Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^ שמע, מסכים, טעות שלי שלא בדקתי מראש אם הם עובדים לפי הזמנות או "מא שבא ברוך הבא".

נלמד להבא.

מי נוחת על המוסך לטיפול בלי לקבוע מראש?

מאז שהכרתי את מוסך רון (אוחנה) אני מטפל רק אצלו בכל רכבי המשפחה, בפעמים הבודדות שניסיתי לקבוע תור מראש המזכירה הנחמדה אמרה "תבוא תבוא יהיה בסדר" או משהו בסגנון.

לא זוכר שמישהו מאיתנו בילה שם יותר משעה-שעתיים בהמתנה לטיפול, וזה כשהמוסך מפוצץ באנשים.

אז כנראה יש מוסכים שמצליחים לעבוד ככה ויש כאלה שלא.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

דבר ראשונה תודה על שיתוף ועדכון ממש יפה מצדך!

דבר שני לא עושים טיפולים בלחץ במיוחד שאתה אוהב רכבים,עדיף להיות בטוח שאם כבר אתה נותן את רכבך לטיפול אז שיטפלו בו כמו שאתה רוצה.

דבר שלישי מסכים לגבי מחיר של טיפול שהוא לא זול ביחס למחיר של רכב ובכלל.

ומה זה זמנים אלו 0.7 ו0.1 ?

למה שמן לא מקורי ? הרי זה דבר מאוד חשוב.

אם הכל טוב ברכב למה צריך לתת להם לעשות נסיעת מבחן - זה חובה ?

פורסם

אמנם עברה שנה ודברים יכולים להשתנות אבל אני עשיתי את הטיפול הראשון במוסך הקטן שלהם בהרצליה והם עשו עלי רושם מאוד טוב כשהם תקתקו את העבודה על האוטו ועוד היה להם לסדר משהו בהגה.

גם העלות היתה נמוכה יותר ולמיטב זכרוני היתה הנחה מטעם היצרן/יבואן על עלות העבודה כשהסה"כ יצא באיזור ה700 מינוס.

פורסם
אמנם עברה שנה ודברים יכולים להשתנות אבל אני עשיתי את הטיפול הראשון במוסך הקטן שלהם בהרצליה והם עשו עלי רושם מאוד טוב כשהם תקתקו את העבודה על האוטו ועוד היה להם לסדר משהו בהגה.

גם העלות היתה נמוכה יותר ולמיטב זכרוני היתה הנחה מטעם היצרן/יבואן על עלות העבודה כשהסה"כ יצא באיזור ה700 מינוס.

איך נמוכה יותר ? הרי הוא שילם 670 שקל !

פורסם
^ שמע, מסכים, טעות שלי שלא בדקתי מראש אם הם עובדים לפי הזמנות או "מא שבא ברוך הבא".

מניסיוני הצנוע עם מורשה רנו מוכר באזור חיפה, יש הרבה מאוד רכבי ליסינג שמטופלים שם והמוסך עמוס וכמעט תמיד בתפוסה מלאה, לכן כשמדובר בטיפולים סדירים תמיד צריך לתאם מראש. אני מניח שזה לא ייחודי להם. אפשר להגיע ללא התראה ולקוות לטוב אבל תמיד יש סיכוי שיישלחו אותך סביב (קרה גם לי פעם - קיבלתי זאת בהבנה).

חזיר דיזל

פורסם
דבר ראשונה תודה על שיתוף ועדכון ממש יפה מצדך!

דבר שני לא עושים טיפולים בלחץ במיוחד שאתה אוהב רכבים,עדיף להיות בטוח שאם כבר אתה נותן את רכבך לטיפול אז שיטפלו בו כמו שאתה רוצה.

דבר שלישי מסכים לגבי מחיר של טיפול שהוא לא זול ביחס למחיר של רכב ובכלל.

ומה זה זמנים אלו 0.7 ו0.1 ?

למה שמן לא מקורי ? הרי זה דבר מאוד חשוב.

אם הכל טוב ברכב למה צריך לתת להם לעשות נסיעת מבחן - זה חובה ?

כמובן המצב האידאלי הוא לקחת יום חופש בשביל זה, בלי לחץ. אין לי את האופציה - גם את ה4 שעות האלה בשביל הטיפול מצאתי בקושי.

אז כמו שאמרתי זה מה יש ועם זה נתמודד, בפעם הבאה אדע לתאם את ה4 שעות שלי מול המוסך כדי להימנע מאי-נעימות.

אין דבר כזה שמן מקורי מנוע, רנו (או כל מותג רכב אחר) לא מייצרים שמנים, במקסימום יש להם מותג שמן אחד מאושר כמו Motorcraft עם פורד או ELF עם רנו או Shell עם סוזוקי.

נסיעת מבחן זה משהו שנתקלתי בו בכל טיפול של כל רכב, גם אסף (המלך) לא הסכים לשחרר את הלאנסר בלי נסיעת מבחן אחרי שעשה לי אובראול.

רק שהפעם זה הרגיש כאילו לקח להם יותר מדי זמן. אולי זה בגלל שהייתי לחוץ, אולי בגלל שנשברה לי הזרוע של iOttie. לא יודע.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

משום שזה רכב חדש, וסיכוי גבוה מאוד שתצטרך להיכנס למוסך בשביל טיפול שוטף, אני חושב שכדאי לעשות סקר שוק ולקחת את ההצעה הטובה ביותר עבורך.

חסכון של עוד 100-200 ש"ח זה בערך חצי מיכל דלק שיכלת להנות מהם עם המשפחה.

פורסם

שמע,לגבי שמן מאוד מומלץ (בחו"ל) בכל הפורומים רנו או דאצ׳יה בשמן ELF EVOLUTION SXR 5W40 הוא נחשב כשמן שרכב יוצא מהמפעל.

לגבי נסיעת מבחן - אתה משווה אובראול מול טיפול קטן ?

לא צריך יום חופש בשביל טיפול של חצי שעה וזה כולל סיגריות ועוד. האמת לא מבין מה זה זמנים 0.7 ו 0.1. ,כמה זה זמן נטו עבודה ? זה לא אמור להיות מחיר קבוע מראש ?

אם כבר - איך מזגן ברכב בשיא החום ,זכור לי צבע כחול ,מתקרר מהר ?

התקנת שיפורים ברכב ?

איזה סוג DVR יש לך ,מקליט 24 שעות ?

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בוקר טוב,

השבוע הרכב עבר טיפול שני, להלן חשבונית:

IMG_20180217_094945.jpg

אין תלונות על המחיר ששולם למרות שבתור ברירת מחדל הכניסו גם תוסף לדלק (99₪) ונוזל שמשות (9.90₪) שביקשתי להסיר לפני שהתחילו את הטיפול.

לגבי המוסך עצמו החוויה הייתה בסה"כ סבירה, פינת ההמתנה קצת meh וממש לא אהבתי שהדביקו לי "טיפול הבא" על השמשה ושמו מסגרת לוחית רישוי שלהם אבל לפחות כן דאגו לשטוף את האוטו (חיצוני) בסוף הטיפול.

במוסך הזה יש להם "עמדת בקרת איכות" שלא יצא לי לראות במוסכים אחרים שבה מעלים את הרכב על ליפט שוב כדי לבדוק שהכל נעשה כמו שצריך ואין ברגים פתוחים וכו'. סך הכל רעיון נחמד שמשרה ביטחון אצל רוב הלקוחות שיראו את זה.

אתמול בערב חגגנו 38,888ק"מ יחד, so far so good, באמת אחת הקניות היותר טובות שלי.

תודה שקראתם, שבוע טוב.

פורסם

תודה על הביקורת המפורטת, המחיר קצת יקר אבל מה אפשר לצפות ממורשה? גם אני במורשה קיה בזמנו ישר אמרתי להם להוריד תוסף דלק והסתכלו עלי כמו חייזר(רכב בן שנתיים טיפול שני).

אני פשוט שונא את הקטע של הפרסומות על הרכב, כל פעם שאני נכנס למוסך אני ישר ובאופן ישיר אומר לדלפק שירות\נציג שירות "אל! תדביקו כלום ואל תחליפו שום מסגרת ללוחית רישוי" ומוודא שהוא רושם את זה בכרטיס עבודה.

בנוסף אני כבר מקבל מ2 רכבים קודמים שלי תזכורות לטיפול שנתי\בדיקות חורף בSMS - למרות שביקשתי שלא ישלחו לי זבל לטלפון.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
בוקר טוב,

[ATTACH=CONFIG]500603[/ATTACH]

אין תלונות על המחיר ששולם למרות שבתור ברירת מחדל הכניסו גם תוסף לדלק (99₪) ונוזל שמשות (9.90₪) שביקשתי להסיר לפני שהתחילו את הטיפול.

לגבי המוסך עצמו החוויה הייתה בסה"כ סבירה, פינת ההמתנה קצת meh וממש לא אהבתי שהדביקו לי "טיפול הבא" על השמשה ושמו מסגרת לוחית רישוי שלהם אבל לפחות כן דאגו לשטוף את האוטו (חיצוני) בסוף הטיפול.

במוסך הזה יש להם "עמדת בקרת איכות" שלא יצא לי לראות במוסכים אחרים שבה מעלים את הרכב על ליפט שוב כדי לבדוק שהכל נעשה כמו שצריך ואין ברגים פתוחים וכו'. סך הכל רעיון נחמד שמשרה ביטחון אצל רוב הלקוחות שיראו את זה.

אתמול בערב חגגנו 38,888ק"מ יחד, so far so good, באמת אחת הקניות היותר טובות שלי.

תודה שקראתם, שבוע טוב.

עצם העובדה שיש בקרת איכות אחרי העובד, זה מראה התקדמות התנהלותית. כל הכבוד למוסך.

פורסם
בוקר טוב,

[ATTACH=CONFIG]500603[/ATTACH]

אין תלונות על המחיר ששולם למרות שבתור ברירת מחדל הכניסו גם תוסף לדלק (99₪) ונוזל שמשות (9.90₪) באמת אחת הקניות היותר טובות שלי.

תודה שקראתם, שבוע טוב.

היי

לגבי טיפול לא הבנתי האם שמו לך את תוסף ונוזל או שלא ואם כן חיובו הכלבים ?

הטיפול הוא לא זול ,לפי דעתי לא היה צורך להלחליף פילטר מזגן במורשה.

אותי זה משגע איך במורשה לא שמים שמן מקורי של ELF שזה הכי חשוב כדי לשמור על מנוע.מה קטע הדפוק הזה ?

איזה שמן דחפו מומחי מורשה ?

האם ניתן היה להגיע עם חלקים מקורים שלך לטיפול?

פורסם

במוסך מורשה שמים שמן שעומד לפי התקנים של היצרן. בעבר זה היה שמן של פז, כיום אני לא בטוח מה שמים, הבנתי שהחברה הוחלפה.

אתה תמיד יכול להגיע עם החלקים שלך למוסך אבל אתה גם חייב לשמור על הקבלות ועל הכל כי אם תיהיה בעיה ותרצה שיכבדו אחריות אתה תצטרך להוכיח שהשתמשת במוצרים העומדים בתקן. זה הכל.

• תוכן חדש...