Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

לאחר זמן רב, אבא שלי מכר את הסקודה טנדר המקרטעת שהיתה לנו, ועכשיו מחפש רכב חדש.

דברים חשובים לציין הם שהרכב משמש כרכב עבודה בלבד, וככזה תפקידו רק לסחוב הרבה ציוד, וליסוע הרבה נסיעות קצרות, משלוחים וכו', אבל הוא כמעט ובכלל לא נוסע ביןעירוני, בדרך כלל רק בתוך העיר הקטנה שלנו (נסיעות של 2-3 ק"מ - ואולי פעם בחודש נסיעה של 30-40 ק"מ).

בגלל הסיבות לעיל הרכב הקודם היה די גרוטאה, אבל עכשיו אני רוצה לשכנע אותו לקנות משהו קצת יותר טוב.

השאלה שלי היא האם למישהו יש רכב מומלץ לעבודות שכאלו במחירים נמוכים (אולי 10K...) ?

מישהו הציע לי את הרנו אקספרס שלו (לא יודע אם זה 92 או 93) - הוא נראה טוב אבל עוד לא בדקתי אותו - למישהו יש ניסיון לטוב/לרע עם הרכב או יכול לספר לי קצת עליו?

אני יודע שהרכב הנ"ל החליפו לו מנוע לפני מספר חודשים כך שזה אמור להיות "מציאה"...

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החלפת מנוע היא לא בהכרח "מציאה". הכל תלוי בעבודה שעשו.

הרבה אנשים מחליפים מנוע ומחפשים את הדרך הכי זולה והמקום הכי זול לעשות זאת ע"מ להפטר מהרכב אח"כ.

חבר שלי תקליטן והוא קנה לעצמו אקספרס לעבודה ונסעתי עליה מעט. התרשמתי לטובה מהאקספרס. מבחינת נסיעה, נוחות, ביצועים היא מאוד מספקת (יחסית לדרישות) מצד שני הרכב לא כ"כ שלם, הוא נוטה אצל חבר שלי להתפרק (הדש-בורד שבור ויש מספר בעיות חשמל) בגדול עם הרכב שראית במצב טוב לאחר בדיקה קפדנית ואתה מוכן לסבול תקלה קטנה פה ושם זה יכול להיות רכב מצויין.

המתחרות העיקריות הן: סיטרואן C-15 שהיא לא אופציה מומלצת, סובארו טנדר שהיא הרבה יותר פשוטה וספרטנית אבל ברוב המקרים יותר זולה לאחזקה.

אם התקציב מאפשר לעבור לברלינגו/קנגו זה כבר עולם אחר.

פורסם

האקספרס הוא מציאה במחירים שבהם הוא נמכר,

מנוע הבנזין זהה לזה של הקליאו ואמין מאוד, כנ"ל הדיזל.

החשמל יכול לעשות בעיות וגם מאורר החימום,

אני לא מוצא הצדקה לקנות אחד 92 אחרי מנוע שאפשר לקנות 97 באזור ה-10K.

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

פורסם

בעיות כמו דשבורד וכו' לא כל כך מטרידות כי כפי שאמרתי זהו רכב עבודה, אני לא יודע כמה ירצו עליו אבל אני לא מבין איך הגעת למסקנה ש-97 שווה רק 10K ? לפי המחירון 93 = 7K... ?

בכל מקרה - מה עם אמינות מכנית? האם בקטע הזה הוא טוב?

...Carpe Diem

פורסם

סיטרואן C15 פשוט אוטו מעולה ומשרת בנאמנות גם אנשים עם אופי "מזוכיסטי" בעת עבודתם.מחיר אחזקה ומחיר קניה שניהם זולים והאוטו מאד אמין .

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
סיטרואן C15 פשוט אוטו מעולה ומשרת בנאמנות גם אנשים עם אופי "מזוכיסטי" בעת עבודתם.מחיר אחזקה ומחיר קניה שניהם זולים והאוטו מאד אמין .

c-15 הוא עגלה מתפרקת.

היו לנו 2 ביחידה בצבא.... אויי אברוך...

פורסם

לא יודע על איזה חיה אתה מדבר ,אצלינו היא שירתה אותנו בנאמנה [קבלני ביניין ושיפוץ] במשך כ8 שנים ללא בעיות מיוחדות והאחזקה הייתה אפסית. אני מניח שיש יוצאי דופן ומקורות שיחלקו עליי אבל זה כבר משהו אחר. ואם כבר מדברים על עגלות מתפרקות אז הכינוי הזה מתאים לרנו אקספרס. ואם הוא רוצה משהו שלא יתפרק ובעל כושר העמסה גבוהה שילך על מצובישי L200 אמנם היא שתיינית אבל אוטו מעולה לעבודות מאסיביות.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

האקספרס לא ייתן לך שקט ואמינות יותר מסקודה.

אם רוצים להשקיע - L200 באמת אופציה מצוינת אם כי מעט צמאה, יש לחבר תקליטן שלי והוא לא רואה מוסך.

מנסיוני עם כמה טנדרי סקודה- תקפיד רק שמנוע האלומיניום לא יתחמם, צריך לבדוק ולמלא מים (בכאלה אף אחד לא משקיע בנוזל קירור) לעתים תכופות.

האחזקה שלו מאוד זולה, אם כי יש לציין שהוא באיכות גימור נמוכה והפלסטיקים מתפרקים מהר, הפרונט גם די רגיש. המנוע והמזגן עמידים היטב, ואין רצועת טיימינג - יש שרשרת.

לדעתי, במחירים המגוחכים שהם עולים (אלפי שקלים מועטים), אין להם תחרות.

אני הייתי מחפש פורמן עם הגג המעוגל 1994 ומעלה, או טנדר סקודה "על בסיס פליסיה" שטיפה יותר מעודן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לאבא שלי יש אקספרס שנת 93,

יתרונות: מנוע עם כוח שמפתיע לטובה, צריכת דלק מצויינת, רכב נוח מאוד!

חסרונות: דשבורד וחלקים מתפרקים, כיסאות מתפרקים (מתכון בטוח לכישלון בטסט),

בעיות חשמל פה ושם - מתגים וידיות שמפסיקים לעבוד (מזל שאבא חשמלאי רכב).

אם תמצא רכב שמור בזול - מומלץ.

ד"א מי שמכר לו אותה קנה אחריה C15 ולא מפסיק לקלל את הרגע שהוא עשה את ההחלפה הזאת...

No worries 8)

פורסם

אם אתה חושב שסקודה מקרטעת אתה מוזמן לקנות רנו אקספרס.

לא יאוחר היום שאתה תבזבז ימים במוסך עם תקלות שבאות בצרורות.

חוץ מאיכות נסיעה ומנוע חזק ( מבחינת ביצועי רכב ) הרנו לא מציעה הרבה.

אגב במחיר של האקספרס אתה יכול לקנות סקודה טנדר בצורה החדשה ויותר חדשה מהרנו.

פורסם
החלפת מנוע היא לא בהכרח "מציאה". הכל תלוי בעבודה שעשו.

הרבה אנשים מחליפים מנוע ומחפשים את הדרך הכי זולה והמקום הכי זול לעשות זאת ע"מ להפטר מהרכב אח"כ.

חבר שלי תקליטן והוא קנה לעצמו אקספרס לעבודה ונסעתי עליה מעט. התרשמתי לטובה מהאקספרס. מבחינת נסיעה, נוחות, ביצועים היא מאוד מספקת (יחסית לדרישות) מצד שני הרכב לא כ"כ שלם, הוא נוטה אצל חבר שלי להתפרק (הדש-בורד שבור ויש מספר בעיות חשמל) בגדול עם הרכב שראית במצב טוב לאחר בדיקה קפדנית ואתה מוכן לסבול תקלה קטנה פה ושם זה יכול להיות רכב מצויין.

המתחרות העיקריות הן: סיטרואן C-15 שהיא לא אופציה מומלצת, סובארו טנדר שהיא הרבה יותר פשוטה וספרטנית אבל ברוב המקרים יותר זולה לאחזקה.

אם התקציב מאפשר לעבור לברלינגו/קנגו זה כבר עולם אחר.

ביחסית לאיזה דרישות??

הרכב הזה הוא עגלה מתפרקת, עגלה צרה ומאוד לא נוחה.

עבדתי עם רכב כזה... סיוט, הלאונה לידה מכונית על מבית גרמני.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

לפני כמה שנים הייתה לאבא שלי סקודה, לא זוכר את השם, כמו הצורה של הפיבוריט, מהטנדרים האלה שהצבע אדום, אבל הגג הבולט הוא לבן... בכל מקרה, הוא עוןד קנה אותו מסוחר שהכיר, וממש בגרושים והיה ממש נחמד, היה שמור מאד, לא עשה שום בעיות, בעל נוחות סבירה, היה אמין וכל חלקיו היו שלמים.. אי מאד אהבתי את האוטו.

גם הוא עמד בעומס, כל הזמן העמסנו אותו בקרטונים של תותים מאחור, וזה הרבה משקל...

אחחח איזו תקופה זו הייתה, לקטוף תותים כמו ערבים ואז לסוע למכור ברחובות נתניה ובשווקים..

פורסם

לכל הממליצים על סקודה - תודה, אבל זה בדיוק מה שמכרנו כעת, ואנחנו ממש לא מעונינים לחזור לרכב הזה, אשמח לשמוע המלצות בעד/נגד האקספרס, או רכבים אחרים...

כמו כן - האם סביר לשלם 11-12 אלף על מודל 92/93 אקספרס - לא מצאתי מחירון לדגמי הבנזין אצל יצחק לוי...

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

אם אתה לוקח אקספרס אז רק בנזין למה הדיזלים אז היו כעל הפנים במלו מובן המילה!!!

תיזר הם לא הכי אמינים(כמו כל רכב לא חדש) אבל התיבה שלהם אוהבת להיכנס למוסך וכמו כן המנוע כי בד"כ הם חרושים וענוסים.

שיהיה בהצלחה.

Boris.K

פורסם

אל תתקרב לרנו אקספרס!!!

אל תגע גם עם מקל 6 מטר. זבל של אוטו. ערימה של אשפה. גיבוב של פסולת צרפתית.

כלל נקוט בידך:

על זול משלמים ביוקר!!!

למה לדעתך המחיר של העגלות האלה נמוך כל כך? - כי אתה תשלם בתיקונים כפול מהמחיר שקנית אותו. אם אתה קונה, דע לך שנגזר עליך להסתובב כל חייך בין מוסכים ולנסות למזער את הנזקים. אשתך לא תתן לך להכנס הבייתה כי הידיים שלך יהיו שחורות באופן תמידי. גם כשתסע לחתונה של אחיך, האוטו יתקע וכמובן ישפריץ על הבגדים היפיפיים שלך שמן שחור שעבר בקרביה של הצרפתיה הארורה. גם לאחר שתשים קץ לחייך מכיוון שלא תוכל לסבול עוד - שאר בשרך לא יוכלו להיפטר מהמכה הממאירה שנפלה עליהם.

עצה למי שכבר קנה ורוצה להציל משהו מחייו ומשפיותו: אנא גשו לתחנת הדלק הקרובה ומלאו ג'ריקן נפט בהשקעה מינימלית. שפכו את הנוזל הגואל על הקללה והציתו. כשתחזרו הבייתה תרגישו שכל צרותיכם מאחורייכם ואתם מוכנים לחיים חדשים.

שומר נפשו ירחק ודי לחכימא ברמיזא!!!

• תוכן חדש...