Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאן כולם ממהרים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חייב לשים סוף למיתוס הזה, כי באמת שזה עניין של מתמטיקה פשוטה.

אם אני נוסע 120 במקום 90, אני נוסע ב-33% אחוז מהר יותר, ולכן אגיע ב-33% מוקדם יותר. לא שתי דקות ולא נעליים. נסיעה שתיקח חצי שעה ב-90 קמ"ש תיקח 20 דקות ב-120. בשביל הפשוט של העניין אני מנטרל את עניין המהירות הממוצעת, כי גם ב-90 וגם ב-120 המהירות הממוצעת נמוכה יותר, ובאותו שיעור של 33%.

לכאורה מתמטיקה פשוטה - אבל מדובר בטעות. החשבון נכון אם מדובר במהירות ממוצעת ובאמצע הלילה. בכל שעה אחרת תעוקב הרבה יותר על ידי נהגים אחרים אם תסע ב-120 לעומת 90. רכב שיעקוף ב-100 יעקב אותך ב-120 ולא תגע על קיומו ב-90.

ערכתי לאורך 3 חודשים בדיקת מהירות ממוצעת בשעות הבוקר בכביש 1, בכביש 6 ובכביש 5 - ממחלף נווה אילן למחלף ירקון ובחזרה תוך שימוש בקרוז קונטרול בכל מקום אפשרי (כדי לקבע מהירות).

כשמהירות היעד היתה 100 קמ"ש - זמן הנסיעה היה 31 דקות. ב-110 28 דקות. ב-120 - 27 דקות וב-130 26.5 דקות.

כשכיוונתי ל-130 - כמעט ולא הגעתי למהירות הזו כי תמיד היה מי שיאט אותי.

במקביל בחנתי גם צריכת דלק (בתחנה ולא במחשב) - נוהג באוריס היברידית - ב- 100 הממוצע היה 5.4 ליטר ל-100 ק"מ, ב-110 5.85, ב-120 6.3 וב-130 6.6.

כל הנתונים נבדקו בכל מהירות לאורך 3 מיכלי דלק (כ-3 שבועות).

הנתונים הללו היו הממוצעים של הימים ה"נורמלים" - נחרגתי מהחישובים ימים בהם היה אירוע חריג כדוגמת תאונה - בימים כאלה ההפרשים אף היו קטנים יותר).

מהירות היעד שימשה גם בהלוך וגם בחזור - החזור היו הרבה יותר אירועים חריגים ופקקים - כך שנתוני הזמנים הם בעיקר להלוך שנתבצע בד"כ בשעות 09:30 - 11:00 בבוקר.

מכיוון שצריכת דלק גבוהה יותר דורשת גם יותר ביקורים בתחנת הדלק - כלומר יותר זמן מבוזבז - החלטתי לבחור בנסיעה במהירות של 110 (בווייז -120 על השעון) כי היא הכי אופטימלית עבורי מבחינת בזבוז הזמן, העלויות (הדלק) והעובדה שתדלוק שבועי מספיק לי כולל נסיעת סוף השבוע - ואז אני תמיד מתדלק באותו יום ובונה את זה לתוך הלוז השבועי שלי.

• תגובות 235
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש שתי דרכים לראות את הפרצוף האמיתי של בן אדם - איך שהוא מתנהג בכביש, ואיך שהוא מתנהג לנותני שירות למיניהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עכשיו שאני חושב על זה זה גם מאוד תלוי ברכב. יש לי ובר שיש לו פורשה קאיין טורבו ומרצדס S500. הוא אומר שלמרות שמרצדס ממש לא איטי הוא לא מעודד אותך להשתובב בכביש, במיגוד לפורשה שמבקשת "לתת בראש" ואתה לא יכול לסרב לה.

גם אצלי סגנון נהיגה משתנה מאוד בין רכב לרכב.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

בהחלט. עם רכב יותר זריז אני יותר מזגזג, מזנק במצב "רייס" וכדומה בלי לשים לזה לב. כי זה הכיף באוטו הזה. עם בהמה של שתי טון ו5 מטר אורך אני משייט להנאתי.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

פעם הייתי נוסע להנאתי בלי חשבון. מאז שקיבלתי את הרכב ויש לי מסך קטן כזה מול העיניים, שם כתוב כמה דלק אני צורך, הפכתי לכפייתי. אני בזבזן גדול, להוציא 50,000 על משהו שאני אוהב זה לא מזיז לי, יש לי ארון מלא בחומרי טיפוח יקרים לרכב שאני לא משתמש ברובם, אבל כמה שקלים חיסכון בדלק פתאום מפריעים לי. אני כל הזמן מנסה להגיע לצריכת דלק הכי נמוכה שיש. בבין עירוני זה ממש קשה, כי אני אוהב לנסוע על 120 לפחות, אבל כשאני מצליח להתאפק ולנסוע על 90 ורואה צריכת דלק של 19 ק"מ לליטר - אני מחייך כאילו זכיתי בפיס. מקווה שזה יעבור לי מתי שהוא.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

דרך אגב זה מזכיר את ההתלבטות בקופה, אחרי שהתפרעתי וקניתי מלא מוצרים מיותרים, והחשבונית כבר הגיעה ל900 שקל, עכשיו הגיע תור השקיות. "תביאי לי 5 שקיות. בעצם 6. יודעת מה, תביאי לי עוד 2". ממש קריטי להוציא עוד 20 אגורות שלא הייתי מתכופף להרים.

פורסם
יש שתי דרכים לראות את הפרצוף האמיתי של בן אדם - איך שהוא מתנהג בכביש, ואיך שהוא מתנהג לנותני שירות למיניהם.

עוד רגע חן ג. ייספר לך על ״עוטה דמות״.

התירוץ האולטימטיבי להתנהגות בזויה - יש שיאמרו שזו דווקא התנהגות שיש להתגאות בה בישראל של ימינו.

שרידות היא טיעון רלבנטי בעת סכנת חיים. תנועה בכבישי ישראל אינה יותר מסוכנת מאשר בארצות רבות אחרות.

הדבר היחיד שמונע ממני לאבד את שפיות הדעת בכבישי הארץ זו העובדה שתוך תשעה ימים אני על מונית לנתבג

פורסם

זה כי אתה לא רגיל.

אני לא זוכר מתי התעצבנתי פעם אחרונה בכביש.

אם אני ממהר [שזה נדיר בפני עצמו, בד"כ אני יוצא מוקדם פשוט]:

בפקקים זה קרב אבוד, נוסע בימני לפעמים את כל כביש החוף בין נתניה לת"א.

בכביש ריק אם רכב בשמאלי, נותן הבהוב מרחוק ואם לא זז אז עושים מה שעושים.

בתנועה דלילה זה הכי מסוכן למהר. אני אוהב לכנות אותה ג'ימקאנת כביש החוף, כי מעט רכבים פרוסים לאורך כל הנתיבים ובמהירויות די זהות [הפרשים מאוד מינוריים, עקיפות שאורכות עשרות שניות]. אני לא כועס ולא מתבאס מזה. מבחינתי נהגים אחרים הם מכשול ואני עובר אותם וממשיך. אין לי עצבים או כעס כלפי מתנחלים או וואטאבאר. אין מה לכעוס זה לא יעזור.

כל זה כאמור רק אם אני ממהר, שזה נדיר. כשאני לא ממהר אין לי בעיה לחלוק את הימני מאחורי איזו משאית וליהנות מהמוזיקה/פודקאסט שלי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

באופן כללי אני מרגיש שהסבלנות של הנהגים בארץ נהיית קצרה יותר (שזה אומר משהו בהתחשב שמקודם היא שאפה לאפס), אני מרגיש את זה הרבה יותר טוב מאז שהתחלתי לעבוד בת"א וצריך לנהוג בעיר ההזוייה הזאת.

פורסם

אני אחד מהנהגים שפשוט חסר סבלנות, אבל לא באשמתי.

אני כל היום על הכבישים ואני יכול לספור את כמות הנהגים שנוהגים כמו שצריך ובהתאם לדרך ולא מסכנים אף אחד פחות מכף יד (אין דבר כזה?).

נוסעים לאט ממש, מתעסקים בטלפון, לא מסתכלים... בטח שתתעצבן ותהיה חסר סבלנות לאנשים כאלה, הבעיה שכשאתה עוקף אותם מעצבים ומסתכל מי נוהג שם, אתה בד"כ רואה אישה\גברים מבוגרים ואז אתה מבין שהתעצבנת על האנשים הלא נכונים.:roll:

פורסם
באופן כללי אני מרגיש שהסבלנות של הנהגים בארץ נהיית קצרה יותר (שזה אומר משהו בהתחשב שמקודם היא שאפה לאפס), אני מרגיש את זה הרבה יותר טוב מאז שהתחלתי לעבוד בת"א וצריך לנהוג בעיר ההזוייה הזאת.

מסכים.

נהגים הכי פחות טובים מניסיוני. לא בהכרח אומר שהם תל אביביים כן? שם פשוט הכי עמוס אז שם מרשים לעצמם הכי הרבה.

בחיפה למשל הרבה יותר נעים לנהוג. גם באר שבע עיר נעימה לנהיגה לדעתי. בכלל בערי הדרום הנהגים אחלה ממש. אשקלון, אשדוד. שוב, ביחס למרכז ולפי זיכרון. מזמן לא פקדתי את האזורים הללו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בכביש ריק אם רכב בשמאלי, נותן הבהוב מרחוק ואם לא זז אז עושים מה שעושים.

מוציאים את הראש מהסאנרוף, שולפים אקדח וזה?

פורסם

בשביל זה צריך סאנרוף.

לא הרגשתי שבחיפה נעים יותר, אגב. הישובים היחידים שבהם היה לי סביר לנהוג בארץ הם דלית אל כרמל, וירוחם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...