Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Start&stop רנו קליאו ידנית 14

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לפני חודשיים רנו קליאו 2014 המנוע 900 טורבו ידנית.

ברכב יש מערכת של עצור וסע שמכבה את המנוע שהרכב עומד.

אבל לא מבין את התועלת שלה ברכב ידני.. כדי שהמערכת תכבה את המנוע על הנהג להשים ניוטרל ולהרים קלאצ, אף פעם לא יצא לי לעצור ברמזור והשים ניוטרל או כמובן בכל עצירה אם זה לא לכמה דק.

אז למה שמו את המערכת ככה? לא כל רמזור אעצור אשים ניוטרל וארים קלאצ הרי כל שנייה אני מתחיל לנהוג.

וגם מה הקטע שאם הרכב נכבה בגלל העצור וסע המדחס של המזגן נכבה והרכב מוציא חום, מה התועלת של זה במידה והמזגן פועל? באותה שנייה אני מכבה את המערכת שהמזגן יקרר.

וגם האם המערכת פוגעת במנוע? הרי זה מכבה את המנוע ומניע אותו בכל פעם שלוחץ על הקלאצ.

האם ניתן לכבות את המערכת לגמרי ולא כל עליה לרכב ללחוץ על הכפתור ( לא מספיק המוביליי אלה גם המערכת השטותית הזאת)

פורסם

הכל תלוי בהרגלי נהיגה, אני למשל מוציא לנוטרל שאני לפני רמזור אדום. המערכת נועדה כדי "למכור" את הרכב שהוא מראה נתון טוב של צריכת דלק. בסופו של דבר יש בלאי למנוע, למצבר ולסטרטר (יש כאלה שלא יסכימו איתי בדברים האלו אבל אני מדבר מתוך ניסיון עם הרכב שלי). אפשרי להתקין "מחשב" על הלחצן שאחרי 10 שניות או יבטל את ה S&S, זה מה שקיים אצלי.

פורסם

המערכת הזו מיותרת לחלוטין.. חוסכת גרושים במקרה הטוב ואפילו מחקרית טוענים שהיא עשויה להזיק למנוע ולרכיבים כמו שציינו מעלי.

באשר לניוטרל - מומלץ ברמזורים אדומים והשהיות בנהיגה דווקא כן לשחרר את הקלאץ ולהוריד מהעומס על הרכיבים.

פורסם

לגבי המערכת עצמה אין יותר מידי מה להוסיף.

מה שכן לא מבין איך אתה חי עם ידני ללא שימוש רציף וכבד בניוטרל, הרגלי הנהיגה שלי אומנם אולי מוגזמים מעט בנושא זה, אך אני מנסה להשתמש כמה שיותר בניוטרל, ממש בכל הזדמנות שיש לי אני יוצא לניוטרל.

בין עם זה רמזורים, פקקים או אפילו השהיה של מעט 5 שניות רצופות.

במצב הזה גם אין לחץ מתמיד על הקלאץ וגם הרגל נחה...מה שכן אצלי הקלאץ מאוד קשה כיאה לרכב ספורט.

2017 Type R

פורסם

RAZ

גם אני מסכים שהמע" הזו ממש מיותרת, וגורמת לבלאי מסויים, על חשבון כמה טיפות זניחות של דלק, וחוסר הנוחות בקיץ עם כיבוי המזגן.

אבל, לא ידעת שיש מע" כזו ברכב שלך, לפני הקנייה?

קיים כפתור שמכבה את המע"?

פורסם

טכנית - בכל עמידה שווה לשים ניוטרל, להחזיק את ההילוך עם הקלאצ׳ יוצר המון שחיקה מיותרת ועל הדרך תגלה שלעמוד עם ניוטרל הרבה יותר נעים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
טכנית - בכל עמידה שווה לשים ניוטרל, להחזיק את ההילוך עם הקלאצ׳ יוצר המון שחיקה מיותרת ועל הדרך תגלה שלעמוד עם ניוטרל הרבה יותר נעים.

איזו שחיקה?

פורסם
איזו שחיקה?

בלאי מיותר על המיסב לחץ. הרכיב שבעצם מפריד את הקלאץ מהמנוע וסופג את הלחץ המכני שמופעל בעת לחיצה על הדוושה. נקרא באנגלית Throw out bearing או Thrust bearing

פורסם
לגבי המערכת עצמה אין יותר מידי מה להוסיף.

מה שכן לא מבין איך אתה חי עם ידני ללא שימוש רציף וכבד בניוטרל, הרגלי הנהיגה שלי אומנם אולי מוגזמים מעט בנושא זה, אך אני מנסה להשתמש כמה שיותר בניוטרל, ממש בכל הזדמנות שיש לי אני יוצא לניוטרל.

בין עם זה רמזורים, פקקים או אפילו השהיה של מעט 5 שניות רצופות.

במצב הזה גם אין לחץ מתמיד על הקלאץ וגם הרגל נחה...מה שכן אצלי הקלאץ מאוד קשה כיאה לרכב ספורט.

מסכים איתך לגמרי, גם אני עושה את זה עם הלאון שלי, למרות שהקלאצ' לא כזה כבד(מעט כבד יותר לרכבים הידניים האחריום שנהגתי בהם) אבל אחרי שהייה ארוכה הרגל מתחילה לרעוד בגלל עייפות ומכאן מתחיל סלאט כיבויי מנוע וכו'.

בירידה אני הרבה פעמים בסרק,גלישה במישור ובכל מקום בערך שאין צורך להיות עם 100% שליטה וכוח זמין, מתי שצריך הילוך בלופ מהיר על הגז לסלד שמתאים להילוך וממשיכים.

לפות"ש אכן מערכת מיותרת שטוכנת את המצתים והסטרטר, אני אישית הזמנתי התקן לתיכנות הרכב(OBD11 שמתאים במיוחד לרכבי וואג) שדרכו ניתן לבטל אותה שהיא פעילה בתור ברירת מחדל, אני משאר שיש אופציה כזו גם הרכב שלך.

פורסם (נערך)

כמעט ואין רכבים בהם אפשר לבטל את המערכת הזאת תמידית - תתפלאו אבל אף אחד לא מייצר מכוניות א-ספסיאל עבור ישראל.

בחו"ל המערכות האלה עובדות מצויין, בצפיפות והלחץ של הארץ פחות. המטרה של המערכת אגב היא לא רק חיסכון בדלק אלא גם בזיהום אוויר והיא לא אמורה לשחוק את המנוע או הסטרטר, לפחות לא המערכות הטובות - מה שקורה הוא שהמנוע נעצר במצב בו אחד הצילינדרים סיים בדיוק את פעימת הדחיסה וכל מה שנותר הוא להצית, כלומר כדי להניע צריך רק לתת ניצוץ מהפלאג (יתכן ויש עזרה קלה של הסטארטר, מעולם לא טרחתי לבדוק לעומק).

לבחור שפתח את השרשור ולכמה חברים אחרים - לשבת עם רגל על הקלאץ' יחסל לכם את הקלאץ' - הקפיציות שלו היא מין אצבעות מתכת, הקלאץ' שלכם יגיע למצב שאחת מהן (או יותר) פשוט תשבר, אין שום הגיון לעמוד ברמזורים עם קלאץ' לחוץ, לא יודע מי לימד אותכם שזה נכון אבל הוא צריך לקבל בעיטה.

ובחיאת רבאק, אין 'ה' במילה 'לשים', להשים זה מה שחברות כח אדם (או בשמן האמיתי חברות השמה)עושות!

עריכה:

לגבי הטענה עם המזגן - נכון לגמרי, לאט לאט נכנסים לשוק מדחסים חשמליים, תבינו - באירופה עדיין מוכרים רכבים בלי מזגן.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני עם אותו רכב אותו מנוע. 0.9 שנת 14'.

אין לך אפשרות לבטל באופן קבוע את ה START AND STOP.

הבלאי למנוע כשהמנוע חם (!) הוא מינימלי מאוד.

וזה בדיוק הסיבה שבתחילת נסיעה כשהמנוע עדיין קר (גם אם הנורית הכחולה כבר לא דולקת) המנוע לא יכבה בעצירה.

קלאצ' ברכב ידני למען יאריך ימים, כמה שיותר לעזוב אותו בשקט - אם צריך לשלב הילוך, לשלב ולשכוח ממנו.

בעמידה - לא לרכב על ה"באמצע" שלו ולא להשאר איתו לחוץ.

אישית, בקיץ מכבה את המערכת הזו, בחורף ללא המזגן, לא מפריע לי.

דווקא עם גיר האוטומטי המערכת הזאת היא מכת מצריים עם הידני זה סביר לגמריי. (זה נכון גם לרכבי VAG)

פורסם
לפחות לא המערכות הטובות - מה שקורה הוא שהמנוע נעצר במצב בו אחד הצילינדרים סיים בדיוק את פעימת הדחיסה וכל מה שנותר הוא להצית, כלומר כדי להניע צריך רק לתת ניצוץ מהפלאג (יתכן ויש עזרה קלה של הסטארטר, מעולם לא טרחתי לבדוק לעומק).

.

זה מערכת direct start. טכנולוגיה אחת של מערכת Start&Stop שקיימת למשל במאזדה. יש עוד כמה טכנולוגיות שונות, זו לא היחידה.

ב direct start אכן משתדלים לעצור את המנוע בנקודה שהיא סוף מהלך דחיסה באחד הצילינדרים. כשיש צורך להניע, מתבצעת הזרקה והצתה באותו צילינדר בלבד והוא מניע את כל המנוע. אם לא נעצר בדיוק בנקודה הנדרשת, יש מעט עזרה של הסטרטר, הוא רק מביא את הבוכנה לאותה נקודה.

פורסם

אצלי המערכת נכבית ונדלקת בכפתור ונשארת קבוע במצב הנבחר.

בקיץ אין לה שימוש מאחר וכל הנסיעות הן עם מזגן, לעומת זה בעונות אחרות אני נוטה להפעיל אותה בהתאם למסלול שלי.

אני דווקא מחבב אותה, במיוחד ברמזורים כשהיא נותנת תחושה של רוגע ושקט בזכות כיבוי המנוע.

אם אני יודע שהרמזור קצר אז אני פשוט מחזיק את הקלאץ' כמה שניות, אם לא אז ניוטרל.

• תוכן חדש...