Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניטצ'

שוב הקדמת אותי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 322
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמר פעם מישהו: חיות לא מתיישבות על איזו גבעה ומתפעלות מיופי השקיעה. בני אדם כן. חלק מהתודעה, או מה שקוראים לו בשפה עתיקה יותר, נפש. למה רק לבני אדם יש נפש ולחיות לא? קן צרעות שלם...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתה קורא לי תקלה אבולוציונית רק כי גדלת וחונכת במדינת פוסט שואה, מוקפת אוייבים שמקדשת ילודה. די בטוח שאם היית מכנה ככה מישהוא בשוודיה, לא רק שהיית נתפס כמופרך, אלא גם בטח היו מוצאים איזה סעיף חוק להעמיד אותך לדין

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

ואף על פי כן הדברים, ביסודם, נכונים.

טבע האדם להתרבות. חד וחלק. זה לא עניין של הבניה חברתית, ביסודו.

זה שיש אנשים שבוחרים שלא לעשות זאת מכורח הלך הרוח שלהם או כתוצאה מהבניה חברתית כמו בחלק מן המדינות המערביות או בשל איום חיצוני (מגבלות חוקיות על ילודה) כמו בחלק ממדינות המזרח, לא הופך אותם לכלל כי אם ליוצא מן הכלל.

זה שהם היוצא מן הכלל לא הופך אותם לראויים לגנאי חלילה. כל עוד האנושות ככלל מתרבה - אין בעיה בכך שפרטים מסוימים נמנעים מכך. לקדש את ההימנעות מריבוי או שנשים את מי שנוטלים בה חלק ללעג - זה מה שראוי לגינוי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אתה קורא לי תקלה אבולוציונית רק כי גדלת וחונכת במדינת פוסט שואה

היו לי הרבה שיחות (במציאות) עם הרבה אנשים על הנושא הזה, אף אחד לא קרא לאחר "תקלה אבולוציונית" או כל שם תואר המתאר פגם (וגם לא "אגואיסט" או "משריצן").

היו לי גם כל מיני שיחות (במציאות) עם דתיים, אף פעם לא קראו לי "עגלה ריקה".

זה לא קשור לפוסט שואה, זה קשור ל"סתם" תרבות דיון...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תבדיל בין טענה, לבין דוגמאות להמחשה ... הטענה היא שאנחנו מקבלים החלטות לא על בסיס דחפים אבולוציוניים נטו אלא גם בשימוש בתודעה, לא נאמר דבר וחצי דבר על "מוסר".

כל הטענה שלך שגויה, כי בכלל המושג "אונס" לא קיים בלי תודעה. חיות לא אונסות ולא נאנסות. זה לא שהתודעה גורמת לך לבחור בין לאנוס או לא, התודעה זה מה שמאפשר את חווית האונס, גם מצד האנס וגם מצד הנאנסת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה קורא לי תקלה אבולוציונית רק כי גדלת וחונכת במדינת פוסט שואה, מוקפת אוייבים שמקדשת ילודה. די בטוח שאם היית מכנה ככה מישהוא בשוודיה, לא רק שהיית נתפס כמופרך, אלא גם בטח היו מוצאים איזה סעיף חוק להעמיד אותך לדין

אני לא קראתי לך כלום, אני אמרתי שזו תקלה, אם מישהו לא רוצה ילדים. אח"כ תיקנתי ואמרתי שאולי לאנשים שלא רוצים ילדים יש תכלית אבולוציונית, ברמה החברתית.

ואתה חושב שילדים זה לא חשוב כי גדלת וחונכת בחברת שפע, בה אתה לוקח את העובדה שהקיום ודאי ובטוח כמובן מאליו, אבל זה עניין די חדש, לקום בבוקר ולדעת די בביטחון שהסיכוי שיהרגו אותך ו/או שתהיה רעב בעתיד הקרוב, הוא ממש קטן. העיסוק הזה בעצמי וסיפוק תאוותיו היה בעבר עניין של מיעוט קטנטן בחברה. היום זו הנורמה.

פעם היית צריך להלחם על הקיום שלך יומיום, אז ידעו להעריך אותו, במובנו הבסיסי, יותר.

פורסם
היו לי הרבה שיחות (במציאות) עם הרבה אנשים על הנושא הזה, אף אחד לא קרא לאחר "תקלה אבולוציונית" או כל שם תואר המתאר פגם (וגם לא "אגואיסט" או "משריצן").

היו לי גם כל מיני שיחות (במציאות) עם דתיים, אף פעם לא קראו לי "עגלה ריקה".

זה לא קשור לפוסט שואה, זה קשור ל"סתם" תרבות דיון...

מה הבעיה עם אגואיסט?

גם הומוסקסואלים זו תקלה אבולוציונית. גם אנשים עם ילד אחד, לצורך העניין... (שוב, אם לא מסתכלים על אבולוציה בפרספקטיבה של כל החברה).

פורסם

דווקא הומוסקסואלים זה נראה כמו מנגנון לוויסות ילודה, אז לא בטוח עד כמה זה תקלה.

אם כבר, אז אנשים שעושים יותר ילדים ממה שהטבע יכול לתמוך בו זאת תקלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כן ולא.

מצד אחד היא מקבלת דיור חינם תמורת סיוע כלכלי/פיזי/נפשי, שעל הנייר נשמע הוגן, מצד שני תלוי במצב של אבא, ותלוי אם זה נעשה מבחירה והסכמה הדדית, או נכפה עליה באיומים ומניפולציות.

ותלוי גם על מה היא הייתה צריכה לוותר בשביל ההסדר הזה. אולי בחופש לנהל את החיים של עצמה, יכולת למצוא בן זוג, יכולת למצוא עבודה טובה (אם ההורים גרים בבית שאן או משהו), שקט נפשי (לחיות בבית עם אדם חולה, שגם כל היום נמצא שם ומתחרפן משיעמום ומחרפן אנשים אחרים זה לא כיף), יכולת להיות מחוץ לבית, סתם מחשבה שבכל רגע היא יכולה לחזור ולמצוא את אבא במצב של התקף, או חמור מזה, כשכבר מאוחר מדי.

השאלה גם מבחינת אבא, שאם זה יחידת דיור עם כניסה נפרדת במקום מבוקש, הוא יכול להשכיר אותה ולשלם למטפלת, למרות שמהבת שלו הוא יקבל יותר לדעתי.

בקיצור אין פה תשובה ברורה. זה יכול להיות לגור בהרצליה ומדי פעם לקחת את אבא לרופא/בדיקות ואולי לקנות לפעמים דברים הביתה, ויכול להיות שזה להיות זמין 24/7 בשביל אדם מרותק למיטה שעושה צרכים במיטה וצריך לקלח אותו כמה פעמים ביום וכבר לא מזהה אותה, וכל זה עם טלוויזיה דלוקה על פול ווליום כי אחרת הוא מתחיל לצרוח ולקלל.

זה גם יכול להיות עם בת שהיא ההתגלמות של זבל אנושי ושמה ז%& על ההורים וכל מה שמעניין אותה זה לשאוב כסף לבילויים ולקחת את האוטו (אגב אני ראיתי יותר בנות שההורים מפרנסים אותם מא' עד ת' מאשר בנים).

בקיצור יש כאן יותר מדי משתנים ואין תשובה ברורה.

ברור.

וזו התשובה לכל סיפור מורכב, שאתה שומע חלק ממנו (שזה רב מה שאנחנו יודעים כשאנחנו שומעים סיפור... כלומר, ממש לא מספיק).

וגם התשובה היא כמעט תמיד אף פעם לא חד משמעית.

אז כן לתת כסף או לא, תלוי בכ"כ הרבה משתנים, שאין תשובה.

פורסם
אם כבר, אז אנשים שעושים יותר ילדים ממה שהטבע יכול לתמוך בו זאת תקלה.

זו תקלה שמתקנת את עצמה, מין הסתם...

גם חברות ששוכחות את מהות הקיום ושוקעות לתוך חינגה של הוללות, מחד, או רצחנות, מאידך (או שתיהן...) הופכות להיות פגיעות וקורסות.

פורסם

לנושא השירשור גם אין תשובה ברורה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אמר פעם מישהו: חיות לא מתיישבות על איזו גבעה ומתפעלות מיופי השקיעה. בני אדם כן. חלק מהתודעה, או מה שקוראים לו בשפה עתיקה יותר, נפש. למה רק לבני אדם יש נפש ולחיות לא? קן צרעות שלם...

אין לך כלב, נכון?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אין לך חתול, נכון?

יש. אבל אחרי כל לילה שהוא מעיר אותי, אני מקפיד להעיר אותו שלוש פעמים במשך היום...

פורסם
אין לך כלב, נכון?

ראית כלב מתפעל מהנוף?

אגב, יכול להיות שהתבלבלתי בין המילה נפש לרוח בהקשר של חיות. רוח ~= תודעה? מתנצל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...