 2 אנשים בלי שזה יראה כמו תקיפה מינית ומרפסת זעירה שיהיה נעים להיות בה שבועיים בשנה, זה לא שווה בעליל. במיוחד שיתווספו לך לבניין עוד 9 משפחות, עם כל המשתמע על כך.

אם רוצים לשפר תנאים אפשר גם למכור ולעבור. לבחון את כל האפשרויות זו שיטה מצויינת לחיים.

תלוי מה הוא נותן לך. דירות התמ"א שראיתי בתקופת חיפושי הדירה שלי לפני 5 שנים היו זוועתיות.

כנ"ל. כל הדירות אחרי תמא 38/1 שבדקתי היו מחורבנות לעילא. גם הבניינים נראים מגעיל כי בגלל הבעיה עם החניה, דוחפים לך את המתקני חניה האלה בחזית של הרחוב ואתה גר מעל משהו שנראה כמו ליפט של מוסך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
מעלית שבקושי נכנסים בה 2 אנשים בלי שזה יראה כמו תקיפה מינית

:lol: אהבתי את זה...

בסופו של דבר, אחרי כל מה שנאמר פה, זה מתחיל להישמע לי כמו משהו שהיה גורם לי להתחיל לשקול למכור ולעבור דירה וזהו זה. יותר מדיי בעיות ועצבים ובלגאן בשביל ובגלל שכנים. אם זה מה שקורה עכשיו, בגלל זה, לך תדע למה עוד הם מסוגלים ואיזה בלגאנים נוספים יהיו בעתיד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אפשר גם לתבוע אותה על זה שהיא רצחה את ז'בוטינסקי.
את אלנבי כפרה, אתה לא מעודכן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

וולבו- איטי,

אתה קצת יורה שטויות-

"תקופה בלתי ידועה"?

בניגוד לרושם שמתקבל מהשרשור, יש יזמים רציניים בתחום וסיום הפרויקט מעוגן בחוזה (קשה להאמין, אבל אנחנו עדיין מדינת חוק).

"חדרון בגודל ממ"ד"?

10 מ"ר במקרה שלנו (בניין בן 40 שנה, בתקופה שבה כל חדר היה בגודל אולם המראות בארמון ורסאי).

"הקטנת חדר המדרגות"?

אצלנו חדר המדרגות (הגדול) עובר חיזוק אך לא יוקטן.

"מעלית קטנה"?

פה באמת התעלית על עצמך-

רק מי שלא נאלץ לעלות במדרגות לקומה 3-4, כמה שנים טובות (דו- ספרתי), עם משקל על הידיים, בקיץ, כמה פעמים ביום, לעיתים- ידבר ככה.

מוכן להתערב איתך- אתה תמכור כליה; אפילו יותר טוב- *חדר* אצלך בבית- כדי לעלות ב"מעלית מצ'וקמקת", לפחות פעם ביום.

מה אתה אומר, מוכן לשים את הכסף שלך איפה שהפה (או הידיים על המקלדת)?

(תרגום גרוע).

"שבועיים בשנה במרפסת"?

איפה אנחנו חיים, בשבדיה?

לפני יומיים היה פה 26 מעלות, בתחילת פברואר וימים נעימים גם לפני- מושלם למרפסת שמש.

אז קצת יותר משבועיים בשנה, נכון?

יגאל,

שנמצא בעיצומו של תמ"א 38 טורדני במיוחד,

אבל בטוח שהתוצאה תהיה שווה את זה.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא מבין למה לקחת את זה כ"כ אישי. כשחיפשתי דירה לרכישה, כל הבתים שעברו תמ"א 38/1 שביקרתי בהם היו ברמה שאני אישית לא מסוגל לסבול. לדוגמא, קרא מה פותח השרשור מתאר בהודעה האחרונה שלו. על המפרט מוסיפים לך דברים שלא היו, בפועל הדירה מחורבנת. אין לי מושג איפה הדירה שלך ומי הקבלן והאדריכל של הפרוייקט כי אין ספק שאפשר לחזק בניין בצורה נהדרת, אבל כשכולם רואים את העולם דרך החור של הגרוש זה בדרך כלל יותר קשה, עפ"י מה שאני לפחות דגמתי. הכסף שלי כבר לא על המקלדת, הוא מושקע בדירה שרכשתי. אמנם בבניין ישן אבל יש לו מעלית ומקלט בתכנון המקורי, חניה בטאבו והכי טוב - רק 6 דירות בכל הבניין.

בעניין שאר מה שכתבת, 10 מ"ר זה סה"כ 1 מ"ר מעל המינימום, אז אין לך יותר מידי סיבות להתרגש. מרפסת שמש זה עניין של העדפה. כתבתי שניתן לשבת בה שבועיים בשנה בגלל החום, לא הקור. יש גם את עניין הניקיון שלא מתאים לכל אחד.

בעניין זמן הבנייה, אתה בעצמך כותב שקשה להאמין. אין חכם כבעל ניסיון.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
יותר מדיי בעיות ועצבים ובלגאן בשביל ובגלל שכנים. אם זה מה שקורה עכשיו, בגלל זה, לך תדע למה עוד הם מסוגלים ואיזה בלגאנים נוספים יהיו בעתיד.

זה נכון לכל דבר בחיים.

אם זה לא שכנים, זה שותפים.

אם זה לא שותפים, זה ספקים.

אם זה לא ספקים, זה לקוחות.

אם זה לא לקוחות, זה הילדים. או אשתך. או...

או אם אתה לבד ולא עושה כלום, אז זה בעסה, כי אתה לבד ומשעמם.

תמיד יש קשיים, תמיד יש בעיות. כמעט תמיד זה קשור לאנשים אחרים. מטפלים בזה.

זה החיים.

אפשר לחשוב שלפני תמ"א כל הדירות הללו היו ארמונות מפוארים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה שפסל מבחינתי את דירות התמ"א היה הממ"דים שיצרו "חדר בתוך חדר" חשוך שהיה גם פרוזדור למי"ד. תכנון הדירות היה בעייתי עד כדי כך שלא טרחתי לבדוק את העניין הסביבתי כולל עניין החניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי זיקת הנאה שלי מהמכפילים, איזו זיקת הנאה יש לי?זה שאני מוכרח לעבור דרכם בכדי להיכנס לחנייה שלי? זה אילוץ ולא זיקת הנאה כי כך היה נוח לעירייה לאשר לקבלן.

כמו שכתבתי לך, עד שלא תעלה את התקנון העדכני, לא ניתן לסייע לך. יש הרבה חורים בעלילה.

פורסם

עזוב... די ברור איך זה ייגמר, השאלה היא רק אם יפרנסו עוכרי דין בדרך או לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ציפיתי לפתרון שכונה.

שמישהו חמום מוח אומר לה שתוריד את המכפיל למטה שלא תמצא את הרכב שלה על בלוקים.

באיזה אזור בארץ מדובר?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.

• תוכן חדש...