Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

נכנסו לחבר שלי מאחורה ב405 שלו, התוצאה הייתה נזק בינוני לתא המטען ולדלת תא המטען.

מכוון שהוא לא ידע שהוא רשאי לבחור מוסך כראות עיניו - הביטוח הפנה אותו למוסך הסדר.

התיקון של התאונה בוצע בצורה מחפירה -

הפגוש שהוחלף יושב עקום עם רווח מכוער מהפח,

מים נוזלים לו לתוך התא מטען.

הצבע נראה כאילו בוצע עם מברשת וצבע אקרילי למקלחת.

תיקוני הפחחות בוצעו עם חומר דמוי פלסטלינה שנסדק ומתקלף.

שימו לב שמדובר על תיקון שבוצע לפני כשבועיים..

איפה הביטוח דפק אותו? -

1. לא טרחו לציין שהוא יכול לבחור איזה מוסך שהוא רוצה (מדובר על לתבוע צד ג' את הנהג הפוגע, מה אכפת לביטוח...)

2. למיטב ידיעתי - ברגע שהולכים למוסך הסדר הביטוח משלם ישירות למוסך, חבר שלי אולץ לתת המחאה דחויה ולחכות לכסף מהביטוח.

3. מכוון שמדובר ברכב בן יותר מ9 שנים - הוא לא מקבל פיצוי על ירידת ערך. ממש חוצפה. (יש לו SRI 2L משנת 95, יד ראשונה (!) ששווה כ24,000 ש"ח לפני שקלול של יד אחת וקילומטרג' ממש ממש נמוך).

במוסך אומרים לו "זה תיקון מצויין, זה בסדר".

אגב, התיקון עלה 10,000 ש"ח...

נראה כמו קומבינה מטורפת של הסוכנות ביטוח והמוסך, לא? כל עוד זה על חשבון חברת הביטוח - ניחא, אבל כשזה על חשבון הלקוח זה מקומם.

מה אפשר לעשות? איפה הוא יכול להתלונן?

תודה.

פורסם

גם אני אולצתי לשלם במקרה שהיה לי. ככה זה עובד.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ניתן להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות נגד המוסך ובמקביל נגד חברת הביטוח של הרכב הפוגע

קל מאד לבצע תביעה כזו ,אין צורך בעורך דין ,שגם הוא הריי ידפוק אותו בסוף.

מספר טיפים : לצלם את הרכב אחרי התיקון ולמצא ליקויים בגימור ולא סדקים מכיוון שהמוסך יטען שנכנסתה עם הרכב במשהו לאחר התיקון .

לפנות לשמאי רכב עצמאי שיתן הצעת מחיר על הנזק שנגרם לרכב כולל פגיעה בערכו.

גם אם יגידו לך שחתמתה על מסמכים שאתה לא תגיש תביעה בעתיד כנגד חברת הביטוח ,אתה בבית המשפט צריך לטעון שפעלתה מתוך אמונה בחברת הביטוח והחתימו אותך על המסמך לפני התיקון וכמובן שהנזקים הובחנו רק לאחר מספר ימים .

אם כל מה שאתה טוען נכון ,יש לך 99% הצלחה לקבל את כספי המוסך בחזרה או תיקון הרכב מחדש על חשבון חברת הביטוח וקבלת פיצוי על אוגמת נפש .

בהצלחה.

פורסם

הביטוח שלי משלם ישירות למוסך במידה ואני בוחר מוסך הסדר, גם אם אני תובע את המקיף וגם אם אני תובע צד ג' של מישהו אחר.

אולי אתם צריכים להחליף ביטוח? :)

לגבי איגוד המוסכים - אפשר לקבל טלפון?

תודה.

פורסם

לגבי איגוד המוסכים - אפשר לקבל טלפון?

תודה.

כנס לאתר האינטרנט שלהם.

אתה יכול להתלונן גם במשרד התחבורה, תפנה לסמי עובדיה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

ושוב מדיברי חנניה רייכמן ז"ל - 'אל עוזר למלח בשעותיו הקשות, אך עוזר הוא בתנאי שיחתור במשוט'.

המשוט במקרה זה יקר מאד (כסף וזמן):

ראשית, שהחבר יפנה לשמאי רכב באופן פרטי ויבקש ממנו דו"ח מפורט על רמת התיקון (רצוי מאד שיהיה בו גם אזכור לבעיה בטיחותית כלשהי, למשל סכנה של פתיחה פתאומית של מכסה הבגז' בגלל קפיצה או בור בכביש, סכנה לנפילה של הטמבון וכדומה) ועל ירידת הערך הצפויה לרכב. הקפד לצלם כל ליקוי שהשמאי יגלה.

עם הדו"ח הזה פנה לחברת הביטוח ודרוש תיקון יסודי במוסך אחר, ואיים עליהם בתביעה. אם הם לא מופקרים לגמרי סביר שילכו לקראתך לפחות חלק מהדרך. אם יש לחבר סוכן ביטוח, ערב גם אותו ובקש שיפעיל לחץ על חברת הביטוח. יתכן שהחברה תשלח שוב שמאי מטעמה אבל דרוש שהשמאי הפרטי יהיה נוכח. בתום התיקון, אם הוא לא התבצע במוסך שהחבר בחר, שישלם שוב לשמאי הפרטי להערכה נוספת. אין גם כל סיבה לא לקבל ירידת ערך מסוימת מהחברה - בשנת 2002 קבלתי ללא כל מאמץ ירידת ערך לרכב מודל 1993 שנפגע בתאונה. הסוד הוא לא בקומבינות ושקרים אלא בידע וביכולת עמידה מול החברה ובמיוחד מול השמאי מטעמה - הוא יחשוש להתעמת עם אדם אסרטיבי ומבין ולהסתכן באובדן רישיון.

במקרה הגרוע (והיקר) אין מנוס מתיקון על חשבון החבר ותביעה בבית משפט לתביעות קטנות.

בהצלחה, יוסי

פורסם

בעקרון אין מה לחשוש מקטע התשלום ,אם זה לא ברור עדיין:

אם בעל הרכב הוא הפוגע

מגישים תביעה נגד הביטוח אם לא ,מחכים לביטוח של הנהג הפוגע או מאחר ובמקרים רבים יש נטייה

לחברות למשוך זמן , תובעים את הפוליסה ונותנים לחברת ביטוח שלך לשבור את הראש איתם.

בוחרים מוסך ,מזמנים שמאי שמאשר עלויות וחלקים, משלמים בצ'ק דחוי לחודשיים

ומקבלים את הכסף מהביטוח אחרי חודש (יש מספיק מוסכניקים שעובדים כך )

.I'm a blocked user

פורסם

אין לי מה להגיד

משתתף בצערו על התיקון המחפיר.

לפני שנה, גילחו לאבא שלי את צד ימין של האוטו.

גם שם התיקון היה מחפיר, את מגיני הבוץ של צד ימין סידרתי לבד בבית (לקחתי את שאר הברגים מהמוסך).

זה לא להאמין באיזו צורה חאפרית הם עובדים !!!

ד"א, האוטו הוא 405 שנת 96 שמורה מאוד !

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

שני דברים שכדאי וצריך לעשות דחוף:

א. פנה לרונן לוי - יו"ר פורום התיקון הבטוח דרך אתר איגוד המוסכים שם יש טלפון רלוונטי - http://www.iga.org.il/

ב. פנה לשמאי הרכב ויקטור עידן - 9302250-08

שניהם ביחד יפטרו את הבעיה לטובת החבר שלך ובמקביל יראו לחברת הביטוח מאיפה משתין הדג לטובת כולנו...

HFturbo

פורסם

תודה על התגובות -

אני אפנה אותו לרונן ו-ויקטור, נקווה שזה יעזור,

לגבי תביעה בבית דין לתביעות קטנות - רעיון לא רע, הוא קצין בקבע ולמיטב ידיעתי הוא זכאי לייעוץ משפטי חינם.

שוב תודה.

פורסם

חוזר ומדגיש שכדאי, אם רק אפשר, שדו"ח השמאי הפרטי יכלול תקלה בטיחותית - זה נשמע מפחיד ורק אידיוט גמור יסתכן בפיצויים נשכניים שעלול שופט לפסוק במקרה הנראה לא רק בלתי אסטטי אלא מסוכן ממש.

יוסי

• תוכן חדש...