Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כולכם כבר בטח מכירים את התופעה ולכולכם קופצת שרשרת טיימינג לראש. ובכן, גם לי.

לפני כחודשיים/שלושה השארתי את הרכב במוסך של צ'מפיון למשך לילה שלם כדי שבבוקר יניעו אותו כשהוא קר. ובבוקר אכן התקשרו אלי לאחר ההנעה אבל הרעש לא נשמע.

לפני כשבוע הייתי בטיפול ראשון אצל רון ובאותו יום הרכב כן עשה רעשים והמלצתו של אופיר (הבחור שטיפל לי ברכב) הייתה כמובן להחליף שרשרת.

אז כמה ימים אחר כך שוב הלכתי למוסך מורשה צ'מפיון (כי אני לא מתכוון לשאת בעלות של זה) שיבדקו את זה. באתי ב8 בבוקר, המתנו עד 11:30 ושוב אין רעש.

אבל הפעם נסיתי לבוא מוכן קצת, צילמתי הנעה עם הרעש והשמעתי לבוחן רכב. שמע ואמר לי שאני יכול להיות רגוע.

מדובר ברעש שנובע עקב פערי לחצים או משהו כזה,מפלס שמן וכדומה.

אני יודע שעיקר הבעיה עם השרשרת הייתה במנועים של 2010-2011, הרכב שלי הוא 2014 ובשנתון הזה כבר צריכה להיות לי השרשרת המשודרגת.

כמו כן, היות ומדובר במוסך צ'מפיון אז אני סקפטי לגבי כל דבר שיוצא להם מהפה. אבל אז נתקלתי בפוסט הזה:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?624829-%D7%A8%D7%A2%D7%A9-%D7%91%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%A2%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%A8%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94-TSI/page4&highlight=%D7%98%D7%A8%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%A8

ולפי הודעה 53 גם רון עצמו מאשר כי רעש יכול להיות גם בשרשרת משודרגת. ועם יד על הלב, קצת קיבלתי את הרושם שמאוד אוהבים את העניין הזה אצלו במוסך והם ישר ממליצים להחליף.

בנוסף לזה, להורים שלי יש יטי 2010 גם עם 1.2TSI וגם אצלם יש רעש של מכונת תפירה אבל חלש יותר ואצלם בוצעה כבר בעבר החלפת שרשרת במסגרת ריקול.

אז השאלה שלי היא כך, יש סיבה לדאגה או אין? כי נמאס לי מכל הנסיעות האלו למוסכים הלוך ושוב ולצאת עם ידיים ריקות.

מצרף סרטונים הן של האיביזה והן של היטי. תנו דעתכם בבקשה

https://drive.google.com/file/d/1zS_6DPd2QiYqaX4ncJEzMTE4PcKmE3l1/view

https://drive.google.com/file/d/1ebLcwXeKK-AnpYG886ZI2LwRuwsQaIO2/view

פורסם

מהאזנה לקבצים שצירפת, אני לא מבחין בבעיה - זה לא רעש של שרשרת מחליקה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תשמ'ע חבר יקר,

אם מוסך רון ממליץ על החלפת השרשרת בגלל רעש חריג קח את ההמלצה ברצינות רבה. קשה לדעת באיזה מנועים השרשרת משודרגת מבלי לפנות בשאלה לייצרן הרכב או דרך מוסך הייבואן. האמת מה זה משנה אם השרשרת משודרגת או לא אם היא מרעישה יש צורך לטפל בבעיה.

נסה לפנות גם למוסך פליקס בת"א בכדי לקבל חוות דעת נוספת.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, מנועים שיוצרו החל מ-7/11/2011 כוללים שרשרת עדכנית + מובילים + מותחן חדש + גלגל שיניים עילי חדש.

אתה שמעת החלקת שרשרת בהקלטות של פות״ש? כי אני לא.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
מרק, מנועים שיוצרו החל מ-7/11/2011 כוללים שרשרת עדכנית + מובילים + מותחן חדש + גלגל שיניים עילי חדש.

אתה שמעת החלקת שרשרת בהקלטות של פות״ש? כי אני לא.

אני לא סומך על איבחון רעשים דרך מסך המחשב וגם אינני מתיימר לעשות זאת ואני מעדיף שבעל מקצוע יבדוק בעזרת סורק תקלות וגם יקשיב למנוע.

פורסם (נערך)

הבעיה היא שבמוסך של צ'מפיון הרעש לא נשמע. חוסר מזל מדהים!

כששאלתי אם אפשר לבדוק איזו שרשרת יש לי, נאמר כי זה מצריך בדיקה פיזית ובכדי להגיע אליה נדרשת עבודה של 3 שעות שמישהו צריך לשלם עליה.

גם לגבי ההחלפה נאמר לי ככה "עדיף לי להחליף לך את השרשרת כי בין כה וכה אני אקבל תשלום. על ידך או על ידי היבואן, אבל אין רעש". להשאיר שם את הרכב מספר ימים זה משהו שאני לא יכול להרשות לעצמי כי אני חייב אותו בשביל להגיע למכללה.

בנוגע לחוות דעת של רון, זאת הייתה הפעם הראשונה שהייתי אצלו וכמו שכתבתי ההרגשה היא שהם מאוד קלים על הדק בעניין הזה. כל רכב שמגיע עם רעש התשובה האוטומטית זה להחליף שרשרת.

בהתחשב בזה שהדגם הוא 2014 ועל הנייר צריך להיות עם שרשרת מעודכנת, זה מתיישר עם הדברים של רון שלקחתי מפוסט אחר.

עריכה אחרונה על ידי shachar187
פורסם

הבדיקה היא די אמינה, אם יש רעש בהנעה מהשרשרת אז השרשרת רופפת עד שהמנגנון מותח אותה.

במקרה כזה הפאזה של השרשרת משתנה, ואז זה רואים בלייב על המחשב.

אם הפאזה תקינה, אז אפשר לפסול את האפשרות הזאת.

אם אתה יכול להחליף את השרשרת על חשבון היבואן, עדיף לעשות את זה גם אם היא תקינה.

פורסם

לרוב הרכבים של קונצרן VAG מהשנתון הזה קיימים מרימים הידראולים. בכדי להיות בטוחים צריך לדעת את קוד המנוע או הספק המנוע ולבדוק ברשת.

• תוכן חדש...