Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה לגבי BMW 318 שנת 86

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

פגשתי באזור המרכז בחור שמוכר ב.מ.וו 318, והרכב נראה ונוסע מצויין. למרות זאת יש כמה דברים שאיני בטוח אם הם "בסדר" או "מקומבנים", וכאן העזרה שלכם נכנסת:

אני אתן לכם פרטים לפי מה שנאמר לי וראיתי, תאמרו לי אם תקין (או במילים אחרות אם בכלל יצא דבר כזה משערי המפעל הבווארי). יש לציין שעוד לא בדקתי רישיונות ומספרי שילדה ומנוע...

ב.מ.וו 318

שנה: 1986 (לוחית נגמרת ב-86).

מרכב קופה

גיר אוטומט 4 הילוכים (תקין ?)

צמיגים 15\50\205 (נטען כי זה מאושר ברישיון)

מנוע משנת 84 (:puzzled: ) קרבורטור חשמלי (לא אמורה להיות הזרקה ? האם זה המנוע של הסידרה 3 דור ראשון ?)

חיפוש באתרים כגון קארפוליו עזרו באופן חלקי בלבד.

זה מה שאני זוכר כרגע. יש חשש בליבי שהמכונית מקומבנת מהישבן, אבל אני לא נוהג להירתע מדברים כאלו. אני מעדיף לבדוק לעומק ולהחליט באופן שקול. בכל זאת, כאמור, נראית ונוסעת מצויין...

תודה מראש!

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

גיר אוטומטי 4 הילוכים נראה בסדר, זה מה שהיה באותן שנים, אבל לא היה כזה דגם 318 בשנת 1986. או 318i מוזרק עם 115 כ"ס, או 316 קרבורטור עם 1,800 סמ"ק ו-90 כ"ס. זה נשמע כאילו שלבחור שלך יש פשוט 316, שבגלל הכבוד של מישהו גדלה בשם ל-318.

מה שאני לא יודע, זה מה זה קרבורטור חשמלי?!

מצורף לינק לאיזה אתר חובבי ב.מ.וו עם נתוני המנועים והביצועים של סידרה 3 מהאייטיז (E30).

http://www.bmwinfo.com/23280.html

פורסם

על פניו - (כמעט) הכל בסדר.

גיר - מקורי 4 הילוכים בשנת המודל.

כמו שקודמי ציין - לא הייתה אז 318.

הייתה או 316 (מנוע 1.8 קרבורטור חשמלי), או 318I.

צמיגים במידה הנ"ל אינם מקוריים.

אין איתם, לעומת זאת, שום בעייה אחרת (מלבד בלאי מוגבר בפרונט - תפוחים ומיסבים).

המנוע בבסיסו הוא אותו מנוע של סדרה 3 הראשונה (E21) - מנוע M10. אמין עד מאוד, לשים לב להתחממות, ותקינות (ובכלל המצאות!) הטרמוסטט.

השוני הוא הקרבורטור, שהיה עם איזשהוא פיקוד חשמלי ע"י סולונואידים למינהם, וזאת לצורך חיסכון בדלק ואחזקה שוטפת קלה יותר (כדברי הפרוספקט.....).

בזמנו (שנת 86') היה זה המנוע היחיד של ב מ וו שלא היה מוזרק.

נוסעת מצויין? עם המנוע הנ"ל ותיה"ל אוט'?

למרות שהגיר הנ"ל מהווה שיפור עצום לעומת הZF שהורכב בE21 ובE30 בתחילת הדרך והיה בעל 3 מהירויות בלבד, עדיין הוא דיי מסרס את מה שמלכתחילה אין למנוע בעודפים- כוח.

סה"כ - אם המחיר טוב, והרכב גם - בעיקר מבחינת גוף ופח - והחלטת לקחת אותו, ואתה באמת קונה ב מ וו בשביל להנות - תחליף גיר.

(מנסיון X2)- ההנא(ע)ה מובטחת!

בברכה,

שמוליק.

נ.ב

למנוע ה1.8 המוזרק באותם שנים, היה 105 כ"ס ולא כפי שצויין ע"י קודמי.

115 כ"ס הופקו ממנוע הM40 שהורכב בדגמי ה1.8 החל מ1988, וב1.6 החל מ1989, והיה מצוייד בהזרקת דלק מוטרוניק דור ראשון.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

• תוכן חדש...