Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

GTI vs CUPRA vs OPC

nivape
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בקיצור התשובה הכי טובה שאתה יכול לקבל:

לך תעשה נסיעת מבחן על כל האופציות שלך ותחליט...

זה תמיד נכון.

במקרה זה גם ניצן אביבי "מאוטו" היה שותף לדעתי.

אני לגמרי עומד מאחורי מה שכתבתי, אבל מי שלא עסוק בלתקוף סיבובים בכבישים מתפתלים ו/או אוהב את זה שהמכונית עובדת בשבילו ולא מפחידה אותו, הרכב טוב מאוד. אני לגמרי מעדיף את הגישה של ה-208GTI, שגם היא לא מבריקה, אבל לפחות היא לא ממסכת torque steer ע"י בקרה, אלא נותנת לנהג להתמודד.

הבעיה, במידה רבה, שנהגים התרגלו למכוניות שנוהגות בשבילם. אולי זו רק בעיה שלי, ואחרים אוהבים את זה ככה.

בכל מקרה, לא מדובר בשלדה טובה.

גם אני עומד מאחורי מה שכתבתי. בשורה התחתונה, במפרט הישראלי, האיביזה טובה מ-208. אני חושב שהבסיס של הפיג'ו טוב יותר, אבל הביצוע לא מרשים. יותר מדי מינוסים ודברים שלא עובדים כמו שצריך.

בנוגע למיסוך torque steer ע"י בלימת הגלגל הפנימי, זה כמו שתגיד ש-LSD ממסך טורק סטיר. בשורה התחתונה האיביזה יוצאת מסיבוב חזק יותר ולא מסחררת את הגלגל הפנימי במשך עוד כמה מטרים גם אחרי שהגה ישר (וגם זה קורה בפיג'ו).

ואגב, האיביזה דווקא כן מגיבה להעברות משקל.

במגזין CAR כתבו:

Where the regular GTi lags the Peugeot Sport is in its focus and involvement. It doesn’t grip as hard, its front wheels don’t bite into the road with quite as much eagerness – nor send as much information to the steering wheel rim – and its rear axle doesn’t feel quite as inclined to aid with direction changes.

The Peugeot Sport does all of these things, with the added benefit of strong traction thanks to that Torsen diff. Front springs are 30 per cent stiffer at the front and 80 per cent at the rear, there are new dampers, it’s 10mm lower and has a wider track – 22mm at the front and 16mm at the rear. The Peugeot Sport’s chassis has the boisterous feel we love from really engaging hot hatchbacks, letting you brake deeper into a given corner and accelerate out of it harder and earlier.

לא נהגתי ב-208 GTI ספורט, אבל זה הימור בטוח שהפער לטובתה מורגש. אני גם מרשה לעצמי לנחש שהיא טובה מהאיביזה - על בסיס הכתוב לעיל נראה כי גרסת הספורט מטפלת ברוב הנקודות הבעייתיות של הגרסה הרגילה.

אבל בישראל נמכרת רק הגרסה הרגילה.

לגבי שאלת ה 0 ק"מ על האיביזה, כל המשלוח שהיה אמור לנחות בימים אלו נמכר. במחיר שהן נמכרות כנראה מוכרים מספיק כדי לא להיתקע עם מלאי

איביזה נמכרת יפה. ממה שידוע לי דווקא לובינסקי נתקעו עם מלאי של 208 GTI שמתקרבות ל-12 חודשים ולכן ההנחות הינן גדולות יותר.

יותר אהבת את הגיר באיביזה??? הוא הרגיש לי שהוא מתפרק בידיים. לאומתו הפיגו הרגיש לי נכון ומדויק כמו שציינתי הבעיה היחידה הייתה איבוד כוח בהילוך שני

הגיר באיביזה טוב יותר מבחינת התפעול. בפיג'ו יש לו חופש רב ומהלך ארוך - לא בדיוק מאפיינים של רכב ספורט.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שכתבו על פיז'ו בקאר זה נכון, וזה עדיין עדיף על נהיגת הבקרות של האיביזה.

היא לא מגיבה לכלום, ושכבר כן, זה אומר שהבקרה התבלבלה ואז הכל קורה פתאום ובהפתעה.

ביציאה מהסיבוב היא פשוט חונקת את המצערת, ואח"כ משחררת בפתאומיות.

מכונית לא לינארית, לא לנהיגה חזקה ממש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אנחנו לטעמי נכנסים לרזולוציות שפותח השרשור לא מתעניין בהן, שילך ינהג ויתנסה.

בסופו של דבר קניית רכב מסגמנט הזה היא עניין של חיבור מעבר למה מגזין או כתב כזה ואחר אמרו, עניין סובייקטיבי.

פורסם

על זה שהאיביזה מתאימה לפותח השרשור, אני חושב שכולם מסכימים. הדיון התפתח מעבר לזה.

אבל לא, לא הכל סובייקטיבי. רק הטעם של כל אחד. מכונית מתנהגת באופן מסויים, ויש מי שמבין מה שקורה ויש מי שלא. אם כל מה שרגילים זה לנהוג בתוך המגבלות, אז כל הדקויות של נהיגה על המגבלות לא רלוונטיות לנהיגה מסוג זה, אבל זה לא אומר שהן לא קיימות.

את המבחן עלי עשיתי לפני זה שעשו "אוטו" (שמסכימים איתי) ובלי שקראתי כל מבחן אחר.

ואוסיף ציטוט מ-EVO

Ultimately though, this chassis isn’t as focused as that of a Fiesta ST or 208 GTi by Peugeot Sport. It’ll squeeze good turn-in and mid-corner grip from its Bridgestone Potenza tyres and maintain reasonably solid control. However, it doesn’t have the hyper-agility in

the rear axle or the immediacy at the front end of the very best cars in this class.

The XDS differential does an OK job of trimming out wheelspin and maintaining forward drive. It doesn’t give the same slingshot acceleration away from a bend as a mechanical differential and in slower second gear corners, with the traction control as off as it will go, it can struggle to get all of its power down.

פורסם

איך אתה אומר שזה הרכב בשבילו? הוא אומר שחשוב לו צליל!

אתמול לאון עבר עם האיביזה הדגמה מולי שאני על אופניים, הייתי בטוח שהוציאו מהדורה היברידית.

פורסם

הקורסה עם צליל מגניב! האבארט צליל מטורף. הצליל באיביזה בתוך הרכב יוצא מהרמקולים, זה בדיחה.

לפיזו יש צליל סביר.

לך תוציא רזאנטור באיביזה או תשים דוד או צנרת ותתעסק עם האחריות.

פורסם
מה שכתבו על פיז'ו בקאר זה נכון, וזה עדיין עדיף על נהיגת הבקרות של האיביזה.

היא לא מגיבה לכלום, ושכבר כן, זה אומר שהבקרה התבלבלה ואז הכל קורה פתאום ובהפתעה.

ביציאה מהסיבוב היא פשוט חונקת את המצערת, ואח"כ משחררת בפתאומיות.

מכונית לא לינארית, לא לנהיגה חזקה ממש.

אולי לא מצאת חן בעיניה, אז היא לא הגיבה לך.

דווקא בבית אורן והכבישים הסמוכים כן גרמו לה להגיב במידת מה. לא הייתי קורא לה מכונת נהיגה מטורפת, אבל בסה"כ רכב חביב (ומפתיע, יחסית לציפיות מואג). על אותם הכבישים ובסמיכות זמנים הפיג'ו הרשימה קצת פחות.

על זה שהאיביזה מתאימה לפותח השרשור, אני חושב שכולם מסכימים. הדיון התפתח מעבר לזה.

לא יודע אם כולם, אבל אני גם חושב שאיביזה קופרה תתן לו מענה טוב. אפילו המחיר מפתה.

אבל לא, לא הכל סובייקטיבי. רק הטעם של כל אחד. מכונית מתנהגת באופן מסויים, ויש מי שמבין מה שקורה ויש מי שלא. אם כל מה שרגילים זה לנהוג בתוך המגבלות, אז כל הדקויות של נהיגה על המגבלות לא רלוונטיות לנהיגה מסוג זה, אבל זה לא אומר שהן לא קיימות.

את המבחן עלי עשיתי לפני זה שעשו "אוטו" (שמסכימים איתי) ובלי שקראתי כל מבחן אחר.

כאמור, נהגתי את שתיהן בבית אורן, מחצבות ועוד כמה כבישים מעניינים בחיפה, לא מעט על המגבלות. במקרה של הפיג'ו ההתנהגות שלה גרמה לי להכנס לתחנת דלק אחרי שירדתי מבית אורן על מנת לבדוק לחץ אוויר. גיליתי שאכן היה חסר קצת, ואמנם אז המצב השתפר אך לא העלים שום בעיה מהותית.

לא יודע מה זה שווה, אבל באמת קיוויתי לגלות שהפיג'ו טובה, בטח יותר טובה מעוד ואג. הופתעתי שזה לא היה המצב.

ואוסיף ציטוט מ-EVO

Ultimately though, this chassis isn’t as focused as that of a Fiesta ST or 208 GTi by Peugeot Sport. It’ll squeeze good turn-in and mid-corner grip from its Bridgestone Potenza tyres and maintain reasonably solid control. However, it doesn’t have the hyper-agility in

the rear axle or the immediacy at the front end of the very best cars in this class.

The XDS differential does an OK job of trimming out wheelspin and maintaining forward drive. It doesn’t give the same slingshot acceleration away from a bend as a mechanical differential and in slower second gear corners, with the traction control as off as it will go, it can struggle to get all of its power down.

שים לב שהם מדברים כאן על 208 GTI ספורט ולא על הרגילה, כמו זו שנמכרת בארץ. כפי שציינתי, לא נהגתי, אבל אני ממש לא אופתע לגלות ש-208 GTI ספורט טובה בהפרש ניכר מהרגילה וטובה מהקופרה. נראה כי גרסת הספורט מטפלת בלא מעט נקודות תורפה של הגרסה הרגילה.

לגבי ה-XDS. אז בסופו של דבר הוא בסדר, גם לפי EVO, ולעומת 208 רגילה, המצב טוב בהרבה.

צליל אפשר לשנות. שום רכב בקטגוריה הזו לא ייתן לך צליל בסטוק.

אני לא בטוח עד כמה פותח השרשור ירצה לעשות שינויים מבטלי אחריות.

הקורסה עם צליל מגניב! האבארט צליל מטורף. הצליל באיביזה בתוך הרכב יוצא מהרמקולים, זה בדיחה.

לפיזו יש צליל סביר.

לך תוציא רזאנטור באיביזה או תשים דוד או צנרת ותתעסק עם האחריות.

האבארט כנראה נשמעת הכי טוב.

קורסה אני לא מכיר, אם כי אין לי ציפיות.

לקופרה יש ניצנים של צליל, אבל אולי זה מלאכותי. לא יודע.

לפיג'ו אין איזה צליל יפה. בגדול יש איזו שריקת סילון נחמדה ברקע וקצת ווליום, אבל אין צליל של ממש.

פורסם

תודה רבה לכולם:)

אז האברת' היחידה עם צליל כיפי, אבל היא לא חזקה או מהנה כמו האחרות, והיא עולה 158

הקופרה הכי חזקה והיא כמעט 140

והפיג'ו מתנהגת יותר טוב ויותר כיף לשבת בתוכה ונמצאת איפשהוא באמצע מבחינת מחיר.

אם הבנתי נכון.

שוב תודה לכולם עזרתם לי מאוד.

פורסם
תודה רבה לכולם:)

אז האברת' היחידה עם צליל כיפי, אבל היא לא חזקה או מהנה כמו האחרות, והיא עולה 158

הקופרה הכי חזקה והיא כמעט 140

והפיג'ו מתנהגת יותר טוב ויותר כיף לשבת בתוכה ונמצאת איפשהוא באמצע מבחינת מחיר.

אם הבנתי נכון.

שוב תודה לכולם עזרתם לי מאוד.

האבארט יותר מהנה מכולן, רק הקורסה עם הדיפרנציאל מהנה ממנה.

שתיהן יקרות.

פורסם

לגבי ה-XDS. אז בסופו של דבר הוא בסדר, גם לפי EVO, ולעומת 208 רגילה, המצב טוב בהרבה.

קצת הקשר תרבותי, כשאנגלי כותב על משהו שהוא "OK" בעברית קוראים לזה "לא משהו".

אני לא אכנס איתך לדיון של מי מבין יותר בניתוח התנהגות רכבים, רק שאני לא רק נהגתי בכביש, אלא גם לקחתי למגבלות. כשהבקרה נכשלת הקופרה עפה. ב-208 הבקרה לא ממהרת להתערב, ונותנת לנהג לתמודד עם האחיזה תחת כוח ואובדן הזנב. הקופרה טובה למי שאוהב שהבקרות מתערבות לפני המגבלות. זה טוב אולי לדור הנהגים של היום, שלא באמת יודע איך רכב מתנהג אמור להרגיש, אז כל לחימת הגה מרגישה לו כמו באג.

בסופו של דבר, אם ניצן אביבי, מגזין EVO ואני מסכימים, אז אני מרגיש בסדר לחתום על הביקורת שלי...

נ.ב. אם אתה נוהג בבית אורן על המגבלות, אתה אכבר נהג.

פורסם

לא נהגתי בכביש, אז איפה נהגת? מה שאתה מתאר יכולה להיות גם טעות נהיגה. ב-208 אפשר לנתק.

מגזין Evo לא מסכים איתך כי הוא מתייחס בכלל לרכב שונה.

פורסם

מגזין EVO מסכים איתי בכל הניתוח של הקופרה, כולל ה-XDS הפושר ביותר.

כשאני בוחן רכב אני נוהג בכביש ובמקום סטרילי, בו אני יכול לתרגל אובדן אחיזה, כלומר נהיגה מעבר למגבלות. כשהקופרה מאבדת אחיזה, מעבר ליכולת של הבקרה לתקן, זה קורה מהר ופתאומי. מעבר לזה, ההתנהגות שלה לא צפויה. לפעמים היא פשוט נכנסת לתת היגוי טרמינלי, עד אובדן מהירות כמעט מוחלט, ולפעמים מאבדת את הזנב.

זה תלוי מה אתה עושה ברגע אובדן האחיזה. אם אתה מיישר הגה, היא חושבת שהכל בסדר והזנב עף. אם אתה משאיר את ההגה מופנה, היא מכניסה אותך לתת היגוי טרמינלי. הפיז'ו אף פעם לא עושה את זה.

זה סימן של שלדה לא טובה, ובקרה שמתפקדת כמטפלת, ונכנסת לפעולה אגרסיבי מדי או מתבלבלת ולא נכנסת בכלל. בכל מקרה, אי אפשר לדעת מה הולך לקרות, וזה לא טוב.

אתה פשוט לא הגעת לשם, אז אתה לא יודע. מספיק שההגה לא משדר קושי להתמודד עם ההאצה, ואתה חושב שזה טוב. זה לא טוב, אם כל מה שהרכב עושה זה פשוט מווסת את המצערת, וזה בדיוק מה שהקופרה עושה. וכשהיא משחררת את המצערת, אחרי ישור ההגה, זה קורה באופן פתאומי ולא נעים.

אם בהתייחס לשורה התחתונה של התנהגות הקופרה EVO מסכימים איתי, וניצן אביבי מסכים איתי, ובאגירה מסכים איתי (כי תרגלנו ביחד) וממול יש אותך, עם איזה סיבוב מוגבל בחיפה (לעומת מעל אלף ק"מ שאני עשיתי עם הרכב בכבישי הדרום ונס הרים ועוד) וניסיון הלא ברור שלך בנהיגה... אני חושב שהמסקנה ברורה מי יודע על מה הוא מדבר ומי לא.

נ.ב. כשבאגירה קיבל את המפתחות, לא אמרתי לו כלום מראש. לקח ונהג והגיע תוך 5 דקות לאותה מסקנה כמוני. האוטו מתאים לנהיגה של 85%. מעבר לזה, די מחורבן. זה כנראה מספיק לרב האנשים, אבל לא למי שיודע להעריך מכונית נהיגה.

פורסם

העניין הוא כזה ,לדעתי הרכב ופולקסוואגן פגעו בול בנישה שאמורה

לעניין כנראה את 95 אחוז מכלל הנהגים וכן תמכר בכמויות,לו רק

בגלל.

זה רכב בול לשוק הצעירים,שלא מנוסה מדי ולא מחפש רכב יותר חד

מזה וגם אולי לא צריך רכב שלא מתקן.

faluo באחד המקומות רשמת שכביכול הרכב מגיב שונה לתגובת הנהג

כשהוא במגבלות או ממש ננהג חזק, "התנהגות לא צפויה".

האים זה טרמינלי? בר תיקון? או חוויה לא נעימה ומפתיעה לנהג המתחיל?

אני זוכר שבS3 הרכב היה פשוט מקבל הוראה...זהו עכשיו סירסתי אותך

ופה אתה מפסיק אם מה שאתה עושה וממש משתתק ונעצר באמצע הסיבוב.

הרכב היה פשוט נעצר ומוריד כמויות של קמ"שים באותה שנייה...ממש לא כיף!

פורסם

הבעיה השנייה של הקופרה זה הפנים המדכא שלה. שם פיז'ו לוקחת בגדול.

מבחינה בטיחותית, היא לא מסוכנת בשום מובן.

• תוכן חדש...