Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

troll alert

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 322
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה קצת יותר מורכב מזה... זה תלוי ביכולת של הילד לדרוש וביכולת של ההורים לעמוד בפני הדרישות של הילד, אבל בגדול כן.

כל ההורים אגואיסטים. הבאת ילד לעולם זה אקט אגואיסטי לחלוטין. למי שלא מתאים שלא יביא ילדים לעולם. זה ממש לא מסובך.

פורסם

זה קצת יותר מורכב מזה... זה תלוי ביכולת של הילד לדרוש וביכולת של ההורים לעמוד בפני הדרישות של הילד, אבל בגדול כן.

כל ההורים אגואיסטים. הבאת ילד לעולם זה אקט אגואיסטי לחלוטין. למי שלא מתאים שלא יביא ילדים לעולם. זה ממש לא מסובך.

troll alert

איך לך מה להגיד אז אני "טרול"? תעשה לי טובה... הכל עניין של מודעות עצמית. אתה פשוט לא מודע לעצמך ו/או חי בהכחשה. מוכן להמר שיש לך ילדים אז קשה לך לקבל את זה. אני לדוגמא מודע לחלוטין שאני אדם אגואיסט. אין לי חשק לוותר על הנוחות שלי בחיים בשביל ילד. אני אפילו לא מוכן לוותר על הנוחות שלי בחיים בשביל בת זוג.

פורסם

השאלה לא נכונה רק להורים, אלא לכל מקרה של 'אפוטרופסות' כזה או אחר. בפרט - רלוונטית גם ליחסי אזרח-מדינה.

לי נראה שכל עוד אתה בשלבים בהם אינך יכול לדאוג לעצמך, מבחינה מנטלית/שכלית/בריאותית, האפוטרופוס צריך לדאוג לך - זה חלק מתפקידו.

עם זאת, ברגע שהגעת לשלב בו אתה כן יכול לדאוג לעצמך, אין 'חובה' כזו על האפוטרופוס וזה עניין של גישה/רצון/יכולת/מנטליות.

לדעתי האישית, רבים ההורים שכ"כ עסוקים בלקנות לילדים שלהם דגים - עד שהם שוכחים ללמד אותם לדוג... ההורים בטוחים שהם דואגים לילדים שלהם ושהם אחלה בחלה של הורים, בזמן שבפועל המעשים שלהם עלולים לסנדל את הילדים בטווח הרחב. כאשר אתה לא מאציל אחריות לילד אתה עלול "לנוון" אותו, ובטווח רחוק כאשר אתה תצא מהתמונה הוא עלול להיות בברוך.

(זה בלי קשר ל"מוסר", אלא תועלתנות / יעילות נטו).

וכאמור, אותה הגישה תקפה לא רק להורים אלא ליחסים אחרים בחיים, יש בחברה הרבה אנשים שבטוחים ש"מישהו צריך לדאוג להכל", אין אחריות אישית, כולנו ילדים קטנים שצריכים שההורים יחליטו עבורנו ... לי זו נראה גישה לא בריאה, ואף הרסנית כאשר חושבים כמה צעדים קדימה.

אם חוזרים לחכה ולדגים, אני אישית מאמין שלא רק שצריך להתמקד בחכות, אלא שלעתים יש למנוע את חלוקת הדגים בחינם - גם כשיש לך כאלו - ע"מ לעודד את האדם לדוג בעצמו. מי שעסוק רק ב"כאן ועכשיו" עלול לסווג את זה כרוע, מי שחושב כמה צעדים קדימה ייתכן שיבין שזה מונע מדאגה לזולת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
eh ?!

אכן כן. ילודה = אגואיזם.

רוצה המשכיות = אגואיזם

רוצה מישהו שיטפל בי בעת זקנה = אחושילינג אגואיזם

רוצה חוויה הורית = אגואיזם

לא רוצים להיות לבד = אגואיזם

להמשיך?

פורסם
השאלה לא נכונה רק להורים, אלא לכל מקרה של 'אפוטרופסות' כזה או אחר. בפרט - רלוונטית גם ליחסי אזרח-מדינה.

לי נראה שכל עוד אתה בשלבים בהם אינך יכול לדאוג לעצמך, מבחינה מנטלית/שכלית/בריאותית, האפוטרופוס צריך לדאוג לך - זה חלק מתפקידו.

עם זאת, ברגע שהגעת לשלב בו אתה כן יכול לדאוג לעצמך, אין 'חובה' כזו על האפוטרופוס וזה עניין של גישה/רצון/יכולת/מנטליות.

לדעתי האישית, רבים ההורים שכ"כ עסוקים בלקנות לילדים שלהם דגים - עד שהם שוכחים ללמד אותם לדוג... ההורים בטוחים שהם דואגים לילדים שלהם ושהם אחלה בחלה של הורים, בזמן שבפועל המעשים שלהם עלולים לסנדל את הילדים בטווח הרחב. כאשר אתה לא מאציל אחריות לילד אתה עלול "לנוון" אותו, ובטווח רחוק כאשר אתה תצא מהתמונה הוא עלול להיות בברוך.

(זה בלי קשר ל"מוסר", אלא תועלתנות / יעילות נטו).

וכאמור, אותה הגישה תקפה לא רק להורים אלא ליחסים אחרים בחיים, יש בחברה הרבה אנשים שבטוחים ש"מישהו צריך לדאוג להכל", אין אחריות אישית, כולנו ילדים קטנים שצריכים שההורים יחליטו עבורנו ... לי זו נראה גישה לא בריאה, ואף הרסנית כאשר חושבים כמה צעדים קדימה.

אם חוזרים לחכה ולדגים, אני אישית מאמין שלא רק שצריך להתמקד בחכות, אלא שלעתים יש למנוע את חלוקת הדגים בחינם - גם כשיש לך כאלו - ע"מ לעודד את האדם לדוג בעצמו. מי שעסוק רק ב"כאן ועכשיו" עלול לסווג את זה כרוע, מי שחושב כמה צעדים קדימה ייתכן שיבין שזה מונע מדאגה לזולת.

חושך שבטו שונא בנו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לכל אחד יש חובה לדאוג לעצמו.

מעבר לזה, הכל תלוי ביחסים שלך עם אנשים שקשורים אליך. ההורים אוהבים אותך אז דואגים לך. אתה אוהב אותם, תדאג להם. אותו הדבר עם בת זוג וילדים. אם אתה שונא את הילדים שלך משום מה, תדאג להם במשך הזמן שהחוק מחייב ואחרי זה שילכו קיבינימט. רק קח בחשבון שכשתזדקן אתה תאכל את מה שבישלת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני רוצה להקשות על השאלה המקורית (המעניינת), שאלת הורים שמחליטים לעזור רק לילד אחד מתוך כמה שיש להם אל מול שיוויון מלא קיצוני.

שני המצבים אפשריים ולפעמים מובנים, אך קיצון משני הכיוונים עלול לגרום לחיכוכים.

לדוגמא- מאז שהשתחררתי נפלטתי למשרת הייטק עם משכורת טובה וכך התחלתי לממן את עצמי ללא עזרת ההורים. מהר מאוד יצאתי לגור לבד, בניתי קריירה, התחלתי לחסוך.

אחי הקטן לעומת זאת שירת בקרבי, השתחרר ויצא לטייל בעולם כדי לנקות את הראש. הוא עבד כחצי שנה כדי לממן את הטיול, אך בכל זאת נזקק לקצת עזרה מההורים. עכשיו הם גם עוזרים לו בזמן הלימודים.

וזה בסדר גמור מבחינתי, הוא אחי ואני רוצה שיצליח. אם ההורים יכולים לעזור לו בזה, למה לא? אני לא אעמוד שם ואדרוש חשבון סופי כדי להשוות בנינו.

מצד שני, המשפחה של האנה, אמא יהודיה שגדלה על ערכי יהדות/ציונות ושוויון הארדקור. ממש. הכל היה שוויה בין אחיותה והיא, והיום הכל שווה בין ילדיה.

המצב הזה גרם לכך שהיא לא מדברת עם אחותה עקב ריב ירושה, לא עקבתי לגמרי אבל משהו בסגנון של הלוואה שניתנה ולא שולמה חזרה ע"י אחותה- הלוואה שמייצגת אולי כמה אחוזים מההון האישי שצבר כל צד גם לפני הירושה.

ובימנו? ההורים שלה עזרו בחתונת אחיה עם מתנה, היא הבת היחידה אז הם מתרגשים לקנות לה שמלת כלה עכשיו כשהגיע תורנו.

ואחיה האמצעי? הוא במערכת יחסים עם נוצריה והביאו ילד ללא נישואין. בתאוריה - כל מה שאמור לגרום לאמא שלה התקף לב.

מה קרה בפועל? מערכת השוויון נכנסה לפעולה- והיא נתנה לו את אותו סכום שאחיה הגדול קיבל, ואנחנו בצורת שמלת כלה, בכדי.... לשפץ את השירותים שלו.

זה, אם תשאל אותי, מצב שה"שוויון" מוביל לחוסר הגיון וחוסר שוויון והצליח להציק לרוב המעורבים - וזה לא עניין כספי. באותה צורה שכרגע ההורים שלי עוזרים לאחי עם לימודים וזה בסדר כי אני לא זקוק לזה, אני חושב שאם הם היו אומרים "הנה X שקלים, כמו שכר הלימוד של אחיך, לך תשרוף צמיגים" - זה יצור יותר חוסר שוויון מאשר יהיה הוגן.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
אכן כן. ילודה = אגואיזם.

רוצה המשכיות = אגואיזם

רוצה מישהו שיטפל בי בעת זקנה = אחושילינג אגואיזם

רוצה חוויה הורית = אגואיזם

לא רוצים להיות לבד = אגואיזם

להמשיך?

הפתרון? לך תמות. רציני. ככה גם תתרום לעולם וזה יקרא תרומה. אם אתה באמת חושב ככה אז כנראה נורא קשה לך לחיות.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

לעשות ילדים זה אחושרמוטה אגואיזם מהמדרגה הראשונה. עשיתי ילד אחד ועוד אחת בדרך (ואולי עוד אחר כך) אז אני לא מדבר באוויר.

מאידך היות ויצרתי אותם מסיבות שלי (הגשמה עצמית, רצון להשאיר חותם בעולם), אני לא חושב שהם חייבים או יהיו חייבים לי כלום. ירצו לטפל בי לעת זקנה, סבבה. לא ירצו, אני מכין סידורים שכנראה יהיו פחות טובים מזה, אבל שיהיה משהו, וזה באחריותי.

לא באחריותם לגרום לי אושר, האחריות שלהם היא כלפי עצמם בלבד. אני גם לא מחויב להם כלכלית לכשיהיו בוגרים בריאים, אבל כן מחויב לתת להם את הכלים להצליח ולהיות מסוגלים לדאוג לעצמם. זה שווה הרבה יותר מתמיכה כלכלית מתמשכת.

ההורים שלי נתנו לי לא מעט כלים כדי להיות מבוגר מצליח (יותר כישורים ופחות רגשית, אבל זה סיפור אחר), ולמרות שאני יודע בוודאות שיש להם גם את הרצון וגם את היכולת לתמוך בי כלכלית עד קץ הדורות, סירבתי ואני מסרב להיעזר בתמיכה הזו. זה לא הוגן כלפיהם ולא הוגן כלפי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

סיביק

מה ירדת מהפסים

כל אחד ורצונותיו והם ממש אבל ממש לא חייבים להיות תואמים לרצונותיך דעתך ועוד

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, הרפלקסים שלך מאטים :D

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ישה, הרפלקסים שלך מאטים :D

תוקן:shock:

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...