Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסתבר שעל נהיגה במכונית יוקרה כמו ב.מ.וו, מרצדס, קאדילק או אודי משלמים הרבה יותר לא רק באולם התצוגה...

אנשים מתמקחים עם איש המכירות על המחיר של המכונית החדשה שלהם, אבל כמה תעלה להם האחזקה שלה? מחקר אמריקני של חברת your mechanic העוסקת בשירות תיקונים ואחזקה ללקוחות פרטיים, נותן מושג כללי די טוב לגבי עלויות האחזקה של מכוניות שונות בפרישה של 10 שנות חייהן הראשונות.

כצפוי מותגי היוקרה "מככבים" בראש הרשימה, טויוטה, עם שלושת מותגי הבית בתחתית רשימת העלויות.

המאמר המלא כאן

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מניסיוני, וכשמדברים על רכבים בשלבים מתקדמים של חייהם, עלויות אחזקה תלויות במידת הפופולריות של הרכב.

ברכב נפוץ יהיו הרבה מוסכים שידעו לטפל ותמיד יהיו חלקי חילוף זולים או משיפוץ או תחילפיים.

ברכב פחות נפוץ כל תקלה תידרש למוסך היבואן והמחירים בהתאם, שלא לדבר על לחכות זמן רב עד שהחלק יגיע לארץ.

נוסע בפריוס 2008

• חברי המעגל הראשון
פורסם

די מובן מאליו, זה לא שמי שקונה מרצדס מצפה לעלויות אחזקה של אלטו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מניסיוני, וכשמדברים על רכבים בשלבים מתקדמים של חייהם, עלויות אחזקה תלויות במידת הפופולריות של הרכב.

ברכב נפוץ יהיו הרבה מוסכים שידעו לטפל ותמיד יהיו חלקי חילוף זולים או משיפוץ או תחילפיים.

ברכב פחות נפוץ כל תקלה תידרש למוסך היבואן והמחירים בהתאם, שלא לדבר על לחכות זמן רב עד שהחלק יגיע לארץ.

גם לי נשמע הגיוני שזה יהיה ככה, וזה אולי נכון יותר בשוק קטן כמו ישראל אך באופן כללי הסקר אומר אחרת.

פורסם (נערך)

זה לא חדש. בפורום יעוץ קניה יש הרבה שרשורים בהם אנשים מחפשים לקנות רכב יוקרה ישן. תמיד עולה השאלה של עלויות האחזקה והן מאוד גבוהות יחסית לרכב רגיל.

וזה הגיוני, כי ברכבי יוקרה משתמשים במרכיבים יקרים יותר: מנועים הרבה יותר מסובכים, גירים, מתלים, בלמים. הכל. והתשלום כמובן גם באחזקה.

היו לי כמה רכבי יוקרה ואני יכול להעיד שלרוב עלויות אחזקה הרבה יותר גבוהות. חו. ממקרה של אפשרות שימוש בחלפים תחליפיים איכותיים ברכב יחסית אמין. מרצדסים שהיו לי היו הרבה יותר זולים לאחזקה לאומת במוו למשל שהייתה לי (האחזקה עלתה כ20,000ש"ח בשנה וזה ברכב מאוד שמור, בדגם יחסית פשוט, אמין מוצלח, בדגמים חדשים יותר לרוב האחזקה הייתה יקרה עוד יותר מעדויות של הבעלים הרבים שדיברתי איתם).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

"מרקורי, עם משאבת דלק הנוטה להתקלקל בשיעור של פי 28 מהממוצע"

אולי אני קשה הבנה ואולי לא תרגמתם נכון את הנתונים אבל לדעתי זה לא סביר.. נגיד והממוצע הוא 2 (שזה מאוד נמוך וגם לא הגיוני) אז פי 28 מהממוצע (בממוצע כי לא כל רכב התקלקל כמות כזאת בדיוק אז גם פה יש סטיה לא הגיונית) יוצא 54 .. זה כמעט 6 פעמים בשנה שהמשאבה הזאת מתקלקלת... מסקנה שלי, יכול להיות שהם התכוונו שגדול ב 28 אחוז ולא פי 28 (2800 אחוז)

פורסם
"מרקורי, עם משאבת דלק הנוטה להתקלקל בשיעור של פי 28 מהממוצע"

אולי אני קשה הבנה ואולי לא תרגמתם נכון את הנתונים אבל לדעתי זה לא סביר.. נגיד והממוצע הוא 2 (שזה מאוד נמוך וגם לא הגיוני) אז פי 28 מהממוצע (בממוצע כי לא כל רכב התקלקל כמות כזאת בדיוק אז גם פה יש סטיה לא הגיונית) יוצא 54 .. זה כמעט 6 פעמים בשנה שהמשאבה הזאת מתקלקלת... מסקנה שלי, יכול להיות שהם התכוונו שגדול ב 28 אחוז ולא פי 28 (2800 אחוז)

אני חושב שהם התכוונו שאם המשאבה מתקלקלת 10 פעמים בשנה זה פי 28 מהממוצע שנניח שהוא 0.3 פעמים, 0.3 זה תקלה במשאבה במכונית אחת מתוך 3 בשנה

פורסם

מעניין, במיוחד העובדה שב.מ.וו כל כך הרבה יותר יקרה לתחזוקה. מעניינת במיוחד העובדה שבמקום השני ברשימת הדגמים נמצאת ב.מ.וו 328. במקרה יש לי את אחותה הקטנה, 325, מדגם E46 שנמצא בדיוק בתחילת העשור השני לחייו.

אז איך התקלות והעלויות? היא אצלי בערך חצי שנה ובינתיים, אחרי יישור קו שעשיתי במעמד הקנייה (ועלה פחות מ-500 יורו) - כלום.

מעניינת במיוחד הפסקה הבאה:

המחקר גם בדק את הטיפוס בעלויות האחזקה של המכוניות לאורך השנים והתוצאות מצביעות על עלייה מתונה של כ-150 דולר בבמוצע בין השנה הראשונה לעשירית, כאשר משם יש זינוק בעלויות בשנים 11 ו-12 ומשם קפיצה לסכומים של כ-2,000 דולר בשנה למכונית מגיל בר מצווה ואילך אם בשל אחזקה לא טובה של המכונית בעבר או בלאי טבעי של רכיבי בסיס במכונית.

האוטו שלי בן 11. צריך להתחיל לדאוג? :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אמנם מדגם של מכונית אחת, אבל הכתוב בנוגע לב.מ.וו 328 הינו די מדויק. בשנה וחצי שהמכונית ברשותי הוחלפו ו/או טופלו, בעיקר בנסיון לפתור בעיה של רעידת הגה במהירויות משתנות (כרגע בטווח של 85 קמ"ש עד 102קמ"ש):

1. רצועת אביזרים (+ ערכת פולי) (לא קשור להגה. היה רעש של החלקה בטמפרטורה נמוכה מ10-)

2. משאבת תיגבור הגה

3. דיסקים קדמיים (פעמיים)

4. איזון גלגלים (4 פעמים)

5. כיוון פרונט (תוקן ליקוי רציני)

ההגה עדיין רועד...

בתוכנית להחלפה:

1. אטם אגן השמן (החלק זול, העבודה היא 4 ספרות בדולר קנדי)

2. קופסת ההעברה (של ה x-drive) צריכה לעבור רענון

3. החלפת שמן תיבת הילוכים

4. פתרון לבעיית רעידת ההגה

סיכוי טוב שהמכונית תוחלף לפני שתוכנית ההחלפה תבוצע במלואה.

פורסם

איזה מודל של 328 יש לך? נשמע לא נעים, אבל הרוב נובע מתקלה ספציפית - אתה חושב שזה כשל של המכונאים בזיהוי הגורם או שזו פשוט המכונית עליה נפלת?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפי דעתי, יש כאן סוג של מילכוד. למשל סתם דוגמה, מראת צד נהג בריינג' רובר עולה יותר מ 3,000 שקל. זה מסוג המראות שבאמת חוץ מקפה עושה הכל. יש בה יותר חיישנים ומערכות אלקטרוניות מאשר במעבורת חלל ואנחנו מדברים על אחד החלקים הזניחים והזולים במכונית שכזאת. אז עובר נהג משאית זבל (תרתי...) ומוריד את המראה והנה הלכו 3.000 שקל. מי שיש לו ריינג' במיליון וחצי שקל משלם את המחיר הזה בלי למצמץ. הבעיה היא שעוד 15 שנה יבוא מישהו הרפתקן ויקנה את הריינג' הזאת במחיר מציאה אבל מחיר חלקי החילוף שלה ישאר יקר מאוד ברמה שלאדם מן הישוב קשה לעמוד בעלויות שכאלה. כשילכו לה מתלי האוויר למשל ויסתבר לו שהם עולים כמה עשרות אלפי שקלים הוא יבין את הטעות. מצד שני, מי שיש לו כסף להחזיק כזה רכב לא יקנה אותה בגיל כזה מבוגר. מצד שלישי, חלקי חילוף משומשים למכונית ברמה הזאת כמעט ולא קיימים כי אתה לא יכול ללכת לפירוקיה ולקוות למצוא שם חלקים לריינג', פרארי, וכדומה. אני קורא בפורום לא פעם על חברים ששואלים לגבי עלויות אחזקה של איזה מכונית יוקרה ישנה ואני חושב שהם לא מבינים שהם נכנסים להרפתקה כספית מסוכנת מאוד כי מחיר הקניה של הרכב בטל בשישים לעומת העלויות של חלקי החילוף שיזדקקו להם ברכב מזדקן.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

קצת מוזר שקיה נמצאת 6 מקומות מעל היונדאי במדד, הרי לפחות בדגמים הבסיסיים מתחת למכסה המנוע זה לא אותם מכלולים?

• תוכן חדש...