Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותכם אביו את הדיון הפורה על המוסריות של השניצלים שאני אוכל. מחזיר לשאלה המקורית. האם ילדים צריכים לעזור להוריהם במידה והם נקלעו לקשיים?

סיפור ששמעתי מאפשר מבוגרת היה כיצד כשהייתה אם יחידנית חסכה שקל לשקל על מנת לקנות לבנה מחשב כפי שרצה. עם השנים הבן הצליח בתעשיית ההייטק והוכיר תודה לאמו כשקנה לה דירה חדשה. לאביו הביולוגי שלא היה שותף פעיל בגידולו לא נתן כלום גם כשזה ביקש. מוסרי?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

• תגובות 322
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וואו לא ציפיתי לכזה שרשור מושקע וגדול. ממש מעניין ומעשיר לקרוא מהתובנות כאן שכל אחד מביא איתו.

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם
לא מסכים.

הילד לא ביקש להיוולד. הילד נולד אך ורק בגלל אגואיזם של הוריו.

להעניק חיים, זה אולי הדבר הכי לא אגואיסטי שיש בעולם הזה.

Lao tzu

פורסם
ברשותכם אביו את הדיון הפורה על המוסריות של השניצלים שאני אוכל. מחזיר לשאלה המקורית. האם ילדים צריכים לעזור להוריהם במידה והם נקלעו לקשיים?

סיפור ששמעתי מאפשר מבוגרת היה כיצד כשהייתה אם יחידנית חסכה שקל לשקל על מנת לקנות לבנה מחשב כפי שרצה. עם השנים הבן הצליח בתעשיית ההייטק והוכיר תודה לאמו כשקנה לה דירה חדשה. לאביו הביולוגי שלא היה שותף פעיל בגידולו לא נתן כלום גם כשזה ביקש. מוסרי?

כן, מאוד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

קיים חוק במדינת ישראל בהם יש חובה לבנים לדאוג להוריהם.

חוק !!!!

לא קשור למוסר.

לינק

http://www.eshelnet.org.il/node/25340

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
להעניק חיים, זה אולי הדבר הכי לא אגואיסטי שיש בעולם הזה.

אני מניח שאתה פעיל מינית, למה אתה משתמש באמצעי מניעה יא אגואיסט?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
קיים חוק במדינת ישראל בהם יש חובה לבנים לדאוג להוריהם.

חוק !!!!

לא קשור למוסר.

לינק

http://www.eshelnet.org.il/node/25340

יופי, אז לא רק להביא ילדים לעולם לא שווה, אלא גם להיוולד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני מניח שאתה פעיל מינית, למה אתה משתמש באמצעי מניעה יא אגואיסט?

אני לא רואה פה סתירה חח

Lao tzu

פורסם

רק אלוקים יכול להעניק חיים.

פורסם

הכוונה, לאחר שאלו הבשילו לבגרות והגיעו לגיל 21. דהיינו סיימו צבא ויצאו לאזרחות? חובה לא, אבל אני לא מכיר מישהו שההורים לא עוזרים לו. ואגב, בעיניי אדם אחרי צבא עוד לא באמת בשל מספיק.

אני שומע על הורים שכן תומכים בילדיהם כלכלית בצורת לימודים אקדמאיים, שכר דירה, חתונה, רכב וכו'

ולעומת זאת, אני שומע על הורים שלא עוזרים כלל עקב חוסר יכולת או פשוט עקב השקפת עולם שונה.

השאלה היא, האם להורים שלנו מתוקף היותם ההורים שלנו, לדעתם יש איזשהי חובה מוסרית לתמוך בילדהם כלכלית? מניח שאם הם עוזרים, אז הם כן מרגישים חובה מוסרית לתמוך.

האם יש כאן בכלל נכון ולא נכון? או שכל מקרה לגופו? ברור שכל מקרה לגופו, חוסר יכולת כלכלית זה עניין אחד - אי אפשר לצפות מהורים שמרוויחים ביחד 8000-9000₪ שיממנו לילד שלהם לימודים או רכב למשל. לעומת זאת, גם זוג הורים שמרוויחים יחדיו 100 אלף ש"ח ואינם שקועים בהוצאות, לא מחויבים בשלב זה של החיים לעשות שום דבר.

ועוד סוגיה מעניינת - האם אדם בשנות ה20/30 לחייו שעדיין גר/חזר לגור בבית הוריו צריך להשתתף בהוצאות הבית, או על הוריו לא לקחת ממנו כסף על מחייה כדי שיתעל את הכסף הזה לבניית עתידו? תלוי בהורים ותלוי בילד. רוב האנשים בגילי שאני מכיר, לא משתתפים בהוצאות הבית אצל ההורים, אם הם עדיין גרים שם.

Ron Poh, לא מסכים איתך לחלוטין. (נאמר מסכים חלקית)

פעם לא היו טסים לחו"ל - כי זה היה יקר. טיסה היה נחשב משהו שנגיש לעשירים בלבד. היום אני יכול לטוס ליעד באירופה בטיסת לואו קוסט תמורת הכסף שאשלם על הדלק לנסיעה לאילת, אם אדאג להזמין אותה מספיק זמן מראש. מלון במזרח אירופה יעלה לי מעט כסף אם אזמין מראש ולא אתפנק יותר מדי (לי באופן אישי מלונות 3-4 כוכבים זה מספיק), ואם אני טס עם חבר העלויות של הלינה מתחלקות ב-2. אז אני יכול לטוס לכמה ימים בחו"ל ולשנות אווירה, במחיר של חופשה באילת. למה לא? כי פעם לא עשו ככה?

לעומת זאת, אני מאוד מתחבר למה שאמרת לגביי הוצאת הכסף על הטלפונים - אני לא רואה היגיון ברכישת סמארטפונים יקרים בכללי. יותר מזה - גם אם הייתי מרוויח עכשיו 50 אלף ש"ח, לא הייתי קונה מכשיר כמו אייפון X או כל מכשיר אחר שעולה 4000-5000₪. אם הסכום הזה סתם היה "פנוי", אז אני אעדיף לטוס לסופ"ש באיזה יעד אירופאי ולהנות, ולא לזרוק כסף על טלפון. גם לגביי האוכל והקפה אני מסכים שיש דרך לחסוך. אין בעיה בעיניי להתפנק מדי פעם במסעדה טובה או כוס קפה או כל דבר אחר, אבל בהחלט יש דרך להוזיל עלויות. (תרמוס איכותי או להביא כוסות לשתיה חמה ושקית של קפה שחור, לטווח הארוך הרבה יותר זול מרכישת קפה פעם או פעמיים ביום).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור - סיכום מצויין.

אני רואה את אחד מתפקידי כהורה בהכנת הדור הבא לקיום עצמאי. כאשר הייתי סטודנט הסידור שלי היה ההורים היה שהם מספקים לי דיור, אוכל ומשלמים שכ"ל (הדיור בביתם - גרו בחיפה ולמדתי בטכניון), כל השאר עלי, ואכן משלב מוקדם בלימודים ביליתי הרבה לילות בעבודה, מה שפגע לא מעט בלימודים שלי. אני יכול להרשות לעצמי קצת יותר אז לבנים מתאפשר להקדיש את כל זמנם ללימודים (והם אכן קורעים את עצמם בכך), ומדי פעם הם גם מקבלים איזה פינוק כמו טיול בחו"ל. צריך להוסיף שטיולים משפחתיים - גם ען בנים בשנות ה-20 לחייהם - הם אחת ההנאות הגדולות שלי ושל אשתי, כך שאפשר לומר שגם זה אגואיסטי.

כיצד הייתי נוהג אם היכולות שלי היו פחותות? אני מניח שכמו הורי, כלומר מקום לינה ופינת לימוד היתה עומדת לרשות הילדים, אבל לא פינוקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אף אחד לא צריך לעשות שום דבר בחיים. לכל בחירה יש השלכות. אין דרך "נכונה" לחיות.

פורסם

כמה שטויות. כשאתה מרוויח 50 אלף בחודש אתה לא מתרגש מאייפון ב 5 אלף. בן אדם כשה מסתכל על החיים אחרת. מדובר ב 600 אלף בשנה. בן אדם כזה גם נוסע כל חודשיים לחו"ל וגם קונה מותרות. זוג צעיר שהוריו עוזרים לו מקבלים מקפצה לחיים. כי אם בגיל 28-30 הם מסוגלים כבר לקנות דירה כי קיבלו את הסכום הגבוה מחתונה שמתנת הוריהים אז סביר להניח שבגיל 40 רמת חיים שלהם תהיה יחסית גבוהה לעומת זוג שעבד קשה ולא קיבל עזרת הורים וקנה בקושי דירה מסכנה לקראת גיל 35-40. וזה מה שקורה פחות או יותר בארץ. לכן הורים שיש בידיהן ממון כן עןזרים וזה לא משנה אם זה מוסרי או לא.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

בטח שיש דרך נכונה.

תסיים צבא, טיול להודו כי כולם עושים, ואל תספר לאף אחד שסבלת שם, תלמד מקצוע שלא מעניין אותך אבל זה אייטק, תעבוד בעבודה שאתה שונא בתור בורג במערכת, תשכור יחידת דיור מתפרקת ב5 אש"ח ותספר לכולם עד כמה מגניב לחיות במרכז הפיילה, תקנה קיה אלטו 108 בהלוואת בלון ותספר לכולם שלא צריך יותר מזה כשעמוק בפנים אתה מאחל לטוטל לוס, תכיר מישהי שלא נגעלת ממך, ולא משנה שיש לה אופי של שטן ומראה ממוצע מינוס מינוס מינוס ואין לכם על מה דבר, אבל עדיף מכלום, תתחתנו כי לכל החברות שלה יש, תעשו 2.5 ילדים כי חייב עד גיל 30, קחו משכנתא בתנאי שחיטה עם עזרה מההורים של שניכם, שגם ידאגו להזכיר לכם את זה בכל הזדמנות, תחיה עם אישה ששונאת אותך ובטוחה שהורידה את השנים הטובות שלה לאסלה בגללך, וילדים שלא שמים עליך עד הרגע שהם רוצים ממך משהו, תממן להם שכר דירה ולימודים, תסבול בשקט בארוחות המשפחתיות עם שקט באוויר כשכולם תקועים בפלאפונים, תצא לפנסיה, תמות מרעב.

• אחראי פורום
פורסם

כל הכבוד, תיארת עכשיו בערך אפס אחוז מהאוכלוסיה.

לקחת את כל מכלול הפחדים שלך והכנסת לתוך בנאדם אחד.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...