Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

GTI vs CUPRA vs OPC

nivape
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפיג'ו יש הרבה דברים קטנים יחסית שפוגמים מאוד בחוויה אבל אם אתה לא מפחד ל"התעסק" עם הרכב ולשפר את הדברים הספציפיים שיפריעו לך (סאונד לדוגמה) היא תיתן לך את התמורה הטובה ביותר לדעתי.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך הדעה מתיישבת עם הדרישות של פותח השרשור? הוא רוצה האצה. בזה האיביזה לוקחת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
איך הדעה מתיישבת עם הדרישות של פותח השרשור? הוא רוצה האצה. בזה האיביזה לוקחת.

הוא רוצה כוח, סאונד ואחיזה. לדעתח הפיז'ו עם דאון פייפ נותנת מענה טוב במיוחד. נכון שעם תוכנה האיביזה תהיה חזקה יותר אבל הכל שאלה של איזה מהפרמטרים אתה שם ראשון.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם (נערך)

אם אתה מחפש שילוב של התנהגות,הנאה,וכוח,אני מציע לך לעשות נסיעה ב208.

האופל לא ממש מתנהג,ובכלל רכב בינוני ומטה,האיביזה לא רעה,אבל מיושנת,ולמרות זוויות גלגול פחותות מה208,הרכב לא מהנה וגם לא אוחז כמו הפיגו.

עריכה אחרונה על ידי mikush1
פורסם
קצת הקשר תרבותי, כשאנגלי כותב על משהו שהוא "OK" בעברית קוראים לזה "לא משהו".

קצת הבנת הנקרא: אל תספר לי מה רשום, אני יודע לקרוא. זה שאתה בוחר להבין רק מה שמתאים לאג'נדה שלך, זאת בעיה שלך ולא של אחרים.

מגזין EVO מסכים איתי בכל הניתוח של הקופרה, כולל ה-XDS הפושר ביותר.
אם כבר, אז כנראה שאתה מסכים עם מגזין EVO ולא להיפך, אבל לא משנה. הניתוח שלהם של הקופרה מדוייק למדי. ברור שהיא לא מכונת נהיגה פרופר, ועדיין היא מצליחה להפתיע (אותי לפחות, אולי כי לא ציפיתי ממנה לדבר). קופרה מול 208 GTI רגילה, בארץ, עדיפה.

כשאני בוחן רכב אני נוהג בכביש ובמקום סטרילי, בו אני יכול לתרגל אובדן אחיזה, כלומר נהיגה מעבר למגבלות.

מספיק עם הסיפורים. אתה לא נוהג על מסלול, אז זה לא סטרילי. לכל היותר, אתה עושה את זה בשעה שאין תנועה רבה.

כשהקופרה מאבדת אחיזה, מעבר ליכולת של הבקרה לתקן, זה קורה מהר ופתאומי. מעבר לזה, ההתנהגות שלה לא צפויה. לפעמים היא פשוט נכנסת לתת היגוי טרמינלי, עד אובדן מהירות כמעט מוחלט, ולפעמים מאבדת את הזנב.

זה תלוי מה אתה עושה ברגע אובדן האחיזה. אם אתה מיישר הגה, היא חושבת שהכל בסדר והזנב עף. אם אתה משאיר את ההגה מופנה, היא מכניסה אותך לתת היגוי טרמינלי. הפיז'ו אף פעם לא עושה את זה.

קודם כל תחליט: היא לא צפויה או שהאינפוט שלך בהגה קובע את אשר יקרה.

בכל אופן, מה שאתה מתאר כאן נשמע כמו נסיון כושל (ולא ברור לאיזו מטרה) להיות יותר חכם מהמחשב. בקרת היציבות אינה מתחשבת רק במצב ההגה, יש עוד מגוון פרמטרים ולך כנהג, אין יכולת לעבוד יותר מהר מהמחשב.

הפיג'ו גם יכולה להגיע לתת היגוי כבד. מה הנקודה?

זה סימן של שלדה לא טובה, ובקרה שמתפקדת כמטפלת, ונכנסת לפעולה אגרסיבי מדי או מתבלבלת ולא נכנסת בכלל. בכל מקרה, אי אפשר לדעת מה הולך לקרות, וזה לא טוב.

אתה פשוט לא הגעת לשם, אז אתה לא יודע. מספיק שההגה לא משדר קושי להתמודד עם ההאצה, ואתה חושב שזה טוב. זה לא טוב, אם כל מה שהרכב עושה זה פשוט מווסת את המצערת, וזה בדיוק מה שהקופרה עושה. וכשהיא משחררת את המצערת, אחרי ישור ההגה, זה קורה באופן פתאומי ולא נעים.

הדברים שאתה מתאר כאן נשמעים, שוב, כטעויות נהיגה (מכוונות או שלא).

לגבי ה-XDS, הוא בולם חלק מהכוח שעובר לגלגל הפנימי. בפועל, זה מסייע בהאצה החוצה מהסיבוב. ברור שדיפ' מכאני יעשה עבודה יותר טובה, אבל XDS עדיף על פני כלום כמו בפיג'ו - המצב בפיג'ו לא טוב גם בהשוואה לרכבים נעדרי דיפ' או כל מערכת דומה אחרים.

אם בהתייחס לשורה התחתונה של התנהגות הקופרה EVO מסכימים איתי, וניצן אביבי מסכים איתי, ובאגירה מסכים איתי (כי תרגלנו ביחד) וממול יש אותך, עם איזה סיבוב מוגבל בחיפה (לעומת מעל אלף ק"מ שאני עשיתי עם הרכב בכבישי הדרום ונס הרים ועוד) וניסיון הלא ברור שלך בנהיגה... אני חושב שהמסקנה ברורה מי יודע על מה הוא מדבר ומי לא.

וואו! באגירה מסכים איתך?! OMG!

מגזין EVO כתב את אשר כתב ונראה כי שנינו מסכימים עם הממצאים שלהם. יחד עם זאת, מסיבה לא מובנת, הסקת באופן שגוי ממבחן אחר שלהם בו בחנו 208 GTI ספורט, אשר שונה מאוד מהרגילה.

כפי שכבר ציינתי, לא נהגתי בגרסה ה"נכונה" של ה-208 - היא לא קיימת בארץ - ועדיין זה בהחלט נשמע לי אמין שהיא נוסעת הרבה יותר טוב מהרגילה ויותר טוב מהקופרה, אבל אנחנו מדברים כאן על GTI רגילה.

נ.ב. כשבאגירה קיבל את המפתחות, לא אמרתי לו כלום מראש. לקח ונהג והגיע תוך 5 דקות לאותה מסקנה כמוני. האוטו מתאים לנהיגה של 85%. מעבר לזה, די מחורבן. זה כנראה מספיק לרב האנשים, אבל לא למי שיודע להעריך מכונית נהיגה.

אז רגע, לפני רגע סיפרת לי על הסיבוב הלא ברור שלי ועכשיו 5 דקות זה מספיק?

בשורה התחתונה, אתה מנסה ליצור כאן מצג שווא. אולי אתה ובאגירה קונים את זה, אחרים לא.

נ.ב. למען הסר ספק: גם אני חושב שאפשר לקרוא לקופרה רכב של 85%. לא טענתי אחרת, רק שזה עדיין לא "מציל" את הפיג'ו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אם אתה מחפש שילוב של התנהגות,הנאה,וכוח,אני מציע לך לעשות נסיעה ב208.

האופל לא ממש מתנהג,ובכלל רכב בינוני ומטה,האיביזה לא רעה,אבל מיושנת,ולמרות זוויות גלגול פחותות מה208,הרכב לא מהנה וגם לא אוחז כמו הפיגו.

על איזה אופל אתה מדבר? הOPC החדשה?

נהגת על הרכב? לא יאמן שאנשים ממליצים לפי שמועות.

• תוכן חדש...