Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בית מקבלן, בחריש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם נהוג להתמקח עם הקבלן/נציג המכירות שלו?

איך לוודא שהקבלן אמין ואיתן מבחינה פיננסית?

האם כדאי להצטייד בעו"ד לקראת תהליך הקנייה, ועד לקבלת המפתחות?

תכלס אני ואישתי די רועדים מזה, מדובר בסכומים דמיוניים עבורנו.

נשמח לכל עצה מנסיונכם.

תודה.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, להתמקח עם הקבלן / נציג המכירות על המחיר, אולי אפשר לקבל תוספות שחשובות אותן כדאי לסגור לפני החתימה על החוזה. לאחר החתימה אתם לקוח שבוי ולא תהיה גמישות כלל.

קח בחשבון שניתן להתמקח גם על לוח התשלומים ומבחינת הקבלן, הקדמה של תשלום לרוב יכולה להתרגם להנחה כספית ולהפך.

לגבי איתנות פיננסית של הקבלן. אם היא חברה ציבורית ניתן לבדוק את המאזנים שלו באתר הבורסה. חברה פרטית -קצת קשה יותר.

בכל מקרה יש ליווי של בנק (לוודא שאכן קיים)

בהצלחה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אם עדיין לא הסתיימה הבניה ("קונים על הנייר") אתה אמור לקבל מהיזם ערבות בנקאית, וגם לשלם סכום יחסי לפי התקדמות הבניה.

זה יבטיח את כספך.

העניינים עוד יותר פשוטים אם המשכנתא שלכם תימתן על ידי הבנק המלווה את הפרויקט.

כשיש בנק מלווה, האיתנות הפיננסית של היזם, היא בעיה של הבנק, לא שלך.

לגבי השאלה השניה-בטח תתמקח. תתמקח כמו בבאזר באיסטנבול.

בטח במקום כמו חריש, שיש בו 10 יזמים לדונם.

תתמקח על המחיר, על שינויי דיירים ללא תוספת תשלום, על סדר התשלומים, על הקומה, כווני האוויר...

תלכו לכל היזמים, תשבו עם כמה נציגים, ותשסו אותם אחד בשני.

למרות התפיסה הרווחת ש"דירות זה מוצר חם שנחטף כמו לחמניות", כולם רוצים למכור, וילכו לקראתכם כדי שתחתמו דווקא אצלם.

ובטח שלשכור עו"ד מטעמכם. כבר עכשיו.

אם תבחרו באחד יעיל ומנוסה, העלות שלו תחזיר את עצמה מהר מאד.

העלות נגזרת ממחיר הדירה, ולא מכמה שתנדנדו לו.

אז תוכלו לשאול ולהתייעץ בכל מה שיטריד אתכם.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אחת ההמלצות החמות בהחלט כפי שציינו, מנסיון אישי גם כן, היא לקחת עו"ד איכותי שיעזור לכם בסגירת החוזה ומעבר על החוזה של הקבלן וביטול סעיפים או שינוי סעיפים או מיתון סעיפים.

יכול מאוד להיות שבזכו תהעו"ד תקבלו אחלה סעיפי פיצויים במקרה של עיכובים וזה עלול להגיע לעשרות אלפי שקלים או שינויים כאלו ואחרים ובכלל, דברים שיכול מאוד להיות שלא ידעתם עליהם.

בהחלט יש עורכי דין שמחפפים עוברים על החוזה, לא באמת משנים משהו או תורמים ואז, לא באמת הרווחתם משהו, חשוב למצוא מישהו טוב בתחום.

ההמלצה הנכונה באמת, שוב, מנסיון... זה להתמקח, להגיד ש "היינו אצל X ו Y, הם נותנים כך וכך, אבל אני דווקא מעוניין כאן ומה אפשר לקבל אצלכם?" הבנתם את הרעיון.

לעיתים, אפשרי גם להראות בכףי מה הציעו לכם אצל אחרים, ובתמורה לכך אותו נציג או קבלן יכול מאוד לבוא לקראתכם בין אם זה להרוויח קומה גבוהה יותר, הכנות מסויימות, הורדת מחיר כזו או אחרת וצו'פרים שונים בדמות חניה נוספת או מחסנים מוגדלים במידה ויש.

חשוב לא להיות ביישנים.

פורסם

באם מדובר בבית פרטי, תנסה להוציא ממנו עוד דברים כגון שער, גדר טובה יותר, ושלל פיצ'רים שאחרי זה תצטרך להוסיף בבית פרטי.

כמו כן, להתמקח - חובה. אפשר בקלות לקבל הנחות משמעותיות. דבר חשוב - לעולם אל תאמין להבטחות של נציג מכירות בעל פה. שהכול יהיה בכתב. קרה לי שהבטיחו לי שכר דירה מסוים בעת דחיית הפרויקט, שלאחר עיון בחוזה היה ניתן לראות שהשכר המובטח באמת הוא קטן משמעותית (אבל בצורה מוגזמת משמעותית) ממה שהובטח.

כמו כן - חובה עו"ד. קבלנים מטים את החוזים בצורה קיצונית כלפיהם, אתה צריך לכל הפחות לאזן אותו. את זה עושה בשבילך עו"ד. כמו כן, עו"ד יוכל לבדוק בשבילך האם קיימים היתרים, האם היזם עומד בהם ולא חורג בסטייה ניכרת וכו' - דברים שעלולים לעכב מאוד את הפרויקט.

פורסם

דירה בשבילכם או להשכרה?

חבר מהעבודה שרכש בחריש לפני כמה שנים להשקעה מצטער על היום הזה עד עכשיו.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
דירה בשבילכם או להשכרה?

מדוע?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

מה שם הקבלן והפרויקט?

עוד לא בחרנו. ניפגש ביום שיש עם האחים פתחי, סוהו, והקבלן שבונה את ארבעה בחריש. אני מניח שיש עוד פשוט עוד לא הגעתי אליהם.

דירה בשבילכם או להשכרה?

בשבילנו.

אני רואה שהמחירים שם רק עולים, יש לי שני חברים שקנו לפני שנה ועכשיו על אותן דירות מבקשים כ100K יותר.

אני מבין שעו"ד הוא MUST, אשמח להמלצות על אחד בחיפה והאיזור.

פורסם

אח שלי הצליח על ההתחלה לגלח עשירייה בפרוייקט בכרמי גת שגם נחשב לאיזור "חם" מבחינת נדל"ן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
דירה בשבילכם או להשכרה?

חבר שלך כנראה לא משקיע כזה נבון.

קרוב משפחה רכש בהתחלה של ההתחלה, עוד כשהיו עמותות ולא היו קבלנים. דירת גן 5 חדרים עלתה 650 אלף ש"ח עם גינה מטורפת.

אז נכון שמאז עברו 4 שנים והבניין עדיין בשלב היסודות (הכל זז בעצלתיים) ומכיוון שזו עמותה הוא לא מקבל פיצוי כמו ברכישה אצל קבלן. ונכון שכנראה יצטרכו להוסיף עוד מאה אלף ש"ח כדי להשלים את הבנייה.

אבל כל הבלאגן שהולך שם עם כניסת הקבלנים הקפיץ את המחיר של הדירה לקרוב למיליון ש"ח. בנאדם שרוכש שם כדי לגור כנראה יתבאס מאוד אבל משקיע לא כי ערך הנכס שלו ימשיך לטפס.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
.

אבל כל הבלאגן שהולך שם עם כניסת הקבלנים הקפיץ את המחיר של הדירה לקרוב למיליון ש"ח. בנאדם שרוכש שם כדי לגור כנראה יתבאס מאוד אבל משקיע לא כי ערך הנכס שלו ימשיך לטפס.

תרגום להדיוטות.

יש הבחנה בין עליית ערכה של דירה להשקעה לעליית ערכה של דירה שהרוכש גר בה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...