Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתעניין ברכישת רנו פלואנס דיזל ולקחתי אחת מיד פרטית לבדיקה.

הרכב הוא מודל אוק' 2012, יד 3 (יד אחת עברה בתוך המשפחה מטעמים שונים) עם קילומטראז של 130k (מתוכם הוא עשה 70k בשנה וחצי האחרונות ולפני כן הרכב היה בליסינג).

הרכב נבדק במוסך/מכון ומצורף דף הליקויים שלו.

לדברי בעל המוסך/מכון:

1. צריך להחליף תושבת תחתונה של המנוע (כ- 700-800 ש"ח)

2. יש נקישה בגיר בהילוך ראשון - צריך להחליף שמן גיר ולראות אם זה יפתור את התקלה (כ- 700-800 ש"ח, אני זוכר נכון).

3. בלמים - צריך להחליף.

בעל המכון אמר שאין התנגדות או סיבה לא לרכוש את הרכש.

אני קצת חושש מכך שהתקלה בגיר לא תיפתר רק בהחלפת שמן גיר...

אשמח לשמוע דעות בעניין.

תודה מראש לעונים.

IMG_20161204_131413.jpg

פורסם

הגיר הוא נקודת תורפה ברכב הזה - בדוק בשבע עיניים, כדאי גם ללכת למוסך ולחבר למחשב ולבדוק אם יש/היו תקלות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ממה שאני יודע שיפוץ או גיר מפירוק לגיר פלנטרי עולה באזור ה 5 אלף,מדוע פה זה פי 3?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ממה שאני יודע שיפוץ או גיר מפירוק לגיר פלנטרי עולה באזור ה 5 אלף,מדוע פה זה פי 3?

רנו, קרסו...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

תודה לכל העונים.

לצביקי - הרכב נבדק במוסך רוסקי באשדוד (הגעתי אליו דרך המלצות באתר ובאתר של דפי זהב), שמשום מה הייתי בטוח שהוא גם מכון.

בסופו של דבר הוא נתן לי דו"ח בדיקה (וגם בהערות למטה מופיע שהממצאים מחייבים את מכון הבדיקה...).

בכל מקרה הוא עשה רושם אמין. לקח את הרכב לסיבוב קצר, עבר עליו במשך חצי שעה, חיבר אותו למחשב, הרים על ליפט, בדק שילדה וכולי.

ל- zvit - הרכב חובר למחשב בזמן הבדיקה. יש עניין לחבר אותו למחשב במוסך של היבואן? (הרכב טופל במוסכים פרטיים)

לא ראיתי (וחיפשתי) תלונות על הגיר בדגם הזה.

לאליהו שבת - אמנם מדובר בתיבה רובוטית כפולת מצמדים, אבל ראיתי ביד2 פלואנס דיזל שכבר עשו 200k ו- 300k (שמהם התרחקתי).

בסופו של דבר, מי שקונה דיזל, גומע עם הרכב מרחקים. כך ש- 130k ק"מ למודל מסוף שנת 2012, זה לא בלתי סביר.

על מה אתה מסתמך ש- 130k הוא קילומטראז גבולי לגיר הזה?

בסופו של דבר, מה הייתם ממליצים?

לדרוש מהמוכר לבצע טיפול החלפת שמן גיר ולבדוק האם התקלה נפתרה (מה שכנראה הוא לא ירצה לעשות), או לרדת מהרכב?

ושוב, תודה מראש!

פורסם

ל- zvit - הרכב חובר למחשב בזמן הבדיקה. יש עניין לחבר אותו למחשב במוסך של היבואן? (הרכב טופל במוסכים פרטיים)

לא ראיתי (וחיפשתי) תלונות על הגיר בדגם הזה.

אין לי לאיזה מחשב חובר הרכב בעת הבדיקה, עד כמה הוא מסוגל לזהות את קודי התקלה הרלוונטית, ועד כמה מי שהפעיל אותו יודע מה הוא עשוה, ולכן הייתי מחבר למחשב במוסך יבואן.

יש כבר לא מעט תלונות על הגיר במיוחד בנוסעה מרובה, ועלות התיקונים לא זולה בכלל. חפש שירושרים של גולש בשם system_x אבל לא רק הוא.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

עצתי: קח את הרכב למוסך גבע בת"א שיסתכלו עליו ויחוו דעתם. נכון, יש גולש או שניים בפורום שהגיר שלהם שבק חיים ועלות התיקון מופרכת. לצד זאת, הפלואנס דיזל רכב נפוץ, וממש לא נכון לומר שהגירים שלהם ככלל מסיימים את חייהם ב120. כנראה שזה תלוי בכמה נסע הרכב בפקקים וכו'. אגב, מפורסמת עכשיו בפורום c4 דיזל שאולי תענה על צרכיך

• תוכן חדש...