Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ברור לי..

הכותרת נערכה ל "האמר משוריין"

מפותח השרשור הבנתי שהוא דגם מקורי שנקרא "קומבאט".

אבל הרבה אומרים שהוא דומה מידי להאמר H1..

כשהכותרת נערכה ל"האמר משוריין" למה הייתה הכוונה?

hope for the best, expect the worse.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
טכנולוגיה רוסית...

זה מישפט שמזכיר לי את הפארדוקס על ה"עט חלל והעפרון"...

אל תשוו בין ה AK לM16, שניהם יוצרו בתקופות שונות ותחת צרכים שונים ודרישות לשעת חרום שונות.

הM16 נוצר בידיעה שיהיו מיפעלים שייצרו את גופי הנשק העדין הזה מבעוד מועד, יכינו מחסני ענק שלו וישמרו לשעת חרום. ה M16 עשוי מיציקת אבקת אלומיניום בלחץ, ודורש מכונות יעודיות לכך.

לעומת ה AK שיוצר ע"י מכבש. היתרון הוא שניתן להסב כל מיפעל מתכת ליצור רובים תוך זמן קצר.

קחו את הטנקים הרוסיים. הם מונים 3 אנשי צוות, מפקד, נהג וקשר. בניגוד לטנקים של ברית נט"ו שלרוב ישנם 4 אנשי צוות, נהג קשר, מפקד וטען.

בטנקים הרוסים אין טען אלא יש מערכת טעינת פגזים אוטומטית. זה חלק מהתו"ל שלהם שאומר,

1. יש הרבה טנקים ופחות מידי אנשי צוות.
  2. טנק שמושבת בקרב לא יחזור למצבת הטנקים.

על כן צריך "לחסוך" באנשים. יש כאילו שיראו את מערכת הטעינה כשיכלול טכנולוגי אולם איך ניתן להסביר את מיכל הדלק החיצוני?! (פעם טנקים נהגו ללגום בנזין)

חשוב לזכור שברית המועצות היתה שנים רבות תחת "מעטפת". הם היו די מנותקים מהעולם החיצוני (כמו סין לפני שנים רבות). הפיתרונות הטכנולוגיים ראויים לציון, וכללו את התפיסה של "זה מה יש ועם זה ננצח"...

גם במכוניות אנו רואים שפתרונות טכנולוגיים שהגיעו מהגוש המיזרחי הם פיתרונות של שנות ה 50 וה60, ורק לאחרונה (10 שנים אחורה) ניתן לראות היתקדמות של ממש בתעשית הרכב שלהם (למרות ששוב בא המישפט "זה מה יש ואם זה ננצח"). לדעתי, הטכנולודיה מהגוש הזה היא טכנולוגיה יותר יצירתית, פחות "מהקופסא ומאריזות הפלאסטיק".

בוא לא נישכח את משאיות הזיל והאואז, ננסה להשוות אותם לריאו למשל... אין מה להשוות...

בקיצור, אני תמיד מעדים פתרונות שבאים מראש יצירתי ובעיקר, ושניתן לתקן אותם בעזרת סמרטוט, חבל, מסטיק ופטיש...

גילי

לפי מה שאני יודע, הטנקים הרוסים (בזמן מלחמת העולם השניה בכל אופן) נהגו ללגום סולר לעומת הטנקים הגרמנים שלגמו בנזין.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !

• תוכן חדש...