Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאן כולם ממהרים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שיא הטמטום שיצא לי להיתקל בו זה בחור שבפקק של כביש החוף בסביבות 7 בבוקר , זז מנתיב לנתיב בלי הפסקה כשהתנועה בקושי זזה וחותך יפה , גם כשחתך אותי פתחתי תחלון לשאול אותו אם הוא חושב שהוא חוסך המון זמן כשהוא עושה אתזה ענה לי בקללה חייכתי והמשכתי הלאה

מרחק של בערך 8-7 קמ אחריי אני צריך לקחת ימינה ועולה על נתיב תחבורה ציבורית ריק , מסתכל לצד ורואה אותו אולי בסך הכל אולי 5-6 רכבים מלפני

- Hyundai Getz 2007 1.6 -

• תגובות 235
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תגדיר ממהרים.

אנשים שבכביש עם עומס תנועה בינוני עד כבד מנסים לנהוג יותר מהר ממהירות התנועה מסביבם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מזמן כבר הגעתי למסקנה שאפילו סתם נסיעה מהירה (נניח 120 קמ"ש במקום 100 או 90) בכביש בין עירוני לא באמת חוסכת יותר מכמה דקות, אלא אם נוסעים למרחק משמעותי (מעל שעה וחצי נסיעה נניח).

אני חייב לשים סוף למיתוס הזה, כי באמת שזה עניין של מתמטיקה פשוטה.

אם אני נוסע 120 במקום 90, אני נוסע ב-33% אחוז מהר יותר, ולכן אגיע ב-33% מוקדם יותר. לא שתי דקות ולא נעליים. נסיעה שתיקח חצי שעה ב-90 קמ"ש תיקח 20 דקות ב-120. בשביל הפשוט של העניין אני מנטרל את עניין המהירות הממוצעת, כי גם ב-90 וגם ב-120 המהירות הממוצעת נמוכה יותר, ובאותו שיעור של 33%.

לגבי המזגזגים בפקקים, זה נורא פשוט. מכירים את השיר של סאבלימינל/הצל/ביחד (לא זוכר בדיוק) בו הוא מתגאה שהוא "לא מחכה בשום תור, (קשה לי להאמין שהפסיק נמצא שם במקור) ישר חותך כמו מסור"? אז זאת המנטליות. של "שאני אחכה?! פחחחחחח". גאוותנות, אגואיזם, וכבוד. כן, גם אלה שנדחפים לפניך בנתיב ההשתלבות ומרוויחים בדיוק 4.4 מטר וארבע שניות בהגעה ליעד. כי "למה מה קרה שאני אהיה מאחוריך?!"

בקיצור, פשוט תציעו להם לקנות שוקולד. אני בטוח שהם ישמחו על המחשבה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מה זאת אומרת? זה מוכח במחקרים שככל שנוסעים מהר יותר, מגיעים מהר יותר ליעד.

לאחרונה גם פורסם מחקר של הNHTSA על הנושא, ממליץ לקרוא.

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

פורסם

אני מאמין שיש קורלציה מסוימת בין נהיגה עצבנית כמו שמתוארת כאן לבין הצפיפות וקצב הנסיעה בכביש.

אני מרגיש זאת היטב לאחר שעברתי לדרום ויש פחות עומסי תנועה.

(ומפריד את זה מ"סתם" נסיעה פרועה של אכלוסיות מסוימות שנובעת מתוך בורות).

פורסם

מה זאת אומרת? בדרום הבדואים נוהגים רגוע, למעט הצעירים שם שחושבים שהכביש הוא מגרש המשחקים שלהם. באופן אישי, אני מכיר שייח' מכובד מרהט, עוד מהימים שגרתי בב"ש, שיש לו C63AMG ונוהג מאוד רגוע.

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

פורסם

אנשים חושבים שהם במישחק מחשב - פקמן

רמזור אדום 500 מטר קדימה נותנים פול גז ואז יושבים יפה על הברקסים ...

נהיגה רגועה משתלמת גם בשמירה על האוטו - אני עם אותם ברקסים כבר 55000 קמ (רכב אוטומאטי לא הברידי )

פורסם

יש ללא ספק בעיה קשה וגדולה מאוד עם צעירים במגזר הערבי והבדואי.

זו מין בעיטה בסמכות המדינה, רק שזה עולה בחיי רבים שרובם אגב, מבני המגזר.

המגזר מהווה 20% מאוכלוסיית ישראל וכמות ההרוגים בתאונות דרכים מהמגזר כפולה מכמות ההרוגים היהודים. בפצועים קשה המספרים אפילו גדולים יותר.

קצת חומר קריאה ממחקר שבוצע עבור הכנסת בשנה שעברה:

https://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m03734.pdf

מתוך המחקר:

 שיעור ההרוגים הגבוה אצל ערבים יחסית לגודל האוכלוסייה, מתקיים בכל קבוצות הגיל:בהשוואה לאוכלוסייה היהודית, שיעורי הרוגים ערבים גבוהים במיוחד בקרב פעוטות וילדיםצעירים )גילאי 0-4(, בקרב בני נוער )גילאי 15-19( ובקרב צעירים )גילאי 20-24(. מנתוני שנת 2015 )עד לסוף חודש ספטמבר( %50 מקרב ההרוגים בתאונות דרכים בגילאי 0-4בישראל היו מקרב המגזר הערבי,%61 מקרב ההרוגים בגילאי 5-14, וכ-%64 מכלל ההרוגיםבקבוצת הגיל 19-15.

 שיעור הערבים הפצועים קשה כתוצאה מתאונות דרכים בין השנים 2014-2010, מצוי בטווח שבין%32-27 והוא גבוה מחלקם באוכלוסייה. על פי נתוני שנת 2015, שיעור הילדים הערבים בגילאי 4-0הפצועים קשה מתאונות דרכים עומד על %50 מסך הפצועים קשה בקטגוריית גיל זו. שיעורם הכללישל הילדים הערבים בגילאי 19-0 הפצועים קשה מסך הילדים הפצועים בתקופה זו עומד על %46.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נוסע מהר כי אני אוהב.

נוסע מהר כי אחרת אני משתעמם.

נוסע מהר כי הרכב שלי מסוגל.

נוסע מהר (ביחס לחוק) כי החוק לא מתאים למכוניות מודרניות.

נוסע מהר כי מה לעשות שרוב האנשים רדומים בכביש.

לא נוסע מהר כדי להשיג אף אחד, אני לא בתחרות.

לא נוסע מהר כי אני מנסה לחסוך כמה דקות.

נוסע בקצב שמתאים לי ותפנו את השמאלי כי הנימוס מחייב. מאותה סיבה אני אפנה לכם את הנתיב מיד כשאסיים עקיפה. אל תדאגו לחיי או לדוחות שאני אקבל, תפנו את השמאלי.

לחתוך מכוניות בפקק זה טיפשי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

ברור שיש פה אלמנט של עצבנות לא רציונאלי וגם אני לא פעם שואל את אותן השאלות אבל יש גם אבל מסוים...

אבל כל אותם נהגים שמתעסקים בנייד שלהם במקום לנהוג. אלה שצריכים (וצריכות, למען התקינות המגדרית) בדיוק לענות לוואטסאפ או להתעניין במזג האויר במיקרונזיה ולכן פחות משנה להם/ן אם באמצע הפקק פתאום נפתח מרווח של קילומטר בין הרכב מלפנים ומי בכלל צריך סימון של נתיבים... תעיף את כל אלה מהכבישים ואז גם לא יהיו פקקים ולא תהיה עצבנות.

פורסם (נערך)
אני חייב לשים סוף למיתוס הזה, כי באמת שזה עניין של מתמטיקה פשוטה. [...]

נסיעה שתיקח חצי שעה ב-90 קמ"ש תיקח 20 דקות ב-120. בשביל הפשוט של העניין אני מנטרל את עניין המהירות הממוצעת, כי גם ב-90 וגם ב-120 המהירות הממוצעת נמוכה יותר, ובאותו שיעור של 33%.

המתמטיקה כל כך פשוטה שנפלת בעצמך בחשבון... נו ניחא. בכל אופן אין פה שום מיתוס, אכן רק חשבון פשוט.

לגבי המזגזגים בפקקים, זה נורא פשוט. מכירים את השיר של סאבלימינל/הצל/ביחד (לא זוכר בדיוק) בו הוא מתגאה שהוא "לא מחכה בשום תור, (קשה לי להאמין שהפסיק נמצא שם במקור) ישר חותך כמו מסור"? אז זאת המנטליות. של "שאני אחכה?! פחחחחחח". גאוותנות, אגואיזם, וכבוד. כן, גם אלה שנדחפים לפניך בנתיב ההשתלבות ומרוויחים בדיוק 4.4 מטר וארבע שניות בהגעה ליעד. כי "למה מה קרה שאני אהיה מאחוריך?!"

בקיצור, פשוט תציעו להם לקנות שוקולד. אני בטוח שהם ישמחו על המחשבה.

אני מפריד בין מיעוט (לא קטן) של בעלי מנטליות ערסית ביריונית, לרוב הגדול של הנהגים שפועל סתם כך מתוך אשליה לא-מודעת של שליטה בסיטואציה (זה המניע העמוק לדעתי).

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
נוסע מהר כי אני אוהב.

נוסע בקצב שמתאים לי ותפנו את השמאלי כי הנימוס מחייב. מאותה סיבה אני אפנה לכם את הנתיב מיד כשאסיים עקיפה. אל תדאגו לחיי או לדוחות שאני אקבל, תפנו את השמאלי.

:mm_yeah:

אנשים פשוט חולמים על הכביש ולא זזים. זה מתבטא בהתנחלות בשמאלי על 111 ק"מש היכן שמותר 110, ממשיך בזינוק מהרמזור לאחר 3 שניות ירוק והאצה של משאית פול טריילר עמוסה וממשיך בירידה חזקה על הברקסים כל פעם שיש פניה אחרת האוטו יתהפך.

ROOONEEYY

פורסם

זה בגלל שלא מלמדים אנשים לנהוג אלא לעבור טסט. ובשביל לעבור טסט אתה צריך להיות לא יותר מ-Trained monkey. בשביל להבין איך עובד אוטו צריך לרצות להבין את זה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
נוסע מהר כי אני אוהב.

הוצאת לי את המילים מהפה. כל הכבוד. :wink:

אני נוהג במהירות שנוח לי לנהוג בה או במותרת +20, כנמוך מביניהם. אם לא היו מגבלות מהירות, הייתי נוהג בבינעירוני על איזור ה-140-150 קמ"ש.

לא אוהב לנסוע לעט, מה לעשות. ככה אני. מרגיש לי לא טבעי.

נתיב שמאלי בבינעירוני זה קודש מבחינתי. כל זמן שאני על השמאלי אני מעיף מבטים תכופים במראה לראות אם מישהו מתקרב אלי, ואם יש, אז אני יורד ימינה בהזדמנות הראשונה. מצידי שיסע שם על 200 קמ"ש, שיהיה לו לבריאות.

מאידך, אני מצפה לאותו היחס מנהגים אחרים. אם אני מתקרב לרכב שנוסע על השמאלי ויש מקום מימין, שיזוז הצידה, ואני מאוד מכבד נהגים שמגיבים מהר ומבעוד מועד ונותנים לי לעבור.

לדעתי מי שנוסע על השמאלי ללא צורך ובכך מפריע לנהגים שמאחוריו להמשיך בנסיעתם במהירות שנראית להם כתקינה צריך לחטוף שלילת רישיון לחודש.

בנוגע לחיתןך בפקקים, זה באמת מפגר. אם יוצא לי להכנס לפקק, אני פשוט משתלב לנתיב שאני אצטרך להיות בו כדי לצאת, ומחכה בסבלנות.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

• תוכן חדש...