Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במיצובישי ספייס סטאר 2014 אוטומט.

אני בוחן את צריכת הדלק במחשב הדרך.

לא היה כל שינוי במסלול הנסיעה.

 

מרגע שקניתי את הרכב צריכת הדלק הייתה יותר ממצוינת, ועמדה על 16-20 ק"מ/ליטר בהתאם לאופי הנהיגה. כך זה היה מנובמבר 2014...

 

הכל השתנה בשבועיים אחרונים, כשהצריכה השתנה לרעה ועומדת על 11-15 ק"מ/ליטר! אני יכול לחשוב רק על 3 שינויים שהתרחשו בתקופה הזו:

1) בזמן עצירה במעבר חצייה, רכב אחר התנגש ברכב שלי מאחור. נזק שנראה לעין הוא שבר בטמבון. בנוסף, דלת אחורית לפעמים נקלטת כלא סגורה במחשב הדרך, צריך לטרוק חזק יותר כדי שיסתדר (לא היה לפני תאונה). מעבר לזה הרכב שלם, טמבון אחורי מחובר בלי בעיה. שבוע הבא אקח לשמאי ותיקון במוסך.

2) החלפת את כל הגלגלים ל:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falken/Sincera-SN832-Ecorun_2.htm

מעבר לשינוי בגלגלים, היה שינוי גם בלחץ האוויר. בישנים הייתי ממלא 42 psi, ובחדשים בפנצ׳ריה מילאו ב33, במוסך הקבוע הרימו ל38 כדי שיעבוד טוב עם מנורת לחץ אוויר בצמיגים שיש ברכב. כדאי לי לחזור כמו בישנים ל42?

3)הרכב עבר טיפול 60k (בפועל עשה 55k) במוסך יבואן רשמי וקבוע שאני הולך אליו.

 

כל היתרון ברכב הזה הוא הצריכה המעולה שחוויתי איתו מרגע הקנייה, ובלעדיה מרגיש לי ממש סתמי! מאיפה להתקדם מכאן? יש אפשרות שנדפקתי בגלל סוג הצמיגים? כדאי להרים שוב ללחץ אויר 42 או שיהיה לא בטיחותי? ואולי הטיפול יכול לגרום לזה בצורה כלשהי?

פורסם

לאור מה שאתה מתאר מהתאונה, מציע לבדוק שה-Alignment הכללי של הסרנים בסדר ושאין מתיחות/כיווצים לכיוונים מסויימים שגורמים להם להיות באופסט מסוים.

 

לחץ האוויר בצמיגים צריך להיות זה המומלץ ע"י יצרן הרכב או מעט גבוה מכך (יש לשים לב ללחץ המקסימלי שמוגדר על הצמיגים עצמם). הבדל של כ-10PSI בהחלט יגרמו להבדל כלשהו (ומוחשי) בצריכת הדלק.

מעבר לכך, צמיגים חדשים מטבעם פחות חסכוניים בהקשר זה, עם כל התוויות למיניהן (בלוקים במדרס גבוהים יותר וגמישים יותר מה שמוביל להתנגדות לגלגול גדולה יותר).

 

האם בטיפול החליפו לשמן מאותה הצמיגות? מוצר?

×
×
  • תוכן חדש...