Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקי, המון מוסכים משתמשים בנוזלים עלובים ביותר... אל תתפלא, רואה מול עיניי.

נסעתי כמה טובות על בלאנו ישנה, נראה לי, לא בטוח גם שנתון 2002, זריזה כמו שד.

פורסם

אכן

זריזה מאודד׳

חסכןנית בצורה קיצונית

וכול זה בפחות מ5k

ממש לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

שקניתי בעברי רכב ישן ב15k הוא לא נתן תמורה כזו

לגבי הרדיאטור. הוחלף לפני שנה. לדברי הבעלים הקודם מילאן מים ירוקים,הוא עצמו מילא מהברז המטומטמם

לגבי שמן מנוע שמו לו 20w50 במוסך ורשמת שצריך 10 50

זה נורא??

אפשר לשים על ה 20w50

10w50 חדש?

פורסם
כבר שמעתי את התאוריה הזו כמה פעמים, לדעתי אין לה בסיס.

למה צריך להיגרם נזק גדול יותר? תסביר.

נוזל קירור זה לא חומצה, הוא לא אמור להמיס משקעים.

וגם, כפי שנכתב פה מעלי - לאחר החלפת רדיאטור סביר שמלאו נוזל קירור כלשהו, לא מים. אם מלאו מים - זה מוסך סופר חאפר, מקווה שזה לא המצב.

אין בסיס של שחור על גבי לבן בוקי אבל יש עובדות חיות בשטח. נוזל קירור מכיל חומרים שמנוניים שכאשר מערכת קירור שנוצרו בה סדקים קלים שניסתמו מאבנית וקורוזיה של שנים ממיי ברז אותו חומר שמנוני פשוט עם הזמן מסיר אותם ואז מתחילות נזילות. יכול לספור על יותר מ 2 ידיים את כמות הפעמים שלי אישית זה קרה בהחלפת מיי ברז בנוזל קירור כמובן במערכת קירור שהייתה המון שנים במיי ברז ברכבים למיניהם. גם לאחר שהזהרתי את בעל הרכב שהתעקש על להחליף לנוזל איכותי לאחר שנים של מיי ברז לאחר מספר שבועות נאלצתי להחליף לו רדיאטור ופלאנגים למיניהם. ברדיאטור שלא ראה שנים מיי ברז יש מצב שנזילות לא יהיו לאחר החלפה לנוזל יעודי.

פורסם
אין בסיס של שחור על גבי לבן בוקי אבל יש עובדות חיות בשטח. נוזל קירור מכיל חומרים שמנוניים שכאשר מערכת קירור שנוצרו בה סדקים קלים שניסתמו מאבנית וקורוזיה של שנים ממיי ברז אותו חומר שמנוני פשוט עם הזמן מסיר אותם ואז מתחילות נזילות. יכול לספור על יותר מ 2 ידיים את כמות הפעמים שלי אישית זה קרה בהחלפת מיי ברז בנוזל קירור כמובן במערכת קירור שהייתה המון שנים במיי ברז ברכבים למיניהם. גם לאחר שהזהרתי את בעל הרכב שהתעקש על להחליף לנוזל איכותי לאחר שנים של מיי ברז לאחר מספר שבועות נאלצתי להחליף לו רדיאטור ופלאנגים למיניהם. ברדיאטור שלא ראה שנים מיי ברז יש מצב שנזילות לא יהיו לאחר החלפה לנוזל יעודי.

במקרה שלי מדובר ברדיאטור חדש בן 12 חודשים

שבתחילה מולאו מים ירוקים (על פי המוסך)

ולאחר מכן בעל הרכב המשיך ומילא מי ברז כאשר היה צריך

האם עדיין עליי לחשוש? להחליף לירוקים

פורסם

תתחיל באיתור הנזילה. במערכת תקינה לא אמורים להוסיף נוזל, מקסימום משהוא כמו חצי כוס בשנה.

פורסם
במקרה שלי מדובר ברדיאטור חדש בן 12 חודשים

שבתחילה מולאו מים ירוקים (על פי המוסך)

ולאחר מכן בעל הרכב המשיך ומילא מי ברז כאשר היה צריך

האם עדיין עליי לחשוש? להחליף לירוקים

תחליף לירוקים לט אמורה להיות שום בעיה. תריץ כמובן שטיפה בלחץ למערכת לאחר הריקון של מיי הברז.

פורסם (נערך)

תנסה לעבור ל10/40 במידה וצריכת השמן תהיה גבוהה תחזור ל20/50.

מה זה צריכת שמן גבוהה אתה שואל?

לדעתי אם תמלא מתחת לגלון(3.78 ליטר) בין טיפולים אז תישאר עם 10/40 חצי סינטטי מינימום מעל תחזור ל20/50.

לדעתי יש לך נזילה או היה לך רצויי לאבחן כמו שבוקי אומר לפני שממשיכים הלאה,בגלל שיש מים ולא נוזל אז גם קשה לראות העקבות של הנזילה.

תוודא רק שאין לך נזילה מאזור משאבת המים, מציע בכל מקרה להחליף את המים הקיימים על מנת תוכל לעקוב על מיקום הנזילה בנוסף לבדוק עם הטרמוסטט ולא קיבל חלודה עקב השמיש במים.

אני באופן אישי לא ממליץ לערב קרובי משפחה במיוחד ברכב ישן שתמיד יש לו תקלות ולמצוא מוסך מחוץ למעגל של קורבי משפחה.

זה לא מהנה לשבת בארוחות חג כשרכב יוצא עם תקלה מממוסך של קרוב משפחה.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

מארק? הטויוטה שלי טופלה אצל קרוב משפחה קרוב אלינו המון שנים ותתפלא, מעולם לא יצאה עם תקלות ולהפך... בדיוק להפך.

הלוואי והייתי יכול לחזור אליו, אבל זה כבר בלתי אפשרי כיום.

גם פה הסטיגמות של החאפרים גרמו לאנשים לזלזל "במוסך של דוד\קרוב משפחה".

פורסם

מה אתה אומר? אתה היית מוזמן לראות את הטויוטה שלי עד 270 אלף ק"מ, איך תוחזקה לאורך כל השנים...

להגיע למוסך מורשה ולשמוע מהמכונאים שזה הרכב שנסע הכי טוב מהדגם הזה שהם נסעו עליו.

טיפול כל 10K ואפילו פחות בידיים של ידי זהב.

מסכים איתך שלגבי הI20 זאת ההוכחה שליסינג זה חר*.

פורסם (נערך)

אני גר בלוד אם אני רוצה לראות טיוטה קורולה מתקופת פרעה אני רק צריך לפתוח את החלון ולעקוב אחריי המוזיקה המזרחית.

זה שהרכב נוסע טוב ל270K ק"מ מעלה את השאלה על איזה רכבים המוסכים שאתה עובד איתם עובדים.

גם לי פעם אמרו במכון פרונט "המעבדה" שסוזוקי שלי נשמעת טוב כי כנראה שלהם באמת לא נוסעת טוב.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

לי ברכב לא היו שום נזילות ואחרי שעברתי לפרסטון ירוק נהיית לי נזילה באחד המעברי מים... בקיצור אם השתמשו הרבה זמן במי ברז זו הרפתקאה מיותרת לדעתי...

:-P
  • תוכן חדש...