Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מראש אציין, אני לא מבין ברכבים, אך בעקבות הקניה אני כן רוצה לטפל ברכב בצורה הטובה ביותר.

קניתי Citroen C4 2008

מחבר פורום בשם אסף (לא מוצא פוסטים שלו כרגע).

ונעזרתי ב Eily למציאת מוסך באזור הקניה ושאלות נוספות.

בבדיקה במוסך המליצו להחליף צמיגים (2 היו מ 2011 ו2 מ 2012)

ומצאו בעיה בתושבת מנוע (אם אני לא טועה, לא רשמתי את זה ולא זוכר בדיוק איך קוראים לזה).

הגיר AL4 ובמוסך אמרו שיש לו איזו מחלה לגבי העברת הילוכים, כששאלתי כמה יעלה לתקן והאם צריך לתקן עכשיו נאמר שהתיקון יעלה כ 1500 ש"ח ועדיף לחכות כי עלות התיקון אותה עלות וכרגע הגיר עובד.

את הצמיגים החלפתי עם עזרה מפוסט שפורסם פה ב 2012 לגבי חברות צמיגים מומלצות וחבר פורום נוסף שהמליץ על פנצ'ריה באשדוד.

את תושבת המנוע אטפל בה מחר.

מעבר לזה אילו דברים אני צריך לשאול במוסך שיבדקו לי שהם תקינים?

על אילו חלקים אני צריך להסתכל בהיסטוריית טיפולים כדי לדעת מתי לטפל בחלק הזה בפעם הבאה (מבחינת זמן/קילומטראז')?

אילו שמנים/תרכובות אני צריך לרכב ועל אילו אתם ממליצים?

אמרו לי לעשות כיוון פרונט ואני לא יודע אם בפנצ'ריה עשו כיוון פרונט (אם עושים בכלל), מה זה, האם לעשות כעת, וכל כמה זמן עושים אותו?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כיוון פרונט עושים במכון הפרונט. בפנצ'ריה עשו איזון גלגלים. כיוון פרונט עולה 250-350 שקלים.

תבדוק מתי החליפו רצועת טיימינג. מאוד חשוב להחליף אותה גם לפני הוראות היצרן. שמן מנוע מומלץ לרכב הזה 5w30 סינטטי מלא של חברת total אבל אפשר גם של חברות מובילות אחרות , castrol , agip, valvoline, elf.

פילטר שמן רק מקורי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
כיוון פרונט עושים במכון הפרונט. בפנצ'ריה עשו איזון גלגלים. כיוון פרונט עולה 250-350 שקלים.

תבדוק מתי החליפו רצועת טיימינג. מאוד חשוב להחליף אותה גם לפני הוראות היצרן. שמן מנוע מומלץ לרכב הזה 5w30 סינטטי מלא של חברת total אבל אפשר גם של חברות מובילות אחרות , castrol , agip, valvoline, elf.

פילטר שמן רק מקורי.

אעשה כיוון פרונט מחר במוסך.

אבדוק כשאהיה ברכב אם החליפו רצועת טיימינג, במידה ולא אחליף גם כן במוסך מחר (הרכב עם 100K, 8 שנים על הכביש)

לגבי שמן מנוע, האם אני יכול ללמוד להחליף לבד (Youtube), האם ההחלפה כוללת ריקון השמן הקיים ומילוי החדש, או תוספת לקיים?

במידה ולא אוכל לעשות עצמאית, כמה עולה במוסך?

פילטר שמן, אותה שאלה לעיל.

עוד משהו שרציתי לשאול, אני מעוניין לסדר את היסטוריית הטיפולים של הרכב (Fרגע הרוב נמצא בדפים נפרדים) ורציתי לשאול אם יש איזשהו ספרון/מחברת/משהו ספציפי לרכבים שבו אפשר לעקוב אחר ההיסטוריה?

עריכה אחרונה על ידי acolis
פורסם

אם הרכב טופל במוסך מורשה היבואן, ניתן ללכת ולהוציא פלט טיפולים מסודר או לחלופין לבקש מהם לומר לך מה בוצע ומתי.

יכול להיות שאפשר לבקש פלט טיפולים גם ממוסך לא מורשה יבואן, כל עוד ולא מדובר במוסך מדרכה.

לגבי החלפת שמן ופילטר שמן, מדובר ברוב הרכבים בפעולות פשוטות שכל אחד עם נכונות להתלכלך מעט וכלי עבודה בסיסיים יכול לבצע בדקות ספורות. הקפד לרכוש את השמן הטוב ביותר שידך משגת.

תיעזר בסרטונים ביוטיוב, התהליך דיי דומה ברוב הרכבים. אתה צריך כלי שבעזרתו ניתן לפתוח את הפילטר שמן (עולה 20 שקלים בערך) ומפתח מתאים לבורג הריקון בקרטר השמן. חשוב לדאוג לשים את השמן שהוצא מהמנוע במיכל, ובשום פנים באופן לא לזרוק לכיור \ לביוב. (גורם נזק סביתי, ובכלל עבירה פלילית) תוכל להעביר את השמן המשומש לאחד המוסכים שקרובים אלייך, הם ודאי ידעו מה לעשות איתו.

כשמחליפים שמן מנוע מרוקנים את כל השמן שבמנוע וממלאים שמן חדש, זאת משום שהשמן מאבד מתכונותיו עם הזמן ולכן חשוב להקפיד להחליף כל פרק זמן של מקסימום שנה או ק"מ מסויים שהיצרן דורש, הקודם מבין השניים.

שים לב שהתהליך דורש הרמה של הרכב, מיותר לציין שאסור להשתמש בג'ק הקטן שמגיע עם הרכב לצורך מטרה זאת. לצורך כך, יש להשתמש בג'ק ובבוקים שיאבטחו את הרכב. לחלופין, תוכל לעלות עם צד אחד של הרכב על מדרכת בטון יציבה, הרבה יותר פשוט.

בסוף התהליך חובה לבדוק על משטח מפולס שכמות השמן במנוע נמצאת בטווח התקין בטרם תניע את הרכב, שכן מחסור בשמן עלול לגרום לנזק בלתי הפיך למנוע על כל המשתמע מכך.

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

אם תרצה לטפל לבד, אוכל לעזור לך עם החלקים לרכב הזה. תרוויח פעמיים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

בהמשך לשני האלעדים שמעליי, אשמח להתלוות אליך בטיפולים הראשונים שלך.

תצטרך בוקסה 27 לפתיחת בית פילטר שמן (פילטר פנימי), ובוקסה 24 לריקון שמן, ואפילו לא תצטרך להרים את הרכב באוויר, יש מספיק גישה גם כשהוא על הרצפה.

טיימינג יש לך מדריך מצוין של איציק.

בסה"כ מאוד נוח לטפל במנוע הזה יחסית לצרפתיה.

Stay Dirty

פורסם
אם הרכב טופל במוסך מורשה היבואן, ניתן ללכת ולהוציא פלט טיפולים מסודר או לחלופין לבקש מהם לומר לך מה בוצע ומתי.

יכול להיות שאפשר לבקש פלט טיפולים גם ממוסך לא מורשה יבואן, כל עוד ולא מדובר במוסך מדרכה.

לגבי החלפת שמן ופילטר שמן, מדובר ברוב הרכבים בפעולות פשוטות שכל אחד עם נכונות להתלכלך מעט וכלי עבודה בסיסיים יכול לבצע בדקות ספורות. הקפד לרכוש את השמן הטוב ביותר שידך משגת.

תיעזר בסרטונים ביוטיוב, התהליך דיי דומה ברוב הרכבים. אתה צריך כלי שבעזרתו ניתן לפתוח את הפילטר שמן (עולה 20 שקלים בערך) ומפתח מתאים לבורג הריקון בקרטר השמן. חשוב לדאוג לשים את השמן שהוצא מהמנוע במיכל, ובשום פנים באופן לא לזרוק לכיור \ לביוב. (גורם נזק סביתי, ובכלל עבירה פלילית) תוכל להעביר את השמן המשומש לאחד המוסכים שקרובים אלייך, הם ודאי ידעו מה לעשות איתו.

כשמחליפים שמן מנוע מרוקנים את כל השמן שבמנוע וממלאים שמן חדש, זאת משום שהשמן מאבד מתכונותיו עם הזמן ולכן חשוב להקפיד להחליף כל פרק זמן של מקסימום שנה או ק"מ מסויים שהיצרן דורש, הקודם מבין השניים.

שים לב שהתהליך דורש הרמה של הרכב, מיותר לציין שאסור להשתמש בג'ק הקטן שמגיע עם הרכב לצורך מטרה זאת. לצורך כך, יש להשתמש בג'ק ובבוקים שיאבטחו את הרכב. לחלופין, תוכל לעלות עם צד אחד של הרכב על מדרכת בטון יציבה, הרבה יותר פשוט.

בסוף התהליך חובה לבדוק על משטח מפולס שכמות השמן במנוע נמצאת בטווח התקין בטרם תניע את הרכב, שכן מחסור בשמן עלול לגרום לנזק בלתי הפיך למנוע על כל המשתמע מכך.

לאור חוסר ההתמצאות שלי כרגע, וחוסר הביטחון לטפל בזה בעצמי הלכתי למוסך מומלץ באתר מדרג.

המוסך נקרא מוסך אסי שרותי רכב בבאר שבע, ולאורך כל היום ראיתי רק "צרפתיות" מגיעות לטיפול (אז ניסיון ברכבים הספציפיים יש).

בוצעה החלפת שמן מנוע מקורי.

הוחלף פילטר שמן מקורי.

הוחלף מתג בלם, שנמצא לא תקין לאחר בדיקת מחשב.

הוחלף תושבת ימנית.

מולא נוזל קירור.

לא בוצע פרונט - על פי המכונאי אין צורך, וגם הרכב לא מושך לשום כיוון בצורה מופרזת.

הטיפול שקיבלתי היה מאוד מקצועי, הסביר לי וענה לי על כל שאלת קיטבג שהיתה לי.

הסביר לי שיש תושבת תחתונה רופפת וצריך להחליף, אבל אין צורך כרגע (לא מחפש לדחוף עבודה)

המחיר כולל הכל 1200.

אז נכון לעכשיו הרכב פיקס, עד הטסט הבא :)

תודה רבה לכל העונים

פורסם (נערך)
לאור חוסר ההתמצאות שלי כרגע, וחוסר הביטחון לטפל בזה בעצמי הלכתי למוסך מומלץ באתר מדרג.

המוסך נקרא מוסך אסי שרותי רכב בבאר שבע, ולאורך כל היום ראיתי רק "צרפתיות" מגיעות לטיפול (אז ניסיון ברכבים הספציפיים יש).

בוצעה החלפת שמן מנוע מקורי.

הוחלף פילטר שמן מקורי.

הוחלף מתג בלם, שנמצא לא תקין לאחר בדיקת מחשב.

הוחלף תושבת ימנית.

מולא נוזל קירור.

לא בוצע פרונט - על פי המכונאי אין צורך, וגם הרכב לא מושך לשום כיוון בצורה מופרזת.

הטיפול שקיבלתי היה מאוד מקצועי, הסביר לי וענה לי על כל שאלת קיטבג שהיתה לי.

הסביר לי שיש תושבת תחתונה רופפת וצריך להחליף, אבל אין צורך כרגע (לא מחפש לדחוף עבודה)

המחיר כולל הכל 1200.

אז נכון לעכשיו הרכב פיקס, עד הטסט הבא :)

תודה רבה לכל העונים

מחיר סביר. גם לי יש ניסיון טוב עם אתר מידרג, עד כה כל טכנאי (לאו דווקא מכונאי רכב) מומלץ ממדרג שנעזרתי בשירותיו התגלה כאמין, מקצועי והגון.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם (נערך)

חשוב ביותר.

אם אין רישום: ברכב הזה, תחת נסיעה ממוצעת צריך פעם ב 5 שנים להחליף טיימינג (בערך 120KKM) . תברר אצל הבעלים הקודמים מתי בערך היתה החלפה ואם הוא לא זוכר: אין מנוס מללכת ולהחליף כי כשיש ספק : עדיף להסיר אותו מיד ולא לסמוך על המזל. סה״כ זה מנוע מאד אמין. חבל שיהרס בגלל רצועה מסכנה. נסעתי אצל ידיד מודל 2008 עם 390000 ק״מ במד אוץ. נוסע יופי. פשוט סוס עבודה (המזגן קצת התקלקל עכשיו וגם איזה מרים חלון , אבל סביר לגילו).

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

שלום לכולם :wave:

אני המוכר. הרכב עבר טיימינג לפני שנתיים ומאז נסע פחות מ 20000 ק"מ. לקונה יש היסטוריית טיפולים מלאה שקיבל ממני.

מוזר לי שהחליפו יוניט אור בלם. החלפתי לפני שנה ומאז לא היו הסימפטומים של זה (נורת ESP + קרוז קונטרול לא עובד). ההחלפה מופיעה גם בהיסטוריית טיפולים.

לפני שגם אומרים לו להחליף בית טרמוסטט כי זה מחלה של הדגם בסביבות ה 100000 ק"מ אז גם זה הוחלף בטיפול הקודם וכן גן זה מופיע בהיסטוריית טיפולים.

אסף

פורסם (נערך)

אז מצויין. בית טרמוסטט זה קטן. ₪170 כולל התקנה אצל גבע. או שאולי זה היה רק הטרמוסטט עצמו... לא זוכר בדיוק.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
שלום לכולם :wave:

אני המוכר. הרכב עבר טיימינג לפני שנתיים ומאז נסע פחות מ 20000 ק"מ. לקונה יש היסטוריית טיפולים מלאה שקיבל ממני.

מוזר לי שהחליפו יוניט אור בלם. החלפתי לפני שנה ומאז לא היו הסימפטומים של זה (נורת ESP + קרוז קונטרול לא עובד). ההחלפה מופיעה גם בהיסטוריית טיפולים.

לפני שגם אומרים לו להחליף בית טרמוסטט כי זה מחלה של הדגם בסביבות ה 100000 ק"מ אז גם זה הוחלף בטיפול הקודם וכן גן זה מופיע בהיסטוריית טיפולים.

אסף

לגבי המתג אור בלם, התגלה אחרי בדיקת מחשב, חיברו משהו כזה שנראה כמו מכונת אשראי.

אחרי זה ראיתי שגם בהיסטוריית טיפולים הוא הוחלף פעמיים. אולי מחלה נוספת של הרכב.

מעבר לזה רשמתי לעצמי רשימה באיזה קילומטראז'/תאריך לעשות טיפול כזה או אחר, ואני במגעים עם מתן מהכנופיה כדי לקבל טיפים נוספים בגוף ראשון.

שוב תודה רבה לכולם על התגובות, ולאסף על הרכב הנהדר.

פורסם

שאלה נוספת לכולם.

שמתי לב שבעליה ביום עם מזגן על פול, גם בלחיצה מלאה על הגז הרכב לא האיץ.

היה לי משהו דומה בעבר עם רכב מהשכרה, דייהטסו סיריאון, אבל זה רכב יותר חלש ממה שאני יודע.

מה כדאי לבדוק פעם הבאה שאני במוסך שעלול לגרום לבעיה מהסוג הזה?

פורסם

איזה עליה? כלומר איפה בארץ?

באיזה מהירות נסעת? איזה סל"ד? ניסית להוריד הילוך ידנית?

לגבי השוואה לסיריון - כנראה סיריון 1.3 זה אוטו יותר זריז, נתוני הספק על הנייר לא אומרים דבר. צריך לקחת בחשבון גם את משקל הרכב, שילוב/מנוע גיר, יחסי העברה ועוד.

• תוכן חדש...