Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני רוצה להתקין בחדר האמבטיה מפזר חום, שיהיה מעל הדלת, ממול למקלחון

הקיר שמעל הדלת מגבס (לפחות לפי הקול שזה עושה:roll:) ככה שנראה שלא יהיה קשה לקדוח שם כמה חורים.

הבעיה שלי היא הכבל של המפזר חום בערך 80 ס"מ ולא מגיע עד לנקודת חשמל.

האם אפשר להשתמש לדעתכם בכבל מאריך (יש כבלים של מטר, מטר וחצי?) ולעגן אותו איך שהוא לקיר (אם יש לכם רעיון אשמח) מה דעתכם?

אני יודע שהפתרון הטוב ביותר יהיה נקודת חשמל ייעודית למפזר חום, אבל אני מאמין שזה יעלה לא מעט.

גם בגלל שיהיה צריך לחצוב (אם אני לא טועה) כי מלבד הקיר גבס מעל הדלת, השאר זה בלוקים (?) בטון.

מנסה למצוא לזה פתרון לפני שיתחיל להיות ממש קר.

עד היום היה לנו מפזר חום עומד (זה שאני רוצה להתקין מחייב תליה, האוויר יוצא מלמטה) וככה היינו מחממים את האמבטיה שהיא בעצם גם השירותים (יש צורך לחמם את החדר שיהיה חמים כי ישהה שם בן אדם על כיסא רחצה, ללא בגדים, למשך שעה-שעה וחצי ובימי החורף מאוד קר שם).

יש לכם רעיון? איך נשמע הכבל המאריך? אולי לנסות לחשוב על הארכת הכבל של המפזר עצמו?

הדבקתי גם מסביב למסגרת הדלת ספוג מבודד (חוסם את הרוח הקרה שנכנסת מהחלון הגדול שיש שם לתליית כביסה, זו אמבטיה שירותים וחדר כביסה הכל ביחד) עושה את העבודה. רק נשאר לי לדאוג לחימום.

5062.jpg

5068.jpg

תודה רבה!

פורסם

התקנת מפזר חום מעל הדלת היא:

א. מסוכנת - האויר החם שיוצא כלפי מטה עלול במקרים מסויימים (אם הדלת נשארת מעט פתוחה) לחמם את איזור הדלת ולגרום במקרים קיצוניים לדליקה.

ב. לא יעילה - החום עולה למעלה ומה שקורה בעצם זה שאתה מחמם את איזור התקרה ולא האיזור שלמטה.

הפתרון הכי טוב הוא לתלות את המפזר הכי נמוך שניתן, אני ממליץ שהחלק העליון של המפזר חום לא יעבור גובה של 2.00 מ' מרצפה לכל היותר (וגם זה "חצי קלאץ' "- אם אפשר פחות זה עדיף).

בעיקרון לא הייתי ממליץ להשתמש בכבל מאריך בתוך חדר אמבטיה (נכון, אנשים עושים את זה אבל זה עדיין מאוד מסוכן ולא תמיד המאריכים שנמצאים בהישג יד מספיק בטוחים מבחינת החיבורים לשאת את העומס של תנור\מפזר מבלי לגרום להתחממות המוליכים ו/או החיבורים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הכותב אינו חשמלאי ואינו מוסמך כלל

קודם כל להאריך את הכבל: אם הכוונה להחלפה שלו בכבל ארוך יותר עם ראש יצוק - זו אופציה עדיפה. אם זה להאריך אותו עם עוד חתיכה, ממש לא.

אם תחליט על כבל מאריך, אז גם אותו רק עם ראשים יצוקים, לא אלו מפלסטיק שמורכבים עם בורג. מבחינת התמודדות עם לחות מדובר ב2 מוצרים שונים לגמרי.

ובכל מקרה, ובהנחה שהתנור בעל עוצמה שנמוכה מ3000 וואט, אתה רוצה להשתמש בכבל שמדורג ל16 אמפר ולוודא שזה המכשיר היחיד שפועל על השקע הזה, ושהכבל (מאריך או לא) ללא ליפופים או קיפולים בדרך.

כל זה רק כמה טיפים לבטיחות ולא מהווה המלצה כן או לא לעשות משהו ספציפי...

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

איציק -

אתה צודק במה שאתה אומר, בעניין תליית המפזר מעל הדלת.

אבל אם אני לא טועה, זה הייעוד של מפזר החום, מתקינים אותו מעל הדלת מול מי שמתקלח (מול המקלחון/האמבטיה).

איפה תמליץ להתקין אם לא מעל הדלת?

לא להתקין מעל גובה 2 מ'.

אתה אולי יכול לשתף איפה התקנת אצלך? אני מנחש שבטח מעל הכיור אם לא מעל הדלת (מה שמחזיר אותי ל-נקודת חשמל).

זה נראה שאין מנוס מנקודת חשמל. בדקתי קצת בגוגל, וזה מאוד יקר (אני לא יודע אם הבנתי נכון, אבל בין 500 ל 800 שקל לנקודת חשמל, מוגנת מים, עם חציבה. זה ממש יקר).

הרעיון לכבל המאריך הגיע מבית סבתא, זכרתי שככה היה מותקן אצלה מפזר חום, לפני הרבה שנים.

אבל לא הצלחתי למצוא באזורי כבל מאריך של מטר-מטר וחצי (אם הייתי מוצא אני מאמין שהייתי מנסה להתקין, אבל טוב שלא מצאתי והתייעצתי אתכם).

Mr. MAG -

אין לי ניסיון עם כבל וראש יצוק, אבל כן החלפתי פעם אחת כבל חשמל לרדיו.

התקע שלו נשבר, וכמובן שלא זורקים בגלל דבר כזה, אז פשוט חתכתי עם סין יפנית את החוט קרוב לתקע

ראיתי שיש לי 2 חוטים, קניתי תקע חדש, מפה זה כבר ממש פשוט. אבל זה היה כבל שחור דק, לא כמו הכבלים של מפזרי חום.

במפזר חום הקודם שהתקלקל, הכבל והראש היו מאוד עבדים, והראש היה כמו שכתבת, ראש יצוק. לכן כשהראש נשבר - זרקנו את המפזר חום.

תסתכל בבקשה בתמונות, אתה חושב שאפשר להחליף כבל כזה לכבל ארוך יותר?

אם כן, איפה קונים כבל כזה מוכן עם ראש יצוק?

איך הוא מתחבר במקום הכבל הקודם?

אני פשוט אפתח את המפזר חום, אשלוף את הכבל הקודם (איך הוא תפוס, עם כבלים? תופסנים?)

ואחליף בכבל חדש, פשוט ככה?

photo6037402362705980183.jpg

photo6037402362705980184.jpg

תודה רבה לכם.

פורסם
הכותב אינו חשמלאי ואינו מוסמך כלל

...

אם תחליט על כבל מאריך, אז גם אותו רק עם ראשים יצוקים, לא אלו מפלסטיק שמורכבים עם בורג. מבחינת התמודדות עם לחות מדובר ב2 מוצרים שונים לגמרי.

אתה טועה ומטעה. התקעים היצוקים לא טובים יותר ב-כ-ל-ו-ם מהתקעים שניתנים לפירוק. פשוט יש להשתמש בתקע מוגן מים. זה הכל. לא כל היצוקים מוגנים מים, ולכן גם הם יכולים לקצר.

ובכל מקרה, ובהנחה שהתנור בעל עוצמה שנמוכה מ3000 וואט, אתה רוצה להשתמש בכבל שמדורג ל16 אמפר ולוודא שזה המכשיר היחיד שפועל על השקע הזה, ושהכבל (מאריך או לא) ללא ליפופים או קיפולים בדרך.

אין אף מכשיר שעובד על 3K W באופן רצוף. מה שכתוב זה ההספק המקסימלי בתנאי מעבדה. הווי אומר שבתנאים של בית הטמפרטורה משתנה (המכשיר מחמם את האויר, ולכן אין לו צורך להמשיך לחמם, כי יש לו תרמוסטט) אז המכשיר יעבוד פחות ויצרוך פחות.

כל האמור לעיל הוא בהנחה שהמכשיר מצויד בתרמוסטט תקין. כמובן שבמכשיר בלי תקמוסטט (תנור פיתות למשל) אתה צודק ומצריך מאמ"ת נפרד של 16A.

...

גילוי נאות: למדתי שנתיים הנדסאי חשמל באורט ופרשתי בגלל שנולדו ילדים חדשים.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

סופרמן, מפזר חום מושך משוה כמו 2 ק"ו, לא הכמה מיליואטים של רדיו. בהתאם לכך הזרם בתקע הרבה יותר חזק, וכל חיבור שינו עשוי כראוי עלול לגרום התחממות ודליקה.

על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בבעיות הבטיחות בחשמל בחדר לח.

לדעתי מדובר במקום שבו לא חוסכים. צריך להעביר קו חשמל שמתאים להסתפק הנדרש, עם פיוז מתאים בלוח וחיבור מוגן בהתאם למיקום בחדר האמבטיה. אתה מדבר על הפעלה ממושכת (בדרך כלל תנורי אמבטיה מופעלים לזמן קצר, עניין של דקות), וצריך לרכוש גם תנור באיכות מתאימה. לי היה מקרה של תנור אמבטיה שנשכח פועל ופשוט ניתך מהחום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה בהחלט צודק. אבל זה פתרון יקר מדי.

אם לא אמצא פתרון אחר (קצת נלחצתי ממה שאיציק אמר, ודבריו נכונים, על תליה מעל הדלת) כנראה נרכוש מפזר חום אחר.

כזה שניתן להניחו על הרצפה (כמו הקודם שהיה).

כי המפזר הנוכחי תוכנן לתליה (הוא לא נשאר יציב על הרצפה, וגם האוויר יוצא בכוונה למטה, כי הוא תוכנן לתלייה, לא מפזר חום עומד). גם הכבל הקצר לא מאפשר להניחו על הרצפה ולחברו לחשמל.

מפזר חום שניתן לעמידה, כמו הקודם, עלה לנו בסביבות ה 80-100 ש"ח.

נקודת חשמל תקינה כפי שתיארת תעלה בסביבות ה 500 -800 ש"ח כולל הכל.

רציתי מאוד להשמיש את המפזר חום שיש בבית, ולא לרכוש חדש, אבל לא נורא.

לפחות לא הייתי פזיז, ולא התקנתי לבד (רק בגלל שלא מצאתי כבל מאריך קצר, היום אני מבין שטוב שכך) מעל הדלת עם כבל.

אני מבין שגם הפתרון של להחליף את הכבל לכבל ארוך יותר - לא רלוונטי.

ארכוש מפזר חום כמו הישן שהיה לנו. עומד עם כבל ארוך.

תודה רבה חברים ולפחות למדתי משהו.

אסור לתלות מפזר חום מעל לדלת (אשתדל להזהיר אחרים, כי זה דבר ראשון שחושבים עליו).

פורסם
איציק -

איפה תמליץ להתקין אם לא מעל הדלת?

לא להתקין מעל גובה 2 מ'.

אתה אולי יכול לשתף איפה התקנת אצלך? אני מנחש שבטח מעל הכיור אם לא מעל הדלת (מה שמחזיר אותי ל-נקודת חשמל).

אני מקפיד להתקין את המפזר כשפתח פליטת האויר הוא בגובה של 1.80 מהרצפה.

איציק

WhatsApp Image 2017-10-31 at 09.39.16.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סופרמן - אם אתה חוצב בקיר מומלץ שיהיה מפסק עם נורית בקרה מחוץ לחדר האמבטיה, אשר מאפשר הדלקת וכיבוי מכשיר החימום, וגן בקרה על פעולתו גם בלי להכנס לחדר. מצמצם את הסכנה של השארת מכשיר חימום פועל ללא השגחה.

איציק - האם אין צורך בקו כוח (16 אמפר) עבור מחמם אמבטיה, או שקו 10 אמפר רגיל עומד בתקן לצורך זה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוא נשים לרגע את החוק היבש בצד.

בדירה הקודמת שלי קו החשמל למפזר חום נלקח מקופסת ביקורת שכל הקווים בה ישבו על מאמ"ת של 10A ושימש בעיקר תאורה של 2 חדרים ואמבטיה\שירותים (בקיצור, עומס קל). זה עבד מצויין המון שנים ללא שום בעיות.

זה אומנם הגבול העליון של הקו (10A שהם בערך 2200-2400W) אבל חשוב לי לציין ש:

כמחצית מהזמן היה המפזר מותקן מעל הדלת ועבד על עוצמה מלאה של 2000W (בערך 4-5 שנים) ובמחצית הזמן הנוספת (עוד 4-5 שנים) המפזר עבד על 1000W (חצי עוצמה) מאחר והוא הועבר מקום והותקן בגובה 1.80 ואי אפשר היה לעבוד איתו על עוצמה מלאה, זה היה כבשן. על 1000W הוא חימם פגז !

בנוגע לקו מהלוח - נכון. ב-2 העשורים האחרונים ניתן לראות שתנור האמבטיה מקבל קו נפרד מלוח החשמל של 16A (חיווט 2.5 ממ"ר) וזה לטובת חלוקה טובה יותר של עומסים של ההזנה הראשית לדירה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עבודה יפה איציק. תודה על השיתוף.

אפילו לא דמיינתי שאפשר להתקין על הקרמיקה (לא טוב להיות מקובע, תמיד חשבתי שזה רק על הקיר, מעל הדלת)

נראה שגם המגבות מתפנקות להן. כל הכבוד.

כמה חבל שעבודה כזאת עולה הרבה כסף.

אבל אני מבין את זה (ברצינות). גם כי מן הסתם זה משהו שנשאר תמיד (אפשר להחליף את המפזר חום, והשקע נשאר תמיד).

פורסם (נערך)
בוא נשים לרגע את החוק היבש בצד.

בדירה הקודמת שלי קו החשמל למפזר חום נלקח מקופסת ביקורת שכל הקווים בה ישבו על מאמ"ת של 10A ושימש בעיקר תאורה של 2 חדרים ואמבטיה\שירותים (בקיצור, עומס קל). זה עבד מצויין המון שנים ללא שום בעיות.

זה אומנם הגבול העליון של הקו (10A שהם בערך 2200-2400W) אבל חשוב לי לציין ש:

כמחצית מהזמן היה המפזר מותקן מעל הדלת ועבד על עוצמה מלאה של 2000W (בערך 4-5 שנים) ובמחצית הזמן הנוספת (עוד 4-5 שנים) המפזר עבד על 1000W (חצי עוצמה) מאחר והוא הועבר מקום והותקן בגובה 1.80 ואי אפשר היה לעבוד איתו על עוצמה מלאה, זה היה כבשן. על 1000W הוא חימם פגז !

בנוגע לקו מהלוח - נכון. ב-2 העשורים האחרונים ניתן לראות שתנור האמבטיה מקבל קו נפרד מלוח החשמל של 16A (חיווט 2.5 ממ"ר) וזה לטובת חלוקה טובה יותר של עומסים של ההזנה הראשית לדירה.

איציק

את המפזר באמבטיה של הילד התקנתי על הקו של הוונטה (חתך חוטים עבה מספיק), והגבלתי אותו ל1000W בעזרת מתג פנימי. סה"כ עבד מצויין ופתחתי את החיווט פה ושם בשביל לראות אם יש סימני התחממות. אלא מאי, כל העסק יושב על המאמ"ת של התאורה בקומה שדירוגו 10A. כשרוב האורות עבדו, הוא קפץ אחרי זמן פעולה מסויים כי העסק היה גבולי. מאז הספקתי להחליף את רוב הנורות (ויש 34 סה"כ) מהלוגן 50W ללדים של 5-6W ויש שקט בגזרה.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...