Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מוצלחת מאוד, אבל מה הקשר לזה שאין מלאי? כמה הם כבר מכרו? לא היה מספיק מלאי מלכתחילה (כמישהו שהתעניין עבור ההורים שלי ממש כשהרכב הושק פה).

1816 חתיכות מהדגם החדש ועוד 9 מהדוגם היוצא.

במקרה זכרתי כי התעניינתי בנתון הזה משרשור המכירות.

DJI תודה על הסקירה המעולה.

הסופרב מכונית נהדרת בעיניי. משיגה את מטרתה גם באופי וגם ביופי.

מאחל לכם שתמשיכו ליהנות ממנה.

שאלה כללית:

האם ישנן חסרונות מהותיים בין הסופרב הנוכחית לקודמתה. ברכישת סופרב בת 3 או אפילו 5 למשל. מה הם החסרונות שאני ארגיש באופן מהותי לעומת הדור הנוכחי?

(רכישה פוטנציאלית יד2 עם DSG6).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היה לי את הדגם הקודם. אהבתי מאוד.

מכרתי ועברתי לS60 T5 כי רציתי יותר כח וסופרב הציעו רק 180 כ"ס.

עכשיו אם לא יהיה טסלה בקרוב... 90% שזה הרכב הבא שלי.

פורסם

כמו רועי5, גם אני לא ממש מבין את הגאווה הגדולה להראות למתלהב/ערס/צעצוע/לבנבן/וכו' כזה או אחר שנוסע ברכב שעולה שליש, במקסימום, ובדרך כלל הרבה פחות, שהרכב שלו איטי יותר. ובאמת, נורא מפתיע שהם גם מתעניינים ברכבים ויודעים (אשכרה יודעים!) שסקודה הוציאו רכב עם 280 כ"ס. גם ההשוואה ל- VRS נראית לי מוזרה מקום שמדובר על מחיר אחר, פאקינג 80 אלף יותר, זה 40%, הנעה אחרת, וגם מנוע עם יכולות אחרות.

דבר נוסף שלא ברור לי הוא ההתייחסות לג'ולייטה. כידוע, אני מחבב את ה- DSG6, הוא הראה אצלי אמינות, ואני מחבב גם את רכבי VAG. מהסופרב בדגם הפשוט יותר לא התלהבתי בכלל, וממילא הרכב הזה לא בתקציב שלי ולא בגודל שאני מחפש, משום שחניה לרכב הזה באזור המרכז או מעבר ברחובות צרים ומעוקלים זה לא בדיוק המקומות הטבעיים לו. לפות"ש אני כמובן מאחל הנעה שלמה ונסיעה בטוחה, וכמובן שלא ייאלץ להוסיף שמן - הפעם האחרונה שזה קרה לי היתה - אכן ב- GTI עם DSG6. לא באף אחת מהג'ולייטות שבאו אחריה.

לגבי התאוצה - זה בהחלט קסם. מאחר שהיה לי רכב שמאיץ באופן דומה, אני יכול לומר שעבורי זה קצת כמו ה- BEAST שמשתלטת עלי, וגם אם זה רק בכבישים פתוחים ו/או פנויים לכאורה, העדפתי משהו "חלש" יותר שעושה שבע ומשהו שניות. משום שהפיתוי היה גדול מאוד. צום קל לצמים :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

1) ההפרש הוא לא 80 אלף, אלא 55.

2) יש סופרב עם אותה הנעה ואותו מנוע כמו אוקטביה RS ובאותה רמת גימור כמו סופרב 280 ב-28K יותר. אפשר לעשות השוואה יותר רלוונטית, אולי מישהו ירים את הכפפה :)

פורסם

אם מדבריי הובן כי אני חושב שהסופרב היא ספורט, אז הם לא הובנו כהלכה. התכוונתי כמובן להפתעה שבהתנהגות שלה.

לדעתי, סופרב 280 מול VRS באותו כביש עם אותו נהג (שזה בערך מה שאני עשיתי), הסופרב תייצר קצב מהיר יותר.

לא רק בגלל היכולות שלה, אלא גם בגלל הביטחון שהיא נותנת לנהג.

כאמור, מניסיון.

דלת הבגאז' נתפתחת כמו דלת חמישית, עם השמשה. הם רק ביטלו את האופציה שהיה ניתן לשנות את זה לדלת שנפתחת בצורה רגילה, ללא השמשה.

הם אמרו שזה מנגנון מאוד יקר ופשוט העדיפו להעיף אותו ולהפוך את דלת תא המטען לדלת חמישית.

לדעתי, צודקים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
כמו רועי5, גם אני לא ממש מבין את הגאווה הגדולה להראות למתלהב/ערס/צעצוע/לבנבן/וכו' כזה או אחר שנוסע ברכב שעולה שליש, במקסימום, ובדרך כלל הרבה פחות, שהרכב שלו איטי יותר. ובאמת, נורא מפתיע שהם גם מתעניינים ברכבים ויודעים (אשכרה יודעים!) שסקודה הוציאו רכב עם 280 כ"ס. גם ההשוואה ל- VRS נראית לי מוזרה מקום שמדובר על מחיר אחר, פאקינג 80 אלף יותר, זה 40%, הנעה אחרת, וגם מנוע עם יכולות אחרות.

דבר נוסף שלא ברור לי הוא ההתייחסות לג'ולייטה. כידוע, אני מחבב את ה- DSG6, הוא הראה אצלי אמינות, ואני מחבב גם את רכבי VAG. מהסופרב בדגם הפשוט יותר לא התלהבתי בכלל, וממילא הרכב הזה לא בתקציב שלי ולא בגודל שאני מחפש, משום שחניה לרכב הזה באזור המרכז או מעבר ברחובות צרים ומעוקלים זה לא בדיוק המקומות הטבעיים לו. לפות"ש אני כמובן מאחל הנעה שלמה ונסיעה בטוחה, וכמובן שלא ייאלץ להוסיף שמן - הפעם האחרונה שזה קרה לי היתה - אכן ב- GTI עם DSG6. לא באף אחת מהג'ולייטות שבאו אחריה.

לגבי התאוצה - זה בהחלט קסם. מאחר שהיה לי רכב שמאיץ באופן דומה, אני יכול לומר שעבורי זה קצת כמו ה- BEAST שמשתלטת עלי, וגם אם זה רק בכבישים פתוחים ו/או פנויים לכאורה, העדפתי משהו "חלש" יותר שעושה שבע ומשהו שניות. משום שהפיתוי היה גדול מאוד. צום קל לצמים :-)

באופן כללי מסכים לאמור למעלה בהסתייגות אחת שאני מבין גם את הצורך להראות זנב מכשכש למכוניות יקרות וממותגות יותר ולא רק לכל מיני דרדקים רדודי ארנק עם מכוניות קטנות וזולות יותר, מה שהוא בבחינת "חזק על חלשים זה חלש", מבין, אבל לא יודע לצערי להתחבר. בכל מקרה עושה רושם באמת מצוין האוטו הזה, גם קניה נבונה כנראה.

פורסם
דלת הבגאז' נתפתחת כמו דלת חמישית, עם השמשה. הם רק ביטלו את האופציה שהיה ניתן לשנות את זה לדלת שנפתחת בצורה רגילה, ללא השמשה.

הם אמרו שזה מנגנון מאוד יקר ופשוט העדיפו להעיף אותו ולהפוך את דלת תא המטען לדלת חמישית.

לדעתי, צודקים.

אולי צודקים, אבל זה היה פיצ'ר שהתאים לאופי של סקודה (Simply Clever). לא נורא, אבל קצת פחות ייחודיות.

פורסם

- לגבי השמן, אני מטפל ברכב במוסך מורשה לפי הוראות היבואן בכל 15 אלף ק"מ כמו שעון, יכול להיות שהמרווח הזה ארוך מדי והיו צריכים לתזמן את הטיפולים בכל 12 אלף ק"מ לדוגמה. אני לא מתרגש מזה יותר מדי בגלל שאני יודע שזו לא תקלה ספציפית בדגם הזה אלא בעוד הרבה רכבים של הקונצרן.

- לגבי בקרת השיגור, אני לא משתמש בה הרבה, מחשש לחיי הגיר, בהתחלה התלהבתי ממנה יותר, אני מאמין שהפעלתי אותה רק פעם אחת בשלושת החודשים האחרונים, הרכב מאיץ מספיק חזק גם בלעדיה.

- לגבי הספורטיביות של הרכב, אני משווה תפוזים לתפוזים, ברור שאם תשווה אותו לרכב ספורט טהור כמו BRZ הוא ירגיש לך לא ספורטיבי בעליל, אך אם אתה זוכר כל הזמן שהמטרה הראשונית שלו היא להיות רכב מנהלים מפנק, שיכול להסיע 5 אנשים בנוחות ועוד 3 מזוודות גדולות בבגאז', אתה תגלה רכב שמתגמל מאוד בכבישים הנכונים שיכול להעלות לך חיוך על הפנים בכל נסיעה.

- לגבי ההתייחסות לרכבים אחרים ברמזור, אלו היו סתם דוגמאות שנזכרתי בהן במהלך הכתיבה. אתה רוצה להגיד לי BAR72 שאף פעם לא לחצת עם מישהו ברמזור?

תאמין לי שלא לחצתי רק עם רכבים שעולים שליש ממחיר הרכב הזה, גם עם רכבים שעולים על הנייר יותר. הנתונים היבשים שלו והנתונים בפועל הם לא משהו שאף אחד מצפה לו מרכב מנהלים ממותג עממי.

- ההתייחסות לג'ולייטה ובאופן אישי לגיר TCT שלה נובעת מהעובדה שזהו הגיר הלא ידני היחיד שיש לי נסיון איתו חוץ מהסופרב, וכשאני נוהג איתה במצב ספורט אני נאלץ להשאר במצב הידני של הגיר, אחרת הוא עלול להעלות הילוך ולהוציא אותי מרצועת הכוח. ב-DSG הגיר במצב ספורט מכוייל טוב יותר, זה פשוט לא קורה.

מחיר הקניה בהשקה היה 260 אלף ועוד כמה מאות שקלים על הכביש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני חושב שהבעיות במלאי מתייחסות בעיקר לדגמים הזולים יותר. מה שכן, תוספת של 20-25 אלף בין ה2.0 לזו נראה לי קצת מדי. בכל אופן, עם הקשרים הנכונים נראה לי שאפשר להוציא במחיר הזה.

• תוכן חדש...