Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון עד 60K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

מחפש רכב ראשון עד תקציב של 60K. שיתאים לבחור צעיר בן 22, נסיעות בעיקר בתוך העיר ופחות נסיעות ארוכות או כבישים מהירים.

מחפש רכב אמין, עם צריכת דלק סבירה. חשוב לי מולטימדיה ואיבזור. וגם שהרכב לא יהיה משעמם ואפור מבחינת ביצועים. מחפש רכב אוטומט ככה שידני לא רלוונטי.

כרגע חשבתי על 2 רכבים ששמתי עליהם העין שזה הרנו קליאו החדשה והסוניק RS של שברולט.

אשמח לחוות דעת והמלצות אחרות!

תודה רבה!

פורסם

אתה בטוח שהרכבים הללו כחדשים הכנסים בתקציב שלך ? (לפחות הרנו לייף לא).

הדרישות סותרות- רכב מעניין יכול להיות סתם למשל מאזדה 3 עם מנוע 2000/הונדה סיוויק /אקורד מאובזרות ועוצמתיות יחסית אבל... חסכוניות בדלק הן לא.

מה שמתאים לך הוא רכב עירוני נטו- הבעיה של המיני/סופר מיני שרובן די משעממות (מיצובישי ספייסטאר/ניסאן מיקרה/דייהטסו סיריון /סוזוקי סוויפט אבל אלו הרכבים הטובים ביותר עיר.

יש גם פיאט פונטו איבו אבל שם הגיר רובוטי-נסה לערוך נסיעת מבחן ולראות אם מתאים לך בכלל - הרכב קצת יותר מעניין מהאופציות האחרות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אתה בטוח שהרכבים הללו כחדשים הכנסים בתקציב שלך ? (לפחות הרנו לייף לא).

הדרישות סותרות- רכב מעניין יכול להיות סתם למשל מאזדה 3 עם מנוע 2000/הונדה סיוויק /אקורד מאובזרות ועוצמתיות יחסית אבל... חסכוניות בדלק הן לא.

מה שמתאים לך הוא רכב עירוני נטו- הבעיה של המיני/סופר מיני שרובן די משעממות (מיצובישי ספייסטאר/ניסאן מיקרה/דייהטסו סיריון /סוזוקי סוויפט אבל אלו הרכבים הטובים ביותר עיר.

יש גם פיאט פונטו איבו אבל שם הגיר רובוטי-נסה לערוך נסיעת מבחן ולראות אם מתאים לך בכלל - הרכב קצת יותר מעניין מהאופציות האחרות.

דבר ראשון תודה על העזרה.

שדיברתי על הרנו קליאו והסוניק RS כמובן שהתכוונתי יד 2 מבעלות פרטית ולא חדש מהחברה, מבדיקה שערכתי ביד 2 הרכבים נכנסים לתקציב. אני מודע לזה שאני לא אקבל צריכת דלק מושלמת והבנתי כבר שהסוניק RS יחסית שותה הרבה. אבל אמרתי שנשאל בכל זאת למקרה שיש משהו שמשלב את שני העולמות.

לגבי הרכבים שהצגת, כמו שציינת הם באמת משעממים ופחות עושים לי את זה.

שאני מתכוון לרכב מעניין אני מתכוון לרכב עם טיפה פלפל ולא רכב אפור של גז וברקס. כמובן שאני לא מצפה לקבל רכב ספורט אבל משהו שקצת יותר יהיה מהנה לנהיגה. בגדול אני מחפש סופר מיני או מיני משפחתית שתכנס בתקציב. האבזור חשוב לי כי אני רואה את עצמי עם הרכב הזה כמה שנים טובות.

אשמח גם לקבל חוות דעת והמלצות על הרנו קליאו ועל הסוניק RS.

תודה רבה ושבת שלום :)

פורסם

לגבי התקציב, גם אני ראיתי שרוב הסוניק מוצעות בכ-10,000 שקלים מעל התקציב שלך.

רכב שמוצע במחיר נמוך משמעותית אני מציע לבדוק ב-10 עיניים אם אתה חושב ללכת עליו, לבצע בדיקה במכון שתקבל עליו המלצות בפורום ולבדוק היטב את היסטורית הטיפולים ואת הבעלים שעומד מולך. לפעמים כשמנסים לבטח רכב ומוסרים את מספר הרכב אפשר לשאול אם הרכב עבר תאונות שמופיעות במאגר של חברות הביטוח, אם תצליח לברר את זה יהיה אפילו יותר טוב (אפשר לנסות גם דרך סוכן אם מכירים אחד טוב).

גם הקליאו רובן מתומחרות מעל התקציב אבל בפער קטן יותר שאולי יהיה אפשרי לגשר עליו במיקוח ובמאמץ קטן שלך.

השברולט אמנם תהיה חזקה יותר אבל פער הביצועים לא דרמטי בזכות גיר עדיף בקליאו, שגם תהיה חסכונית יותר. מראה ותא נוסעים זה עניין של סגנון, אני מתחבר יותר לזה של הקליאו אבל גם הסוניק לא רעה. הסוניק הגיעה עם ריפודי עור שאין בקליאו וחלק מהרכבים גם מצויידים בגג נפתח.

פורסם

ראיתי בשיטוט באתר האוטו סנטר פונטו גרנדה /איבו שחורה עם ק"מ נמוך מאוד מיד פרטית .אם אתה בעניין תתקשר לברר האם עוד רלוונטית -הרכב משנתון 2013 ועוד יישאר לך הרבה עודף בכיס (רמז: אל תגיד שזה התקציב שלך ).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לגבי התקציב, גם אני ראיתי שרוב הסוניק מוצעות בכ-10,000 שקלים מעל התקציב שלך.

רכב שמוצע במחיר נמוך משמעותית אני מציע לבדוק ב-10 עיניים אם אתה חושב ללכת עליו, לבצע בדיקה במכון שתקבל עליו המלצות בפורום ולבדוק היטב את היסטורית הטיפולים ואת הבעלים שעומד מולך. לפעמים כשמנסים לבטח רכב ומוסרים את מספר הרכב אפשר לשאול אם הרכב עבר תאונות שמופיעות במאגר של חברות הביטוח, אם תצליח לברר את זה יהיה אפילו יותר טוב (אפשר לנסות גם דרך סוכן אם מכירים אחד טוב).

גם הקליאו רובן מתומחרות מעל התקציב אבל בפער קטן יותר שאולי יהיה אפשרי לגשר עליו במיקוח ובמאמץ קטן שלך.

השברולט אמנם תהיה חזקה יותר אבל פער הביצועים לא דרמטי בזכות גיר עדיף בקליאו, שגם תהיה חסכונית יותר. מראה ותא נוסעים זה עניין של סגנון, אני מתחבר יותר לזה של הקליאו אבל גם הסוניק לא רעה. הסוניק הגיעה עם ריפודי עור שאין בקליאו וחלק מהרכבים גם מצויידים בגג נפתח.

אני מוכן להתפשר ולהוסיף את 5K במידה ואצטרך, כמובן שאני מעדיף שלא. תודה רבה על הטיפים בבדיקת רכב. כמובן שאני אבצע בדיקה מלא ומקיפה לפני שאני אקנה. בנוגע לרכבים. את האמת שאני מאוד מתלבט בין הקליאו לסוניק. את האמת שממש התאהבתי בסוניק RS אבל עדיין הקליאו תופסת לי את העין. ביררתי וכמו שציינת הסוניק אכן חזקה יותר אבל הצריכת דלק שלה גורמת לי יותר ויותר לפזול לכיון הרנו. אני מכיר את רנו בתור יצרנית רכב בינונית וגם לא מעט אנשים אמרו לי להתרחק מרנו. אשמח לחוות דעת על הרכב הספציצפי הזה. דרך אגב הבנתי שיש לה המון גירסאות. על איזו גירסא אוטמטית אתה ממליץ, כמו שציינתי חשוב לי רמת אבזור.

ודרך אגב כמה פער יש מבחינת צריכת דלק בין הסוניק לרנו?

תודה רבה!

ראיתי בשיטוט באתר האוטו סנטר פונטו גרנדה /איבו שחורה עם ק"מ נמוך מאוד מיד פרטית .אם אתה בעניין תתקשר לברר האם עוד רלוונטית -הרכב משנתון 2013 ועוד יישאר לך הרבה עודף בכיס (רמז: אל תגיד שזה התקציב שלך ).

אני די נעול על הרנו או הסוניק אבל אני אסתכל! ותודה רבה על הטיפ חח :)

פורסם

זכור גם לשמור בצד כסף ליישור קו ולא להשתמש במלוא התקציב לרכישת הרכב. רכב משומש ידרוש ממך איזה תיקון קטן, התקנת אביזרים שתחפוץ בהם, לפעמים טיפול או טסט קרוב או החלפת צמיגים וכדאי להגיע מוכן ולהשאיר כסף בצד.

אני חושב שאף אחת מהן לא תהיה נפילה. כדאי שתקבע עם מוכר של סוניק וגם מוכר של קליאו שרלוונטיות לתקציב ומוצאות חן בעיניך, גש להתרשם מהרכב, תשתדל גם שההתרשמות תכלול נסיעת מבחן קצרה כדי שתוכל לבדוק שהרכב מתאים לך ושאין שום דבר חריג ואני מניח שיהיה לך פשוט יותר להחליט לאחר מכן.

בקליאו הקולקשן הוא הדגם המאובזר, הפערים לא גדולים ומסתכמים בחבילת צבע חיצונית ובקרת אקלים, לפחות לפי מה שאני יודע. חלק מהרכבים הגיעו עם גג פנוראמי שקוף.

את פערי צריכת הדלק אני לא מכיר מקרוב כי לא החזקתי אף אחד מהרכבים אבל אני מניח שפערים דרמטיים במיוחד לא יהיו ואם אתה לא נוסע המון אז ההפרש בהוצאות לא יהיה גדול.

מכיר זוג שמחזיק קליאו חדשה מאז 2013 והם מאוד אוהבים אותה, לא סיפרו על בעיות אמינות והם לא ממש מודדים את צריכת הדלק.

פורסם
זכור גם לשמור בצד כסף ליישור קו ולא להשתמש במלוא התקציב לרכישת הרכב. רכב משומש ידרוש ממך איזה תיקון קטן, התקנת אביזרים שתחפוץ בהם, לפעמים טיפול או טסט קרוב או החלפת צמיגים וכדאי להגיע מוכן ולהשאיר כסף בצד.

אני חושב שאף אחת מהן לא תהיה נפילה. כדאי שתקבע עם מוכר של סוניק וגם מוכר של קליאו שרלוונטיות לתקציב ומוצאות חן בעיניך, גש להתרשם מהרכב, תשתדל גם שההתרשמות תכלול נסיעת מבחן קצרה כדי שתוכל לבדוק שהרכב מתאים לך ושאין שום דבר חריג ואני מניח שיהיה לך פשוט יותר להחליט לאחר מכן.

בקליאו הקולקשן הוא הדגם המאובזר, הפערים לא גדולים ומסתכמים בחבילת צבע חיצונית ובקרת אקלים, לפחות לפי מה שאני יודע. חלק מהרכבים הגיעו עם גג פנוראמי שקוף.

את פערי צריכת הדלק אני לא מכיר מקרוב כי לא החזקתי אף אחד מהרכבים אבל אני מניח שפערים דרמטיים במיוחד לא יהיו ואם אתה לא נוסע המון אז ההפרש בהוצאות לא יהיה גדול.

מכיר זוג שמחזיק קליאו חדשה מאז 2013 והם מאוד אוהבים אותה, לא סיפרו על בעיות אמינות והם לא ממש מודדים את צריכת הדלק.

שוב תודה על העזרה, אני שומר בצד משהו כמו 5K לישור גב בתקווה שלא נצטרך אותם.

ורציתי לשאול עוד משהו קטן שמאוד מטריד אותי, הבנתי שבשני הרכבים שאנחנו מדברים עליהם, הירידות ערך מטורפת. יש דרך לשער בערך כמה הרכבים האלה יעלו בעוד שלוש שנים נגיד? ולאיזה מהם אמור להיות ירדת ערך רצינית יותר. תודה רבה!

פורסם

ירידת הערך לא מטורפת, היא אולי מעט גבוהה אבל לא חריגה.

שוק המשומשות היום קשה. יש תחרות מהמגרשים הגדולים וחברות הליסינג שמציעות בד"כ אחריות ותיקון ליקויים שיתגלו בבדיקה.

מעבר לזה מחירי המכוניות החדשות והאשראי הזול "דוחפים" לא מעט קונים לאולמות התצוגה של היבואנים.

אין אפשרות לחזות מי תאבד יותר מערכה.

מציע לך להינות מהרגע ולרכוש את הרכב שאתה אוהב ומתחבר אליו יותר.

*אין צורך לצטט את ההודעה האחרונה, זה מעמיס ומקשה על הקריאה.

פורסם

חח סליחה על הציטוטים!

חשוב לי לדעת מה אתה חושב לגבי הרכבים. אם היו שואלים אותך. על מה היית הולך על הרנו או על הסוניק?

ודרך אגב, הבנתי שיש הרבה מבצעים לקראת סוף השנה. אני מתכנן לקנות רכב בשבועות הקרובים. שווה לחכות ממש עד סוף שנה(דצמבר) או שכבר עכשיו יש מבצעים?לא שולל שאני אקנה מבעלות פרטית ביד שניה אבל אם יש לך מגרשי או סוכנות רכב באזור המרכז שאתה ממליץ עליהם אשמח לשמוע תודה רבה!

פורסם

אני לא יכול לשים את עצמי בנעליים שלך לכן המלצתי לך על נסיעת מבחן בשתיהן.

ככל שתחכה יותר המחירון ירד עוד קצת בכל חודש, אם זה שווה? אני לא חושב, הרי בזמן הזה אתה בלי רכב להבנתי, זה מה שיעשה בשבילך את ההבדל?

לגבי מגרשים, נסה את המגרשים הגדולים של היבואנים למשל כלמוביל טרייד, קרסו טרייד (פוטנציאל למצוא קליאו שהגיעה מטרייד אין) ושברולט סרטיפייד (גם כאן אולי התגלגלה סוניק RS מטרייד אין).

פורסם

כן אני אכן בלי רכב וזה באמת מגביל אותי בגלל זה שאלתי אם יש טעם לחכות בכלל.

ולמרות שאני די נעול על שני הרכבים יש עוד לך איזה המלצה לרכב טוב בסגנון(לוק ספורטיבי וצעיר) באזור ה65K ולא מתחת לשנת יצור 2012.

וממש תודה על העזרה ועל התשובות המהירות והמקיפות!

פורסם

איביזה/פולו/פביה 1.2 TSI מהירות יותר. הפולו בעלת תא נוסעים נעים ובעלת גימור עדיף, היא גם נוחה ושקטה יותר. הפביה מרווחת ומציעה תנוחת ישיבה גבוהה. לאיביזה דגמים מאובזרים בגג פנוראמי וכל מיני קשקושים לחובבי הז'אנר.

יונדאי I20 בדגמי ה-1.6 דיי זריזה וקיימים דגמים מאובזרים בסאנרוף וחישוקי מגנזיום אבל היא בעלת אופי מבוגר יותר והביצועים נופלים ממנועי הטורבו של המתחרות.

ראיתי ביד 2 פיג'ו 208 עם מנוע 1.2 טורבו ב-70K, אם תציח לגלח כמה אלפים מהמחיר ולהתאמץ טיפה תוכל לקבל רכב כמעט חדש, נאה בפנים ובחוץ ועם יחידת כוח חסכונית וחזקה.

פורסם

את האמת ששמתי עין על הפיג'ו. ניראה רכב מעולה, יפה מאוד מבחוץ ובפנים. איך הוא מבחינת ביצועים? צריכת דלק וכו? לא נופל מהרנו ומהסוניק?

ראיתי עכשיו ביד 2. פיג'ו 208 1.6 אקטיב שנת יצור 2013 ב54K ועוד לפני שהורדנו. שווה בדיקה?

ולגבי האיביזה, הרבה אמרו לי להתרחק ממנה בגגל חוסר אמינות ובעיות.

• תוכן חדש...