Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עם כל הכבוד - אני מניח שרובכם יודעים מהי יעילות של טכנולוגיה רוסית....

אני אישית התעניינתי בתחום התעופה הרוסית(אבא טייס)(אבל לא רוסי) והגעתי למסקנה (שכל עולם התעופה המודרני הגיע אליה כבר מזמן) שטכנולוגיה רוסית לא משנה מאיזה שנה עדיין יעילות ותפקוד עלוב ונוטה להיכשל בהרבה מאוד מקרים...(ואני בכלל לא מדבר על התחזית מז"א שלהם)

אתה מוזמן לחזור ולהתעניין וכנראה שתופתע. יצא לי לדבר עם טייסי חיל-האוויר שטסו בארץ במיג-29 לפני שמונה שנים. הם התרשמו מאוד מהמנועים, מהביצועים האווירודינמיים, ומטילי האוויר-אוויר שיש לו. ואני כבר לא מדבר על ההתלהבות של אנשי צוות הקרקע הישראלים מהפשטות של המיג לעומת המורכבות של האפים.

בעולם כבר טס מטוס-קרב מתקדם יותר, הסוחוי 35, שמצויד בהנעה וקטורית (הטיית זרם הסילון) ובמכ"ם משופר, ולמזלנו עוד לא הגיע למזרח התיכון. בהדמיות מחשב שערך משרד ההגנה האמריקני לתסריטי קרבות אוויר אפשריים בינו לאף-15, הרוסי ניצח. בכולם.

יכול להיות שהרוסים לא מתקדמים בכל מה שקשור לחמקנות, למל"טים ולשיריון - או למכוניות :wink: - אבל ממש לא הייתי רץ לבטל אותם. גם בטילי נ"מ יש להם יתרון על האמריקנים.

לנייט האמר: צוללת רוסית שהאמריקנים לא יכולים לגלות? אין כזה דבר, בטח שלא האוסקר. דווקא בצוללות הרוסים נמצאים דור אחד לפחות אחרי האמריקנים.

לסאונד בוי: ישראל דווקא הפעילה בעבר טנקי שלל רוסיים ("טיראן" היה הכינוי שלהם בצבא, נדמה לי) ויש מערכות נשק רוסיות אחרות שאפשר למצוא בצבא גם היום. הסיבה העיקרית שהיא לא קונה נשק רוסי חדש הוא הסיוע הצבאי האמריקני. ישראל בעצם מקבלת בכל שנה אשראי של כ-2 מיליארד דולר לרכישת ציוד צבאי מארה"ב, כך שאין לה סיבה לעשות שופינג במקום אחר.

פורסם

אני לא רץ לבטל את הרוסים...

אני רק אומר שראינו הרבה יותר עדויות של ציוד רוסי שכשל לעומת ציוד תוצרת ארה"ב(לצורך העניין טיוואן :p )

פורסם

מנוע ה 6 ליטר: 310 כוח סוס/4400 סל"ד. 546 קג"מ ב 4000 סל"ד.

מנוע ה8.1 ליטר:340 כוח סוס/4200 סל"ד. 627 קג"מ ב 3200 סל"ד.

טורבו דיזל 6.6 ליטר : 300 כוח סוס/3100 סל"ד. 789 קג"מ ב 1800 סל"ד.

אתה בטוח בנתוני המומנט?

לרכבת משא טרנס-אטלנטית אין כזה מומנט!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אתה בטוח בנתוני המומנט?

לרכבת משא טרנס-אטלנטית אין כזה מומנט!

מנוע ה 6 ליטר: 310 כוח סוס/4400 סל"ד. 54.6 קג"מ ב 4000 סל"ד.

מנוע ה8.1 ליטר:340 כוח סוס/4200 סל"ד. 62.7 קג"מ ב 3200 סל"ד.

טורבו דיזל 6.6 ליטר : 300 כוח סוס/3100 סל"ד. 78.9 קג"מ ב 1800 סל"ד.

עכשיו יותר טוב?

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אתה באמת חושב שבעלי רכב כדוגמת זהה באמתת מעניין אותם צריכת הדלק?

אני יכול להביא לך את האתר של היצרן, אבל הוא ברוסית.

אני מקווה שמחר אני אתרגם ואעלה לפה את הנתונים.

אולי בכל זאת תיתן לנו את הלינק למה יש פה כמה דוברי רוסית.

פיאג'ו טייפון ז"ל

פורסם
אבל שתדע הסיבה היחדיה שישראל לא משתמשת בנשק הזה כי הרוסים מוכרים לערבים והישראלים לא יקנו מהם בגלל הסיבה הזאת.
תרשה לי לתקן אותך: הרוסים לא ימכרו נשק לישראל כי אז ארצות ערב לא יקנו נשק מהרוסים. ובחישוב קל ניתן לראות שיותר כדאי למכור נשק למדינות ערב...

בקשר למפלצת שבה עסקינן וכנק' מחשבה לאלה שטוענים לעליונות מזרחית (מה לעשות אני אנגלוסקסי...):

שימו לב שהמנועים תוצרת ג'נרל-מוטורס :twisted:

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

אודי אל תתחיל

הצוללת אוסקר חיה ובועטת (עדיין) ותיקון שלי (מיצטער מיזמן לא עקבתי) הצוללת התגלתה במק''מ האמריקאי רק ב 1998

http://www.aeronautics.ru/archive/fleet/russian/949.htm

ולך תדע איזה עוד צוללות יש להם שלא אני לא אתה ולא האמריקאים לא יודעים עליהם (אולי זה יהיה אפילו האוסקר 4 ואולי הוא כבר קיים)

בקשר למכונית.

תפסיקו להתפנק היא לא ניבנתה ולא אמורה ליהיות יפה

רכב יפה לא עוצר טילים

ואני אישית חושב שלא צריך לימדוד את ההאמר ביופיו אלא במיפלצתיותו כי זה מה שהוא ואני די בטוח שמעצביו לא ניסו לעשות אותו יפה

אגב ביגלל שניתגלה מלך חדש אבקש ליפנות אלי מהיום בשם NightCombat

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

טוב זה שהרכבים הרוסים מכוערים זה אפשר להגיד שאין ספק

אבל היכולת שיש להם היא חבל על הזמן

קחו למשל את הטנדר הישן של UAZ מה שבטוח יופי זה לא הצד החזק שלו אבל הוא יכול לנסוע באיזורי שלג במקומות שרכב אחר היה כבר הופך לקרח

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
טוב זה שהרכבים הרוסים מכוערים זה אפשר להגיד שאין ספק

אבל היכולת שיש להם היא חבל על הזמן

קחו למשל את הטנדר הישן של UAZ מה שבטוח יופי זה לא הצד החזק שלו אבל הוא יכול לנסוע באיזורי שלג במקומות שרכב אחר היה כבר הופך לקרח

תוסיף לזה כמה שוטרים שתוים....

פיאג'ו טייפון ז"ל

פורסם
איגור יש אפשרות להעלות תמונות של הסלון והמנוע של המפלצת הזאת?

הנה קצת תמונות פנים ובינתיים רק מצאתי תמונה אחת של המנוע.

normal_kombat-1-20.jpg

normal_kombat-1-2.jpg

normal_kombat-new-36.jpg

normal_kombat-1-27.jpg

normal_kombat-new-33.jpg

normal_kombat-new-30.jpg

פורסם

קודם כל אם אני לא יודע מי אמר שזה עוצר טילים אבל זה לא(אני יודע דבר או שניים על מיגון ,טילים וחבלה) .

חוץ מזה הטנקים הסוביטיים שפעלו בצה"ל הטיראן 5 ו6 כשה5 מבוסס על T54 והשש עלT55 כולם שלל .

צה"ל משתמש בעוד תוצרת סוביטית אבל הכל שלל ,RPG ,קלאצ'ים ,דרגונוב ,RPD וכו' .

*כל מה שכתבתי כאן פורסם גם בעיתונות כך שאין כאן בעיה של ביטחון שדה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

טכנולוגיה רוסית...

זה מישפט שמזכיר לי את הפארדוקס על ה"עט חלל והעפרון"...

אל תשוו בין ה AK לM16, שניהם יוצרו בתקופות שונות ותחת צרכים שונים ודרישות לשעת חרום שונות.

הM16 נוצר בידיעה שיהיו מיפעלים שייצרו את גופי הנשק העדין הזה מבעוד מועד, יכינו מחסני ענק שלו וישמרו לשעת חרום. ה M16 עשוי מיציקת אבקת אלומיניום בלחץ, ודורש מכונות יעודיות לכך.

לעומת ה AK שיוצר ע"י מכבש. היתרון הוא שניתן להסב כל מיפעל מתכת ליצור רובים תוך זמן קצר.

קחו את הטנקים הרוסיים. הם מונים 3 אנשי צוות, מפקד, נהג וקשר. בניגוד לטנקים של ברית נט"ו שלרוב ישנם 4 אנשי צוות, נהג קשר, מפקד וטען.

בטנקים הרוסים אין טען אלא יש מערכת טעינת פגזים אוטומטית. זה חלק מהתו"ל שלהם שאומר,

1. יש הרבה טנקים ופחות מידי אנשי צוות.
  2. טנק שמושבת בקרב לא יחזור למצבת הטנקים.

על כן צריך "לחסוך" באנשים. יש כאילו שיראו את מערכת הטעינה כשיכלול טכנולוגי אולם איך ניתן להסביר את מיכל הדלק החיצוני?! (פעם טנקים נהגו ללגום בנזין)

חשוב לזכור שברית המועצות היתה שנים רבות תחת "מעטפת". הם היו די מנותקים מהעולם החיצוני (כמו סין לפני שנים רבות). הפיתרונות הטכנולוגיים ראויים לציון, וכללו את התפיסה של "זה מה יש ועם זה ננצח"...

גם במכוניות אנו רואים שפתרונות טכנולוגיים שהגיעו מהגוש המיזרחי הם פיתרונות של שנות ה 50 וה60, ורק לאחרונה (10 שנים אחורה) ניתן לראות היתקדמות של ממש בתעשית הרכב שלהם (למרות ששוב בא המישפט "זה מה יש ואם זה ננצח"). לדעתי, הטכנולודיה מהגוש הזה היא טכנולוגיה יותר יצירתית, פחות "מהקופסא ומאריזות הפלאסטיק".

בוא לא נישכח את משאיות הזיל והאואז, ננסה להשוות אותם לריאו למשל... אין מה להשוות...

בקיצור, אני תמיד מעדים פתרונות שבאים מראש יצירתי ובעיקר, ושניתן לתקן אותם בעזרת סמרטוט, חבל, מסטיק ופטיש...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הוא פשוט נראה בול כמו האמר H1 מבפנים , אם זה לא העתק אז אני לא יודע מה , הרוסים מנסים להעתיק ולשפר כל דבר שהאמריקאים עושים , אולי הפעם הם התעלו על האמריקאים .

ים long time no

• תוכן חדש...