Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה קובע את זה על סמך מה? השרשור הזה לא יזיז כלום לכניסות של המוסך או לשורת הרווח שלו וכלל הציבור הלקוחות באיזור עפולה והעמקים שמחפשים לטפל במוסך מורשה לא יסעו מהיום לחיפה בגלל זה.

השרשור הזה טוב לדעתי, בכך שאולי תעלה מעט את רמת המודעות שיש לאנשים על הנושא ופעם הבאה שיבקשו מהם תשלום על כך, ידעו שיש אלטרנטיבה.

אולי גם נציגי המוסך יראו את זה וייקחו החלטה אחרת.

העיקר שמשהו יקרה בעקבות הפוסט הזה. הרי זו המטרה של פרסום המקרה לא?

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שמו של היבואן לא מתנוסס על השלט של מוסך מונזה, אני מבטיח לך גם בלי לראות והכותרת של איתמר עושה אי צדק בעניין זה לדעתי.

מבדיקה באתרי פיג'ו וסיטרואן, לא הצלחתי למצוא את מונזה ברשימת המוסכים המורשים.

פעם אחרונה, היבואן לא יכול לאכוף כזה דבר, כי זה פשוט לא חוקי ומחלקה המשפטית של היבואן לא הייתה בשום מצב נכנס לפינה הזאת.

אם מונזה בכל זאת שייך לרשת המוסכים המורשים מטעם היבואן, אז היבואן בהחלט יכול לאכוף כל דבר העולה על רוחו ובתנאי שזה במסגרת החוק. כתבת לא חוקי: על איזה חוק בדיוק מדובר?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
מונזה מופיע באתר של לובינסקי.

התקנה מופיעה כמה הודעות בתחילת השרשור.

אכן כן. לפי הציטוט שהובא שם, הוא רשאי לגבות בגין ההוצאות. כך כתוב. אם תעשה לי חישוב איך ההוצאות הן 50 ש"ח, אשמח לשמוע... הן לא מגיעות לחמישה שקלים, והוספתי פה אבקת חשמל וגרגרי אינטרנט.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם תחשב עלות שכירות + חשמל + ארנונה + עובדים + ביטוחים + מס הכנסה + וכו' של המוסך ל10 דקות יש מצב שתגיע ל₪42.74.

ועדיין, המוסך לא חייב לאף אחד הסבר למה הוא מחייב ₪50, אם ירצה יכול לחייב גם ₪200 על דף בודד.

מנגד, הלקוח יכול להצביע ברגליים ולגשת למקום שעדיין כשר אך פחות מסריח.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אכן כן. לפי הציטוט שהובא שם, הוא רשאי לגבות בגין ההוצאות. כך כתוב. אם תעשה לי חישוב איך ההוצאות הן 50 ש"ח, אשמח לשמוע... הן לא מגיעות לחמישה שקלים, והוספתי פה אבקת חשמל וגרגרי אינטרנט.

זמן של מערכות מחשוב און לין, מאגרי מידע ועלות תוכנות ניהול מוסכים, שמוסך משלם עליהם המון כסף, זמן של פקידה שבאותו זמן, שצריכה לשרת את הלקוחה, לאמת את פרטיה, לאתר את הרכב במערכת ולהדפיס, לא עושה דברים אחרים, או כמו שדיסקו כתב, זה שימוש במשאבים של המוסך.

אולי לא חמישים שקל, אולי קצת יותר אולי פחות, מה זה משנה, זה מה שהמוסך החליט שהוא מחייב.

זה מרגיז פה אנשים וזה ברור, מצד שני אם חושבים שזה יקר, לא פורפוציונאלי או לא שירותי, אפשר להגיד לא תודה.

פורסם

קודם כל אני מודה לכל המשתתפים בשרשור הזה על כל דעותיו, לכאן ולכאן.

אני חוזר ואומר שאין לי בעייה לשלם על השירות הזה כסף, יש לי בעייה עם הסכום המבוקש.

המקרה המתואר קרה בצהרי יום שישי, וכמו שאמרתי אפילו לא עלה על דעתי לומר לה להתקשר לשירות הלקוחות של היבואן כי מבחינתי מוסך מורשה = נציגות היבואן.

למי שהציע שתלך למוסך מורשה אחר - אין בסביבת עפולה מוסך מורשה נוסף ואין שום הגיון לנסוע לחיפה, נצרת או חדרה כי ברור שעלות הדלק והזמן לא משתלמת.

הסיבה שאני מפנה את האחריות ללובינסקי ולא כלפי המוסך היא כי לובינסקי הוא בעל הבית שאמור לפקח על המוסכים שלו, ומאחר ומדובר במקרה חריג, לא מקובל בענף ושהיבואן נותן אותו בחינם חשבתי שנכון לפתוח את השרשור הזה. לי זה מרגיש כעוולה צרכנית תוך ניצול מעמד המוסך כמוסך המורשה היחיד באיזור ולקוחה שבוייה שאין לה אלטרנטיבות.

ולמי שביקש חשבונית, בבקשה:

IMG_20171015_011416.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

טוב לדעת שהבנתי שאין פה גזל או גנבה אלא פשוט תודעת שירות נמוכה.

לגבי המתחכם המחאה החברתית לא קשור מכיוון ששם דובר על דבר אחר בכלל.

יותר לכיוון של אי צדק וקיפוח ממשלתי של הדיור המסובסד בנוסף בלי להיכנס לעובי הקורה של המחאה לגור בתל אביב זה לא כזה תענוג בהתחשב שהתחבורה הציבורית בשבת כמעט ולא קיימת.

פורסם

איתמר, הטעות שלך היא שאתה חושב שהיבואן חייב לפקח על המוסך גם בעניינים אדמיניסטרטיביים כגון אלו. אז אתה יכול לנבור בכל ספר או הסכם שיש בינהם - זה לא יעזור לא להם ולא לך. לובינסקי הם לא הגננת של המוסכים - אומנם יש להם יכולת השפעה אבל זו מערכת יחסים WIN WIN שאף אחד לא רוצה לפגוע בה.

בנוגע לפיקוח על הרמה המקצועית - הם יכולים לדגום את המוסך עם לקוחות סמויים או גלויים, אבל עדיין זה מדגם שאינו מייצג שום דבר.

ביום שלובינסקי יחליט "לשים רגל" למוסך הזה, הוא ימצא את עצמו עם *פחות* XXX,XXX ש"ח לחודש שמוסך מונזה קונה דרכו חלפים. נראה לך שהם יפסידו את זה ? תחשוב ביזניס !.

המוסך, בתור עסק עצמאי לכל דבר, יכול לדרוש *כל סכום שעולה על הדעת* עבור השירות הזה. הוא לא צריך להציג לאף אחד הוצאות ספציפיות כנגד ה 50 שקלים ששילמתם, הוא גם יכול לדרוש שעת עבודה אם בא לו !. עד כמה שזה נשמע לך מופרך, זאת המציאות לא רק במוסכים אלא בכל מקום.

אתה צריך להחליט אם זה יקר לך או זול לך או משתלם לך.

מה שכן, הלכת מאוד רחוק עם ה 50 ש"ח האלו....

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מענין האם אותו כלל חל גם על ההוצאות הריאליות של הבנקים בגביית עמלת שורה למשל, או עמלות אחרות שהקישקוש הזה כאן, שממילא עושה רושם די סוליטר, נראה לעומתן כמו פילנטרופיה פראית ומשום מה לא זוכות לאותן תגובות צדקניות אפופות זעם קדוש של לקוחות פגועים. ובאמת שמבלי להצדיק או לבקר את הנושא הזה של הדיון ובלא למעט מהעובדה שהוא קרוב הרבה יותר לנושאים שהפורום הזה דן בהן, קצת פרופורציה לא תזיק.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

עמלות השורה של הבנקים בוטלו מזמן על ידי הרגולטור בדיוק מהסיבה שהן היו מונפצות והיוו גזל מהלקוחות השבויים.

כל מי שמביא אותם כדוגמא מקבילה צודק לחלוטין - גם את "עמלת ההדפסה" צריך לבטל בדיוק כמו את עמלת השורה. מכיוון שלובינסקי הוא ה"רגולטור" של המוסכים ברשת שלו - רצוי שיישר אותם.

פורסם (נערך)
מונזה מופיע באתר של לובינסקי.

התקנה מופיעה כמה הודעות בתחילת השרשור.

לא הצלחתי למצוא אותם באתרי פיג'ו או סיטרואן, אבל אם כך זה רק מחזק את הטענה כנגד לובינסקי.

בנוגע לתקנה, אני מניח שכוונתך היא להודעה מספר 24 בשרשור זה. לא צריך להציג כאן תקנה כדי להבין שבאופן כללי נותן שירות רשאי לדרוש כסף עבור שירות כזה או אחר. יחד עם זאת, התקנה הזו לא מחייבת אותו לדרוש כסף ובעיקר, היא לא מונעת מלובינסקי לאסור על המוסך לדרוש כסף בעבור השירות המדובר (ובאופן כללי, אם לא מתאים למוסך לקיים דרישה כזו או אחרת של היבואן, הוא מוזמן לעזוב את רשת המוסכים המורשים של היבואן).

איתמר, הטעות שלך היא שאתה חושב שהיבואן חייב לפקח על המוסך גם בעניינים אדמיניסטרטיביים כגון אלו. אז אתה יכול לנבור בכל ספר או הסכם שיש בינהם - זה לא יעזור לא להם ולא לך. לובינסקי הם לא הגננת של המוסכים - אומנם יש להם יכולת השפעה אבל זו מערכת יחסים WIN WIN שאף אחד לא רוצה לפגוע בה.

אני לא יודע על סמך מה אתה כותב את הדברים, אך דע לך כי היבואנים מאוד מעורבים ובהחלט ערים למתרחש במוסכי הרשת שלהם. אה, והם בהחלט גננת - זהו טבע היחסים. במקרים מסויימים, הפיקוח הדקדקני של היצרן מגיע עד לרמת המוסך הקטן בישראל.

בנוגע ליחסי WIN WIN שהזכרת, לפחות אצל יבואנים בעלי תודעת שירות מינימלית - בשונה מלובינסקי - קיימת הבנה כי פגיעה בלקוח משמעה פגיעה ביבואן.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני לא יודע על סמך מה אתה כותב את הדברים, אך דע לך כי היבואנים מאוד מעורבים ובהחלט ערים למתרחש במוסכי הרשת שלהם. אה, והם בהחלט גננת - זהו טבע היחסים. במקרים מסויימים, הפיקוח הדקדקני של היצרן מגיע עד לרמת המוסך הקטן בישראל.

בנוגע ליחסי WIN WIN שהזכרת, לפחות אצל יבואנים בעלי תודעת שירות מינימלית - בשונה מלובינסקי - קיימת הבנה כי פגיעה בלקוח משמעה פגיעה ביבואן.

גננת - עד לגבול מסויים.

הם יכולים *לבקש*, הם יכולים *להמליץ* אבל הם *לא* יכולים לחייב עסק למכור שירות בחינם. להדפיס היסטוריה ללקוח זה שירות - והם עסק והם צריכים להתפרנס. אם המוסך החליט שהוא גובה על זה כסף - זו זכותו !!! זה לא בניגוד לחוק וזה לא בניגוד לשום דבר אחר.

עד כאן היה ה"חוק היבש".

במציאות, נתינת שירותים קטנים\קלים בחינם היא סוג של מחווה - מה שבד"כ מראה על רצון לחיזוק הקשר האישי\יחסים בין נותן השירות ללקוח. בדיוק כמו שאני הולך ללקוח לעבודה X, והוא מבקש ממני "על הדרך" עוד קידוח לתלות איזה תמונה - אני עושה את זה בשמחה ללא עלות. שוב, אלו מחוות קטנות שאתה יכול לדרוש עליהם כסף אבל בגלל שהן כ"כ קטנות אתה לרוב לא דורש ונותן אותן כצ'ופר, כמחווה.

היום רוב הנותני השירות עושים את זה ומדגישים (כדוגמא) "התקנה חינם", "הובלה עד הבית ללא עלות" וכד'. זה נכון שבחלק מהמקרים יש כאלה שמשחילים עלות מסויימת בתוך המחיר של המוצר ומורידים את מחיר ההובלה בנפרד, אבל נוכחנו לדעת שבשנים האחרונות הרבה דברים שהיו לוקחים עליהם כסף לפני כמה שנים (התקנה של HOT\YES למשל) היום כבר לא לוקחים (ואם לוקחים, אז לרוב במעמד של מו"מ זה יורד וניתן כהטבה).

ולרשום בכותרת "רוצה היסטוריית טיפולים מלובינסקי ? 50 שקלים בבקשה" זו הטעיה ! אלו לא הנחיות של לובינסקי והיה חכם יותר אם היה רושם איתמר "מוסך מונזה" במקום "לובינסקי".

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

התלהטות היצרים

כאשר אני נכנס למוסך מורשה יבואן אין לי שמץ של מושג האם הוא בבעלות ללובינסקי או הוא בבעלות של "זכיין" של לובינסקי.

מבחינתי הוא לובינסקי.

במסגרת ההסכם בין לובינסקי למוסך ברור שיש ללובינסקי מה לאמר איך ייראה חדר הקבלה, וההמתנה, ועוד פרטים קטנים ןמשונים.

לכן גם במקרה הזה יש מה לאמר ( אם הוא רוצה לאמר ).

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...