Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת חום מנוע. 106XS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחצי שנה ביצאתי טיפול ראש מנוע באוטו, בדרך נאמר לי שהוציאו את הטרמוסטת (לא סגור על מה זה אומר). הטיפול שלהם לא היה טוב, ולאחר חודש שוב הלך הראש מנוע , סידרו לי את זה הפעם בצורה נורמלית באחריות כמובן של הפעם הקודמת ומאז אני נוסע חופשי ברכב. השאלה שלי היא כזאת, המד חום אחרי נסיעה קצרה (כ30-40 דקות) מגיע לי ל3\4 שעון..בנסיעות בכביש מהיר הוא נמצא בחצי. האם זה נורמאלי? המוסכניק לאחר החיזור ברגים בראש מנוע אמר שזה תקין..הוונטה נדלקת בערך כשזה מגיע לטיפה פחות מ3\4 . הבעיה היא שזה לא נראה לי תקין כ"כ מפני השלושת רבעי שעון האלה נראים לי קרובים מידי לקו האדום! אין לי מושג איך זה אמור להיות באוטו הזה..רכשתי אותו לא מזמן.

אז מי שיש לו רכב מסוג זה, איפה נמצא המד חום מנוע אצלכם? יש להדגיש שיש מים ושמן והכל תקין ברדיאטור

הרכב הוא כאמור פג'ו 106 אקס אס 95 מנוע 1400 עם ראש מנוע חדש.

ואם אפשר גם הסבר למה בנסיעות מהירות (לא בעיר) המנוע הרבה יותר קר..למרות שהוא בטורים גבוהים יותר.

תודה!

פורסם

אם במזג האוויר שיש לנו היום הרכב שלך מגיע ל 3/4 נראה שמשהו לא בסדר ברכב שיש ראלי 106 זה תמיד נמצא על החצי לאחרונה שמתי לב שהמד תמיד מתקבע על 3/4 ולכן לאחר בדיקה התברר שמשאבת המים הייתה גוססת לאחר ההחלפה של המשאבה מד החום שוב על חצי וברגע שזה עולה קצת הוונטה עובדת ושוב חוזר למצב חצי או טיפונת מעל וחוץ מזה ברכב שלי את הטרמוסטת ואיצלך אין אותו שזה בכלל בנסיעה הרכב שלך לא אמור להתחמם בכלל

אולי תבדוק מול עוד מוסכניק

106 ראלי -VR-6 - V-5 -- קינג קצר-- MGVVC-נמכרו

wv-v6 גולף + WRX- GTI306 *GTI -נמכרו

נמכרה ---Sti

clio sport כיום

פורסם

לדעתי המנוע שלך עובד בצורה תקינה.

לי יש 106 XSI 96,בנסיעה מהירה המנוע על חצי,לפעמים פחות מכך,בנסיעה רגועה בעיר לפעמים מטפס כמעט עד 3/4 ואז הוונטה פועלת ומקבעת אותו על הטמפ' הזאת.

כל עוד אתה לא עובר את ה-3/4 אין בעייה,כאשר תעבור את זה תדלק לך מיד נורית ביקורת אדומה ואז יש לך את אחת מהאופציות הבאות:

1.לעצור בצד,להשאיר מנוע דולק ולהוסיף נוזל קירור (פתח את מכסה הרדיאטור עם מגבת כי הוא יתיז מים רותחים!!!).

2.כבה את המנוע ותן לו סוויץ,ואז בעצם רק הוונטה תעבוד עם מנוע כבוי.

אל תכבה את המנוע ללא ונטה עובדת כי אז המנוע לא יתקרר !!!

נ.ב

בנסיעה מהירה המנוע מתקרר בצורה יעילה יותר כיוון שהוא מקבל יותר רוח (אויר קריר), מאשר בנסיעה איטית (תחשוב על זה ככה- איפה יותר נעים לך,בפקק ב-40 מעלות חום,או באותה טמפ' בנסיעה בכביש המהיר עם חלונות פתוחים ?)

מקווה שעזרתי.

כמו כן,אני ממליץ לך לבדוק כמובן את מערכות הקירור של הרכב (תקינות רדיאטור,זרימת נוזל קירור במעברים,וכמובן הכי חשוב,תקינות משאבת המים,שבלעדיה לא יהיה קרור ולמען האמת יהיה רק ראש מנוע.....).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אחי תודה רבה! אחלה תגובה, באמת ראויה לפורום מקצועי כמו זה.

אני אבדוק את מערכת הקירור, היה לי רק חשוב לדעת מה המצב של החום מנוע אצל אנשים בעלי רכבים מאותו סוג.

*** עריכה - בפורום מקצועי לא כותבים "אחי" ***

קרא את הכללים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=737

פורסם

לEDAN82 - אני יודע שבדרך כלל הוונטה מחוברת לפני הסוויץ' כלומר ברוב הרכבים היא מחוברת כך שתמשיך לפעול גם אחרי כיבוי הרכב במידה ועדיין יש צורך בכך, עד לירידה של החום לרמה הנורמלית - האם אתה בטוח שב106 זה לא ככה?

...Carpe Diem

פורסם

לי יש 106 XSI 96,בנסיעה מהירה המנוע על חצי,לפעמים פחות מכך,בנסיעה רגועה בעיר לפעמים מטפס כמעט עד 3/4 ואז הוונטה פועלת ומקבעת אותו על הטמפ' הזאת..

מה שאתה באמת צריך להגיד זה: "תראה איזה קטע, גם לי יש בדיוק את אותה תקלה".

אף רכב לא אמור לנסוע על ה 3/4 של החום מנוע, זה חם מידי.

אצלי ב 205 GTI השעון מקובע ל 1/2 ולא חוצה אותו אפילו במ"מ.קיץ,חורף, כביש מהיר או פקק בעיר.

הפעם היחידה שהוא חצה את החצי (ובגדול!!!) הובילה לראש מנוע.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יכול להיות שברכב מסוג זה זה תקין? פשוט הוונטה נדלקת רק כשזה ב3\4..אם זה לא היה תקין היא הייתה נדלקת בחצי לפי דעתי, לא?

ואם מכבים את הסוויצ' אז גם הוונטה לא עובדת..לא כמו ברכבים חדשים יותר שהיא נשארת לעבוד.

תודה על התגובות!

פורסם

לי יש 106 XSI 96,בנסיעה מהירה המנוע על חצי,לפעמים פחות מכך,בנסיעה רגועה בעיר לפעמים מטפס כמעט עד 3/4 ואז הוונטה פועלת ומקבעת אותו על הטמפ' הזאת.

כל עוד אתה לא עובר את ה-3/4 אין בעייה,כאשר תעבור את זה תדלק לך מיד נורית ביקורת אדומה ואז יש לך את אחת מהאופציות הבאות:

1.לעצור בצד,להשאיר מנוע דולק ולהוסיף נוזל קירור (פתח את מכסה הרדיאטור עם מגבת כי הוא יתיז מים רותחים!!!).

2.כבה את המנוע ותן לו סוויץ,ואז בעצם רק הוונטה תעבוד עם מנוע כבוי.

אל תכבה את המנוע ללא ונטה עובדת כי אז המנוע לא יתקרר !!!

נ.ב

בנסיעה מהירה המנוע מתקרר בצורה יעילה יותר כיוון שהוא מקבל יותר רוח (אויר קריר), מאשר בנסיעה איטית (תחשוב על זה ככה- איפה יותר נעים לך,בפקק ב-40 מעלות חום,או באותה טמפ' בנסיעה בכביש המהיר עם חלונות פתוחים ?)

מקווה שעזרתי.

כמו כן,אני ממליץ לך לבדוק כמובן את מערכות הקירור של הרכב (תקינות רדיאטור,זרימת נוזל קירור במעברים,וכמובן הכי חשוב,תקינות משאבת המים,שבלעדיה לא יהיה קרור ולמען האמת יהיה רק ראש מנוע.....).

מה שכתבת , הוא ,אפעס , לא נכון (אני מנסה להיות כאן פוליטיקלי קורקט).

חום המנוע לא אמור לטפס לאיזור ה-3/4. גם לא בעיר. טמפ' של עד 90 מעלות היא הנכונה , באופן קבוע.

מערכת הקירור מסתייעת בשני אמצעים כדי לקרר את הנוזל.

1. התרמוסטט - ברז מכני שמונע מעבר מים מהמנוע אל הרדיאטור כל עוד המנוע קר.

הברז נפתח בטמפ' של 82 מעלות בד"כ , ורק כאשר הנוזל מגיע לאיזור הטמפ' הנ"ל הוא יוצא

מהמנוע אל הרדיאטור , שם הוא אמור להתקרר בטמפ' הסביבה.

2. כאשר בחוץ חם , ו/או אין זרימת אוויר (למשל , בעיר ,בפקק) , מתווספות הוונטות לחגיגה.

הנוזל שזורם במערכת מגיע אל הרדיאטור , שבו מותקן חיישן . ברגע שטמפ' המים מגיעה לדרגה

מסויימת (נדמה לי שזה 90 מעלות בד"כ) , ניתנת פקודה ע"י החיישן (או , דרך מחשב במכוניות

חדשות) לוונטות לעבוד ולקרר את המערכת.

מעבר לזה - השארת הרכב עם מנוע כבוי וסוויץ' (וונטה פועלת) תיתן אפקט שווה לאפס.

כאשר המנוע כבוי משאבת המים לא פועלת , אין סחרור של הנוזל , והנוזל במנוע לא מתקרר בכלל.

מה שמוריד את הטמפ' הוא ההתקררות הטבעית של המתכת.

למה יצרנים מסויימים כן משאירים וונטה לעבוד ? לדעתי כדי להתגבר על נטיית מערכת הקירור "לדחוף" החוצה את הנוזל בעת כיבוי המנוע (בועות אוויר וכו') . אף פעם לא חקרתי את זה לעומק ,אבל עובדה שרוב היצרנים לא עושים זאת.

לפותח השרשור - המוסכניק שעשה לך את העבודה חאפר. הוצאת התרמוסטט אינה הפתרון להתחממות , בטח לא ברכב מוזרק (מערכת ההזרקה מתבססת בעבודתה גם על טמפ' הנוזל , והוצאת הטרמוסטט "עובדת בעיניים" על החיישנים וגורמת לבזבוז דלק.

מעבר לכך - אתה עשוי מתישהו בקרוב למצוא את עצמך צריך לעשות ראש מנוע שוב. את מקור הבעייה לא פתרו.

גש למישהו שמבין במערכות קירור. אם תיתן איזור מגורים , אני מניח שתקבל גם המלצה.

פורסם

אני גר ברמת גן.. מה שמוזר שמר, זה שלכל בעלי ה106 אקס אס, החום מנוע הוא ב3\4 בנסיעה בעיר..יותר נכון כל מי ששאלתי עד עכשיו. אני לא רוצה לבוא למוסך ושיתלבשו עליי בכל מיני הוצאות שיכולות להיות מיותרות, לכן אני רוצה לחקור לעומק את הבעיה.

תודה!

פורסם
כאשר המנוע כבוי משאבת המים לא פועלת , אין סחרור של הנוזל , והנוזל במנוע לא מתקרר בכלל.
פעם, בכלל לא היו משאבות מים במנוע. נדמה לי שגם בפורד מודל T, אני לא בטוח.

גם בלי משאבה המים החמים מהמנוע קלים יותר מהמים הכבדים במצנן ויש סירקולציה טבעית. המים מהמנוע זורמים בצינור העליון אל המצנן וחוזרים בצינור התחתון. מזכיר קצת עבודה של דוד שמש.

פורסם

תראה, זה מאוד פשוט. מי שהוציא את הטרמוסטט טיפל בסימפטום אבל לא בבעיה. בערך כמו לתת אקמול לכאב ראש למישהוא שיש לו גידול במח.

צעד מספר אחד הוא לשחזר את מערכת הקרור למצב מקורי, זה לא קשה ולא יקר.

1. תחזיר טרמוסטט, שים לב שזה הדגם המתאים (82 מעלות) כי מכונאי ארצנו ישימו לך מה שיש להם במלאי ולא אכפת להם אם זה מ ,ZX106,205,307 או ברלינגו. מה שנכנס ויש במלאי, קופץ פנימה.

2. וודא שהיוניט שיש לך לוונטה הוא הנכון. אין לי מושג ברכב שלך מה טמפ' הכניסה של הוונטות ואם יש מספר מהירויות אבל הגעת למקום הנכון, מישהוא פה בטוח יודע.

3. עכשיו כנראה שהרכב שלך יתחיל להתחמם בנסיעות (אם הוא מגיע ל 3/4 בחורף). זה הזמן לעבור רכיב,רכיב ולבדוק מי לא תקין. יכול להיות שזה ראדיאטור סתום (אבל ניקית,לא?), משאבת מים גוססת או אטם ראש (אינשאללה לא!) אבל זה יכול להיות אפילו משהוא פשוט ומגוחך כמו רצועה של משאבת מים בלויה או לא מתוחה.

אם תמשיך לנסוע ככה ואנחנו נכנסים לקיץ...... תתחיל לחסוך לראש מנוע.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
פעם, בכלל לא היו משאבות מים במנוע. נדמה לי שגם בפורד מודל T, אני לא בטוח.

גם בלי משאבה המים החמים מהמנוע קלים יותר מהמים הכבדים במצנן ויש סירקולציה טבעית. המים מהמנוע זורמים בצינור העליון אל המצנן וחוזרים בצינור התחתון. מזכיר קצת עבודה של דוד שמש.

ברמה העקרונית אתה צודק , ותודה על התיקון - השכלתי .

יחד עם זאת , יש לזכור שעקרון הסירקולציה הטבעית (כמו בדוד השמש) תלוי גם בהפרש גבהים , ולא בטוח שהרדיאטור נמצא יותר נמוך מכל מעברי המים במנוע.

בכל מקרה - נראה לי די מיותר הקטע של לעמוד עם סוויץ' פתוח בסוף הנסיעה. אם זה היה אמור להיות כך , היצרן בטח היה דואג לזה - לא ?

פורסם

עכשיו חזרתי מהמוסך, (מוסך אחר) והוא אמר לי שזה תקין..הטמפרטורה צריכה להיות 97 מעלות, שזה בדיוק עד הקו של ה3\4 אבל לא לעבור אותו! וזה מה שקורה אצלי..

זה בערך גם אמרו לי במוסך הקודם, אחרי התיקון ראש מנוע.

פורסם
בכל מקרה - נראה לי די מיותר הקטע של לעמוד עם סוויץ' פתוח בסוף הנסיעה. אם זה היה אמור להיות כך , היצרן בטח היה דואג לזה - לא ?

אצל חלק מהיצרנים זה באמת כך-המאוורר לא תלוי בסוויץ' וממשיך לעבוד גם לאחר כיבוי הרכב, כתלות בטמפ' נוזל הצינון.

אני לא חושב שהבחור התכוון שתמיד נכון להשאיר סוויץ' פתוח לאחר נסיעה, אלא הוא התכוון שכדאי לעשות את זה במצב ספציפי של חימום יתר, כשלא רוצים להשאיר את המנוע מונע. לי זה נשמע נכון.

• תוכן חדש...