Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב :)

הרכב בבעלותי כבר יותר מחצי שנה, מטופל בכל טוב החלפים איכותיים/מקוריים לפני דרישות יצרן ואפילו מעט מעבר בפדנטיות.

מאז שהוא בבעלותי אני שם לב שיש השפעה של סיבוב הגה על עוצמת האורות הראשיים כמו כן גם עוצמת המזגן משתנה עם סיבוב הגה.

נבדקו המינוסים הרכב ואין בעיה הכל מחובר כמו שצריך, אין בעיות התנעה, הכל עובד חלק.

אין בעיות בלי עין הרע מעבר לכך

יש מצב שעוצמת המזגן משתנה בגלל שהמדחס וההגה מחוברים על רצועת אביזר?(אני דיי בטוח שבשנתון הזה ההגה חשמלי ולא הידראולי כמו בדור הראשון,יכול להיות שעדיין יש קשר?)

לגבי עוצמת תאורה שמשתנה באורות הראשיים האם זאת בעיה(יכול להיות בגלל שההגה חשמלי הוא מפעיל עומס נוסף על האלטרנטור לכן זה מתבטא בהורדה מינורית של עוצמת האור?)? או שזה תקין?

תודה רבה והמשך יום מעולה,

איליה.

פורסם (נערך)

גם אצלי בגולף ובטוראן יש ירידה מעטה בעוצמת האורות בעמידה ובסרק בעת סיבוב ההגה, זה עמעום לשבריר שניה .

עריכה אחרונה על ידי mozman1101
פורסם

אצלי אין הבדל אם אני באמצע נסיעה או במצב אידיאלי(סרק) כמו כן אני דיי בטוח שהרכב לא מצוייד בפנסים שעוקבים הגה(לפחות אצלי) לוואגיות אני יודע שיש פנסים עוקבי פניה(לפחות בוודאות האורות ערפל משנים צדדים בהתאם לפני ויכול להיות שיש איזה משהו גם באור ראשי)

המינוסים בתא מנוע תקינים, חיבורי מצבר ניראים נקיים לחלוטין, אין קורוזיה על המחברים(מצבר מ2013 של וורטא בלו דינאמיק 60AH).

אתם אומרים אולי שווה לנסות לנתק מצבר ולשייף מעט את המחברים(נועל כבל וגם הפינים של המצבר)?

מתח מצבר+אלטרנטור ניתן לבדוק בתנאי בית עם פלוק פשוט או צריך ציוד מיוחד?(מתח מצבר בתנאי בית, באופן בטוח בלי להרוס משהוא אני מנחש שאפשר דרך קופסאת פיוז/מצת, אני טועה?)

פורסם

הזזת ההגה מפעילה את ההגה כוח מה שגורם לעומס על המנוע ואיתו כל מה שמחובר ברצועת אביזרים (מזגן, אלטרנטור, משאבת מים בחלק מהמקרים).

זה נורמלי כאשר הרכב עומד מכיוון שהגלגלים לא נעים ולכן קשה יותר לסובב את ההגה מה שמקשה על המנוע.

זה לא אמור לקרות במהלך נסיעה. שווה לבדוק גובה שמן הגה

פורסם
הזזת ההגה מפעילה את ההגה כוח מה שגורם לעומס על המנוע ואיתו כל מה שמחובר ברצועת אביזרים (מזגן, אלטרנטור, משאבת מים בחלק מהמקרים).

זה נורמלי כאשר הרכב עומד מכיוון שהגלגלים לא נעים ולכן קשה יותר לסובב את ההגה מה שמקשה על המנוע.

זה לא אמור לקרות במהלך נסיעה. שווה לבדוק גובה שמן הגה

לדעתי ברכב של פותח האשכול קיים הגה כוח אלקטרו-הידראולי כלומר משאבת השמן ההידראולית מונעת בעזרת מנוע חשמלי ולא רצועה לכן במקרה הזה האנרגיה הדרושה להנעת הגה הכוח פחותה בהרבה מהגה כוח הידראולי מסורתי והעומס על המנוע נמוך.

לדעתי צריך לחבר סורק תקלות ולחלץ קוד תקלה במידה וקיים וכמובן לבדוק את המצבר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק לא מופיעות תקלות בECU, נבדק עם סורק תקלות לראש שקט כל חודש בערך.

כמו שכתבתי בתחילת השירשור, מצבר וורטא בלו דינאמיק D47 של 60AH מ2013( כלומר כבר שנה וקצת מעל האחריות שלו)

בגדול עד כמה שאני זוכר למנוע 1600 ממליצים על איזור ה60AH

פורסם

לדעתי בשלב ראשון לבדוק עם סורק תקלות מקורי את הרכב וגם לנסות להחליף מצבר או לבדוק אותו בעזרת בודק מצברים אלקטרוני הקיים בדרך כלל במוסכים המורשים או לייבואן של מצברי וורטא.

האם ברכב קיימת מערכת START & STOP ?

האם התופעה התרחשה לאחרונה בלבד (שינוי במהירות המפוח) ?

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

אם זו לא תופעה מאוד מטרידה ובולטת, זה די מוכר במקרים של הגאים חשמליים בחלק מהרכבים.

אם זה ממש מטריד במהלך הנסיעה יכול מאוד להיות שמשהו לא תקין.

עדי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם (נערך)

בעיקרון קפיצוץ בתאורה ראשית לא הכי מטרידות(ירידה מינורית). לגבי המזגן, ירידה בעוצמה שהיא מורגשת קורת כאשר הוא על העוצמה הכי גבוהה(4) כאשר הוא על 3 כמעט ולא מורגש שוני.

אין ברכב מע' S&G או משהו בסיגנון, התופעה של המזגן הייתה מאז שקניתי(אולי רצואת אביזר לא מתוחה/בלוייה,אין רעש של שריקה או כל רעש אחר מהמנוע, הכל שקט בלי עין הרע) שינוי בתאורה לאחר שהחלפתי מנורות פשוטות למשופרות של אורסום(כ3-4 חודשים) עם המנורות הצהובות הפשוטות לא היה שוני מורגש, אחרי ששמתי את האורסום שהרבה יותר בהירות הקפיצות נהפכו ליותר מוחשיות אך עדיין שלא הכי מציק בעין מסוכן או משהו כזה

הבעיה שמוסך מורשה(לא שאני ביקרתי בו,המורשה היחיד שיצא לי לבקר זה במוסך השלושה בנצרת) המורשה כאן בטבריה ידוע בתור אחד שפותח מונה מהרגע שהוא נגע לך באוטו, שלא נדבר על חיבור סורק שאני לא אתפלא אם יקחו איזה 200 שקל עלזה.

למרות שהטרמינלים של המצבר נקיים לחלוטין(בקושי אבק יש) אולי שווה לעבור עם נייר שיוף עדין?

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
  • תוכן חדש...