Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^

כתוב שם ש C-HR יגיע עם המערכת, לא הפריוס.

בארץ כרגע לצערי כן, אבל בחו"ל? גם האטקה וה-3008 באות עם זה. הדור החדש של פיאסטה אפילו יקבל את המערכת. גם CX-5 בדור החדש ושם זה יהיה מ-0 קמ"ש. בטוח עוד דגמים חדשים רבים יצוידו בה.

בסוף הכתבה מצויין שיציעו בקרוב גם בראב 4 ובפריוס.

אותי מאוד משמח לראות שלאט לאט ייבואנים מציעים כסטנדרט מערכות בטיחות מקוריות במקום לדחוף את המובילאיי.

ועוד לחשוה שרק לפני עשור היו מתלהבים ממי שמציע בקרת יציבות ומעל 6 כריות אויר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

^

טוב, הנה סוף הכתבה: "מערכת TSS מוצעת גם בדגמי ראב 4, פריוס ופריוס פלוס, וורסו והיילקס, אך רק הצמד הראשון יקבל בקרוב גם את המערכת. רכב הפנאי C-HR שינחת כאן בתחילת השנה יכלול כבר את הגרסה המתקדמת יותר של המערכת הכוללת גם בקרת שיוט אדפטיבית ושמירה על נתיב"

הפריוס תקבל TSS ללא בקרת שיוט אדפטיבית, עם פירוט מערכות מוקדם יותר בכתבה.

פורסם
כמאמר האייקון התרבותי מרים סיבוני רגב, קאט זה בולשיט...

הדבר היחידי שמרגיש פרימיום ברכב הזה הוא הסמל.

היכן בדיוק כתבתי את דעתי על ה- Q2?

פורסם

לדעתי הרכב יצליח מאוד.

הוא יעשה קצת קניבליזציה לA3 ולQ3, ולפחות עד להגעת הQ5 החדש, הוא יאכל גם קצת מהמכירות שלו.

במקביל, הסדרה 1 ו-A קלאס של מרצדס גם ייפגעו ממנו לדעתי.

חוץ מכל אלה, הוא גם כנראה יגרוף כמה לקוחות חדשים, למשל אנשים שרכשו ספורטאז' טורבו, בהחלט יכול להיות שהיו רוכשים את הQ2 במידה והיה קיים.

הספורטאז' הנ"ל נמכר במעל 180 אלף שקלים, ולפי הסטטיסטיקה שפורסמה בפורום נמכרו 1711 רכבים מהדגם הזה.

לדעתי, אחוז נכבד מהרוכשים של הרכב הזה היו רוכשים את הQ2 במקומו.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
לדעתי הרכב יצליח מאוד.

הוא יעשה קצת קניבליזציה לA3 ולQ3, ולפחות עד להגעת הQ5 החדש, הוא יאכל גם קצת מהמכירות שלו.

במקביל, הסדרה 1 ו-A קלאס של מרצדס גם ייפגעו ממנו לדעתי.

חוץ מכל אלה, הוא גם כנראה יגרוף כמה לקוחות חדשים, למשל אנשים שרכשו ספורטאז' טורבו, בהחלט יכול להיות שהיו רוכשים את הQ2 במידה והיה קיים.

הספורטאז' הנ"ל נמכר במעל 180 אלף שקלים, ולפי הסטטיסטיקה שפורסמה בפורום נמכרו 1711 רכבים מהדגם הזה.

לדעתי, אחוז נכבד מהרוכשים של הרכב הזה היו רוכשים את הQ2 במקומו.

בחיי שאני מנסה להבין את הלוגיקה שלך ולא מצליח.

מה הקשר בין הספורטז׳ טורבו והQ2 שמבחינת הגודל מתחרה יותר בקפצ׳ור מאשר בספורטז׳.

אם מישהו מחפש אלטרנטיבה לספורטז׳ טורבו, למה שילך על Q2 הקטנה ולא על האטקה, או ה3008? ועוד ״אחוז נכבד״...

ועוד יותר לא הבנתי את הקשר לQ5. למה שמישהו שמחפש משהו בגודל ובתקציב של Q5 ילך על Q2? אם כבר יתפשר על Q3.

פורסם
היכן בדיוק כתבתי את דעתי על ה- Q2?

אני מצטט אותך בשנית;

בלי קשר לאיכותו של ה-Q2, רכב פרימיום לא נמדד רק באבזור, עבור אלו יש סופרב במקום A6 לדוגמה.

הנה, סימנת את Q2 כרכב פרימיום.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אני מצטט אותך בשנית;

בלי קשר לאיכותו של ה-Q2, רכב פרימיום לא נמדד רק באבזור, עבור אלו יש סופרב במקום A6 לדוגמה.

הנה, סימנת את Q2 כרכב פרימיום.

טוב...

פורסם

אם מישהו מחפש אלטרנטיבה לספורטז׳ טורבו, למה שילך על Q2 הקטנה ולא על האטקה, או ה3008? ועוד ״אחוז נכבד״...

ועוד יותר לא הבנתי את הקשר לQ5. למה שמישהו שמחפש משהו בגודל ובתקציב של Q5 ילך על Q2? אם כבר יתפשר על Q3.

חלקם רכשו את הספורטז' כרכב שמסמל סטטוס, ועכשיו ה-Q2 עושה את העבודה יותר טוב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הקשר בין 2 הרכבים הוא המחיר. הגודל שונה כמובן, כפי שציינת, אבל המחיר דומה מאוד.

בן אדם שבא להוציא מעל 180 אלף שקל על קיה ספורטאז', ויודע שיכול לקבל באותו מחיר רכב קטן יותר אבל עם "פוזה" של רכב יוקרה, מאוד יכול להיות שיעשה את זה, וכפי שכתבתי, לדעתי אחוז נכבד גם יעשה את זה.

למה שמישהו יילך על משהו שהוא לא הQ2? כי אף אחד מהרכבים שציינת אינו משתייך לסגמנט הפרימיום. חד וחלק, וללא צל של שמץ של קמצוץ של ספק, האאודי הוא רכב מסגמנט הפרימיום, וככזה, הוא בעל הרבה יותר "פוזה" עבור הרוכש הישראלי.

הקשר לQ5 אמנם קצת רופף יותר אבל עדיין קיים. אתה תתפלא איזה שיקולים אנשים עושים בעודם באים לרכוש ג'יפון פרימיום.

גם אדם שמגיע לקנות Q5, לרוב, עם דגש על לרוב, בדרך כלל לא נעול ספציפית על הQ5, וכמו שציינת בעצמך, יכול להיות שיתפשר על Q3.

כאשר יגיע לQ3, יראה את גודלו ואת מחירו, וישמח שיכול לקנות רכב קצת קטן יותר אבל בזול יותר.

מפה קצרה הדרך לראות את הQ2, ובעיקר את מחירו, לוותר על הגודל, ולקנות ג'יפון פרימיום במחיר זול מאוד ביחס לסגמנט.

כאמור, זה מן הסתם לא כל המקרים, אבל זה לחלוטין קורה, והרבה יותר ממה שאתה חושב.

למה זה ישתנה לדעתי כאשר יגיע הQ5? למען האמת זה תלוי הרבה בתמחורו של הQ5 החדש לכשיגיע.

אם יתומחר גבוה יותר (גם תלוי עד כמה גבוה יותר) מהQ5 הנוכחי, זה יגדיל את הפער במחיר בין הQ5 לQ3, ואז באמת לא יהיה קשר בין הרכבים.

אם המחיר יישאר אותו דבר או עם עלייה קלה, אז כבר העובדה שהQ5 יהיה דגם חדש לחלוטין יהווה שיקול חזק מאוד עבור הרוכשים בארץ.

בכל אופן, לדעתי, כאשר יגיע הQ5 החדש, הקשר בין הדגמים יתרופף וייעלם.

אני חושב הרכב ימכור כמויות מאוד יפות ביחס לסגמנט ובטח ביחס למתחריו, אבל ברור שלא ימכור כמויות כמו הספורטאז' ושות', כי מעבר לרכישה יש עלויות אחזקה וביטוח שכמובן יותר גבוהות מהרכבים העממיים המקבילים שציונו פה, אבל זה רכב שבהחלט יפגע בצורה כזו או אחרת בכל אחד מהרכבים שציינתי פה, בחלקם יותר ובחלקם פחות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מחיר.

הרבה פעמים יש התלבטות בין רכבים שונים, אבל עם מחיר זהה, אדם לדוגמא עם תקציב של 80 אלף יכול להתלבט בין איביזה לספארק חדשות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...