Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעידות במאזדה 3 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא אמרתי שלא צריך לפתוח פרפר, חייבים לפתוח אבל יש דרכים לעשות את זה!

אז שלא יעשה את זה אם הוא מפחד על האצבעות ויתן למוסך לנקות את המצערת.

אחר כך הוא יבוא לפה ויגיד שהטורים משתגעים וצריך לימוד מצערת עם מחשב.

פורסם

אחי, ברוך הבא למועדון

דבר איתי - אסביר לך מה לעשות 0549981175

היה לי את זה והחלפתי חצי אוטו עד שהגעתי למסקנה

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם
לא אמרתי שלא צריך לפתוח פרפר, חייבים לפתוח אבל יש דרכים לעשות את זה!

אז שלא יעשה את זה אם הוא מפחד על האצבעות ויתן למוסך לנקות את המצערת.

אחר כך הוא יבוא לפה ויגיד שהטורים משתגעים וצריך לימוד מצערת עם מחשב.

עד כמה שאני יודע המצערת עוברת לימוד עצמי אחרי ניתוק מינוס ופריקת מתח מהמעגלים(לכן רשמתי את מה שרשמתי על IDIAL ונסיעה לא מאומצת). וגם לא חסר מידע בפורומים של מאזדה/פורד על ניקוי מצערת ולימודה מחדש.

בכל אופן אם פות"ש מפחד להתלכלך ולקחת סיכון קטן בהחלט המשימה לא בשבילו

פורסם

אז ככה,

הדבר התחיל אצלי ברכב לפני מספר חודשים.

מה עשיתי עד היום ולא פתר את הבעיה. - אני רק אציין שנאמר לי על ידי בחור מומחה שהדבר נורמלי במזדות וזה בגלל המצערת וככה המחשב מתנהג.

בכל מקרה.

קראתי ונברתי בפורומים בחול והבנתי שלהרבה אנשים יש את הבעיה.

אצלם הרכב כמעט ונכבה - אצלי לא, אצלי הרכב מחזיק סלד של 500 -600 ולא רועד.

חשוב לציין.

הסלד יורד רק שלוחצים על הברקס בעמידה ברמזור, אם תשימו את בורר ההילוכים על N או P - הסלד יעלה למעלה עד לבערך 800 -900, למיטב הבנתי הבעיה מוכרת במזדה ואף מופיעה במדריך לרכב.

מה שהציק לי זה שלאחר הנעה ונסיעה של 15 דקות הסל"ד בעמידה ולחיצה על הברקס יציב על 900, רק לאחר שהמנוע מתחמם ומגיע לטמפרטורת עבודה אז הסל"ד יורד.

מה שעשיתי עד כה.

החלפתי חיישן חמצן קדמי.

ניקיתי מצערת - חשוב מאוד מאוד מאוד לנקות, זה מחזיר את החיים למנוע וחוסך בדלק.

עשיתי אינפוזיה

החלפתי MAF - עזר בתגובתיות של הרכב כיוון שהקודם זייף בנתונים - חשוב לנקות גם אותו אחת לכמה חודשים - יש המון סרטונים ביוטיוב או שפשוט ללכת לחשמלאי

החלפתי פלאגים - לאירידיום מקוריים של מזדה

החלפתי שסתום פורק לחץ דלק.

אני אומר את כל זה כאן כדי שלא תיפלו בבור הזה כי זה לא ייגמר- בסוף השלמתי עם העובדה שככה הרכב מתנהג וכנראה לא אגיע לפתרון אם הוא קיים בכלל.

לפותח הדיון.

נקה את המצערת - תן לבעל מקצוע לבצע ואל תיגע - אתה לא מומחה וזה חלק עדין וגם חשמלי - הוא נהרס, אתה קנות ב אלפייה לפחות - ניקוי הוא זול מאוד אצל חשמלאי - אם אתה גר בצפון יש לי מישהו שיעשה לך את זה מושלם.

נקה את חיישן ה MAF - הקריאות שהוא נותן והתיקונים שהוא מזרים למחשב הרכב קריטיים לצריכת הדלק והסחיבה- אם הוא מלוכלך, הרכב לא יסחב, ירגיש עייף, יטחן דלק וישחיר את הפלאגים - חשוב.

שאר הדברים הוחלפו כשלא ידעתי כל כך ולא קראתי מספיק על הבעיה - והיתי בכמה מוסכים שדפקו אותי וניצלו את זה שרציתי לפתור בעיית "פאנטום", מה שבטוח - הרכב נוסע מצויין עכשיו, ואני למדתי את הלקח ואליהם לא חוזר

מקווה שעזר לכם

אתם מוזמנים לפנות אליי בפרטי לעוד בעיות - עברתי מספיק :)

Xpeng P7 LR - For me

פורסם

.הסלד יורד רק שלוחצים על הברקס בעמידה ברמזור, אם תשימו את בורר ההילוכים על N או P - הסלד יעלה למעלה עד לבערך 800 -900, למיטב הבנתי הבעיה מוכרת במזדה ואף מופיעה במדריך לרכב.

מה שהציק לי זה שלאחר הנעה ונסיעה של 15 דקות הסל"ד בעמידה ולחיצה על הברקס יציב על 900, רק לאחר שהמנוע מתחמם ומגיע לטמפרטורת עבודה אז הסל"ד יורד.

זה בדיוק מה שקורה אצלי.

תודה לכולם על התגובות.

כנראה שאתחיל מניקוי המצערת והחיישן במוסך.

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם

מחזק. היה לי את זה במזדה 6 2007 בדיוק כמו ש AloniM3 מתאר. זה לא הסתדר ולא עזר כלום. ככה האוטו.

מה שכן - אחרי ניקוי בית מצערת ו MAF האוטו מקבל זריקת מרץ - בעיקר תוספת מומנט בסל"ד נמוך. אני מתלבט אם לחזור על הפרוצדורה הזו (אך ורק במוסך!) כי הוזהרתי מספר פעמים ע"י אנשי מקצוע שעשוי להיגרם נזק וזה יגמר ברכישת בית מצערת חדש.

פורסם

שמח לשמוע שהמידע עוזר.

להיזהר עם הדברים האלה, MAF זה מאוד רגיש, עולה בשקט אלף שקלים חדש.

אבל האוטו מתחזק ממש לאחר הטיפולים האלה.

Xpeng P7 LR - For me

פורסם

אלון ניקוי MAF אכן משפר צריכת דלק(נתוני כמות אויר מדוייקים יותר, ניהול מצערת והזרקה מדוייק יותר), ניקוי מצערת משפר תגובות מנוע כמובן אם העבודה נעשה כמו שצריך הECU מקבל איפוס ומכאן יוצא שיש תיכנות מצערת מחדש ואז בכמה עשרות ק"מ הראשונים נלמד האופי נהיגה שלך ומותאם למצערת(אם תגרזן את הגז המצערת תהיה חדה והרכב ירגיש חיי וזריז, אם תנהג כמו סבא האוטו יסע כמו סבא או נהג שבת או מייאש תנוע).

לגבי הרעידות שלך, ניבדקו תושבות מנוע ומה מצבם?האם מקוריות? תושבות גיר גם?

לגבי מחירים, אלו המחירים שאתה מקבל בארץ, בית מצערת חדש של מאזדה אתה מיבא מארהב ב800-600 שקל(מיפן יכול להיות יותר זול) חדש כמו כן חיישן MAF מקורי עולה בערך 70$, אומנם עדיין חור בכיס מחוסר זהירות אבל עדיין לא 3K כמו שיוצא בארץ

פורסם

נניח למשל שאלה היפותטית (לכאורה) שאני מנקה לבד. אז אני אשמח לדעת:

1. האם יש צורך בספריי יעודי לניקוי MAF וספריי יעודי לניקוי הבית מצערת? איזה מוצרים מומלצים ואיפה קונים?

2. הבית מצערת על מנת לנקות את איזור הפרפר, אני מבין שהכי כדאי לבצע פירוק שלו (של הבית) מהסעפת יניקה. השאלה:

2.1 האם צריך לקנות מראש אטם חדש או שניתן להשתמש בקיים?

2.2 האם ניתן להסתפק בהתזת הספריי משני הצדדים או שצריך גם לפתוח את הפרפר?

2.3 אם פותחים את הפרפר, איך ניתן לבצע בלי לגרום לו או לאצבע שלי נזק? האם לבצע ידנית או כשהוא מחובר לקונקטור ומישהו באוטו לוחץ על הגז?

הכל כאמור בהנחה שאני עושה הכל בזהירות.

ותודה מראש למשיבים

פורסם

1. ישנו ספריי יעודי לחיישן המאף ולמצערת תשתמש בספריי קרבורטורים.

2.1. אטם תוכל להשתמש בישן אין בעיה.

2.2. צריך לפתוח גם את הפרפר.

2.3. ידנית אל תפתח בשום אופן את הפרפר. חבר את הקונקטור המזיז אותו, שמישהו ייתן דוושת גז מלאה ואתה במקביל תנקה כמו שצריך.

פורסם
נניח למשל שאלה היפותטית (לכאורה) שאני מנקה לבד. אז אני אשמח לדעת:

1. האם יש צורך בספריי יעודי לניקוי MAF וספריי יעודי לניקוי הבית מצערת? איזה מוצרים מומלצים ואיפה קונים?

2. הבית מצערת על מנת לנקות את איזור הפרפר, אני מבין שהכי כדאי לבצע פירוק שלו (של הבית) מהסעפת יניקה. השאלה:

2.1 האם צריך לקנות מראש אטם חדש או שניתן להשתמש בקיים?

2.2 האם ניתן להסתפק בהתזת הספריי משני הצדדים או שצריך גם לפתוח את הפרפר?

2.3 אם פותחים את הפרפר, איך ניתן לבצע בלי לגרום לו או לאצבע שלי נזק? האם לבצע ידנית או כשהוא מחובר לקונקטור ומישהו באוטו לוחץ על הגז?

הכל כאמור בהנחה שאני עושה הכל בזהירות.

ותודה מראש למשיבים

1.DIYMAN ענה

2.אכן פירוק יהווה את הפיתרון והנקיון הכי טוב שככל הנראה יחזיק הכי הרבה זמן

2.1 לגבי האטם אתה לא יכול לדעת מה מצבו עד לפירוק(תלוי בגיל הרכב ועוד), בדרך כלל אין בעיה לשחזר אותו אם אינו יבש/נקרע

2.2 קיבלת תשובה מDIYMAN

2.3 למרות שכולם יתנפלו עליי אני לא רואה בעיה בפתיחה ידנית ממש עדינה(ללא הפעלה של כוח גז במהירות, בעדינות לאט לאט), בדרך כלל בעת ניתוק המינוס למס' דקות ופריקת מעגלים ממתח המחשב מתאפס ומופעל תהליך למידה(ככה זה בוודאות במזדה,לאחר האיפוס,לפתוח סוויצ' לדקה ללא התנעה,לאחר מכן סוויצ' OFF ולהוציא מפתח ולהמתין עוד דקה,אחרי זה התנעה המתן במצב פארקינג עשר דקות וצא לאחר מכן לסיבוב שבו המצערת תדגום את אופי הנהיגה ותתוכנת בהתאם, לאחר מכן המצערת תמשיך את תהליך הלמידה בהתאם לIDIAL והסיבוב הקצר שעשית, הטורים יכולים להיות קצת לא יציבים למשך 100ק"מ בערך)

אותו תהליך למידה שתיארתי אתה יכול לעשות גם לאחר שתנקה מצערת בדרך של סויצ' פתוח ללא התנעה ומישהו שלוחץ לך על דוושת גז, רק תגדיר לו במפורש שלא יוזיז את הרגל מהדוושה עד שלא תבוא ותגיד לו לעזוב(אחרי זה אתה עושה את התהליך הלמידה)

פורסם (נערך)

אני מצרף TSB של מזדה לניקוי בית מצערת לדגמים עד לשנת 2009, מזדה 6 עם מנוע 2.3/2.5. אני לא בטוח שזה מתאים לרכב שלי מודל 2011, וגם לא סגור על תהליך הלמידה כי אולי הוא השתנה מאז:

http://www.miata.net/garage/tsb/01-007-09-2069.pdf

1. הם ממליצים לא לפרק את הצינור מים. אז איך לוקחים את הבית מצערת לניקיון מחוץ למנוע?

2. מנחים לא לרסס ישירות לבית מצערת אלא לנגב אותו עם מטלית רכה ספוגה בנוזל ניקוי מנועים.

3. במיוחד לא לנגב באזור הציר של הפרפר.

4. כותבים לנקות כשהפרפר פתוח - והיות ורשום למתק את הקונקטור אני מניח שהכוונה לפתוח אותו ידנית.

5. מנחים להשתמש באטם חדש.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver

• תוכן חדש...