Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה ברוורס, מי אשם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה עקרונית.

אם מישהו רוצה לנסוע רוורס, בודק במראות, רואה שהשטח פנוי ומתחיל בתנועה.

אך תוך כדי כך רכב אחר נכנס לשטח שמאחורי הרכב מכיוון ניצב (כלומר מהצד) ומתרחשת תאונה.

הצד האחורי של הרכב הנוסע רוורס פוגע בדלת נהג של הרכב שבא המצד.

מי אשם? האם תמיד מי שנוסע רוורס?

פורסם

זה נשמעת סיטואציה שבה שני הנהגים אשמים, נהג הרוורס בכך שלא שם לב לצדדים (לא מסתמכים רק על מראות) והנהג שחלף בכך שלא שם לב לרכב שנוסע ברוורס כמובן, האשמה על שניהם בחוסר תשומת לב, זה שכל אחד יאשים את השני זה משהו אחר.

פורסם

ואם הוא הסתכל לצדדים והרכב שהגיח מאחור לא היה בתנועה, אלא החל בתנועה לאחר הרוורס?

גם אני חושב שלשניהם יש אשמה. אך מה זה אומר מבחינה ביטוחית?

כל אחד משלם לעצמו על הנזק? ;)

פורסם
ואם הוא הסתכל לצדדים והרכב שהגיח מאחור לא היה בתנועה, אלא החל בתנועה לאחר הרוורס? ;)

לא מסתכלים רק פעם אחת

פורסם

שדה הראיה בנסיעה לאחור נחות משמעותית מנסיעה קדימה וחובת הזהירות היא על הנהג הנוסע. מצד שני, כשרכב מתקרב לרכב שנוסע אחורה, יפה יהיה מצידו לאפשר לנהג שנוסע רוורס להשלים את המהלך.

פורסם

אשמה היא עניין לבית משפט ומה אתה יכול להוכיח.

הרי אתה יכול גם לדפוק למישהו כדור בראש, ולהיות זכאי. תלוי בנסיבות.

מה שברור, אם אתה דפקת למישהו את הכדור בראש, חובת ההוכחה עליך.

וזה אותו דבר עם נסיעה לאחור.

מי שנוסע לאחור, זה על אחריותו.

זה לא אומר שלנהג אחר יש זכות לנהוג בחוסר אחריות ולא להזהר ולהתחשב במי שנוסע לאחור.אבל אם מגיעים להוכחת אשמה, מי שנסע לאחור צריך להוכיח שזה שפגע בו נהג באופן לא זהיר, ושהוא נקט בכל האמצעים הנדרשים.

הרי אתה יכול להביט לאחור, לראות כביש פנוי, לתמרן לחנייה, בינתיים יבוא רכב עם נהג מסמס במהירות וייפגע בך. רכב שבכלל לא היה שם כשהתחלת לתמרן ולא היה לך איך לברוח ממנו כשהבחנת בו.

לפי תיאור המקרה, אשמתו ברורה.

עכשיו לך תוכיח...

שהוא לא היה שם שבדקת.

שהוא בא מהר.

שהוא סימס

זהו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

נכון שהנהג הנוסע רוורס אמור לבדוק את השטח ואם נגרמת תאונה נהוג בד"כ לראות בו כאשם . לדעתי הבעיה היא שהרבה נהגים שמסלולם נחסם חלקית עושים כל תרגיל אפשרי לעבור את הרכב היוצא מחנייה לרוב על הקשקש, לפעמים נגמר בתאונה, העיקר לנסות לעבור. מדוע לא לראות עוד 2 צעדים קדימה, לאבחן סיכוי לתאונה ולהחליט לעצור, ולתת לבחור לצאת ולהשתלב בתנועה. שוב , אנחנו דנים בצד המשפטי הקר במקום בבוטות המובילה לתאונות, תכונה שמאפינת המון נהגים.

בסופו של דבר, אם קרתה תאונה, גם ה"הצדיק" שלכאורה החוק לצידו יוצא מהסיפור עם רכב פגוע על כל המשתמע מכך. בקיצור, לא קשה להחליט על איך מתנהלים נכון בסיטואציה הזו.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

האם הרכב השני גם נוסע ברוורס?

אם לא,

אז לאישתי היה מקרה זהה שהגיע לתביעות קטנות. כל עוד הרכב השני היה בתוך הנתיב נסיעה שלו אז האשמה היא של הנהג שנוסע רוורס. אם לא ראה שנכנסו לו "לשטח" משמע שלא הסתכל אחורה לכיוון הנסיעה.

תיאור המקרה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?533797-%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%A9%D7%94%D7%A6%D7%93-%D7%94%D7%A9%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%97%D7%A9-%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%9C%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94&p=4406906#post4406906

תוצאות: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?550675-%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%94-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%A9%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%92%D7%A2-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%A2%D7%93%D7%A8-%D7%AA%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%AA

פורסם

מקרה אמיתי שקרה לי, מתקדמים לאט בעליה כאשר הגברת ברכב שלפני לא מצליחה לשלב הילוך ומדרדרת לתוך הרכב שלי.

(רק לחדד היה המון מרחק מהרכב שלי לשלה ברמה כזו שעוד הספקתי להגיד לאישתי מה היא עושה וליצפור לפני שהיא פוגעת בי)

שנינו יוצאים היא מסתכלת אלי וישר אומרת לי אתה אשם כי פגעתי בי מאחורה :shock:.

אני בחור נחמד מסביר לה שהיא פגעה בי כי היא נסעה אחורה ואז היא שולפת קלף מטורף ומסבירה שהיא לא הייתה בהילוך רורס ולכן ללא צל של ספק אני אשם.

פה נשרף לי הפיוז ולמזלה היתה שם אישתי כדי להרגיע אותי. לא היה כמאט שום נזק לרכב וגם ככה רכב ליסנג אז אחרי החלפת פרטים פשוט העברתי את המקרה לחברת ליסנג.

לכן מי אשם תלוי את מי שואלים.

טסלה 3 2022

פורסם

גיל אתה מוזמן לקרוא את הפוסט שלי באוף טופיק, אותו מקרה, אני עמדתי ומישהו נסע ברוורס בלי להסתכל. התוצאה: טמבון כנף ועוד חדשים אצלי על חשבון הביטוח של הפוגע

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

ממקרה דומה לאחרונה, כמעט בטוח שהנוסע ברוורס אשם, במידה והנהג השני התפרע ניתן להאשים אותו באי מניעה או רשלנות תורמת, שזה לא יינקה אותך אלה שהוא יהיה גם אשם חלקית שהמשמעות של זה עבורך כלום, יחסוך קצת כסף לביטוח שלך, שימו לב שבתאונה עם נפגעים יוכלו להאשים אתכם שאם לא היו תנאים טובים לנסיעה הייתם צריכים לקחת מכוון.

http://www.igudkb.co.il/מכוון-בנסיעה-לאחור-של-משאית.html

• תוכן חדש...