Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי פרסומת שאומרת בקצרה: כל הטיפולים וההוצאות עלינו, אתה משלם רק על הדלק (כמובן שגם סכום מסויים על הרכב בתור ליסינג).

השאלה איך אפשר לדעת אם זה כדאי או יותר נכון, עד איזה סכום זה כדאי?

אני נוסע בשנה 10-11 אלף ק"מ

האם החישוב אמור להתבצע לפי סך ההוצאות :דלק+ביטוח+טיפולים+טסט+אגרה לחלק ל12 חודשים

או שצריך לחשב את זה בצורה אחרת?

אני רוצה להחליף את הרכב בקרוב, האם כדאי לקחת ליסינג פרטי כאופציה?

תודה

פורסם

במקרה שלך כדאי ( או יותר נכון, עולה פחות בסיכום הכללי ) לקנות רכב פרטי, בן 3, אמין, נוח ובטיחותי, במצב שמור ועם סחירות טובה.

ליסינג לרכב חדש יעלה הרבה יותר - צריך לשלם ירידת ערך ( אותה שכחת לחשב, והיא הכי גבוהה ב 3 השנים הראשונות ) + רווח של חברת ליסינג.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

איך צריך לקחת את הנתון של יריד הערך בחשבון? לצורך הדוגמא, הפיקנטו שלי, איבדה 50% מהמחירון ב5 שנים ואני לא יודע בכמה באמת אמכור אותה בסוף.

זה בקצרה מה שמציעה החברה: עם סיום עסקת הליסינג, הלקוח יכול לבחור האם לרכוש את הרכב או להחזיר אותו ולהתקדם לרכב חדש באותה מתכונת של תשלומים ושירות תפעולי מלא

כל ההוצאות של הרכב על חשבון החברה, כולל הביטוחים.

איך יהיה נכון לחשב את כדאיות העסקה אם ארצה לקנות את הרכב בסוף ומצד שני כדאיות אם לא ארצה לקנות בסוף?

פורסם

היתרון של עסקת ליסינג כזאת היא שאין לך הפתעות - אתה יודע בדיוק מה תהיינה ההוצאות שלך ב-3 שנים הקרובות א-ב-ל אין לך מושג מה יקרה אח"כ ואם תהיה עסקת המשך אטרקטיבית. כמו"כ מכיוון שאין לך מושג בעת ביצוע העיסקה מה יהיה מחיר השוק של הרכב בסוף העסקה - לא ניתן לחשב כדאיות.

נקודתית הכדאיות של עסקה זו או אחרת יכולה להשתנות לפי עסקה מסויימת כשיש למשל מבצע על דגם מסויים שנותנים עליו מחיר טוב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
היתרון של עסקת ליסינג כזאת היא שאין לך הפתעות - אתה יודע בדיוק מה תהיינה ההוצאות שלך ב-3 שנים הקרובות א-ב-ל אין לך מושג מה יקרה אח"כ ואם תהיה עסקת המשך אטרקטיבית. כמו"כ מכיוון שאין לך מושג בעת ביצוע העיסקה מה יהיה מחיר השוק של הרכב בסוף העסקה - לא ניתן לחשב כדאיות.

נקודתית הכדאיות של עסקה זו או אחרת יכולה להשתנות לפי עסקה מסויימת כשיש למשל מבצע על דגם מסויים שנותנים עליו מחיר טוב.

בהתייחס למשפט האחרון שלך. את זה בדיוק אני מנסה להבין מה יהיה בעצם מחיר טוב?

אני מתכנן לקנות קיה סיד או פורטה שנת 2012-2013 אחרי שתמכר הפיקנטו. אתמול ראיתי את הפרסום של החברה והתחלתי לחשוב על כדאיות הליסינג התפעולי (אין לי ניסיון קודם עם זה). איך היית שוקל את העניין במקומי?

פורסם
במקרה שלך כדאי ( או יותר נכון, עולה פחות בסיכום הכללי ) לקנות רכב פרטי, בן 3, אמין, נוח ובטיחותי, במצב שמור ועם סחירות טובה.

ליסינג לרכב חדש יעלה הרבה יותר - צריך לשלם ירידת ערך ( אותה שכחת לחשב, והיא הכי גבוהה ב 3 השנים הראשונות ) + רווח של חברת ליסינג.

אני מצטרף לדעתו.

אתה תפסיד הרבה יותר כסף בעסקת ליסינג מאשר רכישת רכב יד 2 במצב טוב.

פורסם

אם אתה שואל מבחינם כסף בלבד אז לא זה לא כדאי. הליסינג עולה כסף, אתה משלם יותר על נוחות.

יש כאלה שזה מתאים להם ויש כאלה שלא.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
אם אתה שואל מבחינם כסף בלבד אז לא זה לא כדאי. הליסינג עולה כסף, אתה משלם יותר על נוחות.

יש כאלה שזה מתאים להם ויש כאלה שלא.

דיברתי על כסף נטו.

חשבתי לקחת את כל ההוצאות על הרכב למעט הדלק, לחלק ל12 חודשים ולראות אם יש ליסינג תפעולי עד המחיר שיוצא. הסתכלתי על ליסינג שבו אני לא מחוייב לקנות את הרכב בסוף תקופה או להחליף

פורסם

לליסינג פרטי יש גם מקדמה של בד"כ 9 אלף ש"ח.

הטיפולים לא כוללים ברקסים\צמיגים וכו'

צא מנקודת הנחה שזה יקר יותר (בדקתי).

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

ברקסים לא אמורים ללכת תוך תקופת הליסינג. רוב העססקאות כוללות ארבעה צמיגים ומצבר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מישהו יכול להסביר: מהן בדרך כלל האפשרויות בסוף תקופת 3 השנים בליסינג פרטי תפעולי?

לא כל כך הבנתי איך ירידת ערך נכנסת לתמונה.

תודה רבה

פורסם

אחרי 3 שנים אתה מחזיר את הרכב או קונה אותו לפי המחירון ( בהפחתה של מקוריות ליסינג ).

את ירידת ערך כבר שילמת במשך 3 שנים, היא כלולה בתשלום החודשי +חלק יחסי של המקדמה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

השאלה היא לעומת מה אתה משווה את הכדאיות?

מול קנית רכב חדש? מול קנית רכב יד 2 בן 3 או 4 שנים?

באופן כללי יש 2 יתרונות עיקריים בליסינג פרטי: היכולת לנהוג ברכב חדש בלי הון עצמי ובלי הלוואות, ושקט נפשי מסויים (הוצאה חודשית קבועה)

פורסם

אם אני מקבל משהו ששווה X כסף היום.

ואז מחוייב לשלם Y ש"ח כל חודש למשך תקופת זמן כלשהי - עד שסכום הY יהיה שווה לסכום הX + רווח למוכר.

זה הלוואה לכל דבר ועניין, למשווקים לא פעם נוח מאוד להציג את זה אחרת.

פורסם

מה שמאוד מוזר לי הוא שזה נראה הרבה יותר שווה מלקחת אוטו מהעבודה, שלי לפחות (אותה עלות חודשית בערך ואין תוספת מס) ויותר שווה גם מלקנות אוטו בן 3 שנים.

החישוב שלי לעלות חודשית לאוטו מ-2015 שאקנה עכשיו, בסביבות 80,000 ש״ח, הוא:

150 רישוי

400 ביטוח

1000 ירידת ערך

500 טיפולים

סה״כ יוצא כ-2000 ש״ח לא כולל דלק (ולא כולל תשואה אלטרנטיבית על ה-80 אלף שקל)

ליסינג תפעולי פרטי של אוטו חדש עולה בערך אותו הדבר ואתה מקבל אוטו חדש ומבלי הסיכון שיקרה משהו לאוטו וכל כאב הראש הנלווה.

החישובים שלי לא נכונים? יש איזה קאץ׳ שאני לא מודע אליו? אני יודע שיש בדרך כלל מגבלה על כמה אתה יכול לנסוע בליסינג, אבל חוץ מזה?

• תוכן חדש...