Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז אני לקראת קנייה של רנו קליאו חדשה ידנית שעולה 70K (לפני אגרת רישוי וקודן שמעלים את המחיר לכמעט 72K בפועל).

הקליאו עונה מבחינתי על כל הצרכים שלי כמישהו שנוסע לרוב לבדו או עם החברה נסיעות לא מאתגרות ותובעניות במיוחד.

התכנון שלי הוא להשתמש ברכב לפחות 5 שנים (ולשם כך הרחבתי גם את האחריות בשנתיים נוספות ל 5 בסכ״ה בעלות של 1500 שקלים) ואף יותר אם ישמור על אמינות טובה ואז למכור אותו בין אם ביד 2 או בטרייד אינים למיניהם.

העניין הוא שיוצא דור חדש לקליאו באירופה בשנה הבאה וברור שעד שאמכור את הרכב הוא יחשב לדור מיושן ולכן יספוג ירידת ערך נוספת בנוסף לירידת הערך הטבעית הגדולה.

האופציה הנוספת היא איביזה ידנית שעולה 80K לפחות (ככה שעם אגרת רישוי ואיתוראן תעלה גם היא לסביבות 81-82) שבאה עם שנתיים אחראיות בניגוד ל 3 שמגיעות עם הקליאו בדיפולט. בנוסף צריך לציין שהביטוח יקר יותר בסכום נכבד משום שמדובר ברכב גניב בהרבה.

מבחינה פרקטית ברמה של הנסיעה היומיומית אני לא רואה בה ממש צורך ואין לי עניין להוסיף עבורה את הסכום הנדרש, אבל יש כאלו שאומרים לי שלטווח הרחוק למרות זאת מדובר בעסקה בטוחה יותר ולכן עדיפה בגלל שיש לה שוק חזק יותר + מדובר בדור חדש שהתחיל ב 2017 ככה שבעצם היא לא תספוג את אותה ירידת ערך מה שאומר שלטווח הרחוק שאני מדבר עליו מדובר בעצם בעסקה ״זולה״ יותר מהקליאו.

האם אתם מסכימים עם ההנחה הזו ואולי בכל זאת שווה לי לחרוג מהתקציב ולהוסיף את הסכום על מנת לחסוך יותר בעתיד או שבתכלס אי אפשר באמת לדעת האם זה ישתלם ולכן כדאי להשאר עם הבטוח ולחסוך את הסכום כבר עכשיו בקנייה?

עריכה אחרונה על ידי טירון רכבים
פורסם

אני לא היית מוסיף עוד 10 אלף.

ראשית אתה לא יודע כמה יעלה הדור החדש, האיביזה למשל בדור הנוכחי יקרה וגם הקליאו החדשה יכולה להיות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האיביזה עדיפה מבחינת מרווח פנימי, בלימה אוטונומית, שמירת ערך , תא מטען.

האיכות חומרים בדגם הבסיסי מאכזבת וזה נראה כאילו חזרו לגלגול הראשון של האיביזה היוצאת.

הקליאו נמכרת במחיר הזה כבר הרבה זמן , ולמרות שיש לה הרבה אבזור נוחות ביחס למתחרות הידניות שלה (לא קשה במיוחד, רובן ערומות מאבזור)אבל האיביזה עוד נותנת פייט.

אם אתה מכוון לטווח ארוך (4-5 שנים) שתי המכוניות יספגו את מרבית ירידת הערך , האיביזה כנראה פחות.

פורסם

הייתי הולך על הקליאו.

למרות שתהיה שווה באיזור ה30-35 אלף בעוד 5 שנים להערכתי, לא רואה סיבה להוסיף עוד עשירייה.

אם תשמור עליה כפי שצריך עם תיעוד מסודר, אין סיבה שלא תוכל למכור אותה גם בזמן.

בכל מקרה אם שוק היד שנייה מעניין אותך, בהתחשב בזמן האחזקה שלך ברכב אולי הייתי שוקל גם יד 2 אפס ק"מ.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

לחזות שמירת ערך בטווח 5 שנים? עניין ליידעונים, לא משהו שניתן לעשות באופן רציונלי. בטווח כזה השיקול לא רלוונטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות, עזרתם לי מאוד.

האיביזה עדיפה מבחינת מרווח פנימי, בלימה אוטונומית, שמירת ערך , תא מטען.

האיכות חומרים בדגם הבסיסי מאכזבת וזה נראה כאילו חזרו לגלגול הראשון של האיביזה היוצאת.

הקליאו נמכרת במחיר הזה כבר הרבה זמן , ולמרות שיש לה הרבה אבזור נוחות ביחס למתחרות הידניות שלה (לא קשה במיוחד, רובן ערומות מאבזור)אבל האיביזה עוד נותנת פייט.

אם אתה מכוון לטווח ארוך (4-5 שנים) שתי המכוניות יספגו את מרבית ירידת הערך , האיביזה כנראה פחות.

מודע ליתרונות האלו של האיביזה על הקליאו אך בשביל הצרכים שלי אף אחת מהן לא מהותית מספיק ושווה את התוספת במחיר מלבד הפקטור של השמירת ערך שציינת, זה הדבר היחיד ששווה כסף ביד באיזשהי רמה ולכן פתחתי את הנושא על מנת לדעת עד כמה הפקטור הזה משמעותי ושווה את זה בסיטואציה הנוכחית. לפי רוב התגובות זה נראה שלא ככה שאני לא רואה סיבה לחרוג מהתקציב.

פורסם

חמש שנות אחריות מול שנתים עם רקורד אמינות בעייתי... תקרא את המשפט הזה עשר פעמים ותחליט לבד.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
גם באיביזה אפשר להרחיב ל3 בתוספת אלפייה, מאחר ומדובר בגיר ידני הייתי פחות חושש.

כן, תוספת של עוד כסף שמגדיל עוד את הפער וזה לא שבדיוק מקבלים מהתוספת הזו 5 שנים. כולה 3 שנים מסכנות שאמורים היינו במינימום לקבל מלחתכילה.

פורסם

אוקי,

שלוש שנות אחריות של צמפיון מול חמש של קרסו ועשרת אלפים ש"ח פחות פלוס אבזור עשיר.

תקרא שבע פעמים ותחליט לבד.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

את השאלה שאתה שואל שאלו רבים וגדולים, ואין ספק שהיא שאלה הגיונית, אבל קשה מאוד לתת לה תשובה שהיא יותר מניחוש מושכל. וגם אז, הרבה פעמים הניחושים הכי מושכלים מתבררים כלא נכונים.

הדרך היחידה לקבל איזשהו אמדן היא להיכנס ללוחות ולבדוק כמה עולות היום קליאוים ואיביזות ידניות בנות 5, ולבדוק את הפער (אם ישנו) לפער המחירים שלהן כחדשות. כדי שהאיביזה תהיה "שווה", היא צריכה להיות יקרה יותר באותם 9 אש"ח שהיא הייתה כחדשה. כל פער קטן מזה, הופך אותה לקניה פחות משתלמת. מבחינת ירידת ערך בלבד כמובן.

וגם אז, אי אפשר לדעת, כי כמו שאתה אומר (ובצדק), הקליאו אולי תוחלף בקרוב (אם כי אי אפשר לדעת מתי תגיע לישראל. ליבואן שלה יש הרגל להיות הכי פחות עקבי שאפשר עם השקות - חלק מושקים אחרי שנתיים, וחלק אחרי חודשים בודדים),אז זה בוודאי ישפיע על הערך שלה. האיביזה ממש חדשה. לפני 5 שנים המצב היה אחר - שתיהן היו חדשות, אז אפשר ללכת שנה אחורה, אבל אז שתיהן היו לפני החלפה. אפשר לעשות איזה ממוצע, ואפשר לעשות סתם ניחוש מושכל.

מבחינת המכוניות עצמן, לא אכנס למי עדיפה כי זה לא הנושא.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
חמש שנות אחריות מול שנתים עם רקורד אמינות בעייתי... תקרא את המשפט הזה עשר פעמים ותחליט לבד.

לאיביזה הידנית אין רקורד בעייתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
את השאלה שאתה שואל שאלו רבים וגדולים, ואין ספק שהיא שאלה הגיונית, אבל קשה מאוד לתת לה תשובה שהיא יותר מניחוש מושכל. וגם אז, הרבה פעמים הניחושים הכי מושכלים מתבררים כלא נכונים.

הדרך היחידה לקבל איזשהו אמדן היא להיכנס ללוחות ולבדוק כמה עולות היום קליאוים ואיביזות ידניות בנות 5, ולבדוק את הפער (אם ישנו) לפער המחירים שלהן כחדשות. כדי שהאיביזה תהיה "שווה", היא צריכה להיות יקרה יותר באותם 9 אש"ח שהיא הייתה כחדשה. כל פער קטן מזה, הופך אותה לקניה פחות משתלמת. מבחינת ירידת ערך בלבד כמובן.

וגם אז, אי אפשר לדעת, כי כמו שאתה אומר (ובצדק), הקליאו אולי תוחלף בקרוב (אם כי אי אפשר לדעת מתי תגיע לישראל. ליבואן שלה יש הרגל להיות הכי פחות עקבי שאפשר עם השקות - חלק מושקים אחרי שנתיים, וחלק אחרי חודשים בודדים),אז זה בוודאי ישפיע על הערך שלה. האיביזה ממש חדשה. לפני 5 שנים המצב היה אחר - שתיהן היו חדשות, אז אפשר ללכת שנה אחורה, אבל אז שתיהן היו לפני החלפה. אפשר לעשות איזה ממוצע, ואפשר לעשות סתם ניחוש מושכל.

מבחינת המכוניות עצמן, לא אכנס למי עדיפה כי זה לא הנושא.

עשיתי מה שאמרת ונכנסתי ליד 2 ולא היה שום יתרון במחיר לאיביזה 2013 לעומת הקליאו 2013, אם כבר היה יתרון קטן לקליאו. גם במחירונים המצב דומה.

כנראה שבאמת אין ממש דרך לחזות את זה כמו שאומרים פה, אולי יש מושג כללי לגבי השוק אבל לא ברור איך זה יבוא לידי ביטוי ובכמה הפרש.

בעניין המכונית עצמה, אני יכול לתאר לעצמי שכמו הרוב אתה חושב שהאיביזה עדיפה וכנראה בצדק, אני גם מודע לזה שזה המצב כשמדברים באופן טהור ומנותק מנתונים חיצוניים, אבל נסעתי ברכב ואומנם הנסיעה נעימה ונוחה אבל היא לא הוציאה ממני וואו בקטע של עכשיו בא לי להוסיף עוד סכום שכזה בשביל החוויה הזו. הקליאו הרגישה לי לגמרי מספיק טוב, אולי אם זו היתה הפיאסטה החדשה שעומדת ממול עוד הייתי מתפתה...

• תוכן חדש...