Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז אספר לך מדוע: הבוס לא רוצה הנדסאי לבקרת איכות, הוא רוצה מהנדס. למה? כי הוא נמצא בפיריפריה, ואין לו תחרות על עובדים כמו במרכז, אז הוא בוחר את "הטובים" ביותר על הנייר בשביל לבדוק מידות.

זו אסטרטגיה שלו.

כאשר הבוס הוא גם מנהל עבודה, גם מנהל הבטחת איכות, גם מנהל מחסן, אז מבחינתו "יאללה יאללה מהר מהר מהר". יש סיבה שב-ISO 9001 ביקשו שלכל תפקיד יהיה אדם אחד שינהל: זה יותר יעיל, יותר נכון, יותר חכם.

וכן, הייתי בקצת יותר מ-3 מפעלים בחיי. נכון שאני לוקח מדגם מאוד קטן מכלל המפעלים, אבל המפעלים שאני ראיתי: חוסר תקשורת בין הנהלה לבין העובדים. העיקר לעשות עבודה, וללכת הביתה בסוף היום.

אולי הבוס רוצה מהנדס כי אין עבודה מלאה בביקורת איכות והוא רוצה לקדם אותו גם לאבטחת איכות או לתפקידים אחרים?

גם אם אין תחרות על הכעובדים עדיין הנדסאי שאין עליו תחרות עולה פחות ממהנדס שאין עליו תחרות ואם התפקיד קטן על מהנדס אז ממילא הוא לא יישאר לאורך זמן. אתה באמת חושב שהבוסים לא יודעים את זה?

כנראה שאין לך מושג מה זה איזו ומה הדרישות. יש הגדרות תפקידים שאתה מגדיר אבל ממש אין דרישה לאדם אחחד או אפילו לזה שאותו האדם לא ימלא תפקידים נוספים. יש ארגונים של בעלים ועוזר שיש להם איזו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אולי הבוס רוצה מהנדס כי אין עבודה מלאה בביקורת איכות והוא רוצה לקדם אותו גם לאבטחת איכות או לתפקידים אחרים?

גם אם אין תחרות על הכעובדים עדיין הנדסאי שאין עליו תחרות עולה פחות ממהנדס שאין עליו תחרות ואם התפקיד קטן על מהנדס אז ממילא הוא לא יישאר לאורך זמן. אתה באמת חושב שהבוסים לא יודעים את זה?

כנראה שאין לך מושג מה זה איזו ומה הדרישות. יש הגדרות תפקידים שאתה מגדיר אבל ממש אין דרישה לאדם אחחד או אפילו לזה שאותו האדם לא ימלא תפקידים נוספים. יש ארגונים של בעלים ועוזר שיש להם איזו.

במקרה הספציפי שלי מהנדס הוא לא התעסקה בהטחת איכות (ולא אבטחת איכות, הוא לא שומר, הוא מבטיח על איכות), מי שהיה אחראי על הבטחת איכות הוא הבוס הגדול. הבוס הגדול רצה מהנדס בגלל סיבה אחת: היא בוגרים יותר מהנדסאי שרק סיים צבא (גם אם יש לו ניסיון).

נכון, איזו לא מגדיר תפקידים, לא מגדיר לארגון מי יהיה מה, אבל איזו מגדיר את הדרכים להתייעלות החברה. החברות מתייעלות על הנייר ולא בשטח.

שוב, זו התחושה שלי האישית כאיש חסר ניסיון בחיים על עבודה קשה בשביל לייעל ארגון קטן או גדול. ייתכן מאוד שכל התגובות שלי הן לשאו כי הם מטומטמות מהיסוד, ולא קשורות לשטח לפי עינו של מנהל הארגון.

פורסם

איזו לא מייעל אותך. איזו רק דואג שאתה תדע איך אתה עובד.

אתה יכול להחליט בנהלים שלך שאתה לא עושה שום בדיקות ופשוט מחליף לכל לקוח שקיבל מוצר פגום את המוצר בחדש וזה יעבור מבחינת הנהלים והדרישות של האיזו. רק האיזו ידרוש ממך לבדוק כמה כאלה יש ושתבדוק אם זה כדאי לך.

בכלל איזו זה בלוף אחד גדול.

פורסם

לבנגדול, יש הרבה מקומות שעובדים ככה וזה בסדר גמור ויש הרבה שלא.

ד"א, אין בעיה לקבל איזו עם "אני 50 שנה עובד ככה. סמוך עליי וככה זה צריך להיות" אם אתה מתעד את זה.

פורסם
לבנגדול, יש הרבה מקומות שעובדים ככה וזה בסדר גמור ויש הרבה שלא.

ד"א, אין בעיה לקבל איזו עם "אני 50 שנה עובד ככה. סמוך עליי וככה זה צריך להיות" אם אתה מתעד את זה.

אתה יודע.. לא זה לא בסדר, אתה יודע למה?

כי כרגע איי שם, אולי ליד הבית שלך, עומד תנור בקוטר 2 מטר. שמבשל חומר לא סימפטי.

שהריתוכים יכולים להיתפוצץ בכל רגע, בגלל " 50 שנה שאני עובד ככה, לא צריך תקנים (הבן אדם פעם ראשונה בכלל שומע על הפלדה זאת ב 50 שנה האלה)"

זה למה זה לא בסדר, כן, יש לך תנור, מוכן, אפילו ריתוכים שניראים יפים וטובים, אבל יש תקלה אחת גדולה בפנים, איפה שאתה לא רואה.

זאת שאלה של זמן.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
אתה יודע.. לא זה לא בסדר, אתה יודע למה?

כי כרגע איי שם, אולי ליד הבית שלך, עומד תנור בקוטר 2 מטר. שמבשל חומר לא סימפטי.

שהריתוכים יכולים להיתפוצץ בכל רגע, בגלל " 50 שנה שאני עובד ככה, לא צריך תקנים (הבן אדם פעם ראשונה בכלל שומע על הפלדה זאת ב 50 שנה האלה)"

זה למה זה לא בסדר, כן, יש לך תנור, מוכן, אפילו ריתוכים שניראים יפים וטובים, אבל יש תקלה אחת גדולה בפנים, איפה שאתה לא רואה.

זאת שאלה של זמן.

מוצרים שמהווים סיכוח לרוב נואים תקן רשמי או תקן מחייב (תקן רשמי=אתה חייב לעמוד בדרישות התקן אבל לא חייב תו תקן ותקן מחייב=אתה חייב תו תקן).

יש תנורים עם חומרים לא סימפטיים שמיוצרים מכל ממני חומרים ועם כל ממני ריתוכים. עם כל הכבוד, אין לך את הכלים לבדוק אם התנור בנוי כראוי או לא.

פורסם (נערך)
מוצרים שמהווים סיכוח לרוב נואים תקן רשמי או תקן מחייב (תקן רשמי=אתה חייב לעמוד בדרישות התקן אבל לא חייב תו תקן ותקן מחייב=אתה חייב תו תקן).

יש תנורים עם חומרים לא סימפטיים שמיוצרים מכל ממני חומרים ועם כל ממני ריתוכים. עם כל הכבוד, אין לך את הכלים לבדוק אם התנור בנוי כראוי או לא.

יש לי זוג עיניים וכמה קילומטרים טובים של ריתוכים,ואני רואה אם מה שאני עושה זה טוב או לא טוב.

וכשיושבים לך על הראש ואומרים לך תעשה כמו שאני אומר, כי אני עושה ככה 50 שנה (אין לבן אדם שום ניסיון בריתוך, אפילו לא הכי קצת שאתה יכול לתאר לעצמך)

ובפעול קורה הפוך לחלוטין, ואוי ואבוי אם תעשה את זה כמו שצריך (כי זה לוקח יותר זמן)

אז כן, יש לנו כאן בעיה, ואני לא צריך כלים, כי אם אתה מתכוון לצילום רנטגן.. אז הצילום היחיד שזה אולי יעבור זה צילום בפלאפון.

אני יודע על תקן, ושצריך לעמוד בו, אבל לא כשיש לך על הראש " תעשה כמו שאני אומר לך, 50 שנה אני עושה ככה"

מרק, ברשותך, לא אציין את סוג הפלדה, מסיבות כאלה ואחרות. סליחה מראש:)

עריכה אחרונה על ידי Big_White

פורסם

האחריות היא שלו ולכן הוא זה שקובע.

ד"א, אני חרא של רתך (חרט וכרסם קונבנציונאלי ברמה גבוהה, cnc מעולה, מסגרות גם טוב מאוד אבל רתך חרא) אבל כשאני רואה ריתוך אני יודע אם הוא טוב או לא וכמהנדס עם קצת ניסיון אני גם יודע איזה ריתוך אני רוצה. זה שהרתך יודע לרתך יולר טוב ממני לא אומר שהוא גם יודע יותר טוב ממני איזה סוג תפר אני רוצה.

פורסם
האחריות היא שלו ולכן הוא זה שקובע.

ד"א, אני חרא של רתך (חרט וכרסם קונבנציונאלי ברמה גבוהה, cnc מעולה, מסגרות גם טוב מאוד אבל רתך חרא) אבל כשאני רואה ריתוך אני יודע אם הוא טוב או לא וכמהנדס עם קצת ניסיון אני גם יודע איזה ריתוך אני רוצה. זה שהרתך יודע לרתך יולר טוב ממני לא אומר שהוא גם יודע יותר טוב ממני איזה סוג תפר אני רוצה.

ברור שהאחריות שלו, בטח שלא שלי.

אפשר בבקשה לרענן את הידע שלי ברשותך? איזה סוגים יש? :shock:

רתך צריך לקבל את הנתונים לריתוך.

איך לעשות אותו. זה כבר הוא קובע ולא קובעים לו.

(כן, יש מפרט טכני לריתוך ששם רשום הזרם שצריך, איזה אלקטרודות, איזה גז וכמה גז)

אבל בפועל... המפרט הזה רחוק מהמציאות. :twisted:

וגם אלא הם מקרים מאוד ספציפיים כמו צנרת גז טבעי או דודי קיטור.

בכל שאר הזמן, פשוט אין מפרט.

god made welders for fix the engineers shit :evil:

פורסם

הכוונה באיזה סוג ריתוך זה האם CO2, TIG או אלקטרודה, האם מרתכים משני הצדדים או צד אחד, איזו אלקטרודה בכל תפר, האם צריך תפר שורש או לא, איזו פאזה לעשות לפני הריתוך וכו'.

אמפראז', גז וכל השאר זו המקצועיות של הרתך ושלו בלבד. כל הטבלאות לא שוות אפילו כתחליף ניר טואלט.

פורסם

לדעתי הבעיה קשורה בכמה גורמים:

1. בימינו עבודות צווארון כחול נחשבות בקרב רבים כבזויות ולא נאה להם לעבוד בהן. הרי כל דפ"ר היום צריך לנסוע ברכב חדש, צריך לטוס לחו"ל פעמיים בשנה וכו' וכו'. כל אחד חושב שהוא יכול וראוי לנהל...
  2. אין כדאיות כלכלית- הוצאות תפעול גבוהות ואי יכולת למכור במחיר תחרותי אל מול אלטרנטיבת הייבוא גורמת לכך שגם אם היו רוצים, בעלי החברות לא יכולים לשלם שכר טוב.
  3. בעלי עסקים קטנים/בינוניים פעמים רבות הם דפ"רים בעצמם ומתנהלים בפזרנות כאליו היו דונלד טראמפ (ברוח הבחירות בארה"ב). לעתים קרובות רואים עסקים שמבחינה עסקית אין שום הצדקה לכך שבעל החברה ייסע ברכב יוקרה ויפזר כספי חברה/אישיים כמו שהוא מבזבז ובכל זאת הוא חש את עצמו מספיק כדי לפזר כספים בחוסר אחריות.

סיבות 1-3 הן עניין תרבותי, לדעתי הן הפחות משמעותיות. האקלים הכלכלי הוא עיקר העניין. בסופו של דבר אם היה פוטנציאל רווח גדול היה ניתן לשלם משכורות גבוהות ולמשוך אנשים איכותיים.

• תוכן חדש...